Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

-kliknite zelenu tipku (play)-



MOMČAD HAJDUKA:

VRATARI:
Vladimir Balić
Vjekoslav Tomić
Darko Franić

BRANIČI:
Mirko Hrgović
Boris Živković
Igor Gal
Igor Tudor
Goran Sablić
Boris Pandža
Jurica Buljat
Mladen Pelaić

VEZNI RED:
Drago Gabrić
Siniša Linić
Ante Režić
Tomislav Grčić
Dario Damjanović
Srđan Andrić
Florin Cernat
Goran Rubil
Krisztian Lisztes
Mirko Oremuš
Mate Selak

NAPADAČI:
Ante Rukavina
Mladen Bartolović
Nikola Kalinić
Branko Čubrilo
Maris Verpakovskis
Krešimir Makarin



TRANSFERI:

Došli:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Igor Tudor (Juventus)
Maris Verpakovskis (Dynamo Kiev)
Florin Cernat (Dynamo Kiev)
Goran Sablić (Dynamo Kiev)
Krisztian Lisztes (Borussia M.)
Srđan Andrić (Panathinaikos)
Siniša Linić (Rijeka)
Nikola Kalinić (Šibenik)
Vjekoslav Tomić (Međimurje)
Darko Franić (Zadar)
Branko Čubrilo (Val)
Mate Selak (Solin)
Mirko Oremuš (juniori)
Ante Režić (juniori)
Krešimir Makarin (Pula)

Otišli:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Tomislav Bušić (Dynamo Kiev)
Nikica Jelavić (Zulte W.)
Igor Gal (Rizespor)
Mario Carević (Lokeren)
Igor Musa (AEL Limassol)
Filip Marčić (Rijeka)
Zlatko Runje (Varteks)
Miro Varvodić (Mosor)
Mirko Žaja (Mosor)
Ivan Čorić (Mosor)
Stipe Glasović (Imtoski)
Vlatko Đolonga (slobodan)
Tonči Žilić (slobodan)
Pablo Munhoz (slobodan)
Tomislav Grčić (Imotski)



EVO MALO SLIKA

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

SLJEDECA UTAKMICA

Utakmica 12. kola T-Com 1. HNL-e
Split, 20. listopada 2007. - 15.30h
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
HNK Hajduk--------NK Zadar
SPLIT-----------------Zadar



-TABLICA 1.HNL-
1. Dinamo-------30
2. Rijeka----------23
3. Zadar----------20
4. Slaven B.-------17
5. Osijek ----------17
6. Hajduk --------16
7. Cibalia --------15
8. Šibenik--------15
9. Inter Z. --------13
10. Zagreb--------11
11. Međimurje ----5
12. Varteks -------3


HAJDUKOVI STRIJELCI
1. Nikola Kalinić------------11
2. Ante Rukavina----------5
3.Krešimir Makarin--------4
4.Florin Cernat------------3
5.Mirko Hrgović------------(2)
6.Goran Rubil--------------1
7.Mirko Oremuš -----------1
8.Mladen Bartolović--------1
9.Dario Damjanović--------(1)
(Europa)

BLOGOVI KOJE CESTO POSJECUJEM:
Kabarovsky
NAJBOLJI DIZAJNEVI NA SVIJETU
Torcida NESVRSTANI
hnkhajduk...
Torcida Osijek
Kranjcarica
Hajdukovac i Barcelonista
Odlican blog o Milanu
Torcida-girl
Ferrari
Fiorentina 1926
Bartolovic
Zagrebas
Mileeeee i Maja
Eta-KrALjiCa S TrSTeNiKa



STRANICE KOJE CESTO POSJECUJEM:
HNK Hajduk Split
Toricda Split
Index
Hajduk Split
Net
Photobucket
Nogonet
White boys
Glas Dalmacije


KOLIKO VAS JE BILO NA MOM BLOGU!!!
Free Counter
Free Counter

četvrtak, 30.08.2007.

Sampdoria - Hajduk 1:1

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketIako je naša momčad pod vodstvom Sergeja Krešića stajala na terenu vrlo dobro, više od 1:1 u Genovi se nije moglo. Hajduk je tijekom cijele utakmice bio ravnopravan, ako ne i bolji suparnik od domaće momčadi, naročito u prvoj trećini utakmice, kada smo stvorili i tri vrlo dobre prigode.
U 12' nakon odbijene lopte Campagnara, Kalinić je u odlično pucao s nekih 16m, no ipak pored gola. Tri minute kasnije Linić još opasnije odapinje i to s 25m, nažalost Mirante to nekako brani. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kuta, Pelaić glavom puca tik pored lijeve vratnice vratiju domaćih.
U završnici prvog dijela Hajduk posustaje i Ljubičić u Hajdukovom kaznenom prostoru nespretno ruši Maggija (34'). Montella je siguran izvođač najstrože kazne, Sampdorija vodi.
U nastavku punih 20 minuta igralo se na sredini igrališta bez većih prigoda s obje strane.
Jedina prava prigoda domaćih, dogodila se u 69', kada je do jedne odbijene lopte došao Montella, nezgodno pucao, ali na sreću Tomić je bio budan.
U 73' još jedna dobra prilika Hajduka. Nakon ubačaja iz kuta, do lopte je na nekih 6-7 metara došao Verpakovskis, nažalost pucao je samo u Volpija.
I onda u 83' Hajdukov kapetan se brine da bar večerašnja utakmica završi donekle realnim rezultatom. Slobodan udarac s 30m iskosa izvodi Mirko Hrgović, s desne strane. Bomba lijevom nogom, od suprotne stative u gol Mirantea - 1:1.
Nažalost, to je sve. Do kraja Talijani po svoju otežu igru i zadržavaju ukupnu prednost.

Šteta, šteta, šteta! Hajduk je u obje utakmice bio (donekle) konkretniji i opasniji protivnik, ali po "starom dobrom običaju", protiv Talijana se ne može.

SAMPDORIA: Mirante - Campagnaro, Sala, Lucchini - Maggio, Volpi, Palombo, Sammarco, Pieri (od 89. Zenoni) - Bellucci (od 80. Delvecchio) , Montella (od 72. Caracciolo).
HAJDUK: Tomić - Pelaić, Buljat, Živković, Hrgović - Ljubičić - Rubil (od 46. Peraić), Linić, Cernat, Bartolović (od 46. Verpakovskis) - Kalinić (od 78. Rukavina).

EVO I VIDEO S UTAKMICE:

utorak, 28.08.2007.

Večeras za Genovu

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNakon jutrošnjeg laganog taktičkog treninga, pred novinare u plavi salon stigli su Sergej Krešić i njegov novi pomoćnik Robert Jarni.
- Nakon obavljena tri treninga s momčadi i odgledanih nekoliko utakmica s tribine i snimki, mogu reći da Hajduk ima kvalitetu i da moramo pokušati ostvariti što bolji rezultat u Genovi. Tek smo počeli s radom, treba dosta toga još popraviti, osnovno je približiti linije momčadi, previše smo razvučeni. Naravno, ne može se to preko noći, ali treba raditi s igračima, razgovarat svakodnevno. Tražiti ću od momaka maksimalno htijenje i koncentraciju. Nemamo se pravo vadit ni na što, imamo šansu trebamo je iskoristiti. Talijani imaju prednost, ali mislim da još nije sve gotovo. Damjanović je do jutros čak bio u kombinaciji za odlazak u Genovu, ali nažalost, igra s maskom na licu nije prošla. Ozlijeđeni su još Gabrić i Tudor, dok Andrić ima dva žuta kartona. Svi ostali su tu na dispoziciji, stoga mislim tko god bude igrao mora opravdati Hajdukov dres. Robija sam uzeo za pomoćnika jer vjerujem u njegove kvalitete i talent, poznajemo se dugo, a mislim da ambicija mladih ljudi je neophodna za rad u sportu. U stručni stožer su još uključeni kondicijski trener Paco De Lucia (nije ništa u rodu Pacu koji je već radio u Hajduku) s kojim se poznajem još iz Španjolske, te trener vratara Zoran Varvodić. Znači čitava nova postava, sad samo treba raditi i očekivati rezultat naravno - profesorski je obrazložio Hajdukov strateg.

