/*oglasi*/ #FLASH_AD{display:none} [id^="banner"]{display:none} [id^ ="topl.inside"]{display:none} [id^="igre_toolbar"]{display:none} /*kraj oglasa*/ *{margin: 0; padding: 0; border: none; text-decoration: none} tičerica

Veliko spremanje

Evo, imam novi template, courtesy of yashaskar.
Me likes it, and likes it a lot. :D

Kad već krečimo, mogli bismo i srediti namještaj, zar ne? Pa sam napravila malo reda u "blogotomiji". Maknula sam linkove dragih bloggera koji, nažalost, već više od pola godine niti pišu nit' se javljaju, a dodala neke druge, s kojima sam razvila dobrosusjedsko-blogerske odnose, i koje redovito pratim (a onda moram tražiti link među komentarima da odem na njihov blog... praktičnije je imati ih u boxu na okupu). Vjerojatno sam nekoga i zaboravila, no nemojte se ljutiti, nadopunjavam linkove periodično.

Inače, sve na listi čitam redovito - iako ne komentiram uvijek. Ne volim mlatiti praznu slamu, pa ostavljati komentare tipa "pozzz, super post, baš dobar blog" i sl., a ako se, kako to kod nekih popularnih blogera zna biti, složi i po nekoliko desetaka komentara, u kojima su ostali nekoliko puta ponovili moje mišljenje, smiješno mi je samo ponavljati već rečeno. Nadam se da mi to blogersko društvo ne zamjera. :D

Pozdrav,

Tičerica


28.01.2009. u 18:56 sati | ožeži (x8) | papirnato | linkaj | vozi gore

iz dječjih usta

... ili, bolje rečeno, iz dječjeg "pera".
Zadala sam djeci (drugi razred) zadatak iz priručnika koji mi se jako svidio: trebali su naći, izrezati i u bilježnice zalijepiti sliku neke osobe ili lika (dozvoljeno bilo što, dok god ima lice, ime i prezime, čak i Spužvabob ili kako se već zove...), te dotičnu osobu opisati u četiri rečenice, na idući način: "This is... (S)he is... (S)he likes... (S)he has got..."
Zadaće sam mislila pregledati samo paušalno, no kada sam krenula... nije mi bilo žao ni sekunde od utrošenih 10 minuta. Bilo je tu svega. Dvoje-troje je zaboravilo napisati. Bar dvoje samo zalijepilo sličicu. Nekoliko potpuno promašilo zadatak. Ali kakve sam opise dobila...

Jedna učenica je opisivala Tatjanu Jurić. "Her name is Tatjana Jurić. She is journalist. She is beautiful. She works on television. She likes friends. She has got red dress, white shoes, brown eyes and long brown hair." Od osmogodišnjakinje.
Pitam ja nju je li joj tko pomagao oko zadaće - mama, tata, itko... (inače to ne sankcioniram, samo tražim da mi iskreno kažu. Ponekad mi je i to važna povratna informacija. Ako je puno njih moralo tražiti pomoć, ili je zadatak presložen, ili ga nisam dobro objasnila). Malecka se zacrveni, kao da priznaje neki zločin, i kaže: "koristila sam novine u kojima je pisalo o njoj i riječnik. Nisam znala kako se kaže novinarka." Drugi razred, i koristi se riječnikom!
Još dva legendarna opisa:

"This is Barack Obama. He is president. He likes USA. He has got short brown hair." Budući političar, očito. :D

I, meni osobno najdraži, koji ću vjerojatno spominjati i kad odem u mirovinu: "This is Ivan Čupić. He is sportsman. He likes handball. He has got nine fingers." No comment.

PS
opise sam prenosila što sam vjernije mogla, hence no articles. To je vrlo indikativno, ili članove trpaju svugdje ("this is a shoes") ili ih potpuno izostavljaju. :D


22.01.2009. u 23:30 sati | ožeži (x22) | papirnato | linkaj | vozi gore

neodlučni pehist

Evo nešto novo nakon dužeg perioda. Otkaz još nisam dala. Nabrijala sam se napraviti to u ponedjeljak, ali sam nakon par sati u zbornici saznala kako je ova glupost s dežurstvima sribala još neke ljude (ko da su im dežurstva namjerno stavljana danima kada imaju najmanje sati), pa razmišljaju i o žalbi sindikalnom povjereniku. Ravnatelj, navodno, ima običaj povremeno se kačiti na neke ljude bez razloga. Rješenje: otepst ga sa stilom idući puta, po mogućnosti pred svjedocima, jer nikad ne dolazi po repete, kažu. (Toliko o tome koliko znam procjenjivati ljude – na prvu je djelovao kao cool lik). Dežurstva su isto malo izregulirana, pedagoginja najdraža je uspjela srediti da ipak imam dežurstvo samo svaki drugi tjedan, što se još može podnijeti, da ne govorim o tome kako planiram uskoro ponijeti neku društvenu igru da se mi jadnici koji čamimo u zbornici zabavimo (hehe, mislim da ravnatelja ništa ne bi toliko oduševilo kao nastavnici koji igraju yamb ili kartaju remi u zbornici :D). A i dobila sam platnu listu. Nisam zbrojila putne troškove s onih 800 kn, a kada sam to napravila, odjednom to više nije bila lova za baciti kroz prozor bez osvrtanja. Pa čekam daljnji rasplet događaja, i aktivno tražim.
Ono što me zbilja zanima je da li su škole obavezne natječaje davati preko Zavoda za zapošljavanje? Ja sam živjela u uvjerenju da jesu – dakle, svaka škola mora radno mjesto oglasiti u dnevnim novinama. To znam. Ali vjerovala sam da ga moraju oglasiti i preko Zavoda. Pa si lijepo stavila njihovu stranicu na linkove i provjeravam ju svakodnevno. Imam i skrivene namjere: na zadnjem aktivu mi je jedna kolegica prišapnula da iz jedne škole u blizini doma moga odlazi druga kolegica, tako da će se tražiti engleskinja na punu satnicu. Sad, to mi u tom trenutku nije zvučalo toliko primamljivo, jer je uključivalo i razredništvo, sviđalo mi se u obje moje školice, a i nije mi se milila ideja da radim preblizu kući, pa da na svakom koraku srećem klince kojima predajem (mislim da bi mi „Hello, teacher“ jako brzo postala najomraženija fraza) i njihove roditelje (stupanj više na ljestvici groznoga). No, stvari su se promijenile, pa mi se odjednom to radno mjesto čini sve bolje i bolje. Natječaj je trebao izaći „iza Nove godine“ – što je rastezljiv pojam. Ja čekala, provjeravala, i danas slučajno prelistam jedne lokalne dnevne novine u kojima vidim… (tamdamdamdam) 3x3 natječaja kojih NEMA na stranici Zavoda. I sad si mislim, jesam li uspjela promašiti natječaj za posao koji bi mi u ovom trenutku najnajnajbolje odgovarao? (Hint: mogu pješice na posao, mogu u kućnim papučama na posao, dakle, ne moram se buditi u 6 da stignem popiti kavu i biti u školi u 8. Otkako ponovno svako jutro 10 minuta stružem šoferšajbu, to mi postaje sve veći plus ove škole.) Mislim, ako jesam, onda sam vrhunski pehist.
Inače, to je prva škola u koju sam poslala zamolbu, i, naški rečeno, ispušila jer se nakon 5 godina nestručnog kadra, prvi puta javilo istovremeno 5 komada stručnoga, od čega 4 s diplomom, a ja bila apsolventica. :( Čini se da mi posao blizu doma zbilja nije suđen.

PS
Kako je dragi blogoprijatelj peempe odlučio blokirati komentiranje na svom blogu, koristim ovu priliku da mu postavim pitanje:
Peempe, ako me čitaš, što se dogodilo da si opet izbrisao sve postove? Ako imaš novi blog, svakako mi se javi.


14.01.2009. u 00:35 sati | ožeži (x12) | papirnato | linkaj | vozi gore

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (3)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (1)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (6)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (4)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (8)
Rujan 2008 (7)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (1)

rekli su/nisu rekli

Opis bloga

blog je započeo kao zgode i nezgode fluorescentno zelene prosvjetne radnice.
nastavio se kao lamentiranja trudnice na održavanju trudnoće.
trenutno je u fazi fluorescentno zelene majke malog cvrčka koja se pokušava snaći u novoj ulozi i još se pita kako li je samo prošla na castingu. ;)

Bilješka o piscu

evo nekoliko potpuno beskorisnih podataka o meni, za sve one koje to zanima, a i za one koje to ne zanima, nek se nađe pri ruci.

lokacija: middle of nowhere
zanimanje: maltretiram sirotu djecu s katedre

za sve koji me žele gnjaviti ovim putem, emajl je: d.ticerica(ad)gmail.com

tko me gleda:Linkovi

evo nekih mjesta koja posjećujem, i koja nalazim jako zanimljivima.

roditeljstvo - najbolji forum za roditelje, sadašnje i buduće, kao i trudnice i sve koji se tako osjećaju

NOSF forum - forum za ljubitelje SFa

Šapice - forum za ljubitelje životinja

forum za nastavnike i učitelje - samo mu ime kaže, zar ne?

mali brat - ovdje trošim višak vremena - prijevod romana little brother

blogotomija

evo par linkova na blogove na koje virnem tu i tamo_

Milerama - blog Milene Benini, - spekulativna fikcija, feministička promišljanja, i free fantasy roman u nastavcima

translator wannabe - simpatičan blogić jedne prevoditeljice

Kinky Kolumnistica razmišljanja i zapažanja jedne Osječanke bez dlake na jeziku

Lady of the Lake Scrolls - zapisi vodene vile Niniane

Luki - svestrana Luki i njena wufica Goldie

Natuknica - ako želite suvislo i artikulirano, o dubokoumnosti i argumentiranosti da i ne govorimo, mišljenje o raznim sferama života, ova žena piše za vas

Katalona

Priče iz Bečke šume - Mare iz bečke perspektive, na bečki način (sa stilom)

Hvalospjev gluposti - kako i sam naziv kaže, blog posvećen ljudskoj gluposti, kakvom ju srećemo u svakodnevnom životu.


ZBORNICA
odjeljak posvećen kolegama (m)učiteljima. Ne pišu nužno o prosvjeti, ali da se zna da nas ima. :D

ire's corner office - svakako vrijedno posjeta. Irena Rašeta o sf-u i svemu ostalome

Bernardov ritam - Bernard, "jedan od 28 tisuća delatnika u hrvatskom osnovnom školstvu", o školstvu i raznim drugim društvenim aspektima

peempe- dragi blogoprijatelj i kolega na novoj adresi

mačka u martama - jedna neobična učiteljica. možete vidjeti njene crteže i pročitati njena razmišljanja o svemu i svačemu. I nosi marte!

An(t)onimka - i još jedna kolegica tičr englezica

Akademska stranputica - još jedan mladi i zeleni kolega o svojim traumatičnim susretima s bajnim hrvatskim školstvom

gospon profesor - a što se dogodi kad ste stvarno dugo u prosvjeti?

mudrolije jedne teacherke Punky - kolegica ingliš-tičr, povratnica na blog :D

bastet - promišljanja o svemu i svačemu

Na kavi s prijateljicom Majstorica s mora moderira blog-talk-show. :D

Free counter and web stats

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se