kurvabezmotike na privremenom boravku u santiagu

ponedjeljak, 18.08.2008.

Marta uči statistiku. (I daje lekcije iz povijesti)

Minimalac u Čileu iznosi 159,000$. To je 1590kn.
Mjesečna renta za sobu je u prosjeku 1200kn.
Ipak, Čile je jedna od zemalja s najvišim standardom u Južnoj Americi.

U prilog povećanju prirodnog prirasta, uz zabranu pobačaja, ide i kontracepcija skrivena kao Atilino blago.
Ovdje kondome ne možete kupiti u dućanu. Ni u kiosku. Ni na automatu.
Stoje uglavnom ispod tezge u apoteci i koštaju u prosjeku 2000$ (3 komada). Pilule koštaju oko 12000$.


Za 2000$ ovdje možete ručati. Dakle daleko od toga da im je zaštićen seks jeftin. Po mojoj procjeni, to je kao kad bi u Hrvatskoj kondomi koštali 45 kn.

Tko ima viška vremena, može otići radnim danom do 17h u jedan od consultorios i pokušati ih dobiti besplatno. Čekanje: cca 4 sata. Kao što rekoh, redovi su ovdje jako popularni.

Broj ilegalnih pobačaja: 150,000 godišnje.
Našla sam čak na netu neki čileanski sajt s vrlo detaljnim uputama kako u apoteci možete užicati lijek (treba mi za artritičnu baku, ona jadna ne može sama doći jer je jako boli) koji izaziva pobačaj vrlo učinkovito i navodno bez većih posljedica po ženu. Postupak je opisan korak po korak, od posjeta apoteci do posjeta WCu kad počne krvarenje i postpobačajne brige.

Mijenjam temu.

Znate li tko je Paul Schäfer?

Budem vam ja ukratko ispričala.

Schäfer je sociopat, nacist, pedofil i zlostavljač koji je u Čileu tokom 40 godina bio na čelu Dobrotvornog i obrazovnog društva Dignidad aka Kolonije Dignidad aka Bavarske vile. Sociedad Benefactora y Educacional Dignidad.
(Dignidad=Dostojanstvo)

Spomenuto "društvo" zapravo je bilo (i još uvijek je, samo u nešto demokratskijoj varijanti) izolirana zajednica u zabitom dijelu centralnog Čilea. Kad kažem izolirana, mislim na 137 četvornih kilometara ograđenih bodljikavom žicom, sa stražarima i tornjevima za nadgledanje (Kula stražara hihi).
Osnovali su je 1961. njemački imigranti, veselo nacističko društvance i njihovi priglupi sljedbenici koji su pristali na vrlo zanimljiv način života.
Sociopat, bivši nacistički vojnik, pedofil i zlostavljač Paul morao je naime pobjeći iz Njemačke zbog optužbe da je silovao dva dječaka.
Da ispravi nanesenu si nepravdu, Schäfer je odlučio osnovati grad po svojoj mjeri na drugom kraju svijeta i naravno, kao i mnogi slični njemu (vidjeti: L. Ron Hubbard, Maharishi Mahesh Yogi, Lyndon LaRouche, David Koresh, Shoko Asahara .......) pronašao budale koje će ga pratiti.
40 godina (slovima: ČETRDESET) ova idilična zajednica vodila je u pitoresknom okružju pokrajine Parral miran život ispunjen poljoprivrednim djelatnostima, proizvodnjom i prikupljanjem oružja, silovanjem i zlostavljenjem djece i mučenjem političkih zatvorenika.
Posljednje je naravno započelo tek oko 1973. kada su mnogi postali smetnja popularnom i nikad prežaljenom Augustu Pinochetu, a eto, nisu svi stali u mondenu vilu u Santiagu - Vilu Grimaldi.
U Bavarskoj vili stanovništvo je naravno nosilo bavarsko seosko ruho, pjevalo njemačke narodne pjesme, a misao vodilja bila je red, rad i disciplina (Paul je volio poslušne ljude, posebno je bio slab na dobru djecu). Zabranjeno je bilo otići, gledati televiziju, komunicirati s vanjskim svijetom, žaliti se, ženiti se i naravno...voditi ljubav ispred kamina uz romantičnu muziku.
Seks je bio dopušten samo Paulu, a njega odrasli ljudi nisu previše zanimali. E da, njegova službena titula bila je vječni ujo, pa si vi mislite...
Muškarci i žene živjeli su odvojeno, djeca su oduzeta onima koji su ih imali prije nego što su došli, a nova su se nabavljala na sumnjive i vjerujem posve ilegalne načine.
Onima koji su imali problema s kontroliranjem prljavih seksualnih želja, na raspolaganje su velikodušno stavljeni sedativi.

Neki su ipak uspjeli pobjeći, a bili su prilično lajavi, Pinochet je 90e predao štafetu veseljacima u jugoistočnoj Europi i stvari su za Colonia Dignidad krenule nizbrdo.

1997. protiv Paula Schäfera je pokrenut sudski postupak zbog optužbe za zlostavljanje 26ero djece pa je pobjegao u Argentinu, također popularno nacističko odmaralište.
2005. je uhićen i izručen Čileu. Osuđen je godinu dana kasnije na 20 godina zatvora i novčanu kaznu od 770 milijuna pesosa (7,7 milijuna kuna).

Blizu Kolonije nestao je i američko-rusko-židovski fizičar Boris Weisfeiler koji je došao planinariti po Andama. Istraga o njegovoj smrti još uvijek nije zatvorena.
Bivši stanovnici poslali su pismo isprike čileanskoj javnosti u kojem manje-više stoji kako oni ništa nisu znali i kako im je vječni ujo isprao mozak. Novi stanovnici bave se poljoprivredom i turizmom, razmnožavaju se prirodnim putem i smiju gledati televiziju.

Oružje su im oduzeli, za svaki slučaj.












- 03:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv