..::Topusko on-line::..

nedjelja, 22.02.2009.

SESTRA NA ODREDJENO

Drago mi je kad se tekstovi sa ovog bloga komentiraju,jer bit je u tome da čujemo sto građani misle,sto ih muči.

Na ovom blogu mozete sve reci,bez straha,ali moram odgovoriti na komentar potpisanog kao NEZAPOSLEN-A! Postovani-a,svjestan sam da je,anonimno,lako sve reci,cak i lagati,ali zbog velike vecine,neanonimnih,postenih građana,moram reagirati! Sestra,koja se spominje kao jedini sezonac koji je ostao raditi je,sa ponosom mogu to reci,moja sestra,ali nazalost,postovana NEPOTPISANA NEZNANKO,od 11 sezonaca,odnosno djelatnika na odredjeno u ugostiteljstvu,1.9.,zavrsetkom ljetne sezone,ugovor je raskinut sa cetvero dijelatnika,VESNOM KOVACEVIC,IVANOM BARUKCIC,MIRJANOM DOMIC I VEROM TESLOM,spornom sestrom,zna se cija je to sestra! Nakon dva mijeseca,povecanim obimom posla,opet se primaju dvije djelatnice,na odredjeno vrijeme,medju njima i sestra,zna se čija! Sto se tice komentiranja rada Zupanice Marine Lovric,mogu samo reci da se vidi,a i po tome kako je gramaticki napisan komentar,zna se iz koje kuhinje,sranacke, to dolazi,jer,HDZ,odnosno,JA I MOJI DECKI STRANKA djeluje na taj nacin! SVI SU ONI ISTI,PA ONDA OPET BIRAJTE NAS!

Postovani Nezaposleni-a,da Vam dokazemo da nisu svi isti,pokusati cemo Vam pomoci naci posao,odnosno dali ste nam ideju da na ovom blogu objavljujemo i saznanja o novim radnim mijestima,pa mozda na taj nacin pomognemo da se bar netko zaposli. Vama,postovani ovom prilikom nudimo izbor nekoliko radnih mijesta!

U restoranu JOLAME traze se dijelatnice za rad u kuhinji i na sanku,znaci dvije osobe,takodjer i cafe barovi Opatovina i Grand takodjer traze dijelatnike,a ima naznaka da ce dijelatnika,zavrsetkom zimske sezone,takojer trebati i u Dalekovodu!

Postovani,iskreno se nadam da ce te negdje imati srece i da ce vas primiti,jedino ako Vas nije sramota konobariti,cistiti,biti sljaker,nije valja da Vi,u danasnje vrijeme imate straha raditi kod nacionalne manjine,ili je i vasa ambicija,po mojoj osobnoj procijeni,lako je zakljuciti kojoj grupaciji pripadate,da ste predodredjeni samo za fotelju,bez obzira na strucnu spremu! Ako imate srecu,mozda ste i Vi necija sestra ili brat,samo se iskreno nadam da ne cete prolaziti put nekih drugih sestara,koie su radile svakodnevno po 10 sati za 1800 kn,deset godina tako,samo sa jednom placom u kuci skolovala troje dijece,uspijesne dijece,negledajuci tko je sto,nego suteci i radeci!!!!!!

Osvrunio bi se i na drugi komentar,vezan za divljanje pojedinaca,odnosno na divljanje Mirka Jelkovica po cestama Topuskog. Ovu temu sam obradio u tekstu "STO AKO!?",iskreno se nadajuci mozda dopre do mjerodavnih,nazalost,nista!

Ovom prilikom obecavam u ime SDP Topusko,poslati cemo dopis Opcini Topusko sa zahtjevom da se intervenira kod nadleznih sluzbi,te da se postave lezeci policajci kroz Skolsku i ulicu Spieglebad,te da se Trg bana J.Jelacica zatvori zardinijerama sa cvijecem kod parka Opatovina!

Nazalost i dalje se samo mozemo nadati da nitko nece nastradati i da ce i opcinska vlast napokon vidjeti ono sto svi vide,a i da ce policija prestati okretati glavu,jer,ponavljam,tko ce preuzeti krivicu ako se nesto desi!? STO AKO!?Drazen Putric

22.02.2009. u 13:21 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.10.2008.

RIBOLOV U MUTNOM

Hrvatska je opet na nogama! Nakon akcija „MAESTRO“,“DIJAGNOZA 1 i 2“,nakon lova na korumpirane liječnike i sudce,opet je u tijeku velika,europski važna,hajka na mito i korupciju,akcija „INDEKS“!
Sada su na redu kupnja ispita,diploma,fakultetskog obrazovanja,odnosno otvoren je lov na profesore koji su pod teretom svojih teških socijalnih neprilika,dolazili u situaciju da i za jedan pršut daju studentima prolaznu ocijenu,koji su bili primorani da zbog neraskidivog prijateljstva puštaju određene studente na ispitima,a od malih nogu nam je poznato da je najvažnija stvar na svijetu prijateljstvo,ali prijateljstvo od kojeg se ima koristi!
Nitko se danas ne pita na kojoj su kušnji bili ti profesori,kako je teško odbiti pravi dalmatinski pršut ili možda slavonski kulen,kako je to bila teška odluka u ovoj današnjoj neimaštini! Običan hrvatski puk za vrijeme akcije „INDEKS“pokazao je svu svoju bezosjećajnost,ravnodušnost za egzistencijalne probleme drugih,nadasve profesora!
SRAM NAS BILO!!!
Postavlja se sad pitanje,tko je kriv što su profesori zbog svoje teške socijalne situacije bili,silom (pršutom),primorani davati diplome studentima koji to svojim znanjem nisu zaslužili? Dali su možda danas ti akademski obrazovani građani sa kupljenom diplomom na kakvim odgovornim funkcijama u tvrtkama,općinama,gradovima,županijama,nedaj bože u Vladi!? Pa nije valjda da će bezobrezna Europa tražiti da se i to ispita?
Teški su ovo dani za profesore i studente fakulteta u Zagrebu,ostali fakulteti u zemlji su radili pošteno,ali zato smo mi u Topuskom mirni! Nemamo problema sa lažnim diplomama,kod nas je na svakom radnom mjestu stručna i odgovorna osoba,a prije svega se to odnosi na kvalitetne kadrove u prosvjetnim ustanovama,Liječilištu i TOP TERMAMA,ispostavama državnih ureda,a posebno u Općini i njezinim poduzećima!
Svaki stanovnik Topuskog može biti ponosan na svoje intelektualce i vodeće kadrove,rijetke su općine i gradovi koji imaju ovakvu kvalitetu!Tko god se želi uvjeriti u njihov rad i kvalitetu dovoljno je samo da dođe u Topusko. Slika današnjeg Topuskog je njihovih ruku dijelo!
Nema tu neke posebne tajne,jer kod nas je kvaliteta i stručnost očita,nama nije bilo potrebno kupovanje diploma,kod nas se ne zapošljava po „babi i stričevima“,kod nas se drži do svojih kadrova! Kod nas svatko svoj posao radi stručno,kvalitetno i savjesno,a ako treba raditi će ga i vječno, kvalitetno čak i dva istovremeno!
Mala tajna je jedino u tome što mi naše buduće studente od početka učimo da njihove diplome za nas nemaju neko značenje,neće danas,sutra one nama stvarati probleme,da nas netko proziva,mi to odmah u korijenu sasiječemo!
Stipendiranje studenata? Ma dajte,to je samo još jedan vid kvarenja mladeži,ne treba ih učiti na takve pogodnosti,možda jedino treba stipendirati dijecu fakultetski obrazovanih Topuščana,jer ipak su oni pošteniji i savjesniji dio društva!
Neki naši studenti su prilikom upisa visoko na listama,primjer,na upisu za MEĐUNARODNI TURIZAM I HOTELSKI MENADŽMENT u Opatiji,nakon polaganja prijemnih ispita među prvih dvadeset kandidata iz Topuskog je bilo troje,od toga dvije buduće studentice su dijelile drugo mijesto. Takvih primjera je bilo i prilikom upisa na druge fakultete,ali se našu općinsku vlast ti uspjesi i rezultati puno ne tiču,jer puno prije akcije „INDEKS“oni su znali da na tim fakultetima nešto „smrdi“,pa nisu previše vodili do školovanja novih kadrova. Ovi postojeći,koji su sada na funkcijama,daleko su najkvalitetniji,a što je još važnije i najodaniji,te neka ih samo dragi Bog poživi jer su im funkcije osigurane do mirovine,a nekima čak i duže!
Ako neki obični građanin poželi kritizirati,ako slučajno pomisli da naša općinska vlast,prije svega, ima kakvih grešaka,propusta u radu,neizvršenih obećanja ili,nedaj bože,korumpiranih radnji,odmah u startu želim reći da niste u pravu! Greški u radu ove vlasti nema,a ako ih slučajno ima krivi su neki drugi!
Na kraju vas sve pozivam da ovaj miran i idiličan život u prekrasnom Topuskom okrunimo jedne nedjelje zajedničkim druženjem na uređenom jezeru,gdje će OO SDP Topusko za sve građane željne ribolova od Ribolovnog društva nabaviti potrebne dnevne dozvole,jer se ovdje uvijek vodilo računa da se sve radi pošteno, prema propisima i uz potrebne dozvole!


Dražen

16.10.2008. u 14:43 • 13 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.09.2008.

„ŠTO AKO...!“

Nekoliko je dana od početka nove školske godine i znak je to da su iza nas dani odmora¸ dani ljetnog opuštanja¸ a početak nove školske godine je prilika da se upozori na sve veći problem s kojim se suočavaju stanovnici ovog liječilišno -turističkog bisera!
Na problem ugroženosti miještana¸ bilo vozača¸ bilo piješaka¸ na ulicama Topuskog!
Nažalost¸ danas su te ulice za par neodgovornih vozača postale piste! Na tim ulicama pojedinci koji su svima znani ne poštivaju zakonske propise i ne poštivaju ostale sudionike u prometu¸ jedini „nepisani zakon“je zakon što brže i luđe vožnje¸ bez obzira na posljedice!
A KAKVE POSLJEDICE MOGU BITI....!? ŠTO AKO....!?
Mi,uostalom kao i velika većina stanovnika ovog mijesta¸ ne želimo biti „ptica zlosutnica“¸ ali pozivamo sve odgovorne¸ prije svega općinsku vlast da se ulože maksimalni napori da se spriječe sve učestaliji ispadi ovih motoriziranih huligana¸ a prije svega da se ulože napori da se svaki stanovnik, a također i mnogobrojni turisti Topuskog osjećaju ugodno i sigurno u našem prekrasnom mijestu!
Svjedoci smo svakodnevnih tragedija koje se dešavaju na cestama Hrvatske¸ nažalost stranice crnih kronika dnevnih listova pune su takvih izviješća te zbog svega toga ne dozvolimo da neodgovorni pojedinci ugrožavaju sigurnost stanovnika ovog mjesta!
Ne dozvolimo da se i Topusko nađe na tim stranicama!
Pozivamo i odgovorne u Liječilištu i Top-termama da podrže naš apel da se spriječe divljanja tih vozača jer ne samo da su ugrožena vozila parkirana uz njihove objekte nego su ugroženi i životi njihovih gostiju!
Najveća vrijednost Topuskog su dijeca zato učinimo sve da se i ona osjećaju sigurno¸ a samim početkom školske godine¸ pogotovo što je najomiljenija „pista“ Školska ulica¸ uz Osnovnu i Srednju školu¸ njihova sigurnost je najugroženija!
Ideja za pokretanje ovog bloga i za objavu svih ovih tekstova je bila u želji da se poboljša život stanovnika ovog mjesta ili ukazati na aktualne probleme¸ a prije svega želimo ponuditi riješenja za te probleme tako da i sad predlažemo mjerodavnim službama da se što prije postave „ležeći policajci“ kroz ulice Školska¸ Spieglebad te na cestu kraj hotela TOPLICA i PETROVA GORA te bar na taj način usporiti „topuščanske senne“!
Također pozivamo i Općinsko poglavarstvo da postavljanjem žardinijera sa cvijećem na ulaz u Trg bana Josipa Jelačića kod parka Opatovina pokažu istinsku volju da uređenjem ovog trga te donošenjem zabrane prometa pretvore centar Topuskog u sigurnu šetnicu!
Prošlo je nešto manje od godinu dana od obnove Trga¸ nekoliko mijeseci od donošenja zabrane prometa¸ ali ta zabrana još uvijek nije zaživjela u pravom smislu riječi pa je čak moguće vidjeti cijele kolone vozila kako prometuju kroz centar Topuskog¸ a pošto postoji pristupna cesta za dostavna vozila¸ smatramo da je jedino moguće riješenje postavljanje spomenutih žardinijera¸odnosno fizička zabrana ulaska na Trg!

Nadamo se da će ovaj naš apel za povećavanjem sigurnosti na ulicama Topuskog naići na razumijevanje kod onih koji mogu nešto učiniti prije svega kod članova Općinskog poglavarstva jer nitko danas nema pravo okretati glavu pred i najmanjim problemom¸ nitko danas nema pravo preuzeti odgovornost za nečiji život!

JER¸ŠTO AKO....!?

Dražen

22.09.2008. u 14:07 • 1 KomentaraPrint#

subota, 09.09.2006.

"AD FINES"

Topusko je nekad davno, u neka druga vremena nosilo naziv "AD FINES",... "NA GRANICI",... "NA KRAJU". Neću ulaziti u razloge tog naziva, jer to je tada imalo svoje značenje, svoju opravdanost, ali danas...! Danas, nažalost, Topusko postaje sve više "na granici", na granici ludila, na granici uništavanja, propadanja, na granici donošenja odluka zbog kojih će "oni poslije nas" plakati. Nažalost, danas je Topusko sve manje simbol lječilišno-turističkog bisera, sve manje se za nas čuje zbog lijepih, pozitivnih stvari, zbog uspjeha, zbog razvoja!
Danas me je strah otvoriti novine, upaliti radio jer "opet se piše o nama"! A piše se što!?
Vandali u Topuskom ruše hrastove na Nikolinom brdu, ekocid u Topuskom, djeci se sprječava upis u Dječji vrtić, Lječilište u dugovima..., sve je to samo dio onog što pročitamo ili čujemo u medijima! Sve se to dešava u Topuskom! Nova uprava Lječilišta muku muči sa zatečenim dugovanjima, postojeći objekti propadaju, traže sanacije, na daju ni trenutka predaha, a općinska vlast - treba puno snage pa to nazvati vlašću - ide iz afere u aferu, ali najgore u svemu tome je što mi - MI - šutimo, gledamo, odnosno ujutro trčimo do kioska kupiti novine. "Opet se piše o nama!"
Da, piše se o nama, o Topuskom! Da, prozove se u tim člancima krivac, ali - opet se piše o Topuskom!
Kada su sadašnjeg načelnika zadesili zdravstveni problemi opasni po život, iskreno sam na istim ovim stranicama napisao tekst, odbacujući bilo kakvo politikanstvo ili iskorištavanje tadašnje situacije za političku borbu poželjevši samo uspješno ozdravljenje i brz oporavak u politički život Topuskog. Danas, nakon svih ovih afera koje nas potresaju, a bojim se da će ih biti još, slobodno mogu reći da mi u Topuskom imamo krizu vlasti. Ne znam da li je razlog tome bolest koja je bila zadesila načelnika Općine ili je problem u nedostatku ideja i programa, u nedostatku kvalitetnih ljudi, ali svi moramo priznati da se nešto mora promijeniti. Ja nisam pristaša obaveznih smjena, već bi svatko trebao raditi posao za koji je plaćen, a ako to ne znaju ili ne žele, neka prepuste mjesto drugima koji će to znati raditi!
Ovim putem bih zamolio sve one koji svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći Topuskom, neka se na bilo koji način uključe jer kritizirati može svatko, pričati razne priče po kafićima, ali treba nuditi alternativu, programe i ideje za bolje svih nas, jer već sutra će biti kasno.
Sada bih si dao za pravo iznijeti neke svoje ideje i potaknuti sve Vas da razmislite o njima i da ih svi zajedno pokušamo ostvariti.

1. Prije svega, pozvao bih mlade Topuskog neka se organiziraju i osnuju "Udrugu mladih", preko koje bi se mogli boriti za pravo mladih na bolji život i da se preko političkih stranaka uključe u odlučivanje o svojoj sudbini i sudbini drugih ljudi. Nemojte to prepuštati nekom drugom!

2. Pozivam Općinu Topusko, također, da osnuje Općinsko vijeće mladih (do 15 godina) i na taj način mladima dokuči značenje politike, političkih stranaka, demokracije, donošenja odluka bitnih za život svih stanovnika.... Odnosno, putem seminara, susreta sa političarima, raznim udrugama, od danas početi stvarati sposoban kadar za budućnost.

3. Na području Općine Topusko, nažalost, postoji nekoliko napuštenih objekata Osnovnih škola. Svjestan sam da ti objekti danas traže sanaciju, odnosno veliko ulaganje, ali, ovom prilikom, pozivam sve odgovorne čimbenike u Općini i Županiji da razmotre mogućnost stavljanja tih objekata u funkciju. Odnosno, moje ideje su - Osnovnaškola u Perni nakon potrebnog ulaganja bila bi idealan objekt za otvaranje Doma za stare i nemoćne, a o ostalim objektima (škola u Katinovcu...) trebalo bi brigu preuzeti Lječilište Topusko koje bi to moglo iskoristiti kao dodatne smještajne kapacitete za razvoj lovnog, ribolovnog i sportskog turizma.

4. Naša zemlja se redovito kandidira za dobivanje domaćinstava velikih sportskih takmičenja. Tako je već dobiveno SP u rukometu 2009. godine, a i jedan smo od tri najozbiljnija kandidata za dobivanje EP u nogometu 2012. godine. Zbog toga, OPET, pozivam sve odgovorne da se napravi sve da bi Topusko uključili u te projekte, odnosno da bi ovdje stvorili turističko-sportsko-rekreativni biser, odnosno da bi Topusko bilo ravnopravan kandidat za dobivanje statusa sportskog kampa, centra koji bi na dostojan način mogao ugostiti bilo koju sportsku ekipu.

Za sve ovo i za masu drugih ideja i programa potreban je novac, ali ja smatram da je ipak jedna stvar iznad svega toga. Važnije od svega je ŽELJA - želja za razvojem ovog mjesta, želja za boljim životom svih stanovnika Topuskog. Ako postoji želja, bit će i svega drugoga!
Topusko je imalo svoju divnu prošlost, svoju važnost, a imati će i budućnost, bez obzira na ovo danas, na ovu našu mračnu sadašnjost. A znate zašto??
JER BOG JE TOPUŠČANIMA DAO DIO SVOGA RAJA

(Dražen)

09.09.2006. u 16:08 • 7 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.03.2006.

Ova je godina počela veoma zanimljivo. Najprije su nas zasuli plastičnim bocama, pa ptičjom gripom, pa smjenom u Vladi i koječim drugim.
Mi, na žalost, uspavani sve smo to nemoćno gledali i komentirali između sebe, onako potiho i proučavali zakone, uredbe i što sve ne.
Iako smo u prvim postovima obećali da ćemo redovito pratiti sva događanja u Topuskom, aktualne događaje i iznositi svoje prijedloge želeći na taj način izazvati Vaše komentare, malo smo zastali i zapeli.
Nije da se baš ništa ne događa u ovom našem mjestu, ali nije se baš puno niti pomaklo naprijed. Iako, moramo priznati, neki naši prijedlozi su se i usvojili i polako se ostvaruju.
Da se podsjetimo apela našeg županijskog vijećnika da se svako novorođenče nagradi jednokratnom pomoći od strane općinske vlasti pa do onog ogledala koje je postavljeno na onom nepreglednom zavoju prije Doma zdravlja.
Nećemo sve zasluge pripisati sebi, ali ima tu mrvica naše inicijative i hvala onima koji su nas poslušali.
Drago nam je da još uvijek nekome stalo do našeg bloga i na taj način ga održavate na životu. Stoga, sutra je novi dan, a s njim i novi post.

13.03.2006. u 21:05 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>< veljača, 2009  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Hej! Haj!
Evo i nas!!! Od sada nas možete naći na ovom Blogu svaki dan i svaki dan nas možete hvaliti, kuditi, kritizirati, predlagati nam… samo budite s nama!!!
Mi dolazimo iz lječilišno-turističkog bisera lijepe naše i Europe, iz najljepših Toplica na svijetu.
A tko smo MI? E, to je sada malo teže pogoditi!
Mi smo grupa socijaldemokrata Topuskog, koja Vas na ovaj način želi upoznati sa svojim radom i idejama, a prije svega želimo od Vas čuti sve! Ali, baš SVE!!! Javljat ćemo se mi na ovom blogu s tekstovima u kojima ćemo prezentirati naše viđenje stvari, s tekstovima u kojima ćemo pokušati nuditi naša rješenja za određene svakodnevne probleme, s tekstovima kojima ćemo Vas željeti isprovocirati – pozitivno isprovocirati – da reagirate!
Neka Vam ovaj Blog postane mjesto gdje možete sve reći, nije važna politika, nisu važni ni lijevi ni desni! Samo ste važni VI!!!
Dirnut ćemo se mi i dnevne lokalne politike, ali ponavljam Vam, samo ste važni Vi i Vaši komentari!!! Nemojte imati «kočnicu» ili «ono što će drugi reći» - budite svoji, javite se i komentirajte!

Linkovi

Sisačko-moslavačka županija
SDP Sisačko-moslavačke


Impressum - urednici

Dražen Putrić

Pišite nam

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se