Robert Jarni, pomoćni trener:
- Poziv šjor Kreše nisam mogao odbiti, puno mi je značio u samoj nogometnoj karijeri, i u Hajduku i Španjolskoj kad sam igrao u Las Palmasu. Da li je dobar potez ostaviti juniore i priključit se prvoj ekipi, pokazat će vrijeme. Radio sam s tim momcima zadnjih mjesec i pol dana, i lijepo je kad te prihvate. Ima tu 5-6 igrača, mlađih juniora, koji su perspektiva Hajduka. Rekao sam ako šta trebaju da sam im na dispoziciji. Što mogu zamijetiti kod prve ekipe u ovom razdoblju što sam ih gledao, pomanjakanje timskog rada, pomanjkanje kompaktnosti linija, mislim da su to glavni problemi. Da se na tome raditi, već protiv Sampdorije očekujemo reakciju igrača u tom pogledu. Imamo kvalitet, brzinu, prolaz jedan na jedan, treba sada sve to uklopiti.

Hajdukova ekspedicija večeras charterom putuje za Genovu, gdje će sutra odraditi lagani trening, pregledati video materijale s utakmica Sampdorije, a u četvrtak od 20.45 sati pokušati produžiti Hajdukov boravak u Europi.

Popis 18 igrača za Sampdoriju:
Balić, Tomić, Buljat, Živković, Pelaić, Kalinić, Cernat, Ljubičić, Bartolović, Hrgović, Linić, Sablić, Rukavina, Rubil, Peraić, Pandža, Verpakovskis i Oremuš.

nedjelja, 26.08.2007.

Montella presudio Sieni

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHajdukov protivnik u 2. pretkolu Kupa UEFA momčad Sampdorije iz Genove uspješno je startala u talijanskom nogometnom prvenstvu. U 1. kolu Serie "A" pobjedili su na gostovanju u Sieni rezultatom 2:1. Gotovo kroz cijelu utakmicu Sampdorija je bila nešto bolji i konkretniji takmac, te je na kraju i zasluženo odnijela sva tri boda. Strijelci za goste bili su Bellucci u 34' i prekrasnim volejem Montella u 86', dok je za Sienu pogodak postigao Corvia u 69'.
Za napomenuti je da se kod momčadi Sampdorije u 67' ozlijedio njihov prvi vratar Luca Castellazzi, tako da je do kraja branio Antonio Mirante. Gostujući trener Mazzarri nervozno je reagirao nakon ozljede svog prvog vratara.

Sastav Sampdorije:
Castellazzi (od 67' Mirante), Campagnaro, Sala, Lucchini (od 75' Bastrini), Zenoni, Palombo, Volpi, Ziegler, Delvecchio, Bellucci, Caracciolo (od 64' Montella).

Hajduk - Zagreb 2:1

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketVečerašnji dvoboj u Poljudu popratilo je šest tisuća gledatelja koji su još jednom mogli vidjeti Hajduka koji stvara šanse, ali teško zabija. Zagreb se pokazao kao vrlo opasna momčad, te je utakmica vrlo lako mogla završiti i drugim ishodom, ne tako povoljnim za bijele.
Ukratko:
15' – Bartolović 1:0. Na dvadesetak metara od gola Cernat je poslužio Bartolovića koji pogađa donji desni kut. Hajduk vodi.
Već u 17' Hajduk je opet pred vratima Stojkića. Ovaj put puca Rukavina, nažalost preslabo.
19' Gosti ozbiljno prijete. Ibričić puca sa dvadeset metara, srećom samo u vratnicu.
20' Rukavina prolazi pokraj svog čuvara, ulazi u peterac, dodaje loptu Kaliniću koji sa četiri metra uspijeva promašiti prazna vrata.
Hajdukovi napadači očigledno lakše zabijaju iz poluprilika nego iz pravih prigoda, tako u 27' iz jedne neopasne akcije Rukavine lopta se odbija Kaliniću, koji pogađa za 2:0.
Najljepša akcija utakmice odigrala se u 42' kada su Rukavina, Kalinić i Cernat izigrali obranu gostiju, nažalost ovaj posljednji pucao je malo iznad vrata Stojkića.
U sučevoj nadoknadi prvog poluvremena Zagrebaši ponovno gađaju gredu Balićevog gola. Čutura je bio taj «nesretnik», a ujedno i opasan izvođač slobodnog udarca sa 25 metara.
Čim je lopta krenula sa centra u drugom dijelu, Zagreb je smanjio. Nakon akcije Parlova, Lovrek puca sa nekih sedam metara od vrata domaćina, lopta na svom putu dodiruje Buljata i vara Hajdukovog čuvara mreže.
Do kraja utakmice bilježimo još tri Hajdukove prigode, od kojih dvaput Rukavina nije precizan u 67' i 69', te jednom i Bartolović u 85'.
Ipak, Zagreb je taj koji na kraju može biti nezadovoljan jer je u 90'+3' i po treći put pogodio gredu Hajdukovog gola, ovoga puta udarac je uputio Parlov.
Stara Hajdukova boljka i dalje se nastavlja, veliki broj prigoda - mala efikasnost.
Znakovito je za ovaj susret da su iz Hajdukove svečane lože utakmicu pratili njegov bivši trener Ivan Pudar, novi trener Sergej Krešić, a momčad s klupe samo za ovu prigodu vodio Mario Ćutuk.
Još jedan Hajdukov bivši trener bio je na Poljudu i to na klupi NK Zagreb, Miroslav Ćiro Blažević.

Hajduk: Balić - Peraić (od 89' Pandža), Buljat, Živković, Hrgović - Bartolović, Andrić (od 77' Rubil), Ljubičić, Cernat - Rukavina, Kalinić (od 83' Linić)
Zagreb: Stojkić, Čutura, Labudović, Brkljača (od 46' Parlov), Ibričić, Nadarević, Kartelo, Lovrek, Mujdža, Grgić (od 75' Špičić), Mehmedagić (od 64' Šoljić

Cernat upitan za Sampdoriju

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketSve se veći broj pehova nadovezao na momčad Hajduka u posljednje vrijeme. Nakon tri grede u prvom susretu na Poljudu protiv momčadi Sampdorije, sad pred uzvrat u Genovi, gotovo svi ključni Hajdukovi igrači upitni su za taj ogled. Dario Damjanović slomio je nos, već ranije Verpakovskis ima problema s ligamentima koljena, a sinoć je i Florin Cernat dobio neoprezan udarac nogom u vilicu od strane Zagrebaša Labudovića (zbog kojeg je zaradio žuti karton). Hajdukov Rumunj noćas je imao tešku i besanu noć, tako da ga danas očekuju liječnički pregledi i neizvjesnost oko puta za Genovu u utorak navečer.

Jurica Rakić, Hajdukov liječnik:
"Ništa nije slomljeno, to je najvažnije. Došlo je do udarca u predjelu između jagodičnog i zgloba čeljusti, tako da je prisutna značajna bol. Kroz slijedeća dva dana vidjet ćemo kako će se razvijati situacija, ali mislim da će Florin -stisnuti zube- i istrčati u Genovi."

subota, 25.08.2007.

Krešić novi trener Hajduka

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketDanas oko 10.30 sati u Hajdukovom Plavom salonu javnosti je predstavljen novi trener Hajduka.
To je šezdesetjednogodišnji Sergej Krešić, koji je zadnju dvadeset i jednu godinu radio u Španjolskoj. Ugovor između Krešića i Hajduka sklopljen je na dvije godine i devet mjeseci. Službeni nastup, tj. debi na klupi "bijelih" očekuje ga u četvrtak protiv Sampodorije u Genovi, dok će ove subote momčad protiv Zagreba voditi Mario Ćutuk.
- Vraćam se u klub odakle sam potekao, gdje sam već sa 8 godina trenirao kod barba Luke. Nisam imao u planu sada preuzeti momčad Hajduka, ali s obzirom na okolnosti, nije bilo drugog izbora. Moj plan je bio doći na početku ili na pola sezone, ali Hajduka ne mogu odbiti i moram pokušati pomoći već sad. Igrače sam gledao kroz zadnjih nekoliko utakmica, donekle poznajem njihove igračke kvalitete. No što je važnije, ne poznajem ih kao ljude, kao karaktere. Vrijeme upoznavanja je tek pred nama, a trebat će ponekad i zaplakati na treninzima, kako bi se smijali nakon utakmica. Pred nama je imperativ jurišati na pobjedu u svakoj utakmici, i to bez obzira kako se suparnik zvao. Jer, Hajduk je pokret, Hajduk je religija, Hajduk je nešto veliko. Koža mi se naježi na spomen Hajdukova imena.



Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNekoliko riječi prije novog trenera, rekao je pomoćni trener Mario Ćutuk, kojemu će u subotu biti zadaća da Hajduka vodi protiv momčadi Zagreba: - Odigrat ćemo otvorenu, borbenu utakmicu, u kojoj Hajduk mora ići na pobjedu. Moj zadatak je odraditi što bolje ovu obvezu, a onda ću sjesti s novim šefom i porazgovarati o eventualnoj daljnoj suradnji. Danas nas očekuje još jedan trening, nakon kojeg ćemo vidjeti tko će sutra istrčati na travnjak.
Još uvijek su ozlijeđeni Verpakovskis, Pelaić, Gabrić, Tudor trenira smanjenim intenzitetom, dok se u momčad vraćaju Cernat i Kalinić.

Damjanović tri tjedna out

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketJedna od najvažnijih Hajdukovih karika u posljednjih nekoliko sezona Dario Damjanović, slomio je nos na prijateljskoj utakmici između njegove Bosne i Hercegovine i naše reprezentacije, koja se odigrala u srijedu u Sarajevu (3:5). U jednom naizgled bezazlenom sudaru sa svojim suigračem Rahimićem, Damjanović je nažalost zaradio prijelom nosne kosti. Darija je nos bolio jučer i danas kroz cijeli dan tako da je morao na pregled, a odmah zatim i na operaciju. Po najavama liječnika izvan stroja biti će punih 20 dana, što znači da trener Krešić neće moći računati na njega ni sutra u ogledu protiv Zagreba, niti u Genovi protiv Sampdorije idući četvrtak.

Pudar nije više trener Hajduka

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketNakon što momčad Hajduka u prvenstvu Hrvatske zaostaje šest bodova za vodećim Dinamom, te je u prvoj utakmici 2.pretkola Kupa UEFA izgubila na Poljudu od Sampdorije s 0:1, Upravni odbor Hajduka danas je i službeno Ivana Pudara razriješio dužnosti glavnog trenera Hajduka.
Njegov pomoćnik Mario Ćutuk vodit će Hajduka u prvenstvenoj utakmici 6.kola protiv Zagreba ove subote na Poljudu.
Odluka o novom glavnom treneru donijet će se slijedećih dana. Glavni konkurenti za to mjesto su Srećko Katanec, Sergej Krešić i Elvis Scoria.

Ulaznice za Genovu

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketOd sutra u 9 sati na Hajdukovoj blagajni možete kupiti ulaznice za uzvratnu utakmicu 2.pretkola Kupa UEFA između Sampdorije i Hajduka, koja će se odigrati u Genovi 30. kolovoza. Cijena ulaznice iznosi 15 Eura (obvezno u Eurima) i može se kupiti isključivo uz preslik putovnice. Plaćanje i rezervacija ulaznica vrši se u četvrtak i petak od 09-15 sati, te u subotu od 09-13 sati. Pošto svaka ulaznica mora biti imenovana, Hajdukova služba će do ponedjeljka ispuniti sve potrebne formulare za kupnju navedenih, tako da ih tada kupci mogu i predignuti.

