..::Topusko on-line::..

četvrtak, 16.10.2008.

RIBOLOV U MUTNOM

Hrvatska je opet na nogama! Nakon akcija „MAESTRO“,“DIJAGNOZA 1 i 2“,nakon lova na korumpirane liječnike i sudce,opet je u tijeku velika,europski važna,hajka na mito i korupciju,akcija „INDEKS“!
Sada su na redu kupnja ispita,diploma,fakultetskog obrazovanja,odnosno otvoren je lov na profesore koji su pod teretom svojih teških socijalnih neprilika,dolazili u situaciju da i za jedan pršut daju studentima prolaznu ocijenu,koji su bili primorani da zbog neraskidivog prijateljstva puštaju određene studente na ispitima,a od malih nogu nam je poznato da je najvažnija stvar na svijetu prijateljstvo,ali prijateljstvo od kojeg se ima koristi!
Nitko se danas ne pita na kojoj su kušnji bili ti profesori,kako je teško odbiti pravi dalmatinski pršut ili možda slavonski kulen,kako je to bila teška odluka u ovoj današnjoj neimaštini! Običan hrvatski puk za vrijeme akcije „INDEKS“pokazao je svu svoju bezosjećajnost,ravnodušnost za egzistencijalne probleme drugih,nadasve profesora!
SRAM NAS BILO!!!
Postavlja se sad pitanje,tko je kriv što su profesori zbog svoje teške socijalne situacije bili,silom (pršutom),primorani davati diplome studentima koji to svojim znanjem nisu zaslužili? Dali su možda danas ti akademski obrazovani građani sa kupljenom diplomom na kakvim odgovornim funkcijama u tvrtkama,općinama,gradovima,županijama,nedaj bože u Vladi!? Pa nije valjda da će bezobrezna Europa tražiti da se i to ispita?
Teški su ovo dani za profesore i studente fakulteta u Zagrebu,ostali fakulteti u zemlji su radili pošteno,ali zato smo mi u Topuskom mirni! Nemamo problema sa lažnim diplomama,kod nas je na svakom radnom mjestu stručna i odgovorna osoba,a prije svega se to odnosi na kvalitetne kadrove u prosvjetnim ustanovama,Liječilištu i TOP TERMAMA,ispostavama državnih ureda,a posebno u Općini i njezinim poduzećima!
Svaki stanovnik Topuskog može biti ponosan na svoje intelektualce i vodeće kadrove,rijetke su općine i gradovi koji imaju ovakvu kvalitetu!Tko god se želi uvjeriti u njihov rad i kvalitetu dovoljno je samo da dođe u Topusko. Slika današnjeg Topuskog je njihovih ruku dijelo!
Nema tu neke posebne tajne,jer kod nas je kvaliteta i stručnost očita,nama nije bilo potrebno kupovanje diploma,kod nas se ne zapošljava po „babi i stričevima“,kod nas se drži do svojih kadrova! Kod nas svatko svoj posao radi stručno,kvalitetno i savjesno,a ako treba raditi će ga i vječno, kvalitetno čak i dva istovremeno!
Mala tajna je jedino u tome što mi naše buduće studente od početka učimo da njihove diplome za nas nemaju neko značenje,neće danas,sutra one nama stvarati probleme,da nas netko proziva,mi to odmah u korijenu sasiječemo!
Stipendiranje studenata? Ma dajte,to je samo još jedan vid kvarenja mladeži,ne treba ih učiti na takve pogodnosti,možda jedino treba stipendirati dijecu fakultetski obrazovanih Topuščana,jer ipak su oni pošteniji i savjesniji dio društva!
Neki naši studenti su prilikom upisa visoko na listama,primjer,na upisu za MEĐUNARODNI TURIZAM I HOTELSKI MENADŽMENT u Opatiji,nakon polaganja prijemnih ispita među prvih dvadeset kandidata iz Topuskog je bilo troje,od toga dvije buduće studentice su dijelile drugo mijesto. Takvih primjera je bilo i prilikom upisa na druge fakultete,ali se našu općinsku vlast ti uspjesi i rezultati puno ne tiču,jer puno prije akcije „INDEKS“oni su znali da na tim fakultetima nešto „smrdi“,pa nisu previše vodili do školovanja novih kadrova. Ovi postojeći,koji su sada na funkcijama,daleko su najkvalitetniji,a što je još važnije i najodaniji,te neka ih samo dragi Bog poživi jer su im funkcije osigurane do mirovine,a nekima čak i duže!
Ako neki obični građanin poželi kritizirati,ako slučajno pomisli da naša općinska vlast,prije svega, ima kakvih grešaka,propusta u radu,neizvršenih obećanja ili,nedaj bože,korumpiranih radnji,odmah u startu želim reći da niste u pravu! Greški u radu ove vlasti nema,a ako ih slučajno ima krivi su neki drugi!
Na kraju vas sve pozivam da ovaj miran i idiličan život u prekrasnom Topuskom okrunimo jedne nedjelje zajedničkim druženjem na uređenom jezeru,gdje će OO SDP Topusko za sve građane željne ribolova od Ribolovnog društva nabaviti potrebne dnevne dozvole,jer se ovdje uvijek vodilo računa da se sve radi pošteno, prema propisima i uz potrebne dozvole!


Dražen

16.10.2008. u 14:43 • 13 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Hej! Haj!
Evo i nas!!! Od sada nas možete naći na ovom Blogu svaki dan i svaki dan nas možete hvaliti, kuditi, kritizirati, predlagati nam… samo budite s nama!!!
Mi dolazimo iz lječilišno-turističkog bisera lijepe naše i Europe, iz najljepših Toplica na svijetu.
A tko smo MI? E, to je sada malo teže pogoditi!
Mi smo grupa socijaldemokrata Topuskog, koja Vas na ovaj način želi upoznati sa svojim radom i idejama, a prije svega želimo od Vas čuti sve! Ali, baš SVE!!! Javljat ćemo se mi na ovom blogu s tekstovima u kojima ćemo prezentirati naše viđenje stvari, s tekstovima u kojima ćemo pokušati nuditi naša rješenja za određene svakodnevne probleme, s tekstovima kojima ćemo Vas željeti isprovocirati – pozitivno isprovocirati – da reagirate!
Neka Vam ovaj Blog postane mjesto gdje možete sve reći, nije važna politika, nisu važni ni lijevi ni desni! Samo ste važni VI!!!
Dirnut ćemo se mi i dnevne lokalne politike, ali ponavljam Vam, samo ste važni Vi i Vaši komentari!!! Nemojte imati «kočnicu» ili «ono što će drugi reći» - budite svoji, javite se i komentirajte!

Linkovi

Sisačko-moslavačka županija
SDP Sisačko-moslavačke


Impressum - urednici

Dražen Putrić

Pišite nam