10

četvrtak

travanj

2008

Samo dobre vijesti 1 - Vuk i koza nerazdvojni par

PEKING - Dužnosnici kineskog zoološkog vrta u gradu Nanchongu objavili su da su vuk i koza postali novi nerazdvojni par, i to nakon što su ih stavili zajedno u ograđen prostor.

vuk-koza-v

- Ako se koza makne iz njegova vidokruga, vuk zavija i mahnito trči dok se ona ne vrati - rekao je jedan čuvar u ZOO-u. Predator i njegov plijen počeli su “hodati” prije mjesec dana, i to slučajno.

Jednog jutra čuvari su pustili kozu izvan njene ograde kako bi je nahranili, a potom se neočekivano pojavio i vuk kojeg nisu dobro zatvorili.

Koza se toliko prepala da su joj se tresle noge pa su čuvari morali razdvojiti životinje. No tijekom sljedećih nekoliko noći vuk i koza intenzivno su izmjenjivali zavijanja i blejanje, i bili sve bliskiji.

- Pet dana poslije donijeli smo odluku da ih stavimo u isti kavez jer to očito toliko žele - rekao je čuvar Xu. Otkako su skupa, vuk i koza sve zajedno rade, osim što ne jedu iste obroke. Vuk se i dalje drži mesa, a koza uživa u svojoj vegetarijanskoj prehrani. (izvor:Jutarnji list)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.