Klub Toastmastera Zagreb

ponedjeljak, 23.03.2009.

Besplatno na radionicu govorništva 30.ožujka u Zagrebu

Dolazi ljeto, jeste li spremni?

Šetate plažom i lijepa djevojka vam dolazi u susret. Pokušavate smisliti nešto originalnije od: «Hej mala, otkud te znam?», ali mozak blokira i prilika da se upoznate s djevojkom svojih snova - propada.

Nova poslovna prilika, jeste li spremni?

Izabrali su vas da prezentirate godišnje rezultate odjela na sastanku uprave. Ruke vam se znoje, papiri se rasipaju po podu, znoj teče niz lice, glas drhti kao na izboru za Miss Teen.

Rješenje?

Da ne biste svako malo propadali u zemlju od srama, priključite se Klubu Toastmastera Zagreb i vježbajte savršen ulet za svaku priliku!

Dođite u ponedjeljak 30. ožujka 2009. u 19.45 sati na predstavljanje Kluba Toastmastera Zagreb na Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, Dvorana 3, i saznajte kako poboljšati svoje komunikacijske vještine.

Ulaz je slobodan.

Završetak je predviđen oko 21 sat, nakon čega slijedi neformalno druženje.

Dolazak najavite na e-mail info@toastmasters.hr ili pošaljite SMS na broj 095/92 15 440.

Broj sudionika ograničen je veličinom dvorane.

Za sve daljnje informacije stojimo na raspolaganju:

Kruno Gajger, dopredsjednik za odnose s javnošću,
e-mail:info@toastmasters.hr
broj mobitela: 098/ 22 88 88

Kristina Bashota, predsjednica kluba,
e-mail:info@toastmasters.hr
mobitela: 095/92 15 440

O KLUBU

Od 1924. godine Toastmasters International pomogao je milijunima ljudi da postanu kompetentniji i samopuzdaniji pred auditorijem. Ova neprofitna organizacija trenutno ima gotovo 235.000 članova u 92 zemlje svijeta. Mreža klubova i pristup učenja kroz praksu pružaju siguran i ugodan put za unapređenje govorničkih i liderskih vještina.

Prvi hrvatski klub, Klub Toastmastera Zagreb, djeluje od 2005. godine i trenutno brojimo pedesetak članova. O našem radu i aktivnostima više doznajte na www.toastmasters.hr16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.09.2008.

Area D1 konferencija u Beču, 11.10.2008.


Pred nama je još jedna Area D1 konferencija. Kao i prošli put, konferencija će se održati u Beču, u Hilton Plaza hotelu, a datum održavanja je 11.10.2008.

S obzirom na pozitivnu atmosferu na proteklim, siguran sam da će i ovu konferenciju posjetiti dobar dio naših članova. Razlog više jest i to što će čak dva naša člana održati radionice.
Kruno Gajger drži radionicu sa temom "How to achieve", a naslov radionice koju će održati Stipe Pavičić glasi "Grab your audience interest". Treću radionicu sa temom "Winning with numbers" održati će kolegica Annette Hexelschneider iz Vienna Speakers kluba.

Detaljnije o ovim radionicama i predavačima saznajte ovdje.

Stranica za online prijavu je: http://division-d.district59-toastmasters.org

Prijaviti se možete najkasnije do ponedjeljka, 6.10.2008.

Vidimo se!18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.08.2008.

Toastmasters klub Sisak?

Prošlo je dosta vremena i sastanaka od prethodnog posta. Neki od nas posjetili su i konferenciju u Beču gdje smo se odlično proveli i ponešto naučili. No, iako smo tada propustili napisati ponešto o tome, ova vijest koju donosimo ne može proći bez objave.

Naime, saznali smo da se u Sisku rodila inicijativa za pokretanjem još jednog kluba Toastmastera.
Ovakva "konkurencija" nas stvarno veseli, nadamo se da će klub u Sisku zbilja i zaživiti, te se radujemo budućoj suradnji.

Zainteresirani za rad novog kluba mogu se javiti ovdje:

Link22:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.03.2008.

Što dalje?

Prošao je i naš jubilarni 100. sastanak, uz uobičajenu zakusku nakon sastanka, ali i uz nedjeljni izlet na Kraljičin zdenac.

Organizirali smo i zajednički odlazak na stand-up predstavu Sve5, a u tijeku je i organizacija zajedničkog posjeta kazalištu (Bitange i princeze).

Također, pripremamo se i za odlazak na sljedeću Area D1 konferenciju koja će se održati 29.3. u Beču (ponovo dva natjecanja i dvije radionice, plus večera s podjelama nagrada).

Broj članova tek što nije dostigao brojku 40 (što će opet biti dobar povod za prigodni domjenak ;-)).

Uspostavljen je i mentoring program, tj. svi novi članovi automatski kao mentora dobivaju nekog od iskusnijih članova, koji će im pomoći u njihovim prvim koracima u klubu i na taj način olakšati napredovanje i savladavanje edukacijskih programa.

Otvorili smo i novu Facebook grupu u koju su pozvani svi bivši i sadašnji članovi, kao i svi zainteresirani za rad kluba.

Uz sve to, sastanci se redovito održavaju, kako oni uobičajeni na hrvatskom jeziku, tako i oni na engleskom (svaki prvi sastanak u mjesecu). Sutra će se održati 106. po redu.

Aktivnosti ima toliko da ovaj blog više ne stiže pratiti što se sve zbiva. Postavlja se pitanje: da li uopće nastaviti s njime?

Zato evo malog eksperimenta o kojem će ovisiti odluka o nastavku ili gašenju: ostavite ovdje svoj komentar o tome želite li da blog nastavi živjeti ili ne. Ako da, dobrodošle će biti i sugestije o tome što biste željeli čitati na blogu.

A sad malo vi...11:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 26.01.2008.

Najava 100. sastanka

U ponedjeljak će se održati jubilarni 100. sastanak kluba. Bit će to još jedna prigoda za slavlje i veselo druženje nakon sastanka, no i sam sastanak bit će malo drugačiji. Naime, pored dva pripremljena govora, bit će održano i natjecanje u nepripremljenim odgovorima (tzv. stolnim temama).

O čemu se radi? Svi natjecatelji dobit će isto pitanje, u tom trenutku njima nepoznato, na koje trebaju odgovarati u trajanju između jedne i dvije minute. Natjecatelji koji će odgovarati kraće ili dulje od toga bit će diskvalificirani.

Ostale natjecatelje ocjenjivat će tim sudaca koji će na temelju svojih ocjena odrediti pobjednika.

Da bi se osiguralo da svi natjecatelji imaju jednake uvjete, tj. da ne znaju unaprijed koje će im pitanje biti postavljeno, svi će na početku natjecanja napustiti prostoriju i bit će pozivani jedan po jedan kad na njih dođe red.

Takva smo natjecanja već imali prilike vidjeti na konferencijama, a sad ćemo po prvi put natjecanje imati i na redovnom sastanku. Bit će zanimljivo. :-)14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 30.12.2007.

Kako smanjiti korištenje poštapalica

Prenosim jedan odličan članak na temu što manjeg korištenja poštapalica ("crutch words"): što su, zašto ih izbjegavati i kako to postići.

Od desetak korisnih savjeta posebno bih istakao ovaj koji svi možemo svakodnevno primjenjivati:

Avoid them in Conversation - You speak all the time. Watch your crutch words when chatting with friends and family. If it helps on stage it will help in a conversation. Plus you`ll get far more practice.


Izvor: lifehack.org22:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 28.12.2007.

Prvi objavljeni video snimak govora

Jučer je Domagoj održao svoj prvi govor, tzv. ledolomac. Kao i svi ostali govori, i ovaj je bio snimljen klupskom digitalnom kamerom. Svaki govornik nakon sastanka dobije DVD sa snimkom svog govora, s ciljem da i sam što bolje uoči što tijekom govora radi dobro, i što bi možda mogao raditi bolje.

Međutim, ovo je bilo po prvi put da je jedan od govornika odlučio svoju snimku objaviti na YouTube-u. :-)

Bez puno priče, najbolje da i sami pogledate. :-)
Govor počinje nakon nekih 50-ak sekundi, tijekom kojih se Domagoj još priprema uz komentare iz publike.
11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.12.2007.

Dodatni sastanak

Pošto je u zadnje vrijeme povećan interes članova za držanje govora, a istovremeno su dva redovna sastanka odgođena jer su termini padali na Badnjak i Staru Godinu, danas će se održati dodatni sastanak.

Sastanak će se održati na istom mjestu, u 19:45. Na programu su četiri govora, dakle očekuje nas još jedna zanimljiva večer.

To će ujedno biti i posljednji sastanak u 2007. godini. Sljedeći će se održati 7.1.2008. i bit će održan na engleskom jeziku.10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.12.2007.

Sastanci 10.12. i 17.12.

Evo podataka o prošlom sastanku, kao i o onom prije njega.

Sastanak br. 94, 10.12.2007.

Prisutno 15 članova, jedna stara gošća i 3 nove gošće.
Ukupno 19 prisutnih.

Sastanak je u cijelosti održan na engleskom jeziku!

Održana dva govora:
- Mario B.: Mario 101
- Alan: Sink or Swim

I dva predavanja iz Better Speaker serije:
- Hrvoje: Using body language
- Darko: Creating an introduction

Riječ dana: clandestine

"Alternativna" lokacija nakon sastanka: kafić Vox u Maksimirskoj.Sastanak br. 95, 17.12.2007.

Prisutno 16 starih članova, primljen jedan novi član, bez gostiju.
Ukupno 17 prisutnih.

Usvojen prijedlog da svaki prvi sastanak u mjesecu bude na engleskom jeziku!

Održana tri govora:
- Davor S.
- Maja Laura
- Igor

Riječ dana: gasan

Pobjednik stolnih tema: Domagoj

"Alternativna" lokacija nakon sastanka: kafić Vox u Maksimirskoj.00:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.12.2007.

Opet poštapalice

Ovog je puta brojač poštapalica bio Mario B.
Evo i njegovog izvješća:Pozdrav toastmasteri!

Evo popisa postapalica koje sam primijetio na zadnjem sastanku:

Vesna
aa: 3

Hrvoje
cmok: 2
ii: 2

Maja Laura
aa: 5
cmok: 1

Ana K.
aa: 1
ii: 2

Dino
aa: 1 (valjda)

Stipe
aa: 2

Marina
-

Mario V.
aa: 2
cmok: 4
ovako, onaj: 9
khm: 2

Petar
aa: 3
cmok: 1
ii: 2
khm: 1

Nikolina
aa: 9
ii: 6
ovako, onaj: 2


Ako sam nekoga preskocio ili zanemario koju postapalicu, ispricavam se! Bio mi je prvi put, drugi put ću pozornije pratiti :)


Mario21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se