Posljednji naraštaj,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" />
Posljednji naraštaj,blog.dnevnik.hr/tragovimaistine" />

Tragovima Istine

četvrtak, 14.06.2012.


Posljednji naraštaj

"Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude." (Evanđelje po Mateju 24,34)

Kada nam govori o posljednjim događajima, koji se imaju dogoditi na kraju vremena, na više mjesta u Evanđeljima Isus kaže da neće minuti »ovaj naraštaj«, dok se sve to ne dogodi.

Postavlja se pitanje: koji bi to bio naraštaj???

Neki pretpostavljaju da se odnosi na naraštaj koji je živio u Isusovo vrijeme i da su se sva ta proročanstva ispunila u 1.st.po.Kr., pogotovo sa padom Jeruzalema i uništenjem drugog Hrama 70.g.po.Kr. No ako čitamo Bibliju vidjet ćemo da to baš i nije tako pošto se zapisana proročanstva očito još nisu ispunila.

Zanimljivo je primijetiti da kada je riječ o rodoslovnom stablu neke osobe, Biblijski izvještaj nam uvijek daje uvid u naraštaje, koji su potomci date osobe. Na primjer:

"Ovo je povijest Adamova roda... " (Knjiga Postanka 5,1)

"Ovo je povijest Noinih sinova: Šema, Hama i Jafeta,.. " (Knjiga Postanka 10,1)

"Ovo su sinovi od oca Etama: Jizreel, Jišma i Jidbaš,.. " (1. Knjiga Ljetopisa 4,3)

Dakle, uvijek se nabrajaju potomci osobe o kojoj je riječ. Međutim, u Evanđelju po Mateju (1,1-17) nabrajaju se samo Isusovi preci, a ne spominju se Isusovi potomci, što bi se moglo reći da je samo po sebi razumljivo. No tu je još jedna zanimljiva činjenica, jer u Svetom Pismu piše:

"...U svemu dakle: od Abrahama do Davida četrnaest naraštaja; od Davida do progonstva u Babilon četrnaest naraštaja; poslije progonstva u Babilon do Krista četrnaest naraštaja." (Evanđelje po Mateju 1,17)

Ako krenemo brojati od Abrahama do Davida, nabrojat ćemo 14 naraštaja. Ako dalje brojimo od Davida do progonstva u Babilon, nabrojat ćemo 14 naraštaja. No, ako brojimo od progonstva u Babilon do Isusa, nabrojat ćemo samo 13 naraštaja!! Postavlja se pitanje gdje je nestao taj četrnaesti naraštaj?Istina je da se Isus nikada nije ženio te nije imao nasljednika u fizičkom smislu, ali je u duhovnom smislu imao more nasljednika.

One noći u Getsemanskom vrtu, Isus je prolazio kroz nezamislive smrtne muke, a kaplje znoja koje su mu padale niz čelo bile su prave kaplje krvi. Bio je mučen na najstrašniji mogući način, bičevan i razapet na križu visio punih šest sati. Kada mu onaj vojnik probode bok, potekla je krv i voda. Bio je to trenutak rađanja!! U tom trenutku rodilo se ne jedno dijete, nego jedan cijeli naraštaj duhovne djece koji bivaju rođeni na Njegovu sliku. Prorok Izaija je davno prorekao taj trenutak:

"Al` se Jahvi svidje da ga pritisne bolima. Žrtvuje li život svoj za naknadnicu, vidjet će potomstvo, produžit` sebi dane i Jahvina će se volja po njemu ispuniti." (Izaija 53,10)

Kaže Izaija: vidjet će potomstvo! A to potomstvo je upravo onaj nedostajući naraštaj iz Evanđelja po Mateju. Dakle, bilo je točno 14 naraštaja, ali ne od progonstva u Babilon do Isusa, nego od progonstva u Babilon do Krista. Isus je glava, a Krist je tijelo odnosno cijeli duhovni naraštaj koji je proizašao od Njegova razapeća pa do dana današnjeg.Taj 14. naraštaj (ili 42. naraštaj od Abrahama) smo svi mi! Kako kaže Pismo: mi smo tijelo Kristovo!

Sada, možemo uvidjeti jedan cijeli novi smisao u Isusovim riječima: Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Isus nije govorio o fizičkom naraštaju koji je stajao pred njim, jer je cijeli taj naraštaj već davno pokopan. Isus je u tim riječima gledao na duhovni naraštaj, koji je rođen Njegovom smrću na križu i koji se proteže kroz mnoga stoljeća nakon toga kroz ljudsku povijest pa sve do dana kada će se njegova proročanstva u potpunosti ispuniti.

14.06.2012. u 00:07 • 6 Ostavi svoj tragPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.< lipanj, 2012 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Komentari da/ne?

Opis bloga

Istina i sloboda su ili skupa povezane ili skupa nesretno propadaju. U društvu u kojem se istina ne spominje niti traži, slabi i svaki oblik istinskog ostvarenja slobode, otvarajući put libertinizmu i individualizmu, štetnima za očuvanje dobra osobe i cijelog društva ...Linkovi

-------+--- B I B L I J A ---+-------


-> Sveto Pismo
-> Jezik kojim je govorio Isus
-> Prijevod Biblijskih imena
-> Emanuel
-> Hagioterapija
-> Prostor Duha
-> 432 Drop Library


Dragi prijatelju,

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!DOWNLOAD

(Molitva)

--> Krunica Božanskog milosrđa
--> Molitva za vlast


(Glazba)

--> Messianic Worship Music


(Filmovi)

--> FILMOVI ONLINE
--> Božji proglas
--> Dr Sang Lee

Filmska peporuka:
-> Amish Grace
-> The secrets of Jonathan Sperry
-> Saving God
-> The Encounter
-> War Room


(Knjige)

--> Hebrew-English Bible
--> Nasljeduj Krista
--> Liječenje raka hranom
--> Zdrava prehrana
--> Zdravi život
--> Lijekovi ili priča o obmani


(Propovjedi)

--> Kroz naraštaje
--> Fire Wall
--> Hagioterapija


(Razno)

--> Najvažniji povijesni događaj
--> Pretraživanje Biblije


POPIS POSTOVA:

Početak putovanja

Zar nije istina ...

Uvijek je bilo i uvijek će biti . . .

Grlo ... grob otvoren

Mirjam je začinjala pjesmu . . . (I. dio)

Mirjam je začinjala pjesmu . . . (II. dio)

Mirjam je začinjala pjesmu . . . (III. dio)

Kršćani u svijetu

Kroz pustinju …

Govor ljubavi

Vuk i tri praščića

Uznemirujuće vijesti iz Ukrajine

Bilo jednom u Izraelu

Isusov rođendan

Molitva – svjetlost duše

Sjećanje na budućnost

Riječ Života

Nevidljivo u vidljivome

Početak….

…i kraj

Znakovi vremena

Vječnost

Otisci stvaranja (I. dio)

Otisci stvaranja (II. dio)

Najkraći životopis Isusa Krista

Slobodan pad

Mudrost i geni

Novi Babilon

Vijesti iz svijeta

Posljednji naraštaj

Hosana Sinu Davidovu!

Spasenje dolazi od Židova

Sakriveno obećanje

Vilica u ruci

Čas proslave

Tri kratke priče

Jezik ljubavi

Križ u pustinji


Blogovi:

-> Lastavica
-> Bartimej Croata
-> Drug Icy
-> Evanđelje u molitvama
-> Fridini zapisi
-> Kristov poslanik
-> Milord 55
-> Mir Tvoj
-> Sjećanja i osvrti
-> Valentina
-> Vjera ufanje i ljubav
-> Voyager-nova generacija
-> Modrina neba

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se