Trenerski blog

07.04.2013., nedjelja

Igra na 2 gola- posjed lopte



NAZIV VJEŽBE: Igra na 2 gola- posjed lopte
CILJ VJEŽBE: Ekipno djelovanje u fazi obrane i fazi napada, brza transformacija iz faze obrane u fazu napada, posjed lopte, završnica na gol
BROJ IGRAČA: 12
VELIČINA PROSTORA: 35x25m
OPIS VJEŽBE: Dvije ekipe od po 5 igrača igraju jedna protiv druge na terenu sa postavljenim golovima. U igri sudjeluju i 2 džokera, koji igraju za ekipu u posjedu lopte i koji su ujedno i golmani. Jedna ekipa ima za cilj samo posjed lopte, a druga oduzeti loptu i postići pogodak na bilo koji od dva gola na terenu.
KOMENTARI: Ovu vježbu najbolje je organizirati kao natjecanje tako da se gleda koja će ekipa postići više pogodaka u određenom vremenskom periodu (npr. dvije minute).
Ovom vježbom može se utjecati na nekoliko taktičkih djelovanja, kao što su transformacija iz napada u obranu i presing. Ekipa u posjedu lopte, nakon gubitka istoga, mora što efikasnije djelovati u fazi obrane, pošto protivnička ekipa može postići pogodak na oba gola. Ako se dvije ekipe natječu koja će postići više pogodaka onda automatski i jedna i druga, kada su u ulozi bez posjeda lopte, moraju težiti tome da što više puta prekinu posjed protivnika. To će uspjeti jedino organiziranim i zajedničkim presingom.
VARIJACIJE: Može se igrati i tako da se unutar trajanja jedne igre ekipi u posjedu lopte boduju ostvarenih svakih 8 dodavanja. Protivnička ekipa tada mora raditi još veći pritisak želi li ostvariti pozitivan rezultat.

Oznake: SPORT, nogometni trening, posjed lopte, nogometni teren, presing, dodavanja, završnica


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.