Caught in the trapula

< kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Tokijske pričice
Meet Tokyo, part I
Japanci kao ekološki osvješteni radoholičari bez smisla za odijevanje i humor
Lude noći Roppongija
O balkanskim barbarima i gejšama
Organiziranost i pedantnost Japanaca
Stanovanje u Tokiju
Podstanarstvo
Vodič za razmjenu vizitki
Kako zbariti Japanku
Tokijska željeznica i metro

Places to go
Forum.hr
Nokaut forumi

BLOG.HR
Zanimljivi
Hal:UI
Ptica Trkachica
Marita
Jimblog
Plavuša sa Harvarda
The Flapper Girl
Big Mamma
Barbie Lobotomy
Zrinsko pismo
Jesus Quintana

Korisni
AUTOfreak
Hot
Direktor svemira

Simpa
Ane
Ida
Jordan
Bestijica
Bridge
Loptica skochica
Regina Elena

Trla baba lan
Plodovi zemlje
Drito Konj
Placebine halucinacije
Mentalne diareje
Jupiter
Soulfox
Love & marriage
T.R.A.S.H.

All over the world
Bushman
New York city
Eureka
The Last Broadcast
Laos

Designerski wow
Duchess
Rat design
My virtual lounge
Melted

Cool Recycle bin
Scorpy
Annie De Meni
Keks i smrad
Usagino igralište
Dax
Pixie

Opis bloga
Za obične besmrtnike.
Trapula mail

27.08.2004., petak

Donje rublje vs. kupaći kostim

Smiješna mi je ta razlika koju ljudi prave između donjeg rublja i kupaćeg kostima. Ako vidiš zimi nečiju ženu u donjem rublju to je wow, a dotična će brže-bolje instikrivno pokriti grude i ostalo, iako nije gola. Donje rublje spada u intimno rublje, a tammo očito ne spada recimo bikini.
Sad vi meni kažite u čemu je razlika? I ljeti i zimi komadić odjeće pokriva ono zbog čega nam je žena zanimljiva u fizičkom smislu, samo što ljeti se normalno prošetavati u tome, a zimi je apsolutna sramota ako te neko vidi u donjem rublju.
Ljeti svi ležimo jedini do drugih na plaži, na pola metra od tebe odmaraju se cice i ostali atributi, pokriveni tankim slojem sintetike. S druge strane na pola metra može biti i mesnato, znojno i dlakavo truplo sredovječnog muškarca, koje nije nimalo seksi, ali sasvim je normalno susresti se sa njime u ljetno doba.

Uvijek smo nastojali curama proviriti ispod haljinice zimi, kako bi vidjeli pola centimetra donjeg rublja. A ljeti nam te iste cure ispred nose prošetavaju kostime koje kriju samo ono što nas zanima.

Kaže mi jedan frend neki dan: "Zamisli sramote, skinem se na plaži jučer kad ono nemam kupaće, već obične gaćice".
Koja je dakle razlika između donjeg rublja i kupaćeg kostima?
- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2004., srijeda

Što ženama treba?

Ako želite imate uspješnu vezu/brak, potrebno je da ženi omogućite neke stvari. Popis nije individualno primjenjiv, te se može značajno proširivati!

Ženi treba pažnja i poštivanje
Na nedostatak pažnje žene reagiraju većinom burno. Upamtite da žena živi od osjećaja da vam je najvažnije biće na svijetu. Ne smije se osjećati ugroženom jer će je to povrijediti, a Vama će stvoriti razne teškoće. Uz dužnu pažnju ženi valja i poštovati, kao suprugu/curu, ali i kao ženu. Malo poštovanja vraća se mnogostruko.

Ženi treba čokolada
Jedna od najvažnijih namirnica kojom se lakše preživljava burni PMS period. Dakle, kupite joj omiljenu čokoladu, ali ne sa posvetom "za PMS" jer onda ćete i Vi i čokolada završiti kroz prozor.

Ženi treba pohvala i zahvala
Žena radi puno "nevidljivih" stvari u kući, za koje neće biti plaćena niti će joj društveni rejting biti veći. Mislim, sva sreća da žena radi te "nevidljive" stvari u što ubrajam raznorazna čišćenja i pospremanja, kuhanja, peglanja, pranja itd. Vrlo je važno da primjetite svježe opranu kadu ili WC i da je pohvalite zbog toga. I ujedno pokušajte svim snagama u prvom sljedećem mokrenju ne zapišati WC.

Ženi treba osjećaj da je lijepa
Ne zaboravite sa vremena na vrijeme primijetiti kako vam je cura/žena lijepa. Pa i onda kada se probudi krmeljava i nikakva.

Ženi treba čvrsta ruka
U kući mora postojati vođa čopora. Iako se većina stvari rješava zajednički, postoje momenti u kojima valja lupiti šakom u stolom i pokazati tko je vođa čopora. Neke to seksualno uzbuđuje tako valja biti na oprezu.

Ženi treba novaca
Ženi treba novaca! Ona mora zadovoljiti svoj potrošački apetit, tako da nastojte biti tolerantni glede njenih izleta u trgovinu i mačevanja kreditnom karticom. Ako pretjera bacite je na kruh i paštetu cijeli mjesec.

Ženi treba mikrofon
S obzirom da svaka žena voli da sa vremena na vrijeme iskazuje svoje glasovne mogućnosti, ja mislim da im je najbolje kupiti mikrofon. Tako će uštedjeti na svojim decibelima, a Vi se nabavite čepiće za uši i značajno odobravajte klimanjem glave dok miting ne završi.

Ženi treba perilica suđa
Jedna od čestih stavki zajedničkog života jest obveza pranja suđa.Da bi se izbjegla natezanja oko toga, najbolje je kupiti perilicu za suđe.

Ženi treba sportska aktivnost
Nagovorite ženu da se babi bilo kojim oblikom sportske aktivnosti. Ima više dobrih razloga za to, ali najvažniji su:
1. ispuhati će se i izgubiti forcu (snagu)
2. Izaći će iz kuće i poboljšati raspoloženje
3. Neće je biti doma u to vrijeme pa možete raditi štogod hoćete

Ženi trebaju šetnje
Ženu je, kao ljupkog kućnog ljubimca, vrlo važno redovno šetati vani. Ako nije tako onda doista nastaju sranja po kući.

Ženi treba pomoćnik
Ženi je potreban pomoć u kući, ne zbog oga što ne stigne sve odraditi, već zbog osjećaja da nije jedina koja doprinosi zajednici. Ako u kuhinju ulazite sa križom i češnjakom zbog straha od raznoraznog, onda se barem iskažite na okućnici ili nekom drugom segmentu.

Ženi treba pimpek
On je neizostavan i pobrinite se da ga dobija u redovitim porcijama. Njegova je moć velika, iz žene može isjerati razne bubice i vragove, a uz to ju pretvara u umiljatu životinjicu. Ono što bi najdraže radili svojoj ljubavnici uradite ženi i biti će kao violina.

Ženi treba vreća za boks
Kada je žena u PMS-u onda mora po nečemu udarati. "Il' me ženi il' tambur kupi, ja u nešto udarati moram". Ako je pak bračna zajednica već zapečaćena, ma i ako nije, izvrsna kućna investicija je vreća za boks. Omogućite joj da svoje frustracije iskali na njoj i uvjerite je da je baš upravo vreća dežurni krivac za sve.

Ženi treba kuća bez svekrve
Ovo nisam probao, ali prema iskustvima drugih čini se da je smjesa žena+svekrva eksplozivna, te da dva elementa ne smiju biti previše zajedno. Treći element (muškarac) naoko djeluje pomirujuće, ali zapravo ništa ne može spriječiti sveopću eksploziju.

Ženi treba njen auto
Ako financijske mogućnosti dopuštaju, dobro je ženi omogućiti da vozi svoj auto. Tada će razbijati vlastiti auto, iako žena nije skoro nikad kriva - kriv je onaj koji je došao iz "pogrešnog" smjera (iz kojeg je vozilo tisuće njih", zatim je kriva zgrada što se je pomaknula taman kad je krenula u rikverc.

Ženi treba telefon
Žena mora mlit na telefon. Čak i ako komentira sapunicu sa prijateljicom to je posve normalno. Bit je u laprdanju i nabijanju računa. Svatko mora imati neki hobi, a ženi je to ćakula.

Ženi treba sapunica
Sapunica odmara dušu i tijelo. A da ne pričamo o porastu adrenalina uzrokovanom izrazito napetim scnama. Tu su i srcedrapateljni prizori i likovi koji od 400 epizoda plaču u 350.
Ma neka gleda i sapunicu ...

Ženi treba blog
Internet ima posebnu draž - žena može chatati i upražnjavati svoj omiljeni hobi, a može i otvoriti blog i tu isprazniti negativnu energiju. Dakle, blog u biti ima istu funkciju kao vreća za boks, samo što je na njemu fizička aktivnost svedena na nulu. Međutim, osim iscjeliteljskih karakteristika, blog ima i brojne druge kvalitete, tako da ćete ženi omogućiti svijet u kojem će se izraziti na sebi osebujan način ...

- 08:46 - Komentari (28) - Isprintaj - #

23.08.2004., ponedjeljak

Trapula u shoppingu iliti obaranje rekorda u svuci-obuci hlače

U subotu sam lutao po dućanima, u potrazi za ljetnom i jesenskom garderobom. Naravno, teško bi se na taj pothvat odlučio sam, no bolja polovica je uspjela namamiti me, spominjući dobar ručak u gradu. Poznat sam po tome što mi nakon dva dućana kupovina postaje velika tlaka i najrađe se vratim u prethodna dva dućana opet i kupim ono što mi je zapelo za oko. Zato uvijek imam izvidnicu prije nego što krenem u shopping, koja mi javi točne kote na kojima se nalazi roba po mom ukusu.

Ovog puta sam našao minimum stvari po mom ukusu. Većina hlača koje sam zapikirao dizajnirana je očito za štrikljave muškarce tankih nogu. I onda te iste hlače njima stoje pripijene uz noge, sudeći prema 2 primjerka metroseksualne vrste koja su u tom trenutku bila u trgovini. Pripupitam ja prodavačicu da li "imaju nešto za normalne muškarce, jer ja u ovu polupederastu robu ne mogu ući ni pod razno". Preporučila mi je neku sportsku trgovinu, s obzirom na moju sportsku građu i 100 kila, jer je njen butik nešto viša moda. Znači li to da se visoka moda odnosi samo na visoke tanane tipove tipa žirafa koji imaju 60 kila sa krevetom, ili na zalizane kepece?

Anyway, u nastavku đipanja po trgovinama nađem se u King Crossu gdje je u Cisalfi bilo veliko sniženje robe. Odmah sam dograbio Timberland bermude i majice u ruke, ali ponovno nije bilo veličine za mene. Najveće hlače i majice su bile veličine M. Ma kakav to muškarac nosi M, valjda neki klinac ili? Pregledao sam gotovo sve kratke hlače u trgovini, u bojama koje mi odgovaraju, te nisam našao nijedne u koje mogu ući, a napominjem da nemam trbušinu. Ušao sam zapravo u jedne, ali to ne bi bile kratke hlače jer su mi sezale do potkoljenice.
Iz očaja sam uhvatio jednu sportsku laganu majicu "na špaline" u koju sam ušao iz drugog pokušaja, veličina XL. Napokon nešto što je doista i otišlo u košaricu. Potom sam nastojao ući u jednu prekrasnu majicu dugih rukava veličine L, a taj pokušaj samo što nije bio praćen pljeskom podrške kao na atletskom mitingu u Zurichu. Prodavačica mi je uz smješak rekla da se ne mučim jer neće ići, te da bih trebalo malo manje u teretanu ići. Ja sam odgovorio da sam polaskan njenin interesom, ali da mi je malo dalje bolja polovica. Ne trebam ni opisivati zabezeknutost dotične.

E, u Replayu sam našao dosta robe koja mi je točno odgovarala po dimenzijama, ali nisam našao puno robe koja mi se svidjela. Bolja polovica je ponovno izvela dobru fintu, iskoristivši to što sam već svukao hlače u kabini. Ne, nije me strastveno konzumirala, već mi je samo prebacivala razne modele hlača, dugih i kratkih, preko vrata kabine, jer zna da mi oblačenje-svlačenje ide poprilično na živce i da je "vižitavanju" dućana uskoro kraj. I bio je kraj, oslobodio sam se duševno i tjelesno kad sam napustio dućan, a to mi je bio ukupni 5. u tom danu.
Ako nešto ne volim, onda je to lutanje po dućanima. Od toga još više ne volim lutanje po dućanima sa ženskim osobama u društvu.
- 10:39 - Komentari (16) - Isprintaj - #

22.08.2004., nedjelja

Blogam, ali guštam sve manje

Pisao bih o nekim pametnijim stvarima, no trenutno mi je bloganje opterećenje. Bilo je lakše blogati dok smo si svi bili relativno nepoznati na blogu. Sada su se već formirali neki odnosi među blogerima, a formirale su se i skupine blogera. Na Lopticinom blogu vidim da su krenula i blogerska nalaženja, a prema priči vidim da se vodila rasprava i o drugim blogerima, uključujući mene. Nastojim ne pričati o drugim blogerima i zapravo me ne zanimaju informacije o njima,
a posebno me ne zanimaju društva i grupice koje se formiraju. Kod mene blogeri mogu pojedinačno pobuditi interes i neki su to već napravili, pa bi upoznavanje dotičnog blogera ili blogerice bilo isključivo private.

Ovo sve drobim jer je bloganje postalo preosobno. Interna komunikacija sa blogerima vodi kakvom-takvom zbližavanju i upoznavanju, a onda se informacije šire dalje brzinom svjetlosti. Anonimnost ti daje mirnu slobodu izražavanja, a curenje nekih osobnih podataka u javnost literalno je destimulirajuće. Što više znam o ljudima, to mi ova zajednica počinje biti napornija, iako postoje neki ljudi na blogu koje iznimno cijenim. Da se razumijemo, ja sam samostalno odabrao kontakte sa nekim blogerima, tako da je krivica dijelom i na mojoj strani.

Afera sa naslovnicom samo je pokazala koliko je blog isprepleten osobnim odnosima, te kako su aktualni već i i blogerski klanovi. Moja je kritika bila usmjerena na loš odabir tekstova na naslovnici, te na Annie o čijem blogu sam već trošio riječi. Pa što ako netko ne voli nekog blogera i njegov blog? Nekome je neki blog super, nekome je sranje, to je tako. Ne volim ni debelukravu, ni Usagi, ni Scorpyja, ni DritoKonja, ni placebo, a ni još neke. Razlika između mene i mnogih je to što ja to otvoreno kažem. Neki o tome šute, a neki se ponesu najjadnije i ogovaraju iza leđa.
Iskreno, meni su jadna blogerska slizavanja i jadni su mi ljudi koji prema svima imaju isti izvještačeni stav satkan od lažnih smajlića. Jadni su mi blogeri koji preko poznanstava traže mjesto pod blogerskim suncem, jadni su mi oni koji si nabrijavaju brojač jer misle da on mjerilo kvalitete bloga, a posebno su mi jadni blogeri koji se nastoje virtualno upoznati sa mnom i kasnije koriste informacije kako bi si podigli rejting.
A svega toga na ovom našem blogu ima.

Međutim, tu postoji i druga strana medalje, a to su ljudi koji ovdje dolaze nešto suvislo pročitati i ne zanimaju ih interne blogerske gluposti. Ljudi koji se povremeno jave na mejl i pošalju svoje mišljenje ili kritiku, a feedback na takav način je uvijek lijepo primiti. Iako se ponekad pitam što zapravo ti ljudi dolaze ovdje čitati, jasno je da su oni uvijek tu i da će popratiti većinu novih tekstova svojim komentarom ili e-mailom. Neki od njih su došliradi putopisa iz Japana, neki zbog trkeljanja na temu muško-ženskih odnosa, a neki čisto jer im je vjerojatno blizak blogerski identitet kojeg trapula ima. No ne vjerujem da dolaze ovdje kako bi čitali tekstove poput ovoga i kako bi u komentarima pratili prepucavanja. To im može biti interesantno kao neka afera, no dugotrajna simpatija sigurno se ne bi razvila prema blogu koji nije u stanju ponuditi više od toga.

I pitam se sada gdje sve ovo ide. Previše blogera je počelo čeprkati po mom pravom identitetu i to mi se ni najmanje ne sviđa. Nisam se namjeravao pojaviti na nikakvim okupljanima, jer za mene je blog virtualna zajednica i želim da takva, u načelu, i ostane.
Blogeri, blogerice i obični posjetitelji koje poželim upoznati 1 na 1 bi trebali biti takvi da su sposobni i voljni očuvati diskreciju, a s obzirom na raširenost nekih tračeva ta mogućnost je upitna.
Zaključiti ću tekst sa još jednim komentarom na aferu glede naslovnice. Nema tog blogera koji me može uvjeriti kako je odabir teksta za naslovnicu bio korektan u "slučaju Kukoč". To je jedan u nizu propusta odstrane uredništva i ekipe koja je regrutirana da izdvaja zanimljive tekstove.
U cijeloj toj priči problem je i u odabiru ljudi za taj posao, jer odgovorni očito ne kuže da tisuće posjetitelja ovih stranica zaista čitaju ono što se pojavi na naslovnici.
S obzirom da mi se prigovara kako vrebam iz prikrajka, evo mojih prijedloga glede naslovnice:

1.) Povjeriti uređivanje glavnog dijela stranice osobi koja razumije kreativno pisanje
2.) Uvesti kriterije za regrutiranje onih koji će predlagati sadržaj - to što je neki bloger na cool listi ne znači da zna pisati i da ima nos za kvalitetan tekst
3.) Isključiti Scorpyja iz tima, ponajviše zbog bezobraznog vokabulara na nekoliko blogova i drskih odgovora običnim posjetiteljima
4.) Promijeniti cijeli koncept lista na naslovnici, jer ove su liste besmislene
5.) Omogućiti svim blogerima da unutar administratorskog sučelja predlažu blogere za isticanje na nekoj od lista, te da predlažu tekstove koji zaslužuju pozornost
6.) Uvesti glasanje za najbolji tekst prošlog tjedna, ako je nekome već do natjecanja
7.) Blogove na naslovnici bi trebalo biti moguće sortirati po više kriterija: posjećenost, broj komentara (u kojima se ne računa komentari autora), po broju uvrštavanja na "cool" listu koju svaki bloger za sebe definira

- 10:27 - Komentari (44) - Isprintaj - #

20.08.2004., petak

Duje Draganja srebrni na 50m slobodno!

Auuuu, e ovo je ludilo! Duje je u fenomenalnoj utrci uzeo srebrnu olimpiijsku medalju na 50 m slobodnim stilom! Ušao je u utrku kao poprilični autsajder, plivao je hrabro i pobijedio velika imena, a zlato mu je pobjeglo za jednu jedinu stotinku. Sjajan rezultat za našeg Duju, koji je samo nekih 20 min. ranije otplivao finalnu utrku na 100 m delfinovim stilom u kojoj je zauzeo 7. mjesto i u kojoj se je poprilično iscrpio.

Bez ikakve dvojbe Duje je veliko otkriće, izborio je tri finalne utrke u Ateni i predstavio Hrvatsku u velikom svjetlu, spasivši ujedno ugled naših plivača. Zlatna medalja pobjegla je Duji za samo jednu stotinku, ali za 4 godine u Pekingu Duje će ponovno imati prilike za osvajanje najsjajnijeg odličja.
Nitko nije mogao ni sanjati da će Duje u najbržoj disciplini biti u borbi za medalje i svi su bili zadovoljni samim plasmanom u finale. Ali utrka je utrka, 50 m je kratka dionica i sve je moguće, a to je najbolje demonstrirao Duje svojim hrabrim plivanjem.
U sportu mi je upravo to najdraže, kada čovjek od kojeg se ne očekuje puno pokaže da se uvijek može bolje i od onih koji slove za favorite.

Bravo Duje, sve čestitke Duji i njegovom timu, a ja večeras otvaram najbolju bocu vina!
- 19:17 - Komentari (12) - Isprintaj - #

Naslovnica blog.hr

Moj jučerašnji tekst izazvao je popriličnu polemiku ovdje, a uz to sam primio i popriličan broj e-mailova. Sad ću još malo razjasniti stvari, posebno za one koji nisu shvatili poantu jučerašnjeg teksta. I s ovim neću završiti komentiranje naslovnice bloga, jer ću svaki put rafalnom paljbom raspaliti po nepravednom odabiru tekstova i neutemeljnom isticanju autora. Naravno, ne zbog toga što želim povesti neku revoluciju, već zbog toga što imam pravo na mišljenje i rado ću ga izražavati na svom blogu.

Jučerašnji odabir Siskovog teksta za naslovnicu je bio totalno pogrešan. U tekstu koji je donekle zanimljiv Siske je spomenuo Tonija Kukoča i počastio ga bezobraznim i nadasve uvredljivom komentarom, kojeg imate prilike pročitati u donjem tekstu. Kao i svaki bloger on ima pravo na mišljenje i može srati o Kukoču na svom blogu, ali nedopustivo je da vodstvo blog.hr-a izdvoji takav tekst na naslovnicu. Annie je bez ikakve dvojbe odabrala pogrešne dijelove teksta za isticanje, a netko je to autorizirao. Po meni to sve skupa ide na sramotu autora, ali ujedno i onih koji su se pobrinuli za to da se tekst pojavi na naslovnici.
Možda naslovnica nije bitna nama koji pišemo blogove, ali bitna je sigurno običnim posjetiteljima koji sa nje kreću u surfanje po blogovima. Naslovnica ističe zanimljive autore, a posebno ističe zanimljive tekstove, koji bi ujedno trebali biti i smjernica novim blogerima. U tom kontekstu svakom je normalnom čovjeku jasno da naslovnica bloga ne smije sadržavati tekst u kojem se netko blati i vrijeđa.
Toni Kukoč je naš dični sportaš koji je već dugi niz godina hrvatski predstavnik u NBA. Vjerujem da 90% Hrvatske cijeli Tonija i zato mislim da je vrlo jadno to što su blogeri i posjetitelji prisiljeni na naslovnici gledati tekst tipa u kojem je Toni onako opisan, samo zato jer je tip negdje čuo lokalnu priču da je Kukoč seljačina i *beep* od čovjeka.

Odabir tekstova za naslovnicu nije lak posao, ali onaj koji se njega prihvati mora biti objektivan i mora misliti na to da nije on osobno, a ni njegova grupica ljudi, nisu blog.hr. Blog su svi blogeri zajedno, te svi njegovi posjetitelji.

Sama Scorpyjeva reakcija u komentarima prošlog teksta jasno pokazuje kako ljudi koji diktiraju tempo sadržaja na naslovnici nemaju pojma o granici između duhovitog i uvredljivog. Očito da nisu spremni ni prihvatiti kritiku, jer misle da je blog njihova igračka sa kojom oni najbolje barataju, a mi drugi trebamo sjediti u kutu i uživati u njihovoj igrici.
E pa ne ide to tako kad je u pitanju Trapula, jer Trapula nema dlake na jeziku. Žao mi je što mnogi blogeri koji su poslali riječi "podrške" nisu dovoljno hrabri da se i javno izraze. Imam pravo reći i što mislim o pojedinim blogerima, kako o onima koji mi se sviđaju, tako i onima koji mi nisu dragi. Ne možemo svi glumiti super odnose sa svima kroz smajliće, ima nas koji i otvoreno kažu što misle.

U zadnjem dijelu ovog teksta samo ću se kratko osvrnuti na moje blogerske ambicije, koje su se jučer često spominjale. Naime, sve tekstove koje sa ovdje pisao sam pisao čisto onako kako me je išlo. Neki su bolji, neki lošiji, ali to je Trapula. Ne nastojim se svima svidjeti, niti nastojim biti non-stop zanimljiv. Da nastojim, onda bi valjda izmišljao putopise iz Japana kako bi ostao cool.
Blog je na određeni način ogledalo mene, a ja nisam uvijek zanimljiv.
Nadalje, spominjao se moj angažman na blog.hr-u, te kako bih volio i ja nešto uređivati, ali ne mogu. Dragi moji, ja sam mogao biti u timu ovog našem dičnog bloga, jer sam od samog početka u cijelom projektu. Ja nemam vremena ni volje za ozbiljni angažman na blogu, a svjesan sam i da nije riječ o malom poslu. Međutim, to ne znači da zbog toga nemam pravo na mišljenje.
To mi je jedno od najdražih prava koje imam. U interesu svih blogera apeliram na veću objektivnost glede objavljivanja tekstova, a ako je ne bude Trapula će opet raspaliti. Ne možemo svi šutke sjediti.

- 08:28 - Komentari (49) - Isprintaj - #

19.08.2004., četvrtak

Siske i odabir za naslovnicu

Here we go again. Pa ka će netko konačno ozbiljno se uhvatiti odabira najzanimljivijih tekstova za naslovnicu blog.hr? Ma samo pogledajte trenutnu naslovnicu, kužite li kakvih doslovce bezveze tekstovi dobiju pozornost i kako se neki autori šlepaju sa svojim tekstovima, jer su simpatični trenutnom v.d urednika sadržaja blog.hr-a?

Danas je izdvojen Siskov blog, koji možda nekome nije loš, ali definitivno sam protiv izdvajanja sljedećeg teksta:
'Na Visu je sreo i poznate likove, primjerice, Tonija Kukoča: "Tip izgleda ko seljačina podno Mosora, a i čuo sam od puno okolnih Dalmoša da je tip jedna velika *beep* od čovjeka"'

Što je ovo? OK, svatko ima slobodu pisanja na svom blogu i neka piše štogod hoće. Ali zar nije objektivno uvredljivo i ponižavajuće takav tekst staviti na naslovnicu bloga, koja bi trebala biti glavni putokat za kretanje po blogovima, ali ujedno i glavna smjernica kakvi se blogovi cijene?

Vidim tekst potpisuje Anni de Meni, blogerica čiji mi je start bio jako simpatičan. No očito je da si uzima i previše maha u želji da se svidi aposlutno svakoj duši koja se pojavi na blogu. To je sve u redu, no postoje ljudi koji cijene kvalitetu, a i cijene Tonija Kukoča i ne bi trebali biti prisiljeni čitati takve jadne komentare.
- 12:48 - Komentari (43) - Isprintaj - #

Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba

Istina je. Tek sad vidimo koliko istine ima u toj rečenici koja se nekada tako često pisala po leksikonima i spomenarima. Tu sam rečenicu čuo prvi put od svoje majke, dok sam popunjavao leksikon stanovite Barbare (kasnije mi je bila cura, a u 17 je već imala bebu, srećom ne moju).
Da, puno je istine u toj rečenici. Glavni su ti problemi u životu pismeni ispit iz hrvatskog, ispitivanje iz matematike, neuzvraćena ljubav itd. Osim škole nemaš nikakvu drugu obavezu (dobro ovdje ne računam šetanje psa, zalijevanje vrta i sl.) i drugi skrbe za tebe. Ljubavni život ti je ispunjen na najljepši mogući način, nađeš si neku ljubav i svoje emocije pokazuješ šakama i nogama. Ja sam svoju veliku školsku ljubav Dianu izmasakrirao šakama po leđima od silne ljubavi, tako da ona i danas zna reći kako je to bila definitivno jedna od najbolnijih ljubavi.
Kada uhvatiš sedmi razred onda počinje pubertet (nekom prije nekom kasnije) te su ti onda problemi malo veći, ali i dalje nisu egzistencijalne naravi. Većinom je riječ o pubertetskim mušicama koje ti zuje oko glave, te homornalnim poremećajima koji rezultiraju i povećanim interesom za suprotni spol.
A čim krene povećani interes za suprotnim spolom, onda kreću i problemi. Kužite vi to? Sve ok dok nema ljubavi koju konzumirate, ali kad se pojavi takav oblik odnosa onda krećemo sa pravim problemima ...

Glavna stepenica u svijet odraslih, odnosno u svijet ljudi sa pravim problemima, je ulazak u zajednički život. Kreće borba sa financijama, život na kredit i koloplet ljudskih odnosa u koji morate ulaziti (unutarkućanski, međuobiteljski, odnosi prema prvima, drugima, trećima ...).
Zatim tu je posao koji je u nekim fazama teško podnošljiv, deprimirajući i frustrirajući. Tu su odnosi sa kolegama i nadređenima/podređenima, tu su razne igrice kojima ste svjedok i koje vam pokazuju kako stvari u društvu zapravo funkcioniraju.

Probudite se jednog dana i osjećate da će vam glava pući od nagomilanih problema. I sad mi meni recite da doba u kojem su pismeni i usmeni ispiti glavni problemi nije ujedno i najmirnije i najspokojnije doba u životu?
- 08:30 - Komentari (21) - Isprintaj - #

17.08.2004., utorak

Legendarni oglasi

Uvijek me zabavljalo čitati bisere iz oglasnika. Znam da se neki ljudi zezaju i objave neku glupost fore radi, ali postoji niz oglasa čiji su autori bili smrtno ozbiljni dok su ih komponirali.
Evo dijelova nekoliko nezaboravnih oglasa:


- Sobu iznajmljujem pretežno ženskoj osobi
- Dvosjed na nerazvlačenje
- Vozača C kategorije, koji izvana ima mogućnost priključka na trofaznu struju, tražim
- Yugo, u očajnom stanju
- TV, na pola dnevnika izgubi glas
- Gradilište s pogledom na okoliš
- Stroj za rezanje uglova-ćoškalica
- Perilica rublja s iskustvom
- Mitsubishi Colt, 2200 DEM sa cjenkanjem, 2000 DEM bez cjenjkanja
- Citroen AX, 89. g., besprijekoran, mislio sam ga ostaviti sebi
- VW buba, 59. god, kao nova
- Kadett 1.3, može zamjena poslije podne

- 00:30 - Komentari (11) - Isprintaj - #

16.08.2004., ponedjeljak

Židak: "Napokon netko bolje puca i od Srba"

U današnjem Jutarnjem listu, na stranici 20. u sklopu rubrike "Olimpijske vijesti", novinar Tomislav Židak je pisao o crnom danu za momčadske sportove Srbije i Crne Gore, a na kraju teksta je dodao sljedeće rečenice: "Za utjehu služi srebrna medalja Jasne Šekarić u 'nacionalnoj disciplini', streljaštvu, iako su se nadalji zlatu. Međutim, napokon netko bolje puca i od njih."

Mislim, pogledajte vi to, kolika razina drskosti i bezobraštine se može izraziti u dvije rečenice. Ne razumijem uopće kako takvi tekstovi mogu proći lekturu, jer je konotacija vrlo jasna. Na stranu rat i sve što se događalo, ovo je danas neko novo vrijeme u kojem Hrvatska i SiCG traže neki ekonomski prosperitet i ulazak u Europu.
Sramotno je da se takav tekst objavi u najpopularnijoj dnevnoj tiskovini u Hrvatskoj. Autor je i inače sklon vrlo bezobraznim i uvredljivim tekstovima, a jadan je onaj list u kojem PMS jednog autora određuje prodaju dnevnog izdanja.
- 10:06 - Komentari (15) - Isprintaj - #

14.08.2004., subota

Lijepa naša domovino

Putujem ja tako autocestom prema Benkovcu i divim se ljepotama Lijepe naše po tko zna koji put. A nakon svih tih oku ugodnih prizora slijedi uzdah koji govori "e koji će nam qrac sve te prirodne ljepote, kad od toga nemamo ničeg". Brojne države iz ničeg rade turizam i nešto, a mi naše prirodne ljepote nismo u stanju ni održavati, a kamoli na njima nešto zaraditi.

Ali barem imamo ideja. Gledam ja dični naš Velebit i padne mi ideja za turistički angažman kojeg Europa nije vidjela. Preselimo Tibet ovdje doma kod nas i napravio turističku atrakciju od veranja po Velebitu.
Regrutirati ćemo lokalno stanovništvo kao vodiče, ali nećemo ih zvati Šerpe, već Teće i Lonci. Jel valja ova ha? Možemo ideju prodati po cijeloj državi - zamislite samo nativnog Vlaja kao vodiča po Dinari i Biokovu?

I tako dok sam po glavi premetao različite misli već sam stigao do Benkovca. Oko 2.5 h normalne vožnje iz Zagreba, bez umora i gnjavaže, sa minimumom cestovnih psovki. Od Benkovca do Biograda sam uživao u još nekoliko lijepih prizora iz prirode, a u Biogradu sam uživao u lijepim prizorima sa plaže.
Ima tamo turizma, da znate. I oblina.
Evo jedna Trapulina finta za vruće hlačice. Ako vidite neku mačku u vrućim hlačicama samo joj fino priđite i stavite ruku na guzu. Kad odskoči i ljutito pita "što ti je", samo recite "pa pipam jesu li stvarno vruće". Prolaznost zasad 85%.
- 12:39 - Komentari (15) - Isprintaj - #

11.08.2004., srijeda

Za depresivne i tužne


- 12:16 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Ispaljenje

Ispalit ću. Apsolutna i sveobuhvatna mi je ludnica ovih dana, kako na poslu, tako i privatno. Od sto milijuna tema najadekvatnija bi bila jadikovka, no to nije u mom stilu. Nisu neke velike krize posrijedi, već kroničan nedostatak vremena da se obave razne stvari.
U tom udarničkom radnom tempu prisjetim se mora i činjenice da ljeto još uvijek traje, a meni Dalmošu zagrebačko sunce jede mišićnu masu. I ne samo to, jede mi živce sama pojava sunca, jer znam kako sunce ima skroz drugu dimenziju kada na licu osjetim maestral.
Ma znate što, sad mi je sinulo. Idem ja na more još danas, barem na par dana. A za posao i obveze me zaboli ona stvar. Blogoslovljen bio blog, prosvijetlio me.

Mooooreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
- 10:49 - Komentari (7) - Isprintaj - #

09.08.2004., ponedjeljak

Tko je tko u firmi i kući?

Pazi ovo, supružnički odnosi odgovaraju onima u firmi, hijerarhijski gledano. Imamo vođu čopora, koji je treba biti vrhovni pater famillias doma, ali u većini slučajeva ima moć određivanja smjera u kojem će se čopor kretati. U kompanijskim okvirima muž bi imao ulogu predsjednika/generalnog direktora, sa osnovnom funkcijom širenja poslovne djelatnosti kompanije i zarađivanja $$$. To znači muškarac odrađuje janjetine i službene pijanke ako bi onima koje predstavlja priskrbio još veću korist.
S druge strane žena zauzima više funkcija unutar firme. U prvom redu je tehnički direktor jer netko faktički mora brinuti o obavljanju posla i funkcioniranju cijelog mehanizma. Žena je ujedno i financijski direktor jer raspoređuje financije unutar kuće, a muškarac joj samo treba za neka veća investicijska pitanja. Žena vrši i administrative dužnosti, u što spadaju razni izračuni i obračuni, ali i pohranjivanje dokumenata od određene važnosti, koje muškarac nikada ne bi bio u stanju pronaći. I na kraju balade žena je ujedno i radna snaga, obavlja sve poslove potrebne za održavanje firme, od strogo intelektualnih i strogo fizičkih, do mješovitih.

I do čega dolazimo. Wow, ta žena je stvarno opako biće, multifunkcionalno i višestruko korisno.
A muškarac? On je qrac od ovce. Eh. Ali šef je šef.

- 08:19 - Komentari (17) - Isprintaj - #

06.08.2004., petak

Blogopauza

Naš dični blog.hr već određeno vrijeme radi ljetnim tempom. Dosta blogera trenutno je na ljetovanju, neki poput mene su to već odradili, a neki nestrpljivo čekaju svoj red. Sve je to skupa rezultiralo malim zatišjem na blogu, a ja vjerujem da je ovo zatišje pred buru koja se očekuje kada svi odradimo sezonsko dangubljenje i punih se baterija vratimo ovdje na blog.hr.

Kod bloganja je prisutan jedan zanimljivi fenomen. Čim se bloger pojavi sa novim tekstom, nakon velike pauze, on u tren oka dostiže ponovno prosječnu posjećenost koju je njegov blog imao. Kada su u pitanju druge web-stranice sa redovitim updateima, korisnička se masa istopi u kratkom roku ako nema svježih updatea jedno vrijeme, a vraćanje na staro brojčano stanje zna biti Sizifov posao.
Mislim da je tu prvenstveno riječ o izgrađenom blogerskom personalityju koji privlači određeni broj ljudi, koji posjećuju blog i u vrijeme pauze, čekajući na povratak svog omiljenog blogera.
Identitet koji blogeri izgrade blizak je određenom broju ljudi i oni će biti tu kada se bloger vrati sa svoje blogopauze. How nice.

Anyway, ljetni tempo rada pomalo je zahvatio i moj entuzijazam. Ovih dana mi se jednostavno ne piše, može biti da su to "oni" dani u mjesecu. Tko zna, možda se prebacim na čokoladu i Nutellu do kraja dana ...
- 10:40 - Komentari (7) - Isprintaj - #

04.08.2004., srijeda

Ave blog, kućanice te salutant ...

Zanimljivo je da na ovom našem velikom blog.hr-u ima poveći broj blogova koje vode kućanice. Ili majke koje provode veći dio svog dana kući, da budemo precizniji. Hm, a ja mislio da je ženama baš teško u kući i da im treba pomoći malo oko svega. E ne treba, evo nam dokaza, jer imaju one vremena i za bloganje!

Nekako kad zamišljam ženu koja je svaki dan maksimalno angažirana oko malog djeteta nemam u glavi sliku dotične u pozi za bloganje. Čini mi se da je takvima 5 min. dnevnog mira oaza u pustinji. Uloga domaćice i dežurne dadilje nalaže da sve moraju dobro organizirati, a pritom žrtvuju gotovo svo vrijeme koje čovjeku dnevno treba za vlastite potrebe. I što kada nađemo hrvatske kućanice/domaćice na ovom našem blogu? Znači li to da su dotične u bloganju prepoznale svoj ispušni ventil?
Ave blog, kućanice te salutant ...
- 09:26 - Komentari (18) - Isprintaj - #

03.08.2004., utorak

Gejpederizacija planete

Eto dokle smo stigli. Biti gejpeder je danas postao trend. Pederasti modni kreatori sa uvrnutim smislom za odijevanje, zajedno sa ostalim pokretačima svjetskih modnih trendova, dogovorili su se da je vrijeme da malo gejpederiziraju planetu. Moderno je odbaciti muškost i svoj spol smjestiti negdje na pola puta između ženskog spola i nove društvene kategorije - metroseksualaca.

Na nekoliko mjesta sam u posljednje vrijeme čuo kako je u modi biti gej. Haaalooo?? Dao bih ja svim tim novopečenim gejevima motiku u ruke, pa da vidiš kako bi ih prošla ta viroza. Ne možeš vjerovati da ljudi prihvate gejpedersku kulturu samo da bi bili "in". Neće proći puno vremena i isti će početi razgovarati o novim torbicama i make-upu uz kavicu, piti će diet coke i razmišljati će o limfnoj drenaži.
Popodne će metroseksualni gejpeder posjetiti kozmetičara, a dlakavost kao takva će ostati odlika jedino zabačenih ruralnih dijelova Lijepe naše.
Žena će dobiti pravu konkurenciju po pitanju zauzetosti kupaonice, jer takav muškarac će biti zaokupljen pilanjem dlaka, čupkanjem dlačica, njegom kože, pudranjem i općenitim metroseksualiziranjem. A anticelulitni programi? Joj, kako je to samo "in". Kladim se da bi ovi novopečeni metroseksualci i gejpderi guzu dali za malo celulita, jer tako je "in" biti anticelulitiziran.
A tek silikoniziranje usana u smislu nadogradnje na verziju Usne jebozovne i napučene 2.0.

Moderni muškarci? Pih ...

Još ne tako davno pjevalo se ...
"Meni treba čovjek meni treba man,
k'o od stijene da je odvaljen,
da me čuva i da za me ratuje,
ko me dirne da mu zube razbije"

Danas nema toga, jer kako bi gejpederi stavili na kocku svoj make-up, a kamoli svoju najnoviju majičicu sa etiketom, u obranu tjelesnog integriteta i općenitog digniteta svoje pratilje. Eh da, možda i pratilje počnu gubiti na važnosti kako je krenulo ...
- 08:34 - Komentari (28) - Isprintaj - #

02.08.2004., ponedjeljak

Starim ja, a u ljubav vjere nemam

Ma nije tako kritično uopće. Ali ti su mi stihovi uvijek bili dragi, čak i kada se u njima nisam pronalazio.
U zadnje vrijeme me optužuju da sam prilično skeptičan prema ljubavi i njenoj važnosti u bračnim i inim zajednicama. U vezi sam već dugo vremena, tako da znam što je ljubav, ali i dalje smatram kako je ljubav precjenjena u kontekstu u kojem se spominje kao glavno oružje za borbu protiv svih nedaća. Ljubav je glavni sastojak u receptu za vječnu vezu, kažu mi idealisti. Ne bih se baš složio ...

Recept za vječni brak ili dugotrajnu vezu ne sastoji se samo od jednog sastojka. Baš naprotiv, taj je recept vrlo složen i po broju sastojaka, a i po načinu na koji se ti sastojci miješaju i pripravljaju. Za neke sastojke potrebno je dugo vrijeme da se pripreme za korištenje u tom receptu, tako da se i sam recept u djelo ne sprovodi preko noći. Za dobru vezu potrebno je prikupiti i pripremiti brojne sastojke, a ljubav je samo jedan od njih. I jednom kada se svi sastojci nađu u loncu, onda je sve to potrebno dobro i temeljito miješati, dodavati još poneki sastojak sa strane i budno motriti na događanja u loncu, jer stvari lako krenu naopako. Kuharima se preporuča da se smjesa iz lonca često proba, ali smjesi valja oprezno prići jer svi smo mi kad-tad opekli jezik i znamo što to znači. Valja obratiti pozornost i na vatricu, ne valja da uvijek gori istim tempom. Ako stidljivo tinja onda ste sigurno da neće pregorjeti, ali ćete se načekati dok se počnete častiti specijalitetom. Ako pak pretjerate sa vatrom na samom startu, smjesa u loncu bi mogla izgorjeti i kasnije se stvari teško mogu spasiti ...

Sam recept ima toliko sastojaka da ga kroz cijeli život možete nadopunjavati. Neki su sastojci osnova, no lako se i ta osnova sruši ako ostali sastojci zakažu i ako kuhari izgube volju. Za neke sastojke potrebno je ogromno vrijeme da se otkriju, a to zna ostaviti i duboke ožiljke na kuharima.
Sve u svemu, ovaj recept nije nimalo jednostavan, a ni univerzalan. Proviriti u tuđi lonac možete, a možete i pročitati njegov recept, no ipak se na kraju morate uhvatiti kuhače i vlastitog lonca.
A kod lonac Vas čeka još jedna osoba. Ovo je recept za dvoje ...

- 09:55 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>