Opet samo bod s gostovanja

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketI po treći put ove sezone u 1.HNL-i nogometaši Hajduka s gostovanja donose samo bod. Iako bez nekolicine standardnih prvotimaca, Hajduk je što se tiče rezultata i igre mogao i morao bolje.
Pred 4.000 gledatelja domaća momčad koju vodi sinjski trener Boško Anić, tijekom cijele utakmice bila je za nijansu bolji suparnik.
Već nakon dvadesetak sekundi domaćini su poveli pogotkom Šranovića, nakon ubačaja Piškora.
U 6' Šaranović je opet imao dobru prigodu, ali ovog puta na sreću Hajduka, Balić brani.
Ante Rukavina nikako da proradi. U 10' nakon proigravnja Bartolovića, ne uspijeva prevariti vratara domaćih.
Igra se otvoreno s obje strane, u 14' Piškor ne pogađa za domaće, a u 25' ni Ljubičić za Hajduk.
U drugom dijelu Hajduk je nešto poduzetniji, ali i dalje ne dovoljno konkretan. Rukavina postiže pogodak u 53', ali iz zaleđa.
Šaranović je dvaput imao prigode za povisiti vodstvo u 58' i 63', na sreću nije bio precizan.
Najbolju prigodu za Hajduk zapucao je Makarin u 64', kada je neometan s petnaestak metara pucao pored gola.
U 74' Piškor propušta još jednu veliku priliku Međimurja.
Sudac Vučkov pokazuje crveni karton za vrataru Bašiću u 83'! Makarin je idealno proigrao Rukavinu koji je istračao sam pred Bašića, a da bi ga spriječio domaći je vratar igrao rukom izvan šesnaesterca. Umjeto Santosa koji je tek ušao u igru na vrata je stao pričuvni vratar Čonkaš.
I kad se mislilo da će domaćinima ostati sva tri boda, Rubil u prvoj minuti sučeve nadoknade topovskim udarcem s nekih 15m donosi bod Hajduku, 1:1.

Hajduk: Balić - Pandža (od 33' Makarin), Živković (cap.), Buljat - Andrić, Ljubičić, Damjanović (od 52' Selak), Rubil, Linić - Bartolović, Rukavina (od 72' Čubrilo)

Još nismo ispali

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketDanas nakon prespavane noći i poraza od talijanske Sampdorije, atmosfera u Hajduku nije idealna, al nije ni crna.
- Zadovoljni smo. Prije svega organizacijom i ovom divnom publikom. Igrali smo bolje od njih, nažalost nismo iskoristili svoje prigode, to je nogomet. Oni nisu bilo tko, momčad koja zauzima visoko mjesto u seriji A, znaju se postavit na terenu, ostvarit svoju zadanu igru. Imamo još uzvrat u Genovi, nismo još ispali! - realističan je bio predsjednik Hajduka, Branko Grgić.

- Položili smo organizacijski ispit. Navijači su bili odlični, svaka im čast. Inače, vrlo strogi nizozemski delegat u zapisnik je upisao samo upaljene baklje na tribini i nekoliko bačenih kovanica. Šteta što nismo ostvarili bolji rezultat za sve ove ljude. - direktor Hajduka, Fredi Fiorentini.

Trener Hajduka, Ivan Pudar, nije mogao prežaliti propuštene prigode:
- Šteta što bar jedna od onih lopti nisu odsjele u mrežu Sampdorije, pitanje je kakav bi bio daljnji slijed priče. Sampdorija me razočarala igrom, mislim da su imali puno sreće, a i portugalski sudac mogao je imati bolji dan (po nas naravno). Ništa nije gotovo, još možemo proći.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.