Kolekcionar https://blog.dnevnik.hr/toystory

ponedjeljak, 31.10.2011.

Štrumpfovi - Opet u Akciji




Neki ih zovu Štrumfovi, neki Štrumpfovi, neki Smurfsi, Blue Buddies, al svi ce se sloziti da su bar jednom u životu imali bar jednu stvar u kuci na kojoj je dobro poznati plavo-bijeli Peyov lik. U osamdesetima su bili u modi, pa se prisjecam da je kuca bila zakrcena malim plavim, od kuhinjske krpe, KLIK NA šalice, pregace za kuhanje, naljepnice za zid, odjeće, albuma sa slicicama. Čitao se Peyov strip (od kojeg je sve i krenulo) u Biser stripu, gledao se animirani serijal s izvrsnom sinkronizacijom, bilo je to, jednostavno rečeno, najplodnije i najtoplije doba štrumpfova.

Male gumene figure marke Schleich ili Bully kolekcionarske su igračke koje su mogli samo bogatiji kupovati, jer ni dan danas nisu bas jeftine, pa bi dijete, srednjeg imovinskog stanja, imalo u prosijeku jednog do dva takva štrumpfa. Te predivne gumene figure i danas izazivaju slinu na usta kad se na njih naiđe na buvljacima, pogotovo jer su poneke jako vrijedne kolekcionarima.



Kolekcionari su posebna priča,tj. ja, da zakompliciramo i sjebemo stvar smislili smo koje ce figure biti raritetnije, koje skuplje, koje jednostavne za nabavu. Tako da postoje varijante istih figura,al njihova se vrijednost racuna tako sto se gleda iz koje su godine, kako su ocuvane i u kojoj su zemlji bojane. Neke starije figure na nogama imaju crvene ili oker točkice ili tvornički pečat (Markings). Prosječan kupac nece obratiti pozornost, no iskusno oko sakupljača odmah će prepoznati u kojoj su državi takvi štrumpfovi bojani, Hong Kong, Portugal, Njemačka, Šri lanka, Tunis.



Postoje i Promo Štrumpfovi koji su se dijelili samo u jednom kratkom razdoblju u ogranicenim kolicinama (igračke iz mcdonaldsa, kinder jaja, šiljila, kao privjesci nekih tvrtki...), oni su također vrlo cijenjeni.
I tako, neki se kolekcionari baziraju samo na te gumene figure,neki sakupljaju i njihove kucice, vozila, dodatke, a neki sakupljaju baš sve, od plišanih lutaka do salveta. Ne znam što je to u štrumpfovima,al vrlo se lako navući na sakupljanje cijelog sela, a moram priznati da taj hobby i nije bas jeftin osim ako se ne odlulčite na facebook game varijantu koja dovodi do ludila vec drugi dan. Ako vise naginjete maskaradi pokušajte oboriti svjetski rekord.

Što se dogodilo danas? Oni su opet u akciji!

Djeca su opet poludjela i ne znaju što ih je snašlo! Odbacili su gormite, bakugane, polly pockete i zele samo štrumpfove. Sve je krenulo jako lošim filmom u kojem su štrumpfovi izmodelirani u realnijoj (mislim na izraze lica) varijanti što je po meni izgubilo čar. Dobili su jako čudne, ljudske oči s kapcima (sad Štrumpfeta s ovakvim rimel očima stvarno može pjevat ; dam,ti dam ti, dam ti!), izduženije udove i postali su prave male moderne, bezdusne i komercijalne napasti. Prebaceni su u realni svijet New Yorka kako bi tvorci filma ustedjeli na modeliranju štrumpf sela i sličnih maštovitijih pozadina. Ono sto je najzabavnije u cijelom filmu je preobrazba Hank Azarie u Gargamela. No vratimo se na igračke, onda je u dućane doletjelo ono najvaznije, figure! Figure su se s polica pograbile u rekordnom roku . Roditelji su, što zbog nostalgije,sto zbog ispranih djecjih glavica pokupovali sve sto je izgledalo plavo-bijelo ne razmisljajuci koliko su novi štrumpfovi ruzni i neprivlačni. Tako su dali zeleno svijetlo nastavku ove ružne sage i proizvodnje. Najgroznija riječ u ovoj priči je, koliko su novi štrumpfovi ozbiljni. Koliko su ružni i hladni svi popratni mrčendajzi od albuma sa sličicama do slikovnica koje su samo nabačene scene iz filma.

Ne znam kako ce "jos moderniji“ strumpfovi izgledati, al mislim da bi bilo u redu zbog postivanja samog autora, crtačkog genijalca, da se vrati izgled onih starih koji su nas tolike godine odusevljavali, i zbog kojih smo pjevali la la la la la la, la la la la la…

31.10.2011. u 01:29 • 3 KomentaraPrint#^

četvrtak, 27.10.2011.

Bojanka - Igračka 08

Ne znam koliko ide ovaj post u igračke, al bojanka je svakako bila dobar dio svakog djetinjstva.
U 80ima nije bas bilo nekog izbora, pa je postojalo samo 4-5 varijanti bojanki, ali s
poprilicnim brojem stranica. Evo jedna koja je bila popularna u to doba.











Zanima me da li se netko moze sjetit radnih listića koji su se dobivali u vrtićima. Izgledali su kao radna mapa,a cover mape je bila slika od raznobojnih dugmića/botuna?

27.10.2011. u 23:15 • 4 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.10.2011.

Medvjedići Dobra Srca

Da li ste vi imali svog medvjedića kojeg ste svugdje vukli sa sobom? Da li ste ga naslijedili od svog roditelja i još ga uvijek čuvate? Možda ste ljubitelj malih medvjedića , onih veličine privjeska , poznatih kao medvjedići za srecu ili obozavate veliki plišani zagrljalj onog divovskog od dva metra.
Mozda ste tip koji se fetisisticki oblaci u medvjedica, pa se druzi s tipovima koji se također oblace u kostime. Mozda uopce ne volite plišane stvari, vec ste jedan od onih koji se nad tim stvarcama zgraža.



Ja sam tip koji skoro pa uopce ne voli plišane igračke. Neke su fora zbog toga sto su vrlo vjerne replike lutaka npr. E.T., Gizmo, Monsters Inc., Snorky, ali oni obični medvjedici koji drže čipkasta srca s natpisom „Volim te“ ili „Ti si meni sve“ su najogavnije plisane igracke ikada napravljene. Ne mogu vjerovati da se to nekim ženama sviđa. Koliko moraš biti površan da umreš od sreće kad ti dečko pokloni takvog medu recimo, oh jako kreativno, na Valentinovo. Meni to izgleda kao najgora uvreda i manjak truda kod traženja poklona, čak mi je još ispraznije poklanjati nesto na taj bezvezan trendi dan koji je odjednom izniknuo samo da „zaljubljeni“ sto vise love potrose. Ma fak!

Ne volim te mekane igračke jer su najveći sakupljaci prasine, pogotovo ako ih po najgorem, kič, rasporedu poslozite po krevetu. Vec zamisljam to noćno hrvanje s dvadesetak prašnjavih plišanaca. Takvi medvjedici sa srcima i slatki psići s tužnim okicama najčešće stoje po sobama u kojima je ili nogometni šal ili hrpa idola na posterima ruzno istrgnutim iz teenage časopisa. To su sobe teenagerica koje ne znaju da l' su slatke i malene ili su odrasle i sexy. Medvjedici za godinu dvije zavrse u smeću jer su odabrale bit „odrasle i sexy“ ili ih se riješavaju u ogromnim lotovima preko oglasa i aukcija. Za takve curke osmisljene su idealne parodije na te smeđe plisavce, a to su medvjedici za odrasle koji imaju plišane dodatke između nogu i to u vrlo perverznim pozama. Mogli bi se zvat Medvjedići dobrog K.



Postoje i „Medvjedići dobra srca“, oni su donekle jos i probavljivi jer im stilizacija nije loša, a i crtić je bio gledljiv davnih dana, jest malo gej, al to je okej. Postoje i medvjedici „Budi moj medo“ gdje djeca odabiru bas „svog, svog“ medvjedića, daju mu ime ,ugrade mu zvuk, napune ga vatom po želji i tako odrede koliko ce biti mekan. Potom mu kupuju odjecu od čarapica do kapice. Asortiman za mede je slican odjeci za bebe od par mjeseci. Takav „Budi moj medo“ medvjedić ima čak i svog plisanog medu za igranje. Idealno crpilište novca.

Dok nije svijet ovako napredovao u izradi lijepih medvjedića, 80ih godina izrađivali su se dosta ružni plišanci. Bili su od tamnog čupavca pa bi malu djecu vise plašili nego veselili. Kada bi se oprali u veš mašini izgledali bi jos gore, kao da su dva mjeseca proveli pod zemljom pa se opet vratili kao iz Kingove knjige„Groblje kucnih ljubimaca“ i to s jednim izvađenim okom. Iz njih bi vjecno, iz raspuklih šavova, ispadali komadići punjenja, kockice spužve i kuglice mrvljenog stiropora.
Danas svasta prodaju, neki su toliko slatki i predivno napravljeni da me zaboli dusa što su plisani,a plišane ,rekli smo, ne sakupljam. To je većinom, prejebeno, skupa marka NICI ili Trudi, oni se jako trude da naprave sto slađu životinjicu. Sto je slađa to je skuplja, valjda .

Moze se napisati traktat o medvjedićima, o njihovim kolekcionarima i muzejima. Postoje na stotine poznatih meda, kao sto je engleski Paddington ili cijela obitelj medvjedica odjevena u odjecu viktorijanskog doba. Poznati Winnie the Pooh dobio je svoju slavnu priču po igrački medvjedica koju je imao sin, glavni akter knjige, pisca A.A. Milne. Medvjedici su vjecne inspiracije za knjige, animacije, filmove.

No, kad sve ovako na brzinu nabrojite, shvatite da nema boljeg i dražeg medvjedića od onog žutog, blagog pogleda koji je punjen slamom i nije toliko odurno dlakav. On vam je obiljezio djetinjstvo, a dobili ste ga u nasljedstvo pa ga i dalje cuvate kao neprocjenjiv dar.



Zato kad ste bez ideje i kad zelite razveseliti neku povrsnu curu ili još bolje dečka, kad zelite malom bebacu kupiti nesto s cim cete mu mozda pokrenuti proces laganog nastajanja astme, sjetite se da danas imate izbor od milijun različitih medvjedica sa čipkastim srcem medju rukama ili onih koji imaju toliko duge dlake krzna da kao peruska pokupe prasinu i grinje.


20.10.2011. u 22:35 • 6 KomentaraPrint#^

četvrtak, 13.10.2011.

Društvene Igre

Ovo nije post o društvenim igrama koje znače sexy redaljku, odlazak u studio na babski bingo ili zabavu u Saboru. Ovo nije post o igrama za koje vam treba monitor, tvrdi disk ili kabel. Ovo je post o dobrim starim igrama za koje vam treba društvo, pivo, kokice, sok ili rođendanska torta.
Na slici su igre koje smo toliko obožavali da smo ih svakodnevnom uporabom izlizali, uništili ili pogubili. Danas postoji razvijeno ogromno trziste za raznorazne igre na ploči (board games), neke su se toliko zakomplicirale da se mogu igrati i po nekoliko tjedana. Nisu vise tako jednostavne kao igre „naseg doba“, za njih sad trebaju knjige s pravilima. Treba vam puno mozga i strategije.
U nekim zemljama postoje i kafici u koji dodjete i izaberete igru koju cete na licu mjesta igrati. Pogledajte link, fascinantan je.
Svakodnevno se osmišljavaju nove igre. Natječu se u kreativnosti i ljepoti ilustracija. Neke čak imaju interakciju sa playstationom. Puno je igara i sa (TCG) kartama, no to je vec jedna druga priča. Ni LEGO ne zaostaje, proizveo je hrpu društvenih igara i tako spojio slaganje kockica s društvenom igrom. Skoro nas svaki mjesec One2Play obraduje nekom novom društvenom igrom.



Puno je izbora, puno igara, a malo vremena za okupljanje i igranje. Društvene igre danas u jednu ruku dosta i kostaju, ne mislim da previše kosta igra koliko kosta okupljanje, 50 kn na piće, pa 50 na grickalice, pa ako ste manijak i igrate tri-cetiri puta tjedno, nakupi se...

No vratimo se u proslost pa neka i ovaj put post zauzmu slike starijih igara koje smo igrali do iznemoglosti sve dok nas nisu zatrpali dizajnom privlačnijim i kompliciranijim igrama.
Dogodi li vam se da na buvljaku kupite neku igru, a nemate pravila na engleskom ili hrvatskom, ne zivcirajte se! Sigurno cete pronaci pravila i dobru zabavu na ovom domaćem webu .
O društvenim igrama bi se mogao napisati „Rat i mir“,al da ne upilim, ovo nek ostane samo na jednom kratkom preletavanju kroz linkove i slike :)



ako netko zna imena proizvođača igara nek slobodno napise u komentar,zanima me kako ih pronaći pod kojim nazivom:
1. domine, 2. memory , 3.rulet, 4.čovječe naljuti se, 5.Guspika igra, 6.Tombola, 7.domine (proizovđač ???), 8.Put u Školu (slovenska igra)




13.10.2011. u 20:38 • 11 KomentaraPrint#^

srijeda, 12.10.2011.

San o Kontejneru

Proplanak, a na vrhu proplanka kontejner iza kojeg klize punašni bijeli oblaci. Sunčeve zrake padaju u crne ralje limene kante dok zbor urla : aleluja, aleluja.
Penjete se na proplanak i zavirujete u kantu, a u njoj svakojaka kolekcionarska blaga. Jedino čega nema su plastične boce, njih je već pomeo stampedo penzionera. U tom kontejneru nema smrada, pokvarene hrane, posranih pelena. U kontejneru je sve čisto. Hrpa malih kutija u kojima su stripovi, albumi sa sličicama i igračke...baš onakve kakve vi sakupljate. I to se konstantno ponavlja. Preznojavate se.

Tako ste putem do posla jednom kraj kante pronasli ručni rad, star 100-tinjak godina, drveni konjić u savršenom stanju. Hrpu kockica, figurica, starih i novih. Ljudi bacaju vrijedne stvari. Zavirite ponekad i u portune sa kutijama starog papira. Tamo u 70% slucajeva nalazite stare slikovnice nabacane na hrpu kao najgore smeće. Ne sramite se toga, osjećate se kao heroj sto ste ih spasili.

Nakon kontejnera dolazi napusten kiosk sa stripovima, pa ducan s velikom rasprodajom za 1 kn... ne postoji riječ za razočaranje kad napunite sve te silne vrećice ulovima i onda se probudite.

12.10.2011. u 15:43 • 4 KomentaraPrint#^

utorak, 11.10.2011.

Životinjsko Carstvo

Sjećate se starog albuma Životinjskog carstva, valjkaste kutije karbofix ljepila za sakupljanje slicica.

Sjećate se da nikad niste sakupili taj album jer je vječito falila zadnja slicica, kapucin (cini mi se).

Sjećate se kako ste kod rođaka vidjeli kako izgleda slatki paket koji je vratio zajedno s pečatiranim albumom.


Taj paket bio je žut, i koliko se sjecate izgledao je kao neka velika kutijetina u onoj postanskoj ambalaži. Unutra je bilo svega. Kutija duzine oko 90, bocno 50 i dubine 50 cm u kojoj slatkisima nije bilo kraja.

I tako jednog dana u kuci naletite na album iz novijeg doba, ali opet ne ovaj najnoviji album koji je sad na trzistu i skuzite da vam u njemu nedostaju 3 slicice. Tete u Krašu kazu; Pa, taj vam stariji album jos vrijedi. Popunite i donesite!.
Odem ja na buvljak iskopam dvije slicice koje mi nedostaju i skuzim da mi opet fali jos jedna i to opet (pa cak i u novijem albumu) 250, kapucin! Odem do Kraša, a tete kazu. O.K., dajemo mi nagradu za album kojem fali samo jedna slicica. To moze proć!

Dolazi teta s paketom, a kad ono paketić. Malo se smanjio taj paket. NIje vise zut. Sad je fina tanka aktovka s nekoliko cokolada, tortica, bomboncica. Nije lose, al gdje je nestao onaj veliki zuti? Pa, jel znate vi koliko je novaca potrebno da se popuni novi album Zivotinjskog carstva? Racunajte samo 250 slicica x 2,80 kn, koliko to ispada ne racunajuci utrosen novac na masu duplih. Koliko to kilograma vaše tijelo dobije pod teretom tolikih čokolada? PIH!

No, poklonjenom konju se ne gleda u, cokoladom zamljane, zube.






11.10.2011. u 00:01 • 5 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 10.10.2011.

Mikijeva Radionica



Nije igračka, al smo ga obozavali kao da je.
Postoji li jos netko tko nije imao varijantu ovog sata?

Voljeli smo taj sat zbog neceg sto smo manijakalno gledali, zbog ovog: Mikijeva Radionica

10.10.2011. u 00:07 • 4 KomentaraPrint#^

subota, 08.10.2011.

Stickermania

Interšpar se dosjetio kako zaradit nevjerojatno puno novaca putem opsesivno kompulzivnog poremećaja koji se budi kod ljudi kad im se uvali nesto gratis. Ako se to uopće može nazvati gratis, jer pazite sto slijedi!.

Stickermania.
Što je to?
To vam je tvrdo ukoričen album za slicice „Pustinje i stepe“ s likom Garfielda na naslovnici.


Dušu dalo za privuć nervoznu djecu koja cekaju da mama i tata potrpaju mjesečnu kupovinu u vrećice kako bi dobili za svakih potrošenih 50 kuna gratis paketić sličica. Da stvar bude jos pametnija album kosta 15 kn i kad vam na kasi daju gratis vrecicu jednostavno, instant, kupujete i album, sto znaci da vec kod iduće posjete Interšpara djeca žele ne samo gratis paketiće nego i paketice koji kostaju 4 kune. Stickermania je stvarno manija jer su vam fino predocili da morate manično sakupljati sličice jer ih vise neće biti od datuma 17.11. ili čak i prije, ako zalihe isteku. Vjerojatno ce zalihe i isteći jer ljudi na svakoj, ali bas svakoj kasi grabe te slicice i kupuju albume.
Odu kupiti kruh i mlijeko, ali im to ne prelazi 50 kn pa onda jos kupe neke nepotrebne gluposti samo da im racun pređe 50 kuna i onda dobiju zelenu vrećicu gratis sličica. I to nije sve , vaš grad trešti od jumbo plakata, postera, reklama na televiziji. Jednostavno ako i niste namjeravali to kupovat pocet cete nesvjesno sakupljati, a onda ne samo dobivati zelene gratis vrećice, nego cete kupovati i plave koje se plaćaju.

Stickermania je presla granicu normale kad ste culi iz prve ruke od konobarice iz pizzerije u City centru da je tamo kupila perilicu za suđe samo da dobije gratis slije. Ljudi tamo pocinju kupovati jastuke, televizije,mikrovalne, hranu s racunom preko 1000 kuna samo da dobiju te proklete gratis slicice.

Zakuhalo se do kraja, a onda je od jucer krenula i nova ponuda. Potrošite li 500 kuna dobivate i gratis album pa tako za njega ne morate plaćati, „visokih" 15 kuna. Stalno neki proračuni, izračuni, računi, čune, samo da se dokopate sličica. Jer što ako taj prokleti album ne sakupimo do 17.11.? Sto ako onda dodje vec novi album „polarni krajevi“,sto ako, što ako.

Dakle, jos mi fali 40-ak sličica od mogucih 200, ako tko obavlja mjesecnu kupovinu u Interšpara nek se sjeti pitati svoje gratis vrećice koje moze manično zadrzati i sakupljati ili ih poslati sticker manijaku, meni!

I eto,to je priča kako je jedan skoro zastarijeli trend albuma sa sličicama rasprodao cijelu samoposlugu Interšpara. Svaka čast na ideji! Svaka čast i na mom pustinja novcaniku, al bar ne mogu reć da ne uzivam u sličicama predivnih stepa i sličici zeca zviždara!

08.10.2011. u 23:19 • 11 KomentaraPrint#^

petak, 07.10.2011.

Slagalica - Igračka 07

Sjećate li se dana kad ste uzurbano slagali ove male klizne slagalice kako bi napokon ugledali cjelovitu sliku.
Ako ste zaboravili koje su to slike najčešće izgledale evo posta da vas podsjeti. Hvala Dread Lock sto je slike svoje kolekcije objavila na forumu igračke.



07.10.2011. u 01:32 • 3 KomentaraPrint#^

srijeda, 05.10.2011.

Čarobna Vrećica - Igračka 06

Kažu ljudi s neta ovako:

Vrećica veličine 10x15 cm, blijedo žuta s crvenim tiskom nekog "western" prizora. Unutra "cigaret" kauguma (po obliku, ali ne ona koja je otisnutim "filterom" oponašala cigaretu) i figurica od žilave plastike.

Fotografije preuzete sa stipovi foruma ,također na tom linku više informacija o Čarobnim Vrećicama.








05.10.2011. u 13:19 • 2 KomentaraPrint#^

utorak, 04.10.2011.

Emisije Koje Smo Čekali

Palo mi na pamet nabacit nekoliko linkova na stare dječje emisije, serije i pjesmuljke na LP-u koji su nas veselili. U zadnje vrijeme na nos mi izlaze nostalgična prisjećanja (preko foruma, fejsa...) crtića i serija iz 80-ih (Snorkijevci, Bipsići, He-man, Daktari, Graškograd, Branko kockica, Hihotići...), al rijetko kad netko ovo spomene. Klanjam se YouTube izumu koji mi je pružio mogućnost prisjećanja nekih stvari za koje se mislilo da su davno isparili iz sjećanja.



Evo linkovi da se jos bolje prisjetite.

Slovo na Slovo , Grizzly Adams , Vukov Ćošak, Fraglići , ChuckleHounds, VItezovi Orijenta, Igre Bez Granica (nažalost ne mogu naći link na YT), Pelle Svanslös i Amerikatt, Mendo i Slavica, Bistrooki, Tajanstveno Ostrvo



A uz Trešnjevačke mališane sjetih se i ovog zbora






04.10.2011. u 00:15 • 6 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 03.10.2011.

Kuhalo - Igračka 05

Tko se još nije igrao s kolačima od blata???
Radio male šatore od plahte i u njih unosio plastični set posuđa.
Ovo kuhalo bio je neizostavni dio vikend rituala.

03.10.2011. u 00:42 • 5 KomentaraPrint#^

nedjelja, 02.10.2011.

MEHANOTEHNIKA Igračka 04

Mehanotehnika i Elektro-pionir

U Mikijevom almanahu su nerijetko bile nagradne igre za osvajanje ovog naprednog čuda tehnike - čarobnih telefona za djecu. Sve je nažalost ostalo na sanjarenju o dobitku. Ali se zato nekoliko ovih setova s vlakovima (bit ce i poseban post o njima, te maketarima) posjedovalo, no i to je negdje , nažalost, "isparilo".

Par sličica za podsjetnik.













auto na daljinski bio je pojam!







02.10.2011. u 00:07 • 8 KomentaraPrint#^

subota, 01.10.2011.

View-Master - Igračka 03

Još od malih nogu kroz ruke mi je prošlo nekoliko
modela ovog odličnog izuma.
Trenutno posjedujem samo tri modela.
Nažalost uvijek smo bili ograničeni reels-ovima tako da su se konstantno
gledale iste slike. Ako netko ove okrugle filmice ima kući, a ne zna gdje bi s njima, ja ih tazim :D

01.10.2011. u 00:01 • 3 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Veljača 2013 (1)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (9)
Listopad 2011 (14)
Rujan 2011 (17)
Kolovoz 2011 (12)
Srpanj 2011 (10)



Ne znate kamo ćete sa vrećama igračaka koje vam zauzimaju stan, podrum, potkrovlje? Igračke nikada nemojte bacati u smeće. Donirajte ih u dobre ruke, možda jednog dana završe u muzeju.
Možete me kontaktirati preko ovog bloga, ostaviti mi e-mail adresu na koju cu vas kontaktirati.
Razveselite me :) Hvala unaprijed! Kolekcionar



Propustili ste, pročitajte!
(podebljane su bile na naslovnici Blog.hr)

Što znači kolekcionirati
Psihološki pristup - Igračke
Dark Age
Prostor i prašina
Zašto Forum
Stavi u košaricu
Sex Igračke
Buvljak - Raj na Zemlji
Made In China
Zaboravljene Homemade Igračke
Kreativno Igranje
TOP 15 - Slikovnice vašeg djetinjstva
Igračke Gumenjaci - Biseri Našeg Doba
Kolekcionari Kao Luđaci
O Kinder Jajima
Djeca Koja Dobiju Sve Što Požele
Recenzije Forever
12 Najdražih Albuma sa Sličicama
Kič Igračke Za Kojima Ste Ludovali
Tko Kupuje Igračke
Kako Smo i Mi Postali Moderni
Što će drugi mislit!
Novi Brandovi, novi Trendovi
Ljeto, Jesen, Zima, Proljeće Kolekcija
Priprema Za Novogodišnje Poklone
Retro je opet u modi
Žicanje u Službi Spašavanja
Igračke Za Dvorište i Tjelovježbu
Koliko je Važna Ambalaža
Sretan Obrok Uz Nesretne Činjenice
Kolekcioniranje Komentara
Dovraga, Što je Vintage?
Roba s Greškom
Neki Ljudi su Guano
TOP 10 - Dječja Literatura
Vaša Igračka Dana
Držanje u plastici
Emisije Koje Smo Čekali
Stickermania
Mikijeva Radionica
Životinjsko Carstvo
San o Kontejneru
Društvene Igre
Medvjedići Dobra Srca
Štrumpfovi Opet u Akciji
Kolekcionari, Pronađite Se!
Kad je kolekcionar Sretan
Vjerovanje o Poklanjanju
Stare Fotografije - Djeca s Igračkom (Prvi Dio)
Škrinja za Igračke
Puzzle - Zabava Za Sve Generacije
Advent Kalendar
Da Se Ne Zaboravi - Danica Rusjan
Kinder Lada i Druga Iznenađenja
Klaunofobija
Šnikerikik Pisma
Kakvim Smo Se Kockicama Igrali
Kolekcioniranje Govana
Strah od Zaborava

Rubrika Igračka
Igračka 01 - Žaba na Razvlačenje
Igračka 02 - Košarka u Vodi
Igračka 03 - View-master
Igračka 04 - Mehanotehnika
Igračka 05 - Kuhalo
Igračka 06 - Čarobna Vrećica
Igračka 07 - Slagalica
Igračka 08 - Bojanka
Igračka 09 - Dollhouse
Igračka 10 - Bockalica

Forumi:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hrvatski Forum o Igračkama

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


O Igračkama:

Štrumpfovi

Štrumpfovi 2

SideShowToy

ActionFigureArchive

VirtualToyChest

He-Man

Transformersi

ActionMan

TMNT

DigitalToys

Matchbox Autići



free counters
Free counters



hotel Thirty Thirty New York

Powered by Best Free Counters