..::Topusko on-line::..

ponedjeljak, 22.09.2008.

„ŠTO AKO...!“

Nekoliko je dana od početka nove školske godine i znak je to da su iza nas dani odmora¸ dani ljetnog opuštanja¸ a početak nove školske godine je prilika da se upozori na sve veći problem s kojim se suočavaju stanovnici ovog liječilišno -turističkog bisera!
Na problem ugroženosti miještana¸ bilo vozača¸ bilo piješaka¸ na ulicama Topuskog!
Nažalost¸ danas su te ulice za par neodgovornih vozača postale piste! Na tim ulicama pojedinci koji su svima znani ne poštivaju zakonske propise i ne poštivaju ostale sudionike u prometu¸ jedini „nepisani zakon“je zakon što brže i luđe vožnje¸ bez obzira na posljedice!
A KAKVE POSLJEDICE MOGU BITI....!? ŠTO AKO....!?
Mi,uostalom kao i velika većina stanovnika ovog mijesta¸ ne želimo biti „ptica zlosutnica“¸ ali pozivamo sve odgovorne¸ prije svega općinsku vlast da se ulože maksimalni napori da se spriječe sve učestaliji ispadi ovih motoriziranih huligana¸ a prije svega da se ulože napori da se svaki stanovnik, a također i mnogobrojni turisti Topuskog osjećaju ugodno i sigurno u našem prekrasnom mijestu!
Svjedoci smo svakodnevnih tragedija koje se dešavaju na cestama Hrvatske¸ nažalost stranice crnih kronika dnevnih listova pune su takvih izviješća te zbog svega toga ne dozvolimo da neodgovorni pojedinci ugrožavaju sigurnost stanovnika ovog mjesta!
Ne dozvolimo da se i Topusko nađe na tim stranicama!
Pozivamo i odgovorne u Liječilištu i Top-termama da podrže naš apel da se spriječe divljanja tih vozača jer ne samo da su ugrožena vozila parkirana uz njihove objekte nego su ugroženi i životi njihovih gostiju!
Najveća vrijednost Topuskog su dijeca zato učinimo sve da se i ona osjećaju sigurno¸ a samim početkom školske godine¸ pogotovo što je najomiljenija „pista“ Školska ulica¸ uz Osnovnu i Srednju školu¸ njihova sigurnost je najugroženija!
Ideja za pokretanje ovog bloga i za objavu svih ovih tekstova je bila u želji da se poboljša život stanovnika ovog mjesta ili ukazati na aktualne probleme¸ a prije svega želimo ponuditi riješenja za te probleme tako da i sad predlažemo mjerodavnim službama da se što prije postave „ležeći policajci“ kroz ulice Školska¸ Spieglebad te na cestu kraj hotela TOPLICA i PETROVA GORA te bar na taj način usporiti „topuščanske senne“!
Također pozivamo i Općinsko poglavarstvo da postavljanjem žardinijera sa cvijećem na ulaz u Trg bana Josipa Jelačića kod parka Opatovina pokažu istinsku volju da uređenjem ovog trga te donošenjem zabrane prometa pretvore centar Topuskog u sigurnu šetnicu!
Prošlo je nešto manje od godinu dana od obnove Trga¸ nekoliko mijeseci od donošenja zabrane prometa¸ ali ta zabrana još uvijek nije zaživjela u pravom smislu riječi pa je čak moguće vidjeti cijele kolone vozila kako prometuju kroz centar Topuskog¸ a pošto postoji pristupna cesta za dostavna vozila¸ smatramo da je jedino moguće riješenje postavljanje spomenutih žardinijera¸odnosno fizička zabrana ulaska na Trg!

Nadamo se da će ovaj naš apel za povećavanjem sigurnosti na ulicama Topuskog naići na razumijevanje kod onih koji mogu nešto učiniti prije svega kod članova Općinskog poglavarstva jer nitko danas nema pravo okretati glavu pred i najmanjim problemom¸ nitko danas nema pravo preuzeti odgovornost za nečiji život!

JER¸ŠTO AKO....!?





Dražen

22.09.2008. u 14:07 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Hej! Haj!
Evo i nas!!! Od sada nas možete naći na ovom Blogu svaki dan i svaki dan nas možete hvaliti, kuditi, kritizirati, predlagati nam… samo budite s nama!!!
Mi dolazimo iz lječilišno-turističkog bisera lijepe naše i Europe, iz najljepših Toplica na svijetu.
A tko smo MI? E, to je sada malo teže pogoditi!
Mi smo grupa socijaldemokrata Topuskog, koja Vas na ovaj način želi upoznati sa svojim radom i idejama, a prije svega želimo od Vas čuti sve! Ali, baš SVE!!! Javljat ćemo se mi na ovom blogu s tekstovima u kojima ćemo prezentirati naše viđenje stvari, s tekstovima u kojima ćemo pokušati nuditi naša rješenja za određene svakodnevne probleme, s tekstovima kojima ćemo Vas željeti isprovocirati – pozitivno isprovocirati – da reagirate!
Neka Vam ovaj Blog postane mjesto gdje možete sve reći, nije važna politika, nisu važni ni lijevi ni desni! Samo ste važni VI!!!
Dirnut ćemo se mi i dnevne lokalne politike, ali ponavljam Vam, samo ste važni Vi i Vaši komentari!!! Nemojte imati «kočnicu» ili «ono što će drugi reći» - budite svoji, javite se i komentirajte!

Linkovi

Sisačko-moslavačka županija
SDP Sisačko-moslavačke


Impressum - urednici

Dražen Putrić

Pišite nam