Triatlon klub Rival

četvrtak, 31.05.2007.

Prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu

2. žrnovski duatlon 2007.

Evo da i ja dam svoj prvi izvještaj na novoj stranici. Tako mi „naredio“ web master Agent X pa bolje da nešto napišem dok me ni strefila neka munja! Nemam baš vremena pa ukratko da napišem nešto iz Žrnovnice gdje je proteklu subotu održano PH u sprint duatlonu. Rezultate neću pisati, to ste pročitali na ostalim „dosadnim“ stranicama, organizaciju ću pohvaliti, sve na nivou PH-a, cesta zatvorena, osigurana, atraktivna. Čestitke organizatorima! U svim dosadašnjim izvještajima sam uvijek imao neke primjedbe na suce i savez, ali s obzirom da to nikad nije urodilo nekim plodom neću se više zamarati s tim. Istina za utrku u Žrnovnici mi ne pada ništa na pamet što bih mogao prigovoriti u tom dijelu. Poslije utrke je priređena lijepa zakuska i proglašenje pobjednika. Za jist i pit je bilo dosta za sih, a toj najbitnije!

REZULTATI

autor:Ljubas

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 30.05.2007.

Sprint triatlon Novigrad

Evo dočekali smo i to. Napokon počinje triatlon sezona u Hrvatskoj. Kako je otkazan olimpijski triatlon u Rijeci, sezona će započeti sa sprint triatlonom u Novigradu. Raspis može te pogledat na ovom linku.

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.05.2007.

Web Ive Tomić

Po uzoru na kolege/ice iz hrvatskog triatlona (Željku Šaban i Dejana Patrčevića) naša najbolja triatlonka otvorila je svoju vlastitu web stranicu. O čemu se radi može te pogledati na ovom linku ili klikom na sliku.

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.05.2007.

Klupska fešta

Dođite svi na fešticu ovaj petak 18. svibnja povodom našeg (Martine i ja) odlaska u "obećanu zemlju" Ameriku i povodom prvog posla i prve plaćice Žune, počinjemo oko 8, malo će biti nečega za pojesti i popiti, pa tko namjerava doći neka se javi i ostavi komentar čisto da znamo broj, pa se vidimo,

autor:Sanjin

- 13:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 09.05.2007.

Duatlon Žrnovnica

Primaju se prijave za prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu. Natjecanje će se održati u Žrnovnici 26.05.2007 s početkom u 15.30h.Ostavite poruku pod komentarima tko bi htio ići.
Raspis može te pogledati na ovom LINKU

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.05.2007.

12. Duatlon Stubica 2007.

U subotu, 5. svibnja u Donjoj Stubici u Zagorju održan je 12. po redu duatlon na klasičnoj distanci(10km-40km-5km) s napomenom da je staza bicikle bila skraćena zbog radova na cesti na cca. 34km. Utrka je bila pojedinačno i ekipno službeno prvenstvo Hrvatske. Uz teške uvjete na stazi s kišom koja je sipila ili jako padala cijelo vrijeme i nanijela pijesak na stazu bicikle te zahtjevan ukupni profil staze na zagorskim brežuljcima, svojim rezultatima istaknuli su se svi naši članovi, od najmlađih do najstarijih. Ukupni pobjednik i novi prvak Hrvatske u olimpijskom duatlonu, kategoriji seniora je Dejan Ljubas s vremenom 1h46min27s koji je iznenadio konkurenciju i odnio pobjedu ispred Gordana Petkovića i Mirka Tišljara iz TK Petar Zrinski, Zagreb u utrci neizvjesnoj do samog kraja. Na zadnje trčanje prvi su zajedno krenuli Dejan i Gordan, no ubrzo je Gordan počeo zaostajati za «nemilosrdnim» J Dejanom te je u cilju razlika iznosila 1min6s. Svaka čast Dejane! U kat. veterani 2 izvrsno drugo mjesto osvojio je naš Nenad Šimičić iza pobjednika Mladena Bubanka iz kluba domaćina Tk Hidraulika Kurelja i ispred Nenada Lovreca, HTK Mihanović. Odlično ukupno vrijeme 2:07'45'' bilo bi još bolje da je imao društvo na bicikli. Na 4. mjesto stigao je naš Damir Šegota u vremenu 2:13'58'' i dobrom društvu Željka Lukine. U kat. seniorki naša Iva Tomić osvojila je odlično 2.mjesto (2:14'23'') i postala viceprvakinja iza nove/stare prvakinje Hrvatske Petre Gidak iz Tk Hidraulike Kurelje i ispred Sanje Begović-Geceg, Tk Pula. U zadnjem trčanju probila se s 4. na 2. mjesto u vrlo zanimljivoj trci. Naše članice Elena Marjančević i Sandra Jermaniš nastupile su po prvi put na ovoj distanci i završile utrku na 5. i 6. mjestu. Time su naše članice ekipne prvakinje Hrvatske! Svaka čast cure, prave ste! U utrci kadeta i juniora(2.5km-10km-1.25km) naša Mia Šimičić, u prvoj sezoni u kat. kadetkinja, osvojila je 3. mjesto! Održala se i utrka limačića i limača(0.6km-1km-0.3km) gdje su naši klinci, koje bi posebno istaknuo, nastupili vrlo hrabro te po kiši i skliskoj cesti osvojili - 2. mjesto Ivan Andrić, 3.Žan Lisac, 4.Leo Girotto te kod limačica 3.Nana Šimičić! Bravo za sve klince i Miu, pokazali ste pravi borbeni duh! Uz medalje i pehare svi su dobili i prigodne nagrade. Nešto kritike moram uputiti na suce oko parka u području izmjene koji baš nisu bili koncentrirani na trku pa su ponekad auti zasmetali. Problema je bilo na utrci kadeta i juniora gdje je prva grupa trčala par sto metara drukčiju stazu jer nije bilo sudaca da ih pravilno upute van iz zone izmjene te s mjerenjem vremena, no rečeno mi je da su to ispravili pa se nadam da će uskoro objaviti ispravljene rezultate. Još jednom pohvala i čestitke svima!

autor:Mladen

- 15:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 05.05.2007.

Triatlon Ptuj

Primaju se prijave za sprint triatlon u Ptuju. Ostavite poruku pod komentarima tko bi htio ići i tko može ići sa autom.
Raspis može te pogledati na ovom LINKU

- 09:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.05.2007.

Sprint triatlon Trst

Trst je za prvi maj bio domaćin 9. po redu sprint triatlona koji svake godine okuplja preko 200 natjecatelja, što Talijana, što natjecatelja iz država u široj i bližoj okolici Italije. Tako da je utrku, osim velikog broja domaćina Talijana, obilježila nekolicina iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Srbije, te veliki broj predstavnika Hrvatske, kojima je ujedno ova utrka bila i jedna od kvalifikacijskih za reprezentaciju. Ukupno je nastupilo preko 200 natjecatelja, od kojih je 183. u muškoj i 22. u ženskoj konkurenciji završilo utrku.

Plivački dio natjecanja održao se u bazenu, gdje su natjecatelji startali nakon što grupa od kojih 8 natjecatelja raspoređenih po 9 pruga završe svoje plivanje. Dakle, startalo se kada zadnji natjecatelj izađe iz bazena i krene prema zoni izmjene, slijedeća skupina dolazi na kratko zagrijavanje i start. Nakon plivačkog dijela trebalo još trčati kojih minutu, dvije do zone izmjene. Biciklistička staza u dužini od 5km kroz ulice Trsta, sa jednim ozbiljnim hupserom sa usponom preko 15% i dugim preko 150 metara, morala se 4 puta prijeći, što je zbog ukupno preko 200 natjecatelja stvarala popriličnu gužvu na stazi. Dionica trčanja sastojala se od 2 kruga po 2,5km, uglavnom trčanja kroz park i lokalne cestice u gradu.

Od predstavnika kluba nastupili su Iva Tomić, koja je u ženskoj konkurenciji bila 8. sa vremenom 1:12:36, te Dejan Ljubas sa vremenom 1:00:25 na 15. mjestu i Bojan Novak sa 1:09:40 na 75. mjestu u muškoj konkurenciji. Sanjin Harapin odustao je u 2. krugu bicikle zbog pada.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je predstavniku Friesian team Csaba Kuttoru sa vremenom 56:03, drugo i treće mjesto osvojili su De Faveri Gianpietro iz G.P. Triathlon sa 57:16, te Cebin Bojanu iz Slovenije sa 57:36.

U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta osvojile su Filipetto Valentina sa 1:03:13 iz C.S. Esercito tima, Simic Mateji iz Slovenije sa 1:03:58, te Chmet Daniela iz A.S.Torino 3 tima sa vremenom 1:04:15.

Rezultati

autor:Sanjin

- 07:58 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 02.05.2007.

Live Coverage- Lisbon BG Triathlon World Cup

Ove nedjelje s početkom u 11h može te pratiti izravni prijenos Lisabonskog olimpijskog triatlona koji se boduje za svjetski kup.
Utrku možete pratit putem Tricasta tj. na www.triathlon.org !

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3. Rovinjski polumaraton

U sklopu tjedna sporta “Popolana 2007” u Rovinju je u subotu 29.04. održan
3.rovinjski polumaraton i utrke za građane na 2 i 6 km, bio je postavljen i
boulder za penjanje, pozornica za muziku, itd. Mogućnost produženog
vikenda, ali vjerojatno i bogat novčani nagradni fond, privukli su i brojne
Mađare i Talijane. Staza polumaratona je kretala s glavnog trga na samoj
rivi (zajednički start s trkama na 2 i 6 km) i kroz gradske ulice prema
Zlatnom ratu. Bila je vrlo šarolika - od asfalta i ravnih dijelova, preko
šljunka u parku, do uzbrdica oko kamenoloma bez ikakvog hlada i s nudistima
koji su mahali (smetali) natjecateljima. Bilo je jako vruće i okrepne
stanice (voda) bile su duž cijele staze, kao i brojni šetači, pa su redari
stalno upozoravali ljude da se razmaknu.
Pobijedio je Đuro Kodžo (BIH) s vremenom 1:05:49, dok su iza njega došli
Mađari Zsolt Benedek 1:07:44 pa Fonyo Sandor 1:09:13. Najbrži Hrvat bio je
Robert Radojković (AK Maksimus Poreč) 1:13:18. Najbrža žena, Helena
Javornik (SLO) bila je ukupno 8.s vremenom 1:15:10 !!! Druga je bila Ida
Kovacz (HUN) 1:16:42 i treća Marija Vrajić (AK Veteran Zagreb)1:19:41.
Poslije nje, s vremenom 1:21:15 došao je Bojan Ivošević (ukupno 15.).
Nenad Šimičić i ovaj je put bio na postolju (3.u kategoriji, 1:25:11), a
Melez je bio 8.u kategoriji (1:42:46).
Rezultati 3.Rovinjskog polumaratona
autor:Medvjed

- 15:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #