ŠESNAESTI-SKRAĆENI

Evo da ovaj zadnji dan završim s ovim polugodištem.Ova tri dana smo ostali kjod kuće tako da nismo ni knjižicu podigli.Kašalj ga je stalno mučio ali sada je bolje.Božić je prošao u veselju.Sutradan su mi bila djeca i unučad jer smo slavili moj rođendan.Bilo je zaista divno.Puno nas a takvo divno blagdansko ozračje.Evo sada pripremam kolače pa u pauzi pišem dragim prijateljima zadnji ovogodišnji post.Zato evo lijepih želja za sve vas:
*Kad sat stane u pola noći ruku ti pružit neću moći.Zato šaljem poruku ovu i želim ti SRETNU GODINU novu!
*Godina što dolazi kad stara odlazi nek te bogatim darovima nagradi,ljubavlju i slavljem,uspjehom i zdravljem i punom vrećom napunjenom srećom!
*Puno sreće lijepih snova,nek ti donese godina nova.Misao svaka što tugu ti stvara nek odnese godina stara.Zato ti šaljem čestitku ovu i želim SRETNU GODINU NOVU!
*Danas smo na vaš žiro račun broj 2010.uplatili 365 dana sreće,52 tjedna ljubavi i 12 mjeseci dobrog zdravlja.Želimo vam ugodno trošenje!SRETNA NOVA!
*Sretna ti Nova godina uz vjeru da su snovi snažniji od činjenica,da je smijeh jedini lijek za tugu i da je ljubav jača od svega!!!
*Sve što je ružno i sve što ružno stvara,neka ti odnese godina stara.Mnogo sreće,zdravlja i lijepih snova neka ti donese Godina nova!
*Prijatelji su kao zvijezde,ne vidiš ih uvijek ali znaš da su uvijek tu negdje...SRETNA VAM NOVA GODINA PRIJATELJI!
*Slušam ponoćnih zvona glas,sjetim se prijatelja u taj čas.Bogu zahvalim za sve vas..Nije zima,nisu snijegovi bijeli ali moje srce vam SRETNU NOVU GODINU ŽELI!
*Blagostanje i sreću,svakim danom sve veću,ljubav i mir,te poneki hir-dozvolit će život.I ostat će radost i u srcu vječna mladost.SRETNU NOVU GODINU VAM ŽELIM!
*Puno želja a premalo mjesta...Puno srce a poruka tjesna...Puno dobrog a rječi su malo...Ma previše je toga da bi ovdje stalo...SRETNA VAM GODINA NOVA!
*Dok čestitku čitate ovu i godinu čekate novu,od srca primite želju-NEKA VAM JE SRETNA GODINA NOVA!!!
Dragi prijatelji sve je rečeno i želim da znate da je upućeno svima koji smo cijelu godinu "slušali" jedni druge a i nekim novima.
Lijep provod svima i SRETNA VAM NOVA 2010.GODINA!!!

31.12.2009. u 03:23 | 14 Komentara | Print | # | ^

PETNAESTI TJEDAN

Prošao je još jedan tjedan.Ovaj tjedan nismo išli u školu .Obadvoje smo jako kašljali i bolilo nas grlo,pa smo dobili antibiotik i evo nas sada puno bolje.Naj sretniji je što nije morao ustajati.Voli naveče dugo sjediti,a ujutro bi duže spavao.Sretan je i jedva čeka Božić.Sada mu je i tata na godišnjem,pa sreći nema kraja.Ostavila sam ga i ova tri dana kod kuće jer je bilo hladno/jučer/ a razrednik je rekao neka ostane a u srijedu da dođemo po knjižicu,tako da ipak ide sutra.Jedino nam fale moja unučad jer smo rekli da ne dolaze dok tako kašljemo.I sada ga brine hoće li pod borom biti i njima poklon?Kao i svi pripremamo se za nadolazeći Božić,jedan od najdražih blagdana.Sada će biti gužve u kući.Ono što moj sin voli.Skupljanje obitelji.Kod nas je drugi dan Božiča velika gužva.Tada imamo puno gosti jer to je moj dan.Eto toliko za sada.
Neka vam Badnja noć izbriše sve što želite zaboraviti,a Božično jutro pod borom osvijetli poklon ispleten od zdravlja,sreće,mira i ljubavi,SRETAN VAM BOŽIĆ SVIMA!
Evo malih čestitki koje sve upućujem vama a vi drugima možete isto.
*Bog je poslao Sina da donese mir,oproštenje,blagoslov i ljubav!Ja šaljem čestitku sa istom željom.Neka se rodi Isus u tvom srcu i srcima svih tvojih!Sretan Božić!
*Sory,saonice su mi koma,sob mi je high,zato ti nisam upala niz dimnjak znaj.Pukla mi je s darovima vreća,ali ti ipak želim best Chrismas i nek te prati sreća!
*Neka Božja svjetlost obasja tvoju dušu i ispuni je najljepšim osjećajima i neka ti podari ono što nemaš,a želiš,a sačuva ono što imaš a voliš.Sretan Božić!
*Poruka ova zrakom juri,jer joj se opasno žuri!Da ponese vama sve najljepše želje i ove naše riječi,koje vam SRETAN BOŽIĆ žele!
*U noći Isusova rođenja nek život vaš obasja zvijezda jedna,Nek vas anđela osmijeh kroz cijeli život prati.Neka ova čestitka i do vaših srca svrati-ČESTIT BOŽIĆ!!
*Kad ponoćna zvona zazvone i Isus se rodi u domu tvome,neka vam ljubav,zdravlje i sreća od Božića ovog bude još veća!SRETAN BOŽIĆ!
*Dobri dome Božić stiže,dragom Bogu da smo bliže:da te grijevatra sveta,da ti sreća kućom šeta,da Krist sveti kolo vodi,neka se Isus rodi.SRETAN BOŽIĆ!
*Neka u vašim srcima zavlada DUH BOŽIĆA-mir,SRCE BOŽIĆA-ljubav,RADOST BOŽIĆA-nada!SRETAN BOŽIĆ!
*Za ovaj Božić ti želim LJUBAV-dovoljno da je podjeliš s drugima,SREĆE-da je osjetiš u sebi i ljudima,NADE-ne samo za sutra i danas,nego za zauvijek!
*Nije Božić čestitka ni darovi skupo,već nešto što se ne kupi...To je molitva i blagoslov od Boga da svatko još voli bližnjega svoga.SRETAN BOŽIĆ!
*Nema snijega al bijelina je u duši.Nek toplina Božića sve zidove sruši.Nek se pomire sva srca u kojima nemira ima,rodio se ISUS KRIST,SRETAN BOŽIĆ svima!
*Samo otvoreno srce prima ljubav.Samo otvorene ruke primaju dar.Samo otvoren um prima mudrost,a samo naj draže osobe primaju ovu čestitku-SRETAN BOŽIĆ!
*Badnjak se loži,vatra se plamti,zdravlje i sreća neka vas prati.Neka vam svako novo sutra bude na radost Badnjeg jutra,a i SRETAN vam BOŽIĆ sutra!
Šaljem vam stihove umotane snijegom,šaljem vam najljepše želje u ovom danu okupanom ljepotom.Sretan vam svaki dan ,a radost i sreća doći će kao san.
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIMA!

22.12.2009. u 07:33 | 24 Komentara | Print | # | ^

13. i 14 .TJEDAN ŠKOLE

wavesretanwavesretanwavesretanwavesretanwavewavewaveEvo još su dva tjedna iza nas.Ova dva tjedna su bila puna događanja,poklona,veselja,druženja..Da je bar svaki tjedan ovako zanimljiv.Poslije rođendana imali smo druženje povodom Sv.Nikole 3.12 a i povodom obilježavanja međunarodnog Dana invalida.Toni je bio oduševljen pa je pao i ples u kolicima/lokomotiva/,a sreći nije bilo kraja kada su svi išli iza njega a on bio početak lokomotive.Još se potrefilo da svira grupa koju on voli i "koji će mu svirati u svatovima".Postao je nestrpljiv u subotu naveče da neće zakasniti staviti cipelu u prozor.Sam je stavio i od mog unuka papuču,jer misli da može Nikola i njemu donijeti kod bake.Toliko ga je dolazak zabrinuo da nismo mogli reči tko to stavlja u prozor.Nadao se da neće biti šiba,jer je bio dobar.Ipak ju je dobio.Ujutro je bilo brzo buđenje jer je trebalo vidjeti ima li išta u cipelici.Jako je sretan pregledao sve.Da stvar bude veća sestra mu je ujutro rekla da je i kod nje u sobi,ostavio poklon za njega.Popodne je došla druga sestra i opet poklon i kod nje.Naveče je došao zet i rekao da je i kod njegove mame bio,a i kod njegove sestre.Nemogu vam opisati čuđenje,veselje,sreću moga sina taj dan.A i moj unuk je bio začuđen i sretan.
Slijedeći tjedan u školi ih je posjetio Sv.Nikola i opet poklon.Ovaj put im je Nikola stigao na vatrogasnom kamionu i sišao s ljestvi kada su oni izašli van.Bio im je to super događaj.Utorak,srijedu smo preskočili i nismo išli u školu jer su ulicu radili baš pred kućom i nismo mogli izaći.U četvrtak je bio,a u petak jeopet bilo veselja.U školu su im došli neki ljudi iz Nizozemske s poklonima.Svako djete je dobilo torbu punu svega:od igračaka,pribora,slatkiša,balona..Kada je to kod kuće pregledao,odmah je odvojio za svog Filipa i Saru/unuk i unuka/.Taj dan sam vodila s kćeri moju unuku kod fizijatra jer uvrće desnu ruku.Opet šok jer mora na vježbe a mora i neuropedijatru i napraviti UZ glave.Djete ima hipotoni sindrom.Moja kćer je problijedila a ja ponovo počela preživljavati sve što sam sa sinom.Ipak sam rekla kćeri da se ne brine jer se može vježbom puno napraviti,a da Bog ,zna šta radi i kako dalje.Poslije Nove godine će se obaviti pregledi i znat ćemo više.Sve je u Božjim rukama.Ipak sam pomislila,pa zar Bože u svakoj generaciji mora biti jedan invalid ,ali nadam se da neće./sestra moga muža ima cerebralnu paralizu isto/.
Eto za sada toliko i puno pozdrava svima i HVALA svima na čestitkama za rođendan.Svaku sam mu čitala i bilo mu je drago.Tako je i na Facebooku mom primao čestitke i veselio se.
Ugodna vam treća adventska nedjelja!

12.12.2009. u 19:13 | 11 Komentara | Print | # | ^

1.12.2009.

sretanyeswavewavemahmahmahEvo prošao je i taj dan.Moj sin je bio presretan.Juče mu je bio rođendan.Prije 15.godina u Petrovoj bolnici u Zagrebu rodio se moj sin,starosti 32.tjedna,1.880 kg/43 cm.Proveo je 15 dana u inkubatoru i 30.12.stigao u "svoj"dom.Došao je kako bi nam uljepšao život.
Radovao se jako svakoj čestitki na Fejsu,svim gostima,poklonima i čestitki ovdje na blogu.Mislim da mu je stvarno bio poseban dan.Imao je puno gosti.bio glavni i na kraju rekao kako je lijepo imati 15 godina jer više nije mali.Sada je zaista veliki,ali rastom.Nije za vjerovati kojom brzinom raste ono malo djetešce.Sada bi bio viši od 160 cm kada bi mogao ispraviti noge i stajati.E, da jedino je to ono što on nemože.Stajati,hodati,pisati,samostalan biti-sve su to za njega nepoznanice.Često mi se u početku nametalo to pitanje,zbog čega?zašto baš meni?koji je razlog?Ali odgovor je stizao polako.Sada sam potpuno sigurna da razlog zna samo dragi Bog,jer on zna zašto.Sinoć smo se zapitali i kako baš na taj datum.Prije točno 20.godina mi smo u Bosni uselili u naš stan koji smo dogradili u obiteljskoj kući moga supruga nakon 8.godina podstanarstva.Konačno pomislili da je mukama kraj.Sve do 3.3.1992. i početka naše nesreće.Iz kuće smo ponijeli ono najbitnije-živote,obiteljske slike i Bibliju.Sve važno bilo je uz nas.Zato je rođenje moga sina bio najljepši poklon koji smo mogli dobiti na dar.Sretne su bile njegove sestre /tada su bile 12 i 13 godina i željno čekale brata/,mi roditelji,bake,djedovi...svi.Zaboravili smo tada na kuću,probleme i posvetili se sinu.Odmah po rođenu moga sina,rečeno je da se ne nadamo puno jer je treći dan kritičan.Kada je prošao treći,rečeno je kriza je i sedmi dan.Ali dočekali smo i sedmi.Ovaj moj veliki borac za život išao je naprijed prkoseći svemu.Pri izlasku iz bolnice opet šok.Saznanje da je jako skočen,ima velike otvore na glavi,mora na fizikalnu terapiju puno odlazaka na liječenja-šokiralo nas je i bio je to veliki udarac svima.Ja sam krenula s njim na terapije.Onu sobicu u kojoj smo živjeli prilagodili smo njemu i njegovim vježbama.Svi smo u kući dali sve od sebe.Intenzivne vježbe,stalno druženje s njim,igre,ljubav-dovodili su poticaj u njegov mozak da se stalno pokreće na bolje.Jedino što ga je uništavalo bilo je oi dvadesetak epi-napada na dan,te je često spavao.Sa 6.mjeseci starosti kada su napadi ustanovljeni/službeno/opet šok.Taj dan neću nikada zaboraviti.Evo suze odmah krenu.Bila sam s njim na Goljaku i polije svih nalaza učinjenih došli smo k doktorici na očitanje nalaza.Rečeno mi je:mama,vaše djete je gluho,slijepo i bit će mentalno retardirano.Neznam koliko je to moguće razumjeti nekome tko za to nezna.Za roditelja je to udarac koji ubija psihički.Neznam kako sam tada ostala normalna.Kada me suprug nazvao nisam mu mogla reči od suza,plača i bola.Tada sam se zapitala-pa zašto Bože ovo?Šok je veći jer je jedna od sestara moga muža djete s cerebralnom paralizom.Bolu nikada kraja.Ali pregrmili smo i to.Mjesec dana kod kuće uz puno napada i opet za Zagreb.Prebacuju ga s Goljaka u Klaićevu bolnicu.Tada ga odvajaju od mene.Ipak sam dobila dozvolu da mogu biti s njim preko dana od 9 do 9.Pronašla sam spavanje kod prijatelja i tako tjedan dana.Uz odgovarajuću terapiju ,zaustavljaju se napadi.Moje se djete pušta kući i sreći nema kraja.Za sve to vrijeme djetetove.gluhoće!?slijepoće!?-mi smo njemu u ruke davali igračke njega mazili,pričali...Moj sin počeo je da gleda,čuje,vidi,guče,da ga sve zanima.Slijedeća kontrola na Goljaku i doktoricino veliko čuđenje.Pa zar je to isto ono djete?A šta sam mogla reči nego da je.Napadi su ga uništavali i svaki puta ga vraćali unazad.Tako nam se počelo vraćati ono zrno sreće u naš život.Kako smo živjeli u kući gdje su bili i muževa sestra,šogor i dvije djevojčice malo starije od mojih,svi smo se s Tonijem zabavljali i bio nam je kao igračka koju smo svi obožavali.To je bilo ono što je pomoglo mom malo borcu da dobije krila kojima se bori za život.I dan danas je veliki borac koji grabi velikim koracima,koji se bori za korake-ali oni nedolaze.Sada polako počinje shvaćati i kao da je opet izgubio volju za hodanjem.Mislim da se sada malo previše opustio i da mu odgovara što ga nosimo i pazimo,tako da on nemora.Čini mi se da pravimo grešku,ali kako mu ne pomoći i učiniti sve za njega?Ipak nam je on velika sreća i za njega smo spremni sve učiniti.Sada je moj sin jedno djete koje obožava druženja,pjesmu veselje,putovanja.Zato vam rječima nisam u stanju opisati sreću koju je juče moj sin širio oko sebe. Evo ako sam uspjela ubaciti sliku Tonia u njegovoj"kancelariji".
Prije 6.godina smo uspjeli završiti našu kuću da nemoramo biti podstanari.Jednog dana kada ogradimo oko kuće i još malo dotjeramo za Tonijeve potrebe,moći će sam boraviti u svom dvorištu i konačno biti samostalniji.
A sada malo o vremenu:
Nađi vremena za igru,to je tajna mladosti.
Nađi vremena za prijateljstva,to je put ka sreći.
Nađi vremena voljeti i biti voljen,to je ono što je svojstveno božanstvu.
Nađi vremena za rad,to je cijena uspijeha.
Nađi vremena za misliti,to je izvor snage.
Nađi vremena za čitanje,to je osnova mudrosti.
Nađi vremena za smijeh,to je glazba duše.
Nađi vremena za sanjarenje,to ti pšokazuje zvijezdu.
Nađi vremena osvrnuti se oko sebe,dan je prekratak da bi bio sebičan.
Želim da svi pronađemo vremena i pozdravljamo vas sve.

02.12.2009. u 07:52 | 12 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2021 (1)
Siječanj 2014 (1)
Rujan 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Studeni 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (4)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (9)
Veljača 2009 (5)


Komentari da/ne?

Opis bloga

SVAŠTA PO MALO

kontakt mail:


jadrankab42@gmail.com

Linkovi