Triatlon klub Rival

nedjelja, 26.08.2007.

Evropski triatlon kup u Splitu


Jučer je u uvali Bene u Splitu održan Evropski kup na kojem je nastupilo 15 natjecateljica i 70 - tak natjecatelja. Hrvatsku su prestavljale 3 natjecateljice: Iva Tomić, Željka Šabarn i Maja Marukić te 9 muških natjecatelja i to redom: Čubrić, Patrčević, Lukina, Pektović, Bratko, Koceić, Luštica, Bebić i Tijardović. Muška utrka je startala u 14 sati po vrlo teškom vremenu, pa je bilo i za očekivati da će biti dosta odustajanja. Nakon plivanja se je izdvojila grupa od 7 natjecatelja u kojoj je bio i naš Zvonko Čubrić, koja je praktički do samog kraja biciklističkog dijela imala prednost između 45 sec. i pola minute ispred prve velike skupine u kojoj se nalazio naš mladi reprezentativac Matija Lukina. Na kraju biciklističkog dijela 7 vodećih natjecatleja je ulovila velika skupina tako da su svi zajedno ušli u zonu izmjene. Druga velika skupina u kojoj je bio Dejan Patrčević krenula na trčanje 3 min. iza prvih.
Već nakon prvih par kilometara trčanja bilo je jasno da će vremenski uvjeti biti važan čimbenik u nastavku utrke. Velika vrućina i sparina su bile razlog odustajanja 20 - tak natjecatelja. Trku je od početka poveo Portugalac Marques Duarte koji je na kraju i postao pobjednik utrke, iza njega je kroz cilj prošao Rus Sysoev, treće mjesto je zauzeo Čeh Bures. Naš najbolji natjecatelj je bio Zvonko Čubrić koji je zauzeo 7. mjesto i osovjio novih 125 ITU i 157 ETU bodova i s time se probio na 18. mjesto Evropske ljestvice. Drugi naš natjecatelj koji je uspio doći do bodova je Dejan Patrčević koji je zauzeo ukupno 19. mjesto. Naša 2 mlada reprezentativca Petković i Lukina su odustali nakon prvih kilometara trčanja. Koceić je dotrčao do 39. mjesta, naš najmlađi reprezantativac na utrci Bratko je zauzeo 46. mjesto, dok je predposljednje 47. mjesto zauzeo Mijo Bebić.
Start ženske utrke usljedio je 45 min. nakon starta muške utrke. 15 natjecateljica je krenulo u borbu za Evropske i svjetske bodove. Prva favoritkinja utrke bila je Briatnka Jodie Swallow koja je i pobjedila utrku. Drugo mjesto je zauzela Dimaki Denis iz Grčke, a 3. je bila Ruska reprezentativka Olga Zausaylova. Naše natjecateljice Želja Šaban i Iva Tomić su završile na 13. odnosno 14. mjestu, dok je Maja Marukić odustala.

Rezultati:

elite woman
elite man

Preuzeto sa www.triatlon.hr


- 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #