< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

hrana, muško-ženski odnosi i ostale općeljudske teme





Kogo

Blog
Kogo
posvećen kuhanju, gastronomiji i drugim svjetovnim užicima by Derza & Trenk

Trenutna tema: Mala pomoć u kužini #1
Radno vrijeme bloga
svaki radni dan od 8 - 4
subotom nedjeljom i praznikom nisam online


kontakt
kogo.trenk@gmail.com










petak, 16.05.2008.

Stvari koje me živciraju - II dio

Sve su žene kurve osim moje majke, ali i moja majka je žena

Iako mi je ova izjava iritantna zbog kombinacije riječi koje koristi, ovdje se našla zbog svoje logičke „zanimljivosti“. Naprosto je nema. U njoj ne postoji niti jedna logička kontradikcija. Određeno pravilo (sve su žene k…) se odnosi na skup (žene) izuzev jednog njegovog elementa (moja majka). Naglašavati da je majka žena ne utječe apsolutno na ništa.

Naravno da postoje izjave o koje su u logičkoj kontradikciji sa samom sobom i može im se posvetiti rasprava (tipa: „Brijem sve i samo one ljude koji se ne briju sami“), no ovdje to nije slučaj.

Nekoliko izjava koje imaju identičnu logičku strukturu kao gornja:

„Niti jedan čovjek ne može preskočiti odbojkašku mrežu osim Javiera Sotomayora, ali i on je čovjek“.

ili

„Svi sisavci rađaju žive mlade osim čudnovatog kljunaša, ali i on je sisavac“.

S ovim razlglabanjem dolazim do jedne slična „logičke tvrdnje“

To je izuzetak koji potvrđuje pravilo

Nebuloza, nebuloza, nebuloza. Niti jedan izuzetak ne može potvrđivati pravilo. Kad bi mogao, što bi bilo više izuzetaka to bi pravilo bilo čvršće sve dok ne bi bilo toliko čvrsto da se ne primjenjuje na niti jedan element.

Rečeno drugim riječima: za rušenje pravila je dovoljno naći jedan izuzetak. Imamo li neku tvrdnju, nju možemo probati dokazati da je točna ili naći jedan jedini primjer da je pobijemo.


- 08:29 - Komentari (9) Isprintaj - #

utorak, 06.05.2008.

Petorica velikih

Petorica boraca, bez nadnaravnih sposobnosti, istreniranošću duha i tijela do i preko krajnjih granica, generacijama spašavaju časti, živote i male obiteljske radnje siromašnih i ugnjetavanih.

Chuck, Bruce, Jackie, Steven i Jean-Claude

Chuck
– Specijalna vještina: stražnji kružnji.
Što reći o Chucku, a da ne piše na www.chucknorrisfacts.com? Učenik Bruceov, jedan jedini poraz u karijeri, majstor u borbi bez oružja, hladnim ili vatrenim. Čovjek izuzetno nesretne sudbine, u svakom filmu izgubi pokojeg brata, ženu, oca, prijatelja ili barem psa. Njegova čast je iznad toga, npr. u Teksaškom rangeru nakon što mu ubiju sve gore navedene (uključujući i psa) on pristaje na fer borbu s glavnim negativcem da se vidi tko je jači.

Bruce
– Specijalna vještina: one inch punch.
Majstor borilačkih vještina, glumac, pjevač, filozof... Glumačku karijeru počeo s 3 mjeseca (nije poznato koliko je negativaca sredio u prvom filmu). Završio filozofski fakultet. U borilačkim vještinama je razvio vlastiti stil (Jeet Kune Do) i napravio svoju školu. O kvaliteti te škole najbolje govori podatak da je iz nje proizašao Chuck.
O Bruceu su spjevane pjesme, dižu mu se spomenici. Sasvim zasluženo.

Jedini čovjek koji je uspio pobijediti Chucka. 3 tjedna poslije, umro je smrću pod nerazjašnjenim okolnostima.
Zgodan bez majice, zgodan u kravati

Steven
– Specijalna vještina: Kuul ubojiti pogled.
Da bi sredio protivnika Jackieu trebaju grablje prebačene preko stolice na vrhu klavira, Chucku metar slobodnog prostora za stražnji kružnji, Bruceu jedan inch za svoj udarac. Stevenu ne treba ništa od navedenog, dovoljno je da Kuul pogleda protivnika i ovaj se izbezumi. U drugim situacijama, kad nije u formi, protivnike sređuje s jedan do dva udarca.

Jackie
– Specijalna vještina: može baloner pretvoriti u smrtonosno oružje.
Mislim da je Jackie za nijansu slabiji od prije spomenute trojice. Na ovoj listi se našao zbog svoje specijalne vještine. Dok u borbi na otvorenom ne bi imao prevelike šanse protiv gornje trojke, njegove šanse rastu proporcionalno kvadratu broja slučajno rasutih stvari po podu.

Jean-Claude
– Specijalna vještina: borba na slijepo.
Smrtonosan kad gleda, smrtonosan kad ne gleda. Svoja čula doveo do savršenstva pa mu vid i ne treba. I upravo zbog svoje specijalne vještine (kao i Jackie) se našao na listi.
Đej-Si bi si sigurno prije borbe sa Stevenom stavio povez preko očiju kako bi anulirao njegovo glavno oružje, Kuul ubojit pogled.


- 10:36 - Komentari (3) Isprintaj - #