Snaga Tvokuna https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

subota, 14.10.2017.

One neke neplanirane noći ... #beernights

Kažu da je to najbolje, kada ti se jednostavno ne planirano dogodi život.

Ja sam osoba koja voli planirati, organizirati, imati sve pod kontrolom, onda se osjećam najsigurnije.
Kada bi mi se stvari dogodile baš onako kako ih planiram i želim ... ha, bilo bi dosadno vjerojatno.
Zato se sve oko mene baš nekako uroti da svi moji planovi budu isplanirani u prazno. Zato mi je život, u najmanju ruku, zanimljiv(iji). naughty

Običan dan u sred tjedna, ne planirana kava, pretvara se u ne planirano pivo. U ne planiranom društvu.
Ne lošem, da me se krivo ne shvati, nego ne planiranom koje naravno na kraju ispada baš ono koje ti treba u tom trenutku.

Obožavam naše razgovore nakon nekoliko piva. I u okruženju u kojem znaš da se smiješ opustiti. Realno znaš da možeš reći baš sve i znaš da će se jedan dobar dio toga sutra zaboraviti, ali će opet ostati nekakav maleni trag za koji nećeš znati odakle ti ni kada je nastao, ali bit će tu.

Osim tog svog planiranja i držanja svega pod kontrolom, ekstremno me karakterizira nepromišljenost i brzopletost. Teška kontradiktornost. Ha! I sve to u jednoj osobi. Poprilično teška stvar za sve oko mene, ali i za mene samu.
Realno, volim to. Volim kad si dozvolim nepromišljenost. Volim kad se odmaknem od tih svojih strogih pravila i kad sam opuštena. Volim kad ne analiziram sve oko sebe i kada samo radim stvari koje mi u tom trenutku padnu na pamet. Nekada završi dobro, nekada savršeno, a nekada ... pa, ne bude baš lijepo. rolleyes

Taj naš ne planirani razgovor, uz to ne planirano pivo je ovoga puta završio zapravo savršeno.

Znaš onaj osjećaj kad si predugo u svojoj sigurnoj zoni pa si dozvoliš razmaženost ? A kada si razmažen ne znaš što su to granice jer ti sve smiješ. E, to mi se isto događa u onom opuštenom dijelu osobnosti. Zaboravim da nekada postoje granice koje treba poštovati, koje možeš prijeći, ali je bolje da ih ne prelaziš.
Nekada se nešto skroz savršeno dogodi iz tih eskapada, ali, prevelik je to rizik. Ovaj puta se ispaltio, ali tko zna hoće li sljedeći puta biti jednako.

Ovoga puta me probudio. Uzdrmao je moju razmaženost, podsjetio me da nije i ne može sve biti kako ja želim da bude. Podsjetio me da se stvari i život ne planiraju već se događaju same od sebe. Podsjetio me da sam ja tu da prihvaćam i upijam stvari koje život donosi, a ne da ih sama kreiram. Možda mogu biti sukreator, ali nikako nisam sama u tome. I to je dobro, to je odlično. Samo trebam se prisjetiti osluškivati, upijati, gledati i uživati.

Nametnute su nam neke forme koje se trudimo ispoštovati. Toliko nam je stvari u životu definirano i kao takvo stavljeno u kalup koji, ako nije ispoštovan, ne prepoznajemo. Ja sam baš ta osoba koja ne želi stvari iz kalupa, a kada ih dobijem takve, sirove, nedefinirane u potpunosti, ne znam ih cijeniti i prihvatiti. Žalosno.

Zbog toga postoje te ne planirane večeri i ne planirana piva, ne planirana društva i ne planirani razgovori. I cijenim ih neizmjerno. Jer oni čine život zanimljivim. Volim i sebe takvu nepromišljenu i brzopletu (ponekad), jer samo takva vidim stvari iz neke totalno drugačije perspektive. Treba mi nekad to da isprovociram šamar koji me probudi iz one razmaženosti. Treba mi da mi netko pokaže da stvari nisu isključivo onakve kakvima ih ja na prvu vidim. Treba mi katkad da me se podsjeti da ja ne volim kalupe, da ja ne volim jednostavno i da ja ne volim obično. Za to valjda i služe prijatelji.

On je tu ! Skroz izvan kalupa, toliko daleko od svega što inače staje u kalupe društva.
Tu je ispred mene. I ja to volim.
Volim što On nije u kalupu, volim što On nije običan i volim što On nije jednostavan.
Volim to što s njim mogu biti svoja, izvan kalupa, neobična i komplicirana, a opet toliko dosadna. cerek



( #cheers #tojetamalasreća #beernights #friends )





Oznake: #cheers #tojetamalasreća #beernights #friends

14.10.2017. u 12:15 • 9 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.