Plava svjetlost – Ona i On


Pod nebeskim svodom, ispod vrhova planina, na kraj travom obrasle padine prirodnog botaničkog vrta, u kotlini nagomilanih krovova, kupola, tornjeva i sjenki, ima jedna velika i dugačka soba, sva u ogledalima iz koje pogled puca na visoki toranj.

Ona se kreće, pleše i ogleda među tim zidovima – ogledalima i postaje mnoštvo. Jedan pogled se pretvara u pogled sa više slika, pogled koji ulazi u srž percepcije, a i slike se kreću i počinju međusobno komunicirati, kao da je bal, prelaze jedna u drugu a sve zrače iz jedne središnje tačke, Nje same, koja je njihova mistična poveznica.

Na rubu reflektujućeg zraka blješti preslikana svjetlost u plavom, asocira na daljinu, znanje i mudrost. Ona se naslanja na prozor i crna kudrava kosa rasipa joj se po ramenima, dok lice gori od zanosa, zagledano preko krovova u toranj crkve koja sada, u njenom zanosu, postaje dvorac sa glavnom kulom iz kojeg će izjahati On, u prolazu domahnuti, dok mu grimizni plašt leprša na vjetru; a Ona će, vaj, ostati i dalje usamljena draga na visokoj kuli, tkati prekrivače sa skladnim geslom i čekati, uvijek čekati, uvijek sama, na visokoj kuli.
I ponekad mahnuti, Njemu, mirišljavom maramicom na kojoj su izvezeni njeni inicijali.

- utorak, 11.04.2017., 12:18 - Komentar: (11) | Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se