GOSPINA LJUBAV

četvrtak, 13.09.2007.

ISUSE, UČITELJU, DAJ DA PROGLEDAM!

Zagreb, 14.09.-16.09.2007.

Fra Zvjezdan Linić

Dom športova u Zagrebu od 14. – 16. rujna 2007.



Sutra počinje duhovna obnova koja će se odvijati u Domu športova u velikoj dvorani. Seminar se odvija s ovim rasporedom:


Petak, 14. rujna od 17 do 21 sati (sa stankama);

Subota, 15. rujna prije podne od 9 do 13 sati, i popodne od 16 do 21 sat;

Nedjelja, 16. rujna od 9 do 15 sati; završna misa će početi oko 13 sati.

Seminar nosi naslov: ISUSE, UČITELJU, DAJ DA PROGLEDAM! To je vapaj čovjeka slijepa koji je na Jerihonskim ulicama vapio Isusu za pomoć. Naslov želi upozoriti da i mi danas često lutamo, da nas opsjedau svakojake ideologije, zamamnosti svijeta, zavodljivosti đavla, duh hedoniznma i materijalizma te mnoge druge napasti. Sve to želi zaposjesti našu dušu. Isus upozorava da ima puno lažnih proroka kako u njegovo vrijeme, tako još više danas. Upozorava nas kako je samo jedan Dobri pastir i kako ima puno vukova koji samo žele zarobiti i ubiti.

Trebamo Učitelja istine i života, a to je Isus. Da ga tako prepoznamo i da ga svim srcem prihvatimo, tome će poslužiti i ova duhovna obnova u Domu športova. Dođite i povedite sa sobom sve one koji iskreno teže za istinom, koji su u duševnim ili tjelesnim potrebama, koji su pritisnuti nevoljama, koji su puni briga i problema. Isus poručuje: „Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni, ja ću vas odmoriti!“

Za vrijeme duhovne obnove bit će predavanja, molit će se i pjevati, a osobite molitve bit će upravljene Gospodinu za vrijeme mise i euharistijskog klanjanja za ozdravljenje i oslobođenje. Jasno, najprije će biti upravljen poziv na produbljenje vjere i na obraćenje. Bit će prigoda i za svetu ispoviejd. A svakog dana centralni trenutak bit će svečana sveta misa.

Seminar vodi fra Zvjezdan Linić. Uz njega će biti drugi svećenici koji će posebno pomagati kod ispovijedanja i potom kod koncelebrirane svete mise. Oni će pomoći i pričešćivati. Za dijeljenje svete pričesti dobro su došli klerici i bogoslovi, časne sestre, kao i laici koji imaju od biskupa dopuštenje za dijeljenje svete pričesti. Potom, bit će tu veliki broj poslužitelja koji će biti prepoznatljivi po prigodnoj majici i po akreditaciji koju će nositi. Sudjeluje i zbor župe Gospe Fatimske na Škrapama iz Splita sa svojim župnikom don Mijom Grozdanićem.
(www.tebe-trazim.com)

- 09:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #