Šljap, šljap, šljap


Kad obilna jesenja kiša natopi zemlju i na kolovozu ostavi barice ja se sjetim kako "gazi gusak baricama šljap, šljap, šljap" i pomislim koliko idile ima u tom geganju i gacanju, iako je mračno i hladno. I maglovito.
Gdje je nestala ta idila, makar ona bila samo lirska ili literarna? Kada nas je tačno napustila?
Je li neumitno hladna logika ekonomskih zakona dovela do gubitka nevinosti savremenog čovjeka? Je li izvitoperila ljudsko biće?
U društvu promjena čovjek se našao u situaciji stranoj sopstvenoj prirodi.

- srijeda, 13.12.2017., 17:55 - Komentar: (19) | Isprintaj - #

Mogućnost iskustva


Ljubav nas oslobađa unutrašnjih tjeskoba i istovremeno ispunjava životnim zadovoljstvom. To iskustvo stvara i psihološke preduslove za pun izraz naših individualnosti, jer suština postojanja je u tome Da-jesam.
A ako nisam u meni će odzvanjati pjesma ponornice otekle u drugo kraško polje. Praznina koja ostane poslije nje podsjeća na prazan list papira. Neispunjen i obećavajući u isti mah.
Naša ljubav nije intelektualna pustolovina ni slijepo životinjsko spajanje. Ona je mogućnost tog iskustva.

- ponedjeljak, 11.12.2017., 20:06 - Komentar: (13) | Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se