< travanj, 2010  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting

Godine: 24
Lokacija: okolica Ivanić Grada
Mail:
-> only.sanja@gmail.com

MSNM:
silueta05@hotmail.com

Prijašnji blog:
http://walkthrough.blog.hr


Photobucket - Video and Image Hosting


USKORO UPDATE




blog





Photobucket - Video and Image Hosting


* Gdje je stida tu je i poštenja *

* Cvijet je najljepši dok je neubran *

* Duboka voda je bistra, a plitka mutna * smijeh

* Blago onome ko zna da ne zna, a hoće da zna *

* Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost,onda nisi darovao,već prodao *

* Ne smij se gluposti drugih: U njoj je možda tvoja šansa *

* Ljubiti, a ne biti voljen je isto kao odgovarati, a ne biti pitan (Španjolska narodna poslovica) *

* Znak je starosti kada između dva iskušenja odaberete ono koje vam omogućava da se do devet nevečer vratite kući * smijeh

* Govor je čovjeku dat da bi mogao da prikrije svoje misli *

* "Šegrt u svemu, majstor ni u čemu" * smijeh

* Tko rano rani, cijeli dan mu se spava * zijev

* ...nisi pijan ako bez držanja možeš ležati na podu... *
party



layout for myspace

Photobucket - Video and Image Hosting




Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Divine music
Radio blog
Amstel forum
Locomoby
moj-posao
create blog
imageshack

Tribal Wars

Free Image Hosting at www.ImageShack.us





Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com

Web Hrvatska

BLOGOVI

thumbup Win Help




thumbup Revised




thumbup Kazuya




thumbup Capricorn gamer






Photobucket - Video and Image Hosting









Photobucket - Video and Image Hosting


lyrics - call me when you'r ...
















santa game from bunnyhero labs










Free Hit Counters






adopt your own virtual pet!



nedjelja, 25.04.2010.

James Cameron's Avatar: The Game


Photobucket


Pred nama je jedna od najljepših priča ikad ispričana. Priča je to o Pandori, neobičnom planetu, neobično lijepoj i šarolikoj prirodi, njegovim stanovnicima i ponosnom Na'vi narodu. No, to je tek početak...

Radnja
Pandora. Neobičan planet. Neobično lijepa flora i fauna. Na'vi, ponosan narod koji živi u skladu s prirodom. Sve bi to tako bilo tko zna koliko dugo, možda i zauvijek, da se na planeti nisu pojavili – ljudi. Naravno, odmah možemo pričati drugačiju priču o kolonizaciji, iskorištavanju, eksploataciji, pohlepi, ratu. Da, to smo mi ljudi. Ipak, nije sve crno i bijelo. Ima tu i prijateljstava, povjerenja među rasama, ljubavi, svega.

Priča je to koja se razvijala desetak godina i konačno je ispričana. Naime, igra je rađena po istoimenom kino hitu legendarnog Jamesa Camerona, poznatog po akcijskih hitovima. Igra vas vodi duboko u srce Pandore, udaljenog planeta koji je iznad svake mašte, gdje ćete susresti autohtoni narod Na'vi, ali ćete susresti i druge oblike života koje nikad do sada niste imali prilike vidjeti u igrama. Naravno da mašta nema granica... smokin

Photobucket

Priča se vrti oko RDA korporacije (konzorcij koji svemirom traga za vrijednim resursima) koja je na planetu Pandori pronašla rijetku rudu koja im je neophodna za daljnji razvoj civilizacije. Sreća u tome je što rude ima puno, a nesreća što najveći dio leži ispod naselja u kojem se nalaze domoroci, narod Na'vi. Ljudi pošto-poto žele iseliti domoroce kako bi mogli nesmetano iskorištavati rudu i pri tome bezobzirno uništavati prirodu. Na'vi, koji žive u skladu s prirodom, to ne dozvoljavaju, iskre frcaju što je dovoljno za početak rata između dviju strana.

Photobucket

Planet Pandora – bajka u zelenom i plavom
Kako se igra razvija, u dijelu koji se zove Pandora-pedia (u opcijama) otključavat će vam se novi pojmovi i podaci o planetu, a kako bi se bolje povezali sa samom igrom i shvatili samu bit Pandore i njegovih stanovnika. Naučit ćete zanimljive podatke o povijesti planeta, o Tree of Voices drvetu i o puno drugih zanimljivih podataka. Isto tako, postepeno čete učiti i sve o svojoj RDA korporaciji, oružjima, vozilima, opremi, osoblju i drugim sitnicama. Sve u svemu, Pandora-pedia je vrlo korisna i zanimljiva stvarčica.

Osim same radnje najvažnija stvar u igri je Avatar Program. Radi se o zanimljivom sustavu kojeg su razvili u RDA korporaciji. Naime, na temelju DNA strukture Na'vi stanovnika, u RDA laboratoriju klonirali su svoje na'vi "kopije" koje su nazvali Avatar. E, to je dio u kojem ćete se morati poprilično dobro snalaziti. S obzirom da je igra prilično jednostavna, vjerujem da nećete imati problema. U stvari, sve je vrlo jednostavno, isprepliću se igrani i video dijelovi, tako da ćete dobiti osjećaj kao da igrate film.

Krećemo u prve misije
Prije prvog zadatka, odnosno samog početka igre, trebate izabrati svog lika i pripadajućeg Avatara. Ovaj izbor ne utječe na daljnji tijek igre, ali je zanimljivo vidjeti kako su ih kreirali, jer sve djeluje vrlo stvarno. Naravno, možete odabrati muškog ili ženskog lika. Nakon toga krećete na svoju prvu lokaciju, Hell's Gate, tamo vas očekuju prvi zadaci. Nakon nekoliko razgovora brzo ćete se pojaviti i u naučnom dijelu gdje ćete nakratko isprobati svog Avatara (kao na filmu). No, prije toga morat ćete obaviti neke druge zadatke. E, tu kreće sama igra...

Photobucket

Kretanje, tipke, opcije
Kao što smo već rekla, igra je vrlo jednostavno napravljena tako da ćete se vrlo lako kretati po njoj. Sve što trebate znati pisat će vam na ekranu, a za kretanje vam služi radar dolje desno. I na radaru je sve jednostavno – vi ste plava strelica, a zadaci su označeni žuto. Za detalje stisnete tipku Tab i dobit ćete mapu i sve potrebne podatke. Komunikaciju s drugim likovima i interakciju s predmetima (i druge akcije) aktivirate tipkom "F". I to je ono osnovno.

Dodatne mogućnosti vašeg lika prikazani su kao "skillovi". Ukupno ih ima 20 različitih po klanu, dok ćete na početku imati četiri. Slično je i s oružjem. U ponudi je 60 odlično napravljenih oružja, koje ćete postepeno otključavati u igri.

Kad već spominjem otključavanje, važan dio su XP – eXperience Points. Kako napredujete u igri, izvršavate zadatke i sređujete neprijateljski nastrojene stanovnike Pandore, dobivat ćete "iskustvene bodove". Svaki novi nivo otključava nove mogućnosti, predmete i oružja.
Uz prilično visok stupanj interakcije s okolinom, posebno su me oduševila sva vozila, i ona na zemlji i u vodi i u zraku.
Još jedan važan dio u igri su neka vrsta teleporta (GMI za ljude, odnosno Tree of Vision za Avatare). Teleporti vas mogu odbaciti na drugu lokaciju do drugog postavljenog teleporta, ali samo u slučaju da je taