petak, 20.02.2009.

Pospano sunce :)

Image Hosted by ImageShack.us



Sunce tiho spava
Jednom, stoljećima prije
Sjetni oceani, mirni i crveni
Strasni poljupci povedeni u odmor


Utipkavam na youtube-u Nightwish i slučajno laktom stisnem video s koncerta End Of An Era gdje izvode Sleeping Sun. Pomičem miš na strijelicu za nazad s namjerom da potražim ono što sam htjela. Ali, nakon pet sekundi kada ona počima pjevati odlučujem da ću ipak pjesmu poslušati. Gledam video i uspomene dolaze.
Ljeto 2007. Gledam koncert od NW-a i uživam. (tek sam počela ih tada slušati). Zvoni telefon, stišavam zvučnik i javljam se. Tina je. S veselim i drhtavim glasom me polako zapita: " Ines, želiš li ići sa mnom na more?" Ja sva u izbezumljenosti stojim i pitam je zar je ozbiljna. Govori da je. Poklapam slušalicu i brzo trčim do mame da joj kažem tu divnu vijest. Nakon par minuta tata dolazi s posla te mu ja priopćujem tu divnu novost. Prvo je bio zbunjen no nakon nekoliko minuta razgovora dopustili su mi da idem. :) Nikada sretnija.

I tako sam ja njoj pričala na moru o NW-u. Tako sam ja njoj pjevala. A ona slušala. Pričala sam joj o tome kako je Tuomas zgodan, kako Marco zakon pjeva te kako je Tarja otišla iz benda. No za mene je ona još uvijek bila u bendu. Pjesma Sleeping Sun me podsjeća na to divno vrijeme provedeno na Viru s njom. Bilo je tako nezaboravno. Tako lijepo i još dan danas se sjećam svega. Svake sitnice. Mogu osjetiti miris naše sobe. :) Takve predivne stvari se nikad ne zaboravljaju. Nikada.

Za moje snove ja čuvam svoj život
Za želje ja motrim svoju noć
Istina na kraju vremena
Izgubiti vjeru je zločin


Svima vam je već poznata moja opsjednutost suncem i nebom. :)
Takve stvari me jednostavno razveseljavaju i čine ispunjenom. Svaki dan želim da što prije dođe proljeće i da sunce jutrom obasja moju sobu. Jednostavno, proljeće i ljeto su godišnja doba u kojima sam ja najsretnija osoba na svijetu. Ne zamaram se. Nemam briga. Uživam. A zima..zima i jesen su doba kada sam jedan dan dobre volje drugi nisam. Mnogo puta sam rekla da zimu više volim od proljeća. Ali sada sam definitivno sigurna da nije tako. Nadam se da će mi ovo ljeto donijeti sreću. Jer moram odlučiti jednu veliku stvar u mom životu. Iako je teško. Nadam se da ću odabrati najbolji put. Put kojim ću kročiti bez kajanja i žaljenja. Naravno, ako se koji put spotaknem i padnem pokušat ću se uspraviti i skloniti sve prepreke s ceste koja vodi.

Čeznem za ovim noćnim vremenom,
Da potraje cijeli život
Tama oko mene
Obale sunčanog mora
Oh, kako želim zaći sa suncem
Spavajući
Plačući
S tobom


Tjedni prebrzo prolaze i već polagano osjećam da se bliži vrijeme kada nećemo više biti zajedno. Nas dvije. Prijateljice koje se u devet godina idući zajedno u razred nikada nisu posvađale. Nikada je neću zaboraviti. I trudit ću se da s njom ostanem u najboljem odnosu. A sigurna sam da hoću. I ona je sigurna.

Patnja ima srce čovjeka
Za mog boga, ona će nestati
Ja bih plovio pred tisuću Mjeseca
Nikad ne nalazeći kamo da idem


Danas je sjalo sunce. :) Dan je bio lijep. Zanimljiv. Jučer sam s obitelji išla u grad na picu. :) Bilo je lijepo družiti se. Osjećala sam se veoma zadovoljno. Lijepo smo razgovarali. A dok smo se vozili u autu tata i ja smo pjevali Hotel California od Eaglesa. Predivno je bilo. :)

Dvjesto dvadeset dva dana svjetla
Biti će poželjena od noći
Trenutak za pjesnikovu pjesmu
Sve dok ništa ne ostane za reći


Stvarno je lijepo pisati blog i reći ljudima mnogo toga. Lijepo je znati da imam prijatelje koji će ovo pročitati. Koji će pročitati svaki moj post pa bio on čudan ili zanimljiv. I dati nam lijepe savjete kao i uvijek. :)
Volim vas puno.

Čeznem za ovim noćnim vremenom,
Da potraje cijeli život
Tama oko mene
Obale sunčanog mora
Oh, kako želim zaći sa suncem
Spavajući
Plačući
S tobom


Image Hosted by ImageShack.us





22:15 | Komentari (43) | Print | ^ |

srijeda, 18.02.2009.

Beauty Of The Beast

Ne znam zašto neki ljudi koje poznam govore da su ružni, a znaju da su lijepi. I onda kad im netko kaže da su lijepi oni se prave i govore da su ružni samo da im taj netko još govori da je taj netko lijep. Pa reci hvala..jer svi znamo da tako misliš..Ne obazirite se na naslov:)
Baš sam razmišljala i pitam se sad..zašto si cure govore jedna drugoj kako su ljepe-pa se grle..ljube..u lice :D i tak to, a dečki ne. Dobro. Oni jesu onako malo tvrđi. Heh..Al recimo ja kad vidim neku curu koja je lijepa ja to i kažem. A nikad nisi čuo od dečka da će reć..Vid onog kak je lijep..ima ljepo tijelo il šta ja znam. Haha. Inače cure si to govore. Prije nekoliko dana sam bila na facebook-u i vidjela dvije cure kako se drže za guzcu. Ono prijateljice. Inače ih poznajem..meni je to strašno fuuj.. Vidjeti kako najbolje prijateljice skaču jedna po drugoj. Zar je to stvarno potrebno??
I još kad sam danas u školi vidjela kako se neke dvije cure ljube u lice jer se nisu vidjeli čak jedan dan.. uhh..nesreće li. I onda si razmišljam..nakon tolkog ljubakanja, vješanja jedne po drugoj i još svašta..zaključujem da to nije nikakvo prijateljstvo..
Znam to..jer imam najbolju prijateljicu s kojom mi nije potrebno ljubakanje, hvatanje za dupe..Ponekad mi je potreban samo pravi prijateljski zagrljaj ili koja pusica utjehe. :)
A ne one gadosti. Fuj..

Hvala vam na lijepim komentarima iz prošlog posta.
:)
Volim vas puno.

Betty Blue


22:42 | Komentari (15) | Print | ^ |

srijeda, 11.02.2009.

Osjećaj

Izlazim sva zadihana iz škole i zastajem na predivnom suncu koje mi skuplja zjenice i svojom moćnom svijetlosti neda da gledam.
Žmirim, žmirim i čujem kako moja prijateljica trči do mene te se polako zaustavlja. Osjećam kako ubrzano diše i izgovara nešto o nebu, a ja ju ne čujem jer se nalazim u predivnom trenutku nakon šest mjeseci. Taj sam dan ponovno osjetila sunce na svojoj koži kako me grije i probija svojim zrakama moj crni kaput te dopire do mojeg tijela. I grije me...grije...
Otvaram oči i odlazim na tribine. Dok dečki igraju nogomet, a ostatak razreda priča o upisima polako se povlačim na vrh tribina jer me ne zanimju ti razgovori. Samo me čine nervoznom. Trčim...trčim sve do kraja najviše tribine te se zaustavljam i verem na najvišu stepenicu. Svojim dlanovima hvatam šipku te se vrlo čvrsto držim i uživam. Napokon uživam u prirodi, u vremenu, u mislima, u okolici škole, u toplom zraku i u visini.
Počimam pjevušiti sleeping sun baš onaj tren kad se pojavila prijateljica i prekinula me u predivnom trenutku. Pitala je uživaš, ha? Odgovorih s iznenađenjem i oduševljenjem DA. Izusti dobro, idem...neću kvariti trenutak...i ode. Ostadoh sama te nastavljam pjevušiti istodobno gledajući predivno nebo koje je mijenjalo boju svakih pola sata..U daljini začujem školsko zvono koje me probudi iz trenutka u kojem bih htjela ostati čitav život. Puštam ruke te trčeći odlazim do svojih stvari. Trčim velikom brzinom i uživam u vjetru koji mi nosi kosu i mazi lice. Sva zadihana stajem i uzimam torbu te nastavljam dalje trčati da ne zakasnim na sat. Ulazim u učionicu koja je smrdljiva i zagušljiva..otvaram prozor da udahnem zraka te polako dižem pogled prema nebu koje je bilo toliko lijepo da sam skoro zaplakala od sreće.
Nastavnik ulazi u učionicu i pozdravlja razred, a ja polako sjedam i otvaram knjigu iz vjeronauka..nakon dvadesetak sekundi okrećem glavu prema prozoru gledajući nebo išarano bojama i mislim si kako na svijetu postoji mnogo stvari koje te mogu usrećiti..

Baš taj dan ja sam bila sretna i moje misli su bile opuštene. Nisam mislila ni na što. Shvatila sam da za sreću nisu potrebne samo stvari koje se kupuju, a to su razne sitnice..Kada se osjećaš najslabijim na svijetu i kad si pretrpan brdom svakakvih problema dovoljno je da pogledaš na sekundu u nebo i shvatiš koliko si zapravo sretan što možeš doživjeti tako divan trenutak...jer imaš zdravlje, imaš obitelj, imaš prijatelje..voljen si i živiš.
Stoga, ako tražiš sreću znaš kako je naći :)
Ja sam svoju pronašla i točno znam kako ću se osjećati baš kao i onda. Znam, jer takav se trenutak pamti i niti jedna loša misao ga ne može nadvladati.
Jer samo on vlada. Taj osjećaj. On je kralj, a moje tijelo je njegovo kraljevstvo.


20:49 | Komentari (32) | Print | ^ |

petak, 06.02.2009.

Rushing and racing and running in circles. Moving so fast, I'm forgetting my purpose. Blur of the traffic is sending me spinning. Getting nowhere

Bog.
Prošlo je dosta od zadnjeg posta. Pa evo odlučih se javiti.
Zatoplilo je. I to dosta. Dokaz je kad sam jučer bila u svojoj sobi u kojoj je bilo jako zima te sam otvorila prozor i ušao je topli zrak. Vrijeme se mijenja. Stalno.
Sretna sam kada se ujutro budim, a ono sunce izlazi. Kad idem u školu jedva mogu gledati ispred sebe dok vozim bicikl. Sunce jako sjaji. Hehe. Sjaji. Podsjeća me na proljeće. A ono mi je najdraže godišnje doba. Baš sam jučer promatrala dok sam pred školom čekala da zvoni malog vrapčića. Bio je jako zanimljiv. Skakutao je sad na lijevu, sad na desnu stranu. I onda je pronašao, mislim da je to bio neki čips na podu i pojeo. Baš mi je sladak bio. I onda je nažalost zvonilo i izgubio se u trenu kad su sva ona djeca potrčala do ulaznih vrata. Ah, ljudi. Sve preplaše.
Nabavila sam album od Emmy Rossum. Sviđa mi se. Iako je pop. Ima lijepih pjesama za opustit se i za naučit. :) Album se zove Inside Out. Eto. Skinite ga. Nećete požalit. Jer ćete slušati kvalitetan glas i glazbu. Pa sad kako hoćete. :)

A e. Bliži se Valentinovo. Dan zaljubljenih. heh. Men je to smiješno. :) Možd zato što nemam nikog. A ne znam. Smiješno mi je to. Al dobro. Vama koji ste zaljubljeni želim da tak i ostanete. Osim ak vas osoba ne provocira, onda ju šutnite i nađite si drugu. Sličnu sebi il različitu. :)

Close your eyes,
Don't you cry.
Let the sorrow within you subside.
Don't despair,
Have no fear.
Give your weight to me when you hear this lullaby.


Okej. Sad idem.
Goodbye my friends!

Ma čekaj. Bolje ću stavit neku pjesmu još.
Prazno mi ovak ;)



I moj mali mačak. Jednostavno nisam mogla odoljeti, a da ga ne stavim.
Oprostite mi. :)

Image Hosted by ImageShack.us




19:17 | Komentari (29) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.