Zaboravivši na druge, zaboravili smo na sebe

22 veljača 2018

"Nema te radosti koja je ravna radosti služenja drugima." - Sai Baba

''Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci." - Matej, 7,12


Sve je krug. Sve što odašiljemo iz sebe, to nam se vraća.

Svrha

17 veljača 2018

"Kada je ‘spremnik’ ispunjen Ljubavlju,
i sve što izlazi kroz ‘cijevi’ bit ce Ljubav.
Štogod da vidite u drugima samo je
odraz vašeg unutarnjeg bica. Shvatite tu
istinu." - Sai Baba


"(28 Isus reče: "Stupih u središte svijeta i u mesu pojavih se u njemu. Sve ih nađoh pijane, a niti jedan ne bijaše žedan. I sažali se duša moja na sinove čovjekove, jer slijepi su oni u srcu svom i ne mogu vidjeti da prazni dolaze na ovaj svijet i prazni odlaze s njega.
Ali sada su svi pijani, kada se otrijezne od vina, tada će promijeniti svoj put." - Evanđelje po Tomi


Što to znači ispuniti se? To znači promijeniti se. Postati netko drugi. To znači donijeti novi svijet u ovu stvarnost.

P.S.

Ako ste ''spremnik'', otkuda dolazi Ljubav? ... Ljubav koja će izlaziti iz Vas u ovaj svijet? Dakle, poput praznog ''spremnika'', ili ''posude'' si došao u ovaj svijet, kako ćeš se napuniti?


Što bi to ...

10 veljača 2018

... značilo disati punim plućima?

Rasprava ...

09 veljača 2018

Činilo mi se simpatičnim nasloviti ovaj post ovako kako jesam ...

„Možda previše razbijamo glavu glavu s pitanjima što jesmo, a što nismo, umjesto da uživamo dok jesmo, jer (pre)brzo će nam svima doći da nismo (ovdje).“ - @Dnevnik JR


A što ćeš kad ne budeš ovdje, a budeš tamo? … Ovakvo nešto priliči ateisti. Njima je svejedno. Živi dok ide. Ne postavljaj suvišna pitanja. Što će ti to? Ja moram postavljati pitanja. To je dio mene. Ne mogu ga ignorirati. Zapravo mogu, ali ne na dulje vrijeme. Ako ne postavljamo pitanja, kako ćemo promijeniti ovaj svijet? Ili se zadovoljavamo time kakav jest? Zašto ne postaviti pitanje – Da li se „Ja“ mogu razvijati? Tko sam to „Ja“? Zašto ne postavljati ta pitanja? Je li strah u pitanju? Bojimo li se odgovora?

Kako ...

08 veljača 2018

... prihvatiti sebe onakvog kakav jesi? Što treba prihvatiti? Tko sam ja? Tijelo sa svim svojim nesavršenostima? Osjećaji? Gdje je tu duh?

Jedinstvo

03 veljača 2018

„Isti atman, ista Ljubav, i ista Božanskost prisutni su u svim bicima. Svi su Jedno.“ – Sai Baba


„Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su“. (Ivan, 6;63.)


Pokušajte tražiti povezanost među Vama. U svemu. Počevši od religija. Potražite sve razlike koje Vas međusobno razdvajaju. Uklonite ih i krenite na put da budete Jedno. Oni koji Vam ne žele dobro, ti će uvijek htjeti da budete razjedinjeni. Tad su oni pobjednici. Samo zajedno, možemo se uzdignuti na višu stepenicu.

Postoji nešto što nas sve povezuje, ono uzvišeno, i u nama je. I ono će na kraju pobijediti ako mu to dopustimo. Na nama je. Ono je uvijek s nama. Mi smo ti koji moramo napraviti taj prvi korak.

Duhovna evolucija

02 veljača 2018

Kao što iz gusjenice nastane leptir, tako simbolično teče duhovna evolucija našeg duha. Duhovna evolucija je transformacija. Gusjenica simbolično predstavlja materiju. Naše tijelo usko vezano za zemlju. No, u jednom trenutku se mora dogoditi pojava leptira. Naš duh dobiva krila. Krila su sloboda. Bijeg od čvrstine materije. Krila su širina. Uzdizanje našeg duha.

Tek tada možemo donijeti novu svjetlost u naš materijalni svijet.

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se