Free Web Page Hit Counters

trash is...
...unwanted or undesired material left over after the completion of a process
trash.blog.hr is...
...a place where I keep track of (almost) everything I throw away in my garbage each day
legenda:
naslov: lyrics iz neke mojem koshu drage pjesme
sadrzaj: (skoro) sve shto taj dan bacim u smeche
izdvojeni box: jedan fact vezan uz zagadjivanje
my humble mail trashmedo@net.hr
as in -trash me do-
kao -love me do-
ne kao -trash medek-

T.R.A.S.H.

29.09.2004., srijeda

'ko zna gdje se sakrio... 7 kontinentio

jednom mi je netko napisao da mi se ne dogodi da pochnem bacat stvari samo zato da bi imala o chemu pisati... ali, evo, kad sam doma me uvijek uhvati trash kriza, odnosno kao imam ful malo otpada, ali onda, bash da bi imala o chemu pisati, krenem u raskrchivanje svoj sobe, shto je zapravo ful pozitivno jer se rijeshim masu bespotrebnih stvari. zato mi je ovaj blog ful koristan, jer se natjeram ochistiti te godinama nagomilavane gluposti. (mogla bi nabacit i neki blog o faxu, pa da se natjeram da ga chesche posjechujem da bi imala o chemu pisat:) zadnji put je ormar bio na redu (tj. jedan njegov dio). jucher navecher me uhvatilo da idem kopat po ladicama. evo shto se svo do jucher nalazilo u top drawer od mog 'radnog' (ne sjecham se kad je zadnji put sluzio toj svrsi) stola:
/one dnevne novine iz motovuna, skoro svi 'brojevi' zadnje 3 godine... zadrzala sam one pochetne, od prije prvog dana, na kojima je cjelopkupni porgram tako da se mogu sjetit koje sam filmove gledala, i koje sam bendove slushala... ostale sam hitila u smeche. a mozda ce jednog dana vrijediti, ali... mozda i ne:)
/debeli 'bilten' NYFA (new york film academy) koji mi shalju svake godine jer sam jednom fill-ala neki form na webu da mi poshalju. i s tim dobijem uvijek i neki cd za upoznavanje sa shkolom, kao da vidim kako se radi i te spike. i mejlove konstantno dobivam o 'open day'u i upisnim rokovima i sl. yeah right da cu ich. ali lijepo od njih shta mi to shalju all the way u cro*fuckin*atiu
/reklamne knjizice od nike-a i art-a. uvijek sam, u mladosti:), bila slaba na te spikice, i uvijek bi po svim duchanima i kafichima kupila te flajere, novine, razglednice i sl. bolesti. i sobe (i tu i u zgu) su mi pune toga jer ce mi kao, mozda, jednom zatrebati?! onda se malo po malo toga rjeshavam. da mi lakshe padne:)
/knjizica 'europska unija u 10 koraka'. mislim da sam to dobila na nekom seminaru na kojem sam bila josh u srednjoj, u labinu, kao 'shkola demokracije' ili 'demokracija mladih' ili tako neshto. sjecham se samo nekih dechki iz shvedske i vina i ribe na nekom brodu prema nekom otoku:) i, da, nikad ju nisam prochitala.
/i onda josh masu tih flajera nakupljenih tamo. neki datiraju chak iz '01. katkad zbilja plashim samu sebe.
+koshtica od breskve, puno, puno kora od smokava (GUSHT!), kosti od neke white ribe (ko zna da li se one diskriminiraju na temelju boje koze?), jedna strgana rizla i filter.
nije ekoloshka ali je zabrinjavajucha glede sudbine ljudske:
od 6500 danas postojecih jezika njih 50% ima manje od 10 000 govornika!

- 22:37 - komentiraj (4) - isprintaj pa baci u smeche - #

28.09.2004., utorak

dolce fare niente

s obzirom na to da mi se danashnji dan sveo otprilike na ovo:
zzzz, ruchak, balkon-vrecha za spavanje-sunce-more-chokolada-bukowski-nebo-pashareta-slushalice u ushima-oblaci, vechera, i sad sam tu... danas nisam bacila apsolutno nishta.
i to mi apsoshtrumfno odgovara.

- 21:16 - komentiraj (4) - isprintaj pa baci u smeche - #

27.09.2004., ponedjeljak

vidi kako jashim svog dupina

bacila 2day:
kartu jednosmjernu zg-pu sa studentskim popustom za 100 kn
iskoristhtenu danas popodne za povratak doma. neplanirani, ali kako niti ovi ljudi na faxu nikad nishta ne planiraju onda i moj zivot ispadne tako neplaniran. uglavnom, uhvatila si ja zadnji tjedan odmora prije nego pochne jedan fax, a onda za tjedan dana i drugi. pa onda paralelno shibaju sve do nove godineee. jeee. i, da, kao, ishla sam brzim busom koji je vozio 5 FUCKIN SATI!!! dobro, neshto su radili na oshtrovica kikovica ili kako vech (tata mi zna pa ako vas zanima, pitam ga) ali opet. i karlovac, severin (barem sam pojela jedan onaj fini NEmini sendvich s prshutom i bacila najlon u koji je bio omotan), pazin i... rovinj! pa koji je to fashizam, ono, nek mi ne laze kad ju pitam dal je brzi. luckily (ha) sam imala zalihu cedeja s kojom bi mogla i prezimit pa je sve bilo lakshe.
i bacila sam sad za welcome home vecherom (jedina dobra stvar u studentskom zivotu pri povratku doma, uz more, i auto, i frendove i...:) komadich kruha koji mi je upao u pasharetu (autohtono legendarno istarsko piche o kojem sam vech pisala i koje vam moze biti zao ako niste probali /kako sam samo sad iskonstruirala tu rechenicu/) i poprimio njenu 'prirodnu' crvenu boju da sam se uplashila za njegov opstanak. stvarno je izgledalo ko da ce ga sprzit, a mogu mislit reakcije u mojem tummy-u. kemija teshka.
i to je sve shta sam danas bacila. ali, stvarno. i 2 omota od cao cao a.
i jedna jednostavna, ali potrebna koliko vidim oko sebe, i ponavljat cu je koliko god trebalo:
NEMOJTE PLJUVATI PO ULICI!

- 23:23 - komentiraj (4) - isprintaj pa baci u smeche - #

26.09.2004., nedjelja

If you have a cross to bear you may as well use it as a crutch

bacheno jucher/danas:
(danas zapravo nishta nije bacheno poshto sam se upravo digla)
ambalazha od mlijeka, komada 1. propalo je prije nego shto sam/smo uspjela/e popitit njegov sadrzaj. smijeshno mi je kako su sad pocheli reklamirat tetrapak na teveu i s onim oglasima po novinama. ono, ne proizvod nego ambalazhu. bit ce da im je zagustilo zbog onih prozirnih ali plastichnih boca ili ih jednostavno zele odmah eliminirat s trzishta odmah u pochetku. al istina da npr. cedevita ful izblijedi na suncu, ono, kad ju stavish u neshto prozirno (mislim na prah ne na tekuchinu) i ti vitamini se ubiju. to sigurno. ali, mislim, mlijeko ionako nije zdravo. prozirno ili ne. mislim, iz tog ugla ionako nishta nije zdravo i svi cemo jednom umrijeti. hm, da. ali, zbilja, ovo za mlijeko - milksucks.com ili nomilk.com - go check it out. bilo je predavanje u mama-i o tome. i, onako, ful je scary spika. al josh je vishe scary kad si kontash da ne mozesh izbacit mlijeko i mlijechne proizvode iz prehrane. ono, otvorimo ja i cimerica frizider, bash potaknute tim predavanjem, i, ono, mlijeko, mlijeko, jogurt, mlijechni namaz... AAAAAAA! i onda smo nadobudno preshle na mlijeko od soje koje dodje fuckin 18 kn. i, da, fino je kad se naviknesh, i bacile smo jednu ambalazu toga isto, josh prije. al, ono, otkud mi lova?
sve one neke papire, bookmarke i sl. koje sam dobila na predavanju od svamidjia u lisinskom. a-ha. nije da brijem na tu spiku, chisto me zanimalo kako shta tko zashto... i ful iznenadjena ostadoh. ono, dupkom puno bjeshe, shto bi se reklo. i svih godina, spolova, "klasa"... a tema je ono preopsezna za ta 2 sata koje je govorio o kundalini science i chakrama. al zanimljivo, meni totalno strano. i bash me zanima da li pali. kao i sto drugih stvari. al nemam vremena/volje za check it out pa vucaram ovaj zivot kakav imam sad i ok mi je:)
omot od 505 sa _____. pochela sam praksu da imamo na stolu u dnevnom jednu staklenu posudicu (good dammit, prozirna je:) u koju nakrcamo te bonkase, kao, za goste. a poshto smo i ja i cimka, ako pogledamo stvari iz shire perspektive, gosti u ovom stanu, onda i mi imamo pravo na njih:)
+ one too many program od mochvare kojeg sam zgrabila na cfsn-u.
chujte i pochujte:
Recycling plastic saves twice as much energy as buring it in an incinerator.

- 13:29 - komentiraj (8) - isprintaj pa baci u smeche - #

24.09.2004., petak

dig your own hole

bacih jedno pisamce danas koje vjerujem da ste i svi vi dobili ovih dana. od HBO-a. + uobichajenu masu letaka od lokalnih pizzerija (mislim da kum vodi, a i A1 i meduza su blizu, po broju letaka koje nam uvaljuju). vracham se ja doma iz grada i kao uvijek looknem u poshtanski po povratku ili odlasku i kao nema nishta, a kod nekih susjeda vidim to pismo od HBO-a, i ja kao ljubomorna, zashto su oni dobili a mi nismo:( vech sam im htjela ukrast pismo, al onda si mislim, pa mozda su i naka uvalili al se ne vidi. onda sam krenula u potragu za kljuchem od sanduchicha koji mi visi na onom na chemu vise kljuchevi zajedno sa josh 8 drugih kljucheva (a ni jedan od njih ne otvara vrata MOJE kuche:( da, i onda otvorim sanduchich i na pod mi padne par pisamca od banke za gazdarice (ta zena valjda ima otvoreni rachun kod svake postojeche banke u RH, a strah me pomisliti koliko poshte dobiva u nizozemskoj i italiji di josh boravi), rachun za fodu, leci od pizzerije neke nove i to pismo od HBOa. sve fino, pristojno napisano i ja kao wow, super, bit ce filmova. mislim si da se to kao uvodi za cijelu zgradu i te spike... i chitam i onda na kraju... sad sam vech zaboravila al znam da je bila neka cifra od MASU MASU para za ukljuchenje i josh mjesechna pretplata. i onda gledam filmove i svi neki žnj (evo, i prvo slovo s kvachicom napokon na mom blogu jer stvarno nisam znala kako to napisat). al kad budem bogata cu si nabacit TELE+ (s original karticom, aha)
lately bacam i masu toaletnog papira. mislim, uvijek bacam, svaki dan, masu toaletnog papira ali sad ga bacam iz drugog razloga nego inache. preuzeo je ulogu papirnatih maramitza. zaboravim ih kupit a nos curi li curi. malo sam predugo glumila ljeto i prozrachivala stan svaki dan. i onda jossh kad mi vjetar udara u glavu kad vozam bicikl to ne ispadne too good.
i pochela sam jest pashtetu opet. tako da skoro svaki drugi dan bacim jednu "konzervicu" (ne pada mi sad na pamet rijech prava... postoji li?). ili jetrene ili chajne. ovisi koju mi daju u menzi. i frutabelu sam pochela derat, to je ona fructalova verzija cornija (kojeg btw ne volim! valjda jedina osoba na ovom planetu, ili barem jedina iz mojeg okruzenja) koju su isto pocheli dilat u menzi. ja ih redovito 5 drmnem, shto znachi ukupni 10 (platish 1 dobish 2 spika, ali oduvijek i zauvijek, ne znam zashto). dakle 10 omota frutabele u ovih par dana. i, ako moze jedan advice - nemojte od naranche uzimat, shumsko voche je top!
Recycled materials can return to the marketplace in as little as 30 days.

- 21:33 - komentiraj (5) - isprintaj pa baci u smeche - #

23.09.2004., četvrtak

hello nasty!

1 shkarotc (shkarnicl) u kojem je do prije 15 minuta bilo lisnato shunka/sir kupljeno na autobusnom i pojedeno do onih semafora kod autobusnog
opet (pazi mene opet, nakon jedno 3 mjeseca) puno kose moje ostalo u frizerskom. opet (kao i pred 3 mjeseca, jeli) izgledam pristojno. "da me mama vidi". mui sam zadovoljna iako mislim da ce mi kosa kad ju operem poshizit i neche htjet stajat ovako, al ukrotit cu ju gelom... ako ne bude ishlo onda cu ju ukrotit mashinicom
ono shta ostane na kraju od smjese za radit palachinke. nisam ja radila, nisam chak ni gledala kako se rade nego samo jela mit nutella. bilo ih je masu, al ja ih little pojela jer mi je to bio drugi danashnji doruchak. prvi je bio toast s maslacem i roiboos chajem (toliko hvaljenim a meni kao i svaki drugi) u gradu kod frendice, a onda su bile te palachinke s nutellom /uvijek kad jedemo nutellu se sjetimo onih davnih vremena kad bi ju derali sa zlicom ispred telke kao klinci, to je bila ona talijanska nutella, totalno drukchija od ove za nashe trzishte (dokazano! ispitivala ju je struchna komisija u sastavu ja i frendovi i razlika je OGROMNA)/ i vodom na jarunu kod frendice. i sve s biciklom.
onda sam kod brata bacila masu pogreshno printanih papira za ispitni rad iz marketinga. uglavnom sam fulavala grafove, jer poshto rad pishem na 3 kompa (jedan s printerom, jedan s internetom, i jedan s poshtenim excelom) se sve skupa poremeti kad prebacujem s jednog na drugi shto dotichnoj uzorokuje poprilichne frustracije za koje se nada da ce nestati nakon (polozenog) ispita.
i razderali smo sve etikete, i bacili ih, sa svih boca u prachki jer je konobar bio zao prema nama. pa nismo vishe imali para za kupit boce s kojih bi skidali etikete i u prachki.
Inspect your septic system regularly and pump it as needed.

- 01:35 - komentiraj (6) - isprintaj pa baci u smeche - #

20.09.2004., ponedjeljak

easy skankin'

da, sad si neshto kontam i skuzim... pa nisam napisala glavnu stvar koja je zavrshila u smechu josh tamo negdje u subotu... guma od moje bicikle! za neupuchene (sve) chitatelje - biciklu sam kupila niti pred tjedan dana, i naravno, zbushila gumu odmah. al, stvarno, kupljena je u petak, slijedechi chetvrtak je probushena. to je bilo kad je bio onaj ogromni sudar na drziceva/vukovarska koji je paralizirao pol grada, ja idem od doma do frendice i shibam i chujem neshto mi zapelo u kotachima, i zaustavim se, taman tamo kod te frke i kao izvadim ja tu granchicu, koja je ustvari bila trn koji je bio zabijen u moju gumu. jupi jej! onda sam zavrshila gurajuchi bajk po vukovarskoj do glavnog di je spavao nekoliko dana na balkonu moje frendice dok ja i brat nismo doshli po njega, skinuli gumu i odnijeli ju na popravak. da, i zapravo nije guma zavrshila u smechu nego samo ona zrachnica unutra. al sad je opet kul pa se opet furam na bajku. al ima neshto samnom i novim stvarima. u zadnjih godinu dana razbila sam 4 para slushalica. tj. na jedne sam sjela, jedne sam potrgala jedne subote navecher u ilici (poslije istarskog i prije melina:) a druge dvije su se spontano pokvarile/rasturile. e, nisam ja kriva.
e, i opet sam bacila jedan cd i njegov omot skupa s njim. ovog nisam razbila poshto sam to vech isprobala. ovaj cd jebio neki "hot mega mix no.19" koji su mi starci dofurali sa sri lanke kad sam im rekla da mi dofuraju neku autohtonu mjuzu. al cd je shtekao jer je bio sprzen i nish se nije chulo, a ionako su na njemu bile neke glupe internacionalne uspjeshnice. al dofurali su i neki drugi cd koji je zbilja od nekog lokalnog lika koji je zvjezda i cool tamo. super mi je tako slushat neshto shta je popularno na drugom kraju svijeta. u portugalu sam si kupila neki njihov rap i super mi je to slushat, ono, iako nish ne razumijem al je drukchije i podsjecha me na tu zemljicu i the time I had there. i malo me podsjeti na to di sam i shta sam na ovome svijetu.
17 trees are saved when you recycle one ton of paper.

- 20:43 - komentiraj (3) - isprintaj pa baci u smeche - #

19.09.2004., nedjelja

zivot pochinje u 30oj

subota je preskochena zbog radi nedostatka vremena.
tokom tog vremena u kojem mi je nedostajalo vremena bachene su slijedeche items:
- jedan omot od hrenofki (bez ovitka) kako je istaknuto na istome. i (bez sira) shto nije istaknuto na omotu. a jednom, kad su se te sa sirom tek pojavile, kupili smo ih bez da smo skuzili da imaju sir. i sad ih mi nabacimo u vodu, 5 minuta, cap na tanjur i kao ja prerezem jednu i vidim neshto bjesno izlazi iz nje. i kao tati - ma shta im je prosho rok trajanja? vadi omot iz smecha, ne, sve ok. kao, pa mozda im je to samo mast. mozda je samo ta jedna u kurcu, razrezem drugu, opet isto. i, kao, shta chemo, ochemo jest, nechemo, i onda ja skuzim na omotu onako malim slovima napisano "novo! sa sirom". al ove shta sam jela proteklih dana su bile bez sira. i puris, uvijek jedem samo puris hrenovke, nije neki lokalpartiotizam, nego chisto su mi one najbolje. i dobar mi je ful novi dizajn. a, ne znam zashto, jucher si neshto kontam, i kao pitam cimku - ma ko zna zashto se zovu puris? a ona meni - pa PURan IStra. a ja "a, ok".
- jucher sam bacila u smeche jednu zutu vrechicu i u njoj jedne zute rukavice (za prat podove, wc i to), jednu spuzvicu i jednu chetku. sve te stvari bile su potpuno funkcionalne, neke chak i nove, i sluzile bi josh bar par mjeseci (a chetka i godinama) bez beda. ALI poshto su bile kontaminirane govnom u koje je stala moja desna patika, onda smo ih morali sve bacit. idem ja kod frendice, i u liftu njenom si mislim "u jebote neshto ful smrdi, sad cu ju ful zezat da joj futa /jao, kolko nisam chula ovaj izraz/ u liftu" i dodjem ja kod nje u stan, ne skinem patike jer mi je pred neki dan rekla "ej, ma ne morash svaki put skidat patike kad dodjesh" a do tad sam ih uvijek skidala. i sad neshto spikamo, i ona usred neke priche i samo me pita "e, ma shta si mozda stala u govno". a ja si kao pogledat patikice i odgovorim potvrdno. u trenu se cijeli stan zasmrdio, nabacile smo maske od shalova, evakuirale patiku na hodnik i nabacile vanish oxy action na fleke na tepihu. jer, stan je btw, sav prekriven tepisonom. onda sam se ja lagano nabacila na chishchenje govna pomochu gore navedenih predmeta koji su zbog toga morali zavrshit u smechu. dolje smo sishli drugim liftom.
- a sad da zavrshim s nechim pozitivnim u petak smo bacili jedan bocun od vina. bijeloga. nakon shto smo ga popile. od dve litre, a ubile smo ga, jedan dio, na klupicama na savi. nas 3 slavechi uvjet mojih amica. a drugi dio na tram stanici na savi. a u medjuvremenu je on chillao chekajuchi nas u grmlju pored... besta. hm, da. evo, kako sam ja honest with you people, i priznajem... bila sam u bestu. nikad prije nisam i nikad poslije nechu. ali valja i to vidjet u zivotu. pravi meat market. i hitovi iz 98. kasnije smo, da bi si izlijechile zivce, zavrshile u tvornici (a prije smo i pjevali daleku obalu s nekim dechkima s gitaom u tramu) na nekim ruskim djima (ne bi znali da su rusi da nismo prochitali na netu jer nisu pushtali kazachok nego disko) i lijepo se proveselili, a kako je noch bila mlada uboli smo josh i party u OTV. bila je to po mnogochemu pionirska noch za mene/nas jer inache nismo party people al spavati nam se nije dalo. i to treba vidjet isto - leteche vilice, i sloj nekakvog bijelog praha u svakom wc-u. tokom te nochi josh sam bacila shkartoc (shkarnicl po zagrebachki, op.a.) u kojem mi je bilo umotano pecivo shunka-sir kojeg sam ubola na autobusnom i par chasha iz kojih smo pili prije navedeno vino, da ne izgledamo ko kloshari:) noch je zavrshila kod nekih ljudi u stanu na kneziji i doshao je dan. i ja sam doshla u moj stan.
Only 1 percent of the world's water supply is usable; 97 percent is in the ocean and 2 percent is frozen.

ovo smo svi znali al dobro se podsjetit ko je gazda na svijetu.

- 17:19 - komentiraj (2) - isprintaj pa baci u smeche - #

17.09.2004., petak

and the spiderman is always hungry...

o, koji dan. vech sam mjesec dana u ovom zagrebu i NISHTA nisam napravila. mislim, ono zbog chega sam doshla, a to je, jelte, davanje ispita. ono, dala sam uvjet pa nije neka frka, al opet imam josh 2 komada za ochistit godinu pa bi kao bilo dobro da to dam da mogu mirno krenut sad na ta dva faxa. al, eto, gdin. ili gdja lijenost, ne znam tochno kojeg je roda, se uvukla u mene i moj stan i sve mi se chini nishta od ispita. inache, ono, obrazujem se ja, ovako, mimo tih sveuchilishnih programa, gledam filmove, idem u kino, chitam knjige i stripove (1+1 istovremeno), druzim se, radim planove vozim biciklo, zajebavam se s cimericom, przim cedeje i slusham ih, mislim, "idem u pekaru", kao shto dzukac ide, je li:) pa spavam i buljim u glupe teve serije (ali si u pozadini pustim shadowa da mi griznja savjesti bude manja:) samo da vidim koliko se nisko mogu spustiti. a mozda i zato jer znam da za par tjedana nechu imat vremena za nishta od toga. a mozda i hochu. a mozda dignem palac i odstopiram do indije sa presjedanjem u pakistanu (interna:)
i tako se vucaramo po ovom stanu ja i cimka, sad kao idemo pogledat onu izlozbu u NSB da ipak neshto ispadne od ovog dana. i chekamo da nam se otvori diona u kvartu, koja je cijelo ljeto bila zatvorena (na opche odushevljenje 2 lokalna mini duchana) i u povodu chijeg re-openinga ochekujemo nabacivanje neke lagane zakuske za stanare okolnih zgrada. i sretne smo ful zbog dadilje jer je napokon s mr. shefildom i drzimo da je ivo gregurevich glup (naramak brzopoteznih kod knjaza: "osoba stoljecha?" "hrvat!"). rolete u dnevnom ne mogu nam se dignuti jer su broken pa ne vidimo sunce, samo kroz one male shkuljice (rupice na istrijanski, op.a.). i pao mi je lastik s pletenice na lijevoj polutci glave koja je trebala postati dread jednog dana, pa mi je danas cimerica drljala po tom pisu kose sa zashecherenom vodom u pokushaju da ju zapetlja, ali mislim da neche nishta ispast od toga, which makes me sad. da li ste znali da se jack london zvao john griffith chaney? ja isto ponekad koristim pseudonim. nikola tesla je umro u NY. ali ne 9.11. nego 7.1. i mrzim kad lezim u krevetu i chitam knjigu i onda mi u drugoj sobi zazvoni mobitel, ili kad rezem hrenovku i netko me nazove. onda se javim ljutitim tonom, ali ne uspijevam ga odrzati jer me uvijek zove netko koga volim. iako mi je na mobitelu zaljepljen sticker "smrt svima" shto mi se chinilo bash fora u trenu u kojem sam ga naljepila, u nekom kafichu u karlovcu, prije hladnog piva na danima piva. a nashla sam ga u kliku, i bio mi je najfora od svih stickera (iako ih je par vech falilo). a odostraga mi je naljepljeno "fokapscolo" shto sam skinula s razvodne kutije hotela u budimpeshti mislechi da pishe "apokalipsa" no slijedeche jutro sam se uvjerila u tuznu istinu, i sada svesrdno molim nekog poznavaoca madjarskog jezika da mi prevede shto to znachi, koju poruku to odashiljem sa straznje strane mog moba? bilo bi kul da znachi _smokva_
PRVO PROCHITATI OVO:
eto, sad sam i ja probala napisati jedan "obichan" post, mislim, onakav kakvi bi bili svi moji postovi da imam "obichni" blog, a ne ovaj sTRASHni. tako da znate, ovo je moj izlet bez smecha. sad mozete prochitat post: (i, da, danas se ipak osjecham nekako chudno)

- 18:01 - komentiraj (1) - isprintaj pa baci u smeche - #

16.09.2004., četvrtak

chekanje me strashno zamara

hm da,
sad... bacila sam omot od rondo c bombona PAZI SAD od grozdja???? to sam prvi put danas vidjela, kao frendica je ishla u duchan jer joj je doshla kriza od chipsa pa je onda uzela narudjbe od mene i cimke i ja kao "pa rondo c mi se bash jede". i ona dofura to, a ja kao "???". stvarno to prvi put vidjela, al kao pishe rodno c pa da probamo. i dizajn omota je malo drukchiji (chitaj: loshiji) al dizajn/oblik bombona je isti. bomboni sami po sebi su ok, al nema do onih bijelih origigi rondo c (ovi imaju neku ljubichastu boju na bijele piknjice iliti tochkice)...
i, da, pronashla sam danas neka dva prastara ledo stapicha koje sam sachuvala za sluchaj da kao skupim preostalih 4 potrebna pa da poshaljem na nagradnu. inache, ne znam dal sam vam rekla - al skupila sam jedan set _stavi pravu stvar na pravo mjesto_ i poslala, i zeljno ochekivala 11.9. i naravno - spushila. ali, malo je to meni sumnjivo, mislim, ne shto se tiche leda, nego hrvatskih poshta. prichao mi je tata jednog sluchaja davno davno kad su sve nagrade u nekoj nagradnoj od glasa istre pokupili poshtari. i to su ih skuzili jer znate kako uvijek kao naprave intervju sa tim dobitnicima kao "auto ide sinu, a motor tati" ili "kupone poslali na ime dvo mjesechne bebe". i bila je spika da su, ofkors, oni krali te kupone, vadili ih iz kuverti i slali na svoje ime. e, a od tad glas istre ima spiku da nas svaki kupon morash bash napisat ime i prezime i adresu. e, ali ledo to nema, nego samo stapiche poshaljesh. i kako da sad ja vjerujem telegram sam-u? ma neka, nek se raduju ljudi. ionako nisam nishta vishe od njih zasluzila da to dobijem. a shto se tiche tih nagradnjcaha pa par puta sam i ubola neshto. u novinama kartu za koncerat od vanesse mae (pa je bilo "to je zato jer si u rodu s direktorom", a jesam, al on s tim nema zeve a i nije da smo si prekul), i neki set za bojanje ili neshto slichno u nekih talijanskim novinama za osnovnu shkolu di sam trebala navesti tochno ime i prezime tadashnjeg pape (koji je btw isti kao i sadashnji), pa na radiu sam dobila dosta puta za tbf, ramba, urbana (ove godine chak dvje!) ili neshto slichno karte, e, da... i na iskonu sam bila dobila za ri rock kartu ove godine shto mi je palo kao s nebesa jer je to bil oza uvjerit starce da moram ich kad sam vech dobila kartu, ne:) i "big fish" knjigu isto na iskonu sam upecala, bash par dana nakon shto sam gledala film, al josh ju nisam prochitala. tako mi uvijek bude s knjigama koje imam doma, kao njih uvijek mogu prochitat pa ih nikad ne prochitam. mislim da je to to shto se tiche mojih dobitaka.
bilo je tu josh toga danas u smechu, al 4 today dosta
A single quart of motor oil, if disposed of improperly, can contaminate up to 2,000,000 gallons of fresh water.

zivjeli bicikli!

- 19:30 - komentiraj (7) - isprintaj pa baci u smeche - #

15.09.2004., srijeda

feel as empty as a drum

jao meni, cijelo popodne sam prespavala. kao u stara dobra vremena:) a djipam se na bajku pa me to umori poshto se poshtenom fizichkom aktivnosti nisam bavila od... osmog osnovne? ako izuzmemo plavanje i izvidjachke akcije.
enivejs, sad cu biti prisiljena baciti podosta grozdjiaca jer ih je moja cimka namljela malo puno ovu vochnu salatu s tapiokom koju sam sad pojela. grozdjice inache kao niti ne volim, onako za sebe, a i obichno ih vadim iz kolacha i pince (jel znate shta je pinca? ne znam dal se to jede osim u istri. uglavnom, neki kao kruh-kolach koji se jede obichno za uskrs. a i inache:) nije da joj sad serem shta je pretjerala sa grozdjicama, samo primjechujem, a inache sam joj duboko zahvalna shta mi je uopche napravila vochnu s tapiokom, i to dva dana za redom. e, a sad... shta je to tapioka. ha. ha? a bi'te znali, a:) to vam je neka vochka koja raste na stabljikama slichnim marihuani u indoneziji i tim kvartovim svijeta. i onda se to bere, u obliku nekih bobica... i sad to nismo najbolje skuzile iz onog shta smo mogle pronach na netu, dal se i te bobice mogu jest, al, uglavnom, od njih se rade josh manje bobice koje izgledaju kao stiropor kad se razmelje. i onda... sad ja taj dio ne znam jer ih kuha moja cimka... ih mi pojedemo s vochem:) te bobice se uglavnom pretvore u neku zelatinoznu masu, i moze se svashta radit s njom... zele, chaj, puding... a sad najbolja stvar-to je ful zdravo, kao ful jaki prirodni antioksidans, i nabavlja se u tim duchkasima zdrave hrane, i ful je jefitno. i ful dobro. i chitala sam neki chlanak kao "tapioka tea mania in USA", i kao da je ful popularno po tim fancy shmancy tea shopovima po americi. evo, mislim da je to sve shto biste trebali znati o tapioki. i, bez obzira na ime - nije tapia:) /sad ako neki ljudi ne znaju shta je to tapia a.k.a. tapija - to je kad... si dosadan, ne zannimljiv, kad nije akcija ukratko/
wow, danas je dictionary day na mom blogu...
e, i bacila sam kora od banane, i masu omoticha od cao cao-a. ne znam dal sam prichala vech o mojem prvom iskustvu s cao-cao-m. kao mala provincijalka iz pule, kad sam doshla na fax, nisam nikad chula za cao-cao. i onda sam ga prochitala jednom cao-cao (sa c), pa jednom sa ciao-ciao (sa ć) shto je izazvalo oba puta salve smijeha mojih prijatelja (tada to josh nisu bili) i tete na kasi. al onda su me nauchili i zapamtila sam jednpm zauvijek. e, i danas sam ih pokupila na faxu masu i sve pozderala. njami.
eto... i:
It would take 20 of today's new cars to generate the same amount of air pollution as one mid-1960s model car.

kao, ful smo napredovali. ali onda je auta bilo ne 20 puta manje nego danas nego bar 100.

- 20:39 - komentiraj (5) - isprintaj pa baci u smeche - #

feel like dancin'

ah, evo ga napokon i taj komp u zagrebu. sad ih zapravo imamo dva, no to je neka druga pricha, i jedan ionako uskoro ide pa-pa (a taj i nema interneta... ali ima przilicu, a ovaj drugi obrnuto). no, enivejs, mnogo se izdogadjalo zadnjih dana. za pochetak - kupila sam bajk! ako sluchajno vidite po gradu nekog na ful lijepom novom bordo bajku sa prednjom suspenzijom i 18 brzina i zvonkim zvukom zvonca da leti ko munja - ta sam:) ali, on josh duuuugo neche u smeche tako da tu za njega nema vishe mjesta.
dakle, puno toga pobacano je lately, prije svega iz nasheg fridge-a. neke namirnice koje nam je pustila josh gazdarica dok je boravila u nashem stanu (dobro ajde, njenom:). ona je ful ok, uvijek nam sve lijepo ochisti i josh pusti hrane za narednih par sto mjeseci. ali mi to ne stignemo pojest pa eto:( mislim, tu su bila neka jaja (za koja zapravo sumnjamo da stoje josh od prije ljeta, ali nismo se bacali u neke analize), pa shunka talijanska koja je ful brzo propala nakon shto smo mi preuzeli stan, ali eto, silom prilila tek smo je se sad rijeshili, i parmezan neki istu sudbinu je imao. i mayo. a taman sam se bila napalila da cu otvorit fast u stanu, za susjede i ekipu jer smo imali sve sastojke I priloge - od maslina do zelene i senfa. ali, eto, u medjuvremenu pola toga porikavalo. a imamo i microwave (koja uglavnom sluzi za pop corn) i toster (koji ne sluzi) tako da bi stvarno mogli nabacit konkurenciju pingvinu (nije da smo u centru, al...:)
i bacila sam 2 prazna cd. sad, to sam vech pisala o cedejima koje sam bacala ali ovi su posebno zanimljivi bili jer se s jenim dogodilo neshto vrlo slichno kao s palentom par dana prije. naime, to je bio neki pogreshno sprzeni cd od radioheada, kojeg sam u napadu bijesa (bends mi je najomiljeniji album, i bash se taj morao pokvarit) slomila rukom, i onda se on raspao na komadiche i razletio po sobi, stolu, krevetu. i kako je to onaj neki nekvalitetni cd ima ful chudnu onu povrshinu, i ti komadichi se svi onako hvataju za robu i to. i vjerujte nije bilo lako toga se rijeshti.
i, da, trash of the week - moja chetkica u wc shkoljci. dugo smo chekale da se to dogodi, jer je chashica sa chetkicama doslovno iznad toileta (ili toialeta kako su napisali u kafichu nasred pule) i dovoljan je jedan nespretan manevar rukom da se dogodi to shto se dogodilo. a dogodilo se naravno mojoj cimerici. i bacila je naravno moju chetkicu a ne svoju. a, murphyev zakon. al, barem mi je priznala i kupila new chetkicu (al ja sam si kupila isto novu supa dupu crno zutu, kao moj /haha/ auto:)
i gledajte shta ja nadjem na page-u o smechu za male amerikance:
Glass is transparent, so unless it has been tinted a very dark color, we can see what's inside.

ma daj?

- 00:04 - komentiraj (6) - isprintaj pa baci u smeche - #

09.09.2004., četvrtak

know your chicken

hm, da, evo mene opet s faxa.
izgleda da sam samu sebe urekla s onom pogreshkom u zadnjem blogu, kad sam umjesto plastichne napisala staklene. jer sam, eto, jucher bash bacila jednu staklenu chashu. kako ja i cimka otkad smo u zgu (dakle zadnjih tjedan i neshto) od opranog sudja radimo vrlo mashtovite konstrukcije na onom gdje se sudje sushi (ima li ta stvar uopche ime?) odnosno ne sklanjamo sudje nakon shto se osushi nego ga samo gomilamo i gomilamo tako se ta nesretna chasha nashla na vrhu brijega, i onda je pala na njegovo samo dno. a jebiga.
food odlomak:
a inache kao postala sam vrlo odluchna u tome da nauchim kuhati. ali, mislim, kad ti cijeli kozmos zeli rechi da to nije za tebe i chitav niz stvari ukazuje na to zar ne treba odustati? dakle, kupila ja palentu i meso, smrznuto. otvorim prvo kartonsku kutiju palente, uspjeshno i bacim ju u smeche. onda je red dosho na onu vrechicu u kojoj palenta zbija jest. i idem ja to otvarat kao da se radi o chipsu, i guess what - sva palenta se razleti po mojoj divnoj kuhinji. tako da sam, ako se usisavach rachuna kao smeche, bacila negdje pola sadrzaja te vrechice palente i, naravno, samu vrechicu. a i s piletinom sam imala problema. kako nisam znala shta i kako s njom (kazem vam, I'm a natural disaster) zivkala sam okolo obitelj&prijatelje da mi pomognu. al oni su ili svi spavali ili bili vani ili se shevili ili shta ja znam. nakon sat vremena (dobro, dobro, u medjuvremenu sam i plesala po kuchi na manu chao) sam nashla zrtve i bacila se na pripremu. ajde da skratim, bacila sam samo onu foliju u koju je omotano meso... ali prilichno sam se muchila s time da omeksham tu ledinu tako da mogu normalno narezat na komade. kraj krajeva - u 18 sam sjela za stol i uzivala u svom prvom ruchku koji nije pastashuta s tunjevinom ili hrenovke ili jaja.
i, 2 pudinga, 1 jogurt, 2 mlijeka, 1 kanticu konzerviranih bresaka (koje sam odluchila da vishe nechu jesti jerbo nisu zdrave), 1 omot fini mini (ni za tu juhicu nisam najsigurnija da je najzdravija solucija, ali je prokleto praktichna, osim shta se osjechash ko debil jeduchi juhu iz chashe. ali i guess da bi funkcinoiralo i da koncentrat razvodnish i u tanjuru).
kraj food odlomka
kraj bloga
(mislim daje moja zaboravljivost postala veliki neprijatelj ovog bloga; uopche se ne mogu sjetiti svojeg smecha; chak sam ga pochela i zapisaivati; ali onda zaboravim uzeti papir sa sobom)

- 10:47 - komentiraj (8) - isprintaj pa baci u smeche - #

05.09.2004., nedjelja

a... no sikiriki

evo, opet se shtekam na kompu kod brata. uglavnom, nedjelja je, jutro je, i ja sam se probudila u 7! A-hA! bila sam jutros na jednom mjestu gdje bjeshe mnogo, mnogo smecha - HRELICH. mislim, znam da je to sajam, da se prodaje second hand roba i te spike, al dobro je reko jedan lik kojeg sam chula u prolazu "bacite neshto u smeche - drugi dan chete to sigurno nach ovdje". a isto vrijedi i za stolen goods. ishla sam kao trazit bajk (frend ga je kupio na istom mjestu za 30kn! a vozi i normalan je /ne frend, nego bajk:). ali sve koje sam ja naishla su bili min. 200 kn. i onako - bez kochnica, izlizane gume, vareni i sl. sad cu probat nabavit neku isto iz druge ruke preko nekih kanala pa onda ako ne nadjem nish - kupujem novi. uglavnom, ovo bjeshe moj prvi posjet tom toliko puta opjevanom hrelichu i, onom ful sam se iznenadila masama i masama ljudi na koje sam naishla tamo. i totalno neki drugi svijet, barem za mene. a ima svega - vatrogasnih aparata, motora, sjekira, kljuchanica, shtekera, ajvara, tampona (da, tampona!?), lutki, stripova, plocha, tipkovnica, osiguracha, kaucha, 'lacha (1 komad = 5 kuna), majci, bokserica, charapa, stupicha, cedeja (uglavnom joksimovish i slichne face), bushilice i pile, bogorodice, knjiga, skuteri, retrovizori (i opchenito ostali djelovi od auta za koje nisam ni znala da postoje)... sad se vishe nit ne mogu sjetit svega, trebala sam zapisivat... i janjetina u 8 ujutro:)
a jucher bacih staklenih chasha i omota onih prozirnih za sendviche k'o nikad u zivotu. i ti sendvichi koje sam jela i ta voda koju sam cugala su otprilike bili sve shta sam jela all day long (+ pashta bolonjez na savi za vecheru)... bila ja opet u svojoj ulozi statista. prvi put na snimanju reklmae. pitate se kako to izgleda za nas, statiste? od 7 do 18 stajati/sjediti i prichati s kolegama statistima ili chitati knjigu ili slushati discman uz povremene odlaske do duchana ili wca i sve to za 150 kn. u tih 11 sati snimljeno je sve skupa 4 scene od kojih smo mi bili u 2 (neki u 1, neki ni u jednoj). ostatak vremena, kao shto rekoh, sjedish, prichash... lovely! al ipak se malo umorish:) mislim, meni je to super, vidjet kako to izlgleda na setu, te face manekenke i rezisere, filmski crew, ekipu iz reklamen agencije - bash skuzish 'ko je 'ko. i kolko je to sve skupa zapravo masu posla i vremena. i uvijek budu ineresting ljudi, jednodnevna prijateljstva tzv. + zaradish. pa di'sh bolje.
eto i zashto ovakav naslov danas - jer je zivot razlichit i lijep! dovoljno mi je da se sjetim ova dva dana u svom zivotu. tako obichni, ali tako... lifeful. sharenilo ljudi, misli, stvari... (nisam zaljubljena, ne pa da mi je sve wonderful:)
i zato no sikiriki no no!
Over 23 million lbs. of plastic foam peanuts are recycled annually; that's enough to fill up the Empire State Building.

- 11:39 - komentiraj (6) - isprintaj pa baci u smeche - #

02.09.2004., četvrtak

ja sam bolest na dve noge

evo mene, shtekam se okolo za net jer u stanu josh nemamo kompa. tako da ce blog biti opet isprekidano apdejtan do negdje 10og mjeseca. sad sam u vipu u gajevoj, i imam 20 minuta za svoje smeche.
jucher sam opet malo bila u "kulturnom" shoppingu. bacila 2 rachuna i 1 vrechicu. prvi rachun je za maxon universal iliti novi cd od TBFa. dok ja bijah portugalu je izasho a nitko me o tome nije obavijastio:( i sad ja chujem sve neke nove stvai na radiju i kao "pa shta je izasho novi sidi?" i kao "pa da, josh otkad". i tako ga ja sad kupila sam mjesec dana zakasnjenja. njihove cde uvijek kupim originale, kao da potichem hr glazbenu industriju. i nikad ne pozalim. opet su novi i drukchiji ali opet onako jaki i jasni. masovna hipnnoza kicks ass! a nazicala sam chiku u cd shopu i da mi da onu kutiju koja inache sluzi samo u promotivne svrhe, a izgleda kao pravi detrdzent (digla sam cimericu na trik "imam novi super deterdzent". haha). i a omot je super, mislim spike, krizaljka i prijevodi. drugi rachun je bio od europskog glasnika br. 6 (ja mislim) u kojem ima dossier o uelbeku (znate onaj francuz s kompliciranim prezimenom, barem meni... nikad ga ne znam napisat. neshto kao houellbecq) i seksualnom liberalizmu. ima i pricha od mishime, pessoe (viva portugal!), perishicha... uglavnom, taj michel je meni ful faca. kao ful je shokantan al meni te spike i nisu najjasnije, meni je zanimljiviji zbog nekih drugih stvari. pametno zbori. ono, on je jedan od ljudi zbog kojih mi dodje da nauchim francuski da ga mogu chitat u izvornom obliku. u hr su prevedene dve knjige i ova trecha pricha je objavljena u tom europskom glasniku kojeg sam btw kupila u antikvarijatu jesenski&turk za 40 kn, a, usporedbe radi, u profilu dodje 130 kn + -. c jebote.
a osim toga i koshtica od breskve, kore od krushaka (jer su ful grube, if u know what I mean) kore od smokava (crne i zelene i iz mog vrta) i koshtice i granchice od grozdja. moram ubit svo to voche koje su mi starci nakalemili da ne propadne i da se ne usmrdi. a fino je, ne kazem da nije. e.
Godishnje se baci 260 milijuna automobilskih guma.

ja si kupujem bicikl.

- 11:07 - komentiraj (5) - isprintaj pa baci u smeche - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

a spika je:
reci mi shto bacash u smeche rechi cu ti tko si
iliti
moj zivot kroz kosh za smeche
korekcije:
sama definicija mentalnog zdravlja jest sposobnost sudjelovanja u potroshachkoj ekonomiji