Image Hosted by ImageShack.us

TORCIDA TIJARICA

petak, 28.11.2008.

Sve do posljednjeg uhljeba!

Image Hosted by ImageShack.us
OTVORENO PISMO NADZORNOM ODBORU HNK HAJDUK SPLIT Š.D.D.

„MISTER NEDODIRLJIVI“ ILITI „SLUČAJ FIORENTINI“

U prošlu subotu svjedočili smo povijesnoj skupštini našeg Hajduka, prema kojoj je HNK Hajduk Split kako je to već mjesecima najavljivano postao športsko dioničko društvo.

Ovom prigodom nećemo raspravljati o tome kako je sama skupština protekla u već unaprijed režiranom procesu s već unaprijed određenim članovima Nadzornog odbora (bez pojašnjenja i navedenih stručnih referenci kod svakog pojedinog člana), nećemo se ovom prigodom niti baviti činjenicom što 2/3 izabranih članova NO dolazi iz redova politike (jasno nam je da gradonačelnik Splita mora biti na čelu skupštine jer je Grad Split još uvijek većinski vlasnik Hajduka, pa upravo stoga ne shvaćamo što u NO rade petorica ljudi iz Županije), ali smo kao najvjerniji Hajdukovi navijači dužni javno iznijeti svoje veliko ogorčenje odlukom NO da na čelu struke najdražeg nam kluba bude g.Fredi Fiorentini.

Vizija novog Hajduka kod nas najmanjih dioničara svakako se zrcalila u nadi kako će u novi Hajduk doći i novi ljudi, s novim idejama i projektima. Nažalost izgleda da će to ostati samo neostvarena želja. Jer kako drugačije protumačiti činjenicu da ste na čelo struke postavili čovjeka čiji je dugogodišnji (ne)rad, odnosno angažman u i oko Hajduka, upravo sramotan ?

Ako se pitate zašto, ili ste zaboravili neke činjenice, mi ćemo Vas rado podsjetiti. Dakako, ovdje ćemo navesti samo mali dio, jer kada bismo nanizali sve Fiorentinijeve propuste bili bismo prisiljeni napisati jednu dobro popunjenu knjigu a ne skromno izvješće:

Slučaj Andrić, ožujak 2000

Današnji kapetan Hajduka Srđan Andrić, odigrao je tada utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca sa 3 žuta kartona, koje je dobio u susretima sa Orijentom (u dresu Mosora) i dva u dresu Hajduka i to protiv Zagreba i Osijeka. Tadašnji povjerenik lige Ante Martinac tom je prigodom izjavio :

„ Ako je igrač nastupio unatoč tri žuta kartona, ja po službenoj dužnosti odmah moram registrirati utakmicu rezultatom 3:0 za protivnika i proslijediti dalje slučaj disciplinskom sucu koji može izreći jako rigoroznu mjeru igraču i klubu. Radi se o teškom administrativnom previdu, a kazna može biti i do šest negativnih bodova”. O čijem se administrativnom propustu radi znamo!

Mjesec dana kasnije tadašnji disciplinski sudac Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk s oduzimanjem jednog boda, a Andrića sa 8.000 kuna kazne.

Slobodna Dalmacija u svom izdanju od 06.03.2000 na ovu temu donosi: …“Sigurno je, pak, da će svoj mandat ili funkciju, kako hoćete, pred Upravni odbor staviti na bubanj direktor Fredi Fiorentini. Direktor će ponuditi ostavku po principu objektivne odgovornosti, jer predstavlja sami vršak klupske administracije i nuđenje ostavke smatra moralnim činom”…
Svjedoci smo evo do današnjeg dana kako je „direktor“ prošao po tom pitanju.

Da ne pomislite kako se referiramo na događaje koji su se davno zbili, navest ćemo i par svježih primjera, točnije dva nova slučaja od prošlog ljeta:

Slučaj Damjanović, lipanj 2007

Prije samog odlaska Hajdukovih nogometaša i stručnog stožera na ljetne pripreme u Sloveniju i Njemačku, sa popisa istih izostavljen je Dario Damjanović, iako je prema izjavama tadašnjeg trenera Ivana Pudara, bio jedan od ključnih Hajdukovih igrača. Problem je naime nastupio jer je Damjanović tada imao samo važeću BIH putovnicu te je za ulazak u Sloveniju i Njemačku trebao vizu. Nije li Fredi Fiorentini, kao direktor kluba, morao znati tko od njegovih igrača mora potražiti vizu za Schengen te pomoći svom igraču u ishodovanju iste ? Ako je toliko zaboravan onda mu je očigledno mjesto u nekoj drugoj ustanovi a ne u Hajduku.

Evo što je o tome rekao sam Damjanović za Glas Dalmacije 21.06.2007: …„ Evo me u Zagrebu, no vijesti nisu dobre. Došlo je do nekih proceduralnih pogrešaka, nisam imao valjanje papire, te mi je odbijena viza. U šoku sam! Ne znam što ću učiniti“…

Naravno, treba li napominjati kako Dario Damjanović na koncu nije otišao s Hajdukom na pripreme, a „direktor“ je idalje ostao u sedlu.



Slučaj Gabrić, srpanj 2007

Mjesec dana kasnije, dok se nismo još ni oporavili od afere Damjanović, direktor Fredi Fiorentini je opet zasjao u punom svjetlu. Podsjetimo, prošle godine je Hajduk zamalo ispao iz Kupa UEFA za zelenim stolom, upravo zbog popisa igrača za utakmice protiv podgoričke Budućnosti. Naime, na njemu pogreškom administracije kluba, nije bilo Drage Gabrića, koji je nastupio u prvom susretu u Podgorici, završenom 1:1. “Bijeli” su uzvratu na Poljudu slavili 1:0, ali su morali strepjeti hoće li UEFA prvu utakmicu registrirati pobjedom Budućnosti 3:0. Hajduk se na sreću, tada izvukao samo s novčanom kaznom. Budući da je direktor Fredi Fiorentini direktno prozvan zbog ovog propusta, za Jutarnji list je dana 21.07.2007 izjavio: „Ne znam što bi mogao biti problem. Drago Gabrić je igrač Hajduka, nije stranac niti je došao u klub u prijelaznom roku, a nije ni kažnjen da ne bi imao pravo nastupa. Napravili smo sve što treba za registraciju naših igrača za igranje u Europi.”

Kada je nedugo nakon toga istragom utvrđeno kako je Fredi Fiorentini isključivi krivac za ovaj propust, šokirala nas je slijedeća njegova izjava koju je dao za „24 sata“ dana 08.08.2007: „Jasno je da je Hajduk odgovoran, ali ne želim odgovarati na glupa pitanja u stilu što bi bilo kad bi bilo. Ako nas izbace žalit ćemo se“.

Kome da se mi žalimo što uopće imamo ovakvog direktora ? Direktora koji javno priznaje da je kriv a ne želi snositi nikakve posljedice.

Ponavljamo, ovo je samo mali dio Fredijevih (ne)djela, sa zadovoljstvom ćemo Vam ustupiti još argumentiranih dokaza jer se „naš direktor“ uvijek pobrine da istih nikada ne manjka.

Je li za sve gore navedeno Fredi Fiorentini ikada ikome odgovarao ? Svjedoci smo da su kroz Hajdukovu povijest na odgovornost bili prozivani i klupski čelnici i treneri pa čak i igrači, dok se s druge strane njegovi propusti toleriraju već punih 13 godina. Da apsurd bude još veći, ne samo da njegov nemar i nerad nije adekvatno kažnjen, već je upravo suprotno – nagrađen promoviranjem u novog čelnika za struku.

Stoga Vas javno pitamo, ima li itko u Hajduku dovoljno odgovoran da jednom zauvijek razriješi „slučaj Fiorentini“ ? Ili je njegov status u klubu neupitan bez obzira na rezultate svoga rada ? Pitanja je bezbroj, odgovora nema, a ključ rješenja je samo u Vašim rukama…

Svi zajedno za velikog Hajduka !!!

Klub navijača Hajduka “Torcida” - Split

Freddy´s Nightmares :

Ožujak 2000

Slučaj Andrić

Travanj 2001

Nakon derbija sa Dinamom nepoznata osoba je ukrala utržak od karata iz Hajdukove blagajne u vrijednosti oko 470 000 kuna. Poražavajuća je činjenica kako su direktor Fredi Fiorentini i ostali djelatnici za to saznali tek dan poslije i to sasvim slučajno, kada je portir koji je radio u toj smjeni otkrio da je razbijeno staklo na prozoru blagajničke kancelarije.

Siječanj 2003

U telefonskom je razgovoru nagovarao navijače Hajduka da ne dolaze na prijateljsku utakmicu u Parmu, protiv istoimenog domaćina, jer pomoćni stadion gdje se održavala utakmica navodno nema tribine. Naravno da se to pokazalo kao laž ! Gledatelja na utakmici (u udobnim stolicama) je bilo 1 500. (Izvor „Slobodna dalmacija“ 30.01.2003).

Kakav je to direktor koji ne želi svoje navijače na stadionu ?

Lipanj 2007

Slučaj Damjanović

Srpanj 2007

Slučaj Gabrić

Srpanj 2007

Ukida pretplatu samo za sjevernu tribinu u europskim kupovima uz izgovor kako na tom dijelu stadiona mjesta nisu numerirana.

Studeni 2007

Od Zdravka Mamića na poklon prima skupocjeni sat rolex. Iako je istog naknadno donirao u humanitarne svrhe, to ga ne amnestira činjenice kako je tim činom direktno povrijedio sve nas navijače Hajduka ali i klub kao instituciju.

Studeni 2008

Nepoznavanje službenog grba HNK Hajduk Split i broja osvojenih titula

Na izbornoj Skupštini HNK Hajduk Split š.d.d svi Hajdukovi dioničari dobili su prigodnu fasciklu na kojoj se nalazio grb Hajduka na kojem je umjesto navodnih znakova navedena godina 1911, što nije originalni Hajdukov grb; te pod nizom osvojenih titula prvaka nije ubilježena ona iz 2005-e godine. Držimo da bi svaki direktor bilo koje tvrtke na svijetu koja ga na koncu i plaća za to, trebao barem poznavati njena službena obilježja kao i ostvarene uspjehe.

Nažalost, to be continued…

28.11.2008. u 17:07 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Srpanj 2011 (1)
Listopad 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

NOVE NALJEPNICE (kao na slici ispod)



Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


!!!!!MOLIMO!!!!!
SVE POSJETITELJE OVOGA BLOGA DA NE OSTAVLJAJU NIKAKVE UVREDLJIVE SADRŽAJE KOJE VRIJEĐAJU HAJDUK, TORCIDU I MENE OSOBNO TJ. MOJ BLOG
HVALA NA RAZUMJEVANJU
TORCIDA TIJARICA



Image Hosted by ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Linkovi

TORCIDA 1950 NAJVJERNIJI

TIJARICA web

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



KONTAKT

torcidatijarica@hotmail.com