Fotografi svih zemalja naoružajte se...

petak, 06.07.2012.

Šalji dalje!

Danas su vrlo popularna lančana pisma, tzv. "forwarduše".

Neke "forwarduše" znaju biti vrlo interesantne, pogotovo one koje u sebi sadrže kakav power piont slideshow sa lijepim fotografijama.

Sve ostalo je uglavnom smeće tipa "šalji dalje ako (ne) želiš (ne)sreću" m te nekakve "humanitarne akcije" gdje se tvrdi da ako se mail prosljedi dalje, da će netko darovati novce osobi koja se spominje u mailu.

Za sve one koji svejedno nekritički i naivno nasjedaju na takve "akcije", i zatrpavaju takvim glupostima inboxe ljudi koje imaju u adresaru, evo jedan "klasik"...:

Dobar dan, moje ime je Basmati Kasaar. Ja patim od rijetke i smrtonosne bolesti, loših ocjena, ekstremne nejebice, straha da ću biti kidnapiran i da ću biti pogubljen analnom egzekucijom nakon što me proglase krivim da sam forwardao 50 milijardi jebenih chain lettera, koje sam ja dobio od ljudi, koji zapravo vjeruju, da, ukoliko se pisma proslijede dalje, će jadna 6-ogodišnja djevojčica iz Nepala, kojoj je izrasla sisa na čelu, skupiti dovoljno novaca, da ju ukloni prije negoli ju seljačine roditelji prodaju u lokalni cirkus kao nakazu. Da li vi zaista vjerujete da će Bill Gates pokloniti 1000 dollara vama i svakom drugom koji ste forwardali "njegov" e-mail? Kako možete biti tako glupi? Woohoo, pazi ovako. Ako nastaviš skrolati i zaželis želju, ja ću spavati sa svim komadima iz zadnjeg broja Playboya! Koja hrpa sranja. U prijevodu, ova poruka je jedno veliko JEBITE SE svim ljudima koji nemaju ništa drugo za raditi osim slati glupe chain lettere. Možda će zločesti virtualni patuljci doći u moj stan i silovati me preko noći jer nisam nastavio lanac sreće koji je započet 5. godine poslije Krista, a koji su u našu zemlju dovele Rumunjske prostitutke noseći ga u čmaru preko granice, da bi izbjegle sve kontrole, te ukoliko se taj isti lanac nastavi do 3000. godine, ući će u Guinessovu knjigu rekorda kao najduži period ekstremne gluposti. Tko ih jebe.

Ljudi, ako baš zaista morate forwardati takve stvari, potrudite se da bude bar malo zabavno ili smiješno. Vidio sam na tone lanaca tipa "pošalji ovo na e-mail 50 svojih prijatelja, pa će jedna jadna i izmučena dusa dobiti 50 lipa od velikodušne, imućne osobe". To me ne zanima. Upotrijebite malo svoj mozak i razmislite što zapravo postižete i tko dobiva korist ili štetu od slanja tone takvih e-mailova. Velika je šansa da vi dobivate NEpopularnost.

ČETIRI OSNOVNE VRSTE CHAIN LETTERA:

LANAC TIP 1:

Skrolaj prema dolje
.
.
.
.
.
Zamisli želju!!!
.
.
.
.
.
Ne, zaista, zamisli jednu želju!!!
.
.
.
.
.
Učini to, ili nikad nećeš izaći sa svojom simpatijom!!!
.
.
.
.
.
Zamisli nešto drugo!!!
.
.
.
.
.
Ne to, perverznjaku jedan!!!
.
.
.
.
.
STANI!!!

Nadam se da će ti se želja ispuniti :)

E, sada, da bi se osjećali krivima, evo sto ću ja učiniti. Prvo i osnovno, ako ne pošaljete ovaj e-mail na 8035 e-mail adresa u narednih 5 sekundi, silovat će vas pobješnjela bradavičasta svinja, te će vas nakon toga baciti s nebodera na hrpu starog željeza. To je istina!! Ali, pazite, ovo pismo nije varka kao sva ostala ovog tipa što dobivate!
OVO pismo je ISTINITO!! Zaista!!!

Evo pravila:
* Pošaljite ovaj e-mail 1 osobi: 1 osoba će biti nadrkana na vas jer ste joj poslali glupi chain letter.
* Pošaljite ovaj e-mail 2-5 osoba: 2-5 osoba će biti nadrkano na vas jer ste im poslali glupi chain letter.
* Pošaljite ovaj e-mail 5-10 osoba: 5-10 osoba će biti nadrkano na vas jer ste im poslali glupi chain letter, te će pokrenuti zavjeru protiv vas i vaše obitelji.
* Pošaljite ovaj e-mail 10-20 osoba: 10-20 osoba će biti nadrkano na vas jer ste im poslali glupi chain letter, te će vam zapaliti kuću.

Hvala i sretno!!!!

LANAC TIP 2:

Dobar dan, i prvo bih se želio zahvaliti sto ste odvojili par minuta da pročitate ovaj e-mail. Postoji jedan izgladnjeli dječak koji živi u Dungorutiglopertominisku, te on nema ruke, nema noge, nema roditelje, sto znači da nema gola govna. Život ovog dječaka bi mogao biti spašen, budući da, svaki put kada se ovaj e-mail proslijedi dalje, 1 dollar se donira "Udruzi Za Izgladnjele Djecake Bez Nogu, Ruku i Roditelja iz Dungorutiglopertominiska". Ali zapamtite, iako mi, u stvari, nemamo apsolutno nikakav način da brojimo poslane e-mailove, i iako je ovo gomila govana i sranja, vi ipak ovo pošaljite dalje. Pošaljite ovo na 5 e-mail adresa u narednih 18 sekundi. Ali, ne zaboravite, ako slučajno ovo pošaljete na 4 ili pak 6 adresa, dječak će momentalno umrijeti.

Hvala jos jednom i sretno!!!

LANAC TIP 3:

Bok svima!! Ovaj lanac sreće postoji od 1864. To je apsolutno nevjerojatno, jer u to vrijeme nije bilo kompjutera niti e-maila, a vjerojatno ni toliko idiota koji nemaju ništa drugo raditi nego slati takva pisma. No, da vam objasnim kako ovo radi: Pošaljite ovaj e-mail na 13.000 adresa u narednih 12 minuta i 30 sekundi ili će vam se desiti nešto zaista strašno.

* Stravična priča broj 1:

Mtunda Geke se vraćala jedne subote iz škole. Par dana prije toga primila je ovakvo pismo, ali nije obraćala pažnju na njega. I tako, na putu kući, zapela je na ivičnjak i pala u kanalizaciju kroz otvorenu šahtu u more govana. Nakon što su je uspjeli izvući, odvratno je smrdila, no to nije bilo sve. Ona je kasnije umrla. Pazite da se to ne desi i vama!!

* Stravična priča broj 2:

Morik Blip, 13-ogodišnji dječarac je dobio ovakvo pismo na svoj e-mail ali ga je zanemario. Kasnije, tijekom istog dana, njega i njegovog ljubavnika udario je auto dok su šetali držeći se za ruke. Oboje su poginuli i otišli u Pakao, gdje su osuđeni da do kraja Vječnosti jedu žohare.

Pazite da se to ne desi i vama!! Mogli biste završiti kao Mtunda ili Morik. Jednostavno pošaljite ovaj e-mail svim svojim šupcima prijateljima i sve će biti u redu.

LANAC TIP 4:

Evo jedne pjesme što sam sastavio. Pošaljite ju svim svojim prijateljima.

Prijatelji

Prijatelj je onaj na kojeg se uvijek možes osloniti.
Prijatelj je onaj koji te voli iako smrdiš na govna, a iz usta ti smrdi kao da si jeo hranu za mačke.
Prijatelj je onaj koji te voli iako si ružan kao gubava vještica
Prijatelj je onaj koji počisti za tobom kad povraćaš pijan.
Prijatelj je onaj koji ostane s tobom iako se samo žalis na svoj jebeno glup i dosadan život.
Prijatelj je onaj koji se pretvara da te voli iako u stvari misli da bi najbolje bilo da te siluju ludi orangutani te da te onda bace krvoločnim psima.
Prijatelj je onaj tko čisti tvoju WC školjku usisava tvoj dnevni boravak i plaća tvoje račune.
Prijatelj je onaj tko ti šalje lance sreće u nadi da će mu se želje ostvariti.

Proslijedite ovo pismo! Ako to ne učinite, nikad više nećete imati curu/decka!!!


Zaključak? Ako dobijete e-mail koji prijeti da će vam se nešto desiti ili da ćete biti nesretni, izbrišite ga. Ako je zabavno, pošaljite ga dalje. Nemojte ljutiti ljude naturajući im grižnju savjesti radi tifusara iz Botswane koji nema zube, a koji se brine o slonovima zadnjih 27 godina svog života, te čiji je zadnji spas 5 centi koje će dobiti svaki put kad netko klikne 'forward', i prijetiti im da će završiti kao Mtunda ili Morik.

E, sad pošaljite ovo svima u naredne 3 sekunde. Inače će vam se nešto strašno desiti.

06.07.2012. u 10:36 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Blog za promicanje kulture fotografije, prava fotografa i borbe protiv ljudske gluposti

Fotoaparat nije oružje, a fotografiranje nije zločin. Međutim, nakon terorističkih napada u New Yorku (2001.) i Londonu (2005.), i pojave zloupotrebe interneta i fotografije, demagogijom i djelovanjem raznih "velikih moralista", dušebrižnika, birokrata i drugih lažnih autoriteta, fotografi i videografi su od hobista, umjetnika, turista i profesionalaca, u očima javnosti pretvoreni u "teroriste", "voajere", "pedofile" i "dežurne krivce za sva zla koja se događaju u svijetu".

Mole se svi koji imaju potrebu komentirati da se drže teme posta i bontona! Svi nesuvisli i nebulozni komentari, te komentari koji budu sadržavali uvrede, omalovažavanja, provokacije, trolanje, spam i slično će biti obrisani bez pardona, a komentatori blokirani.

(Napomena: Moguće je da u starijim postovima nedostaju slike i videi, i da linkovi na slike, videe ili druge web stranice ne rade, zbog toga što su u međuvremenu te stranice, slike, ili videosnimke uklonjene, preimenovane, ili je onemogućeno njihovo linkanje)

Linkovi

Važniji članci na blogu
Hrvatski zakoni
131. vs 144.
Vrste nasilja nad fotografima
Birokratsko nasilje
Kome i zašto smetaju kamere
Razlikovanje pojmova za idiote #1
Razlikovanje pojmova za idiote #2
Za domaće pilote dronova
Zašto je dobro imati auto-kameru
Murphijevi zakoni fotografije
Murphijevi zakoni fotografije 2
Zašto takav naziv bloga?

Fotografski blogovi
Bablfotograf rip
Bergaz naopačke rip
Delicatus
Fotografske priče
Geomir
hawkeye_1306
Klik-Po Europama rip
Kojekakve rip
Let lastavica
Nachtfresser
Nepoznati Zagreb
Splitkarenje u po bota rip
VladKrvoglad

Ostali blogovi
Alexxl
Čarapa Floyd
Euro smijeh
Plastično je fantastično
Saddako's apprentice
Semper contra rip
U zvijezdama piše

Ostali linkovi
Blog.hr
Google

Kontakt
toco1980blog(at)net.hr

Copyright

Copyright © Toco1980
Sva prava pridržana.

Nije dozvoljeno korištenje materijala s bloga bez odobrenja autora, osim onih dijelova koji su zasebno označeni kao (cc) creative commons ili public domain.

Arhiva

Siječanj 2024 (3)
Prosinac 2023 (6)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (1)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (5)
Srpanj 2023 (4)
Lipanj 2023 (9)
Ožujak 2023 (1)
Veljača 2023 (4)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (3)
Kolovoz 2022 (1)
Srpanj 2022 (6)
Lipanj 2022 (8)
Svibanj 2022 (5)
Travanj 2022 (7)
Ožujak 2022 (10)
Veljača 2022 (10)
Siječanj 2022 (13)
Prosinac 2021 (8)
Studeni 2021 (10)
Listopad 2021 (15)
Rujan 2021 (5)
Kolovoz 2021 (7)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (4)
Svibanj 2021 (5)
Travanj 2021 (10)
Ožujak 2021 (15)
Veljača 2021 (8)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (12)
Studeni 2020 (4)
Listopad 2020 (9)
Rujan 2020 (6)
Kolovoz 2020 (10)
Srpanj 2020 (17)
Lipanj 2020 (4)
Svibanj 2020 (12)
Travanj 2020 (23)
Ožujak 2020 (27)
Veljača 2020 (17)
Siječanj 2020 (11)
Prosinac 2019 (8)
Studeni 2019 (9)

Početak