Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Posjetite i moju
tvornicu želja

Marenda

subota, 03.03.2007.

Vjerujem da vam je danas,
poslije napornog tjedna,
potrebna ,možda,samo
"šalica tišine",ali...kod mene
nema zabušavanja.Termosica,
Solingen,jednolitarska, puna je
vruće kave,na stolu se hladi pita
od jabuka i smao vas čekamo
da svratite...
A ima i jedna stvar koja me muči pa
vas moram pitati za mišljenje.
Evo šta mi se jučer dogodilo:
ulazim u dnevni,u mom radnom
kutku,za mojim računalom,moja
mlađa kćer,12 god.,rani pubertet,
nešto piše...onako bacim pogled...
glupičasti...bez misli,samo da ju
pogledam,kad:što gledaš?vikne ona,
ti me to špijuniraš?pusti me na miru!
imam li ja pravo na svoju privatnost?
...Ja ,zinula...oči veće od krumpira ...
uši ne vjeruju...Ja...špijuniram???
Ma šta ona to???Nikako da dođem
k sebi...Uđem u kuhinju ,onako bez
teksta...i preispitujem se...Nisam...
nikada...možda bi trebala...krije li
ona nešto...ma neee...ona je dobro
dijete,vrijedno,drago,nježno,radoznalo...
Brbljavo!!!Ma sve bi joj na guzu izašlo
da su joj usta nedostupna.Ja sve znam!
...Ali ..bube su u glavi...???
Da li znamo?
Koliko trebamo znati?
Jesmo li dovoljno prisutni?
Trebamo li ih špijunirati?
Pretraživati?
Ja nikada nisam i neću.Definitivno.
Puno,puno vremena provodim s njima,
pričamo,pričam i definitivno sam
najdosadnija mama na svijetu,
imam povjerenja...i dok god je tako
svako treba svoj prostor ,da lakše širi grane.
Ne mislite li i vi tako?

P.S.recept moje genijalne pite
poklanjam onima koji hoće da obraduju
nekoga uz nedjeljnu kavicu.
Čupava pita od jabuka
---------------
Za tjesto:zamjesiti 350gr oštrog brašna,
2 jajeta,malo soli,žličica praška za pecivo
150gr maslaca,po potrebi malo mlijeka,
masa mora biti tvrda.Zamješeno stavite
u frižider.Upalite pećnicu na 200°.
1,5kg jabuka oljuštiti,očistiti,narezati na
kriške.U veću posudu staviti žlicu maslaca,
dodati jabuke,čašu vode,200gr šećera,
naribane limunove korice,1 žličicu cimeta,
sok od pola limuna i pustiti 10ak min.da
se kuha dok jabuke ne omekšaju,onda
dodati u pola čaše vode razmućenu
jednu veliku žlicu Gustina (škrobnog brašna),
miješati dok se sav sok od jabuka ne zgusne.
Masu tjesta podijeliti na dva dijela,jedan razvaljati
na debljinu od 5mm i staviti po dnu podmazanog
kalupa za pite,tako da sa strana budu podignuti
rubovi.Nabockati vilicom i staviti masu od jabuka
(u koju možete dodati i grožđice ili orahe sjeckane),
a po površini na ribež naribati drugu polovicu tjesta,
ravnomjerno.Staviti u pećnicu i peći 30ak min.
Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.
Dobar tek!

- 12:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (6)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (15)
Travanj 2007 (24)
Ožujak 2007 (26)
Moj kreativni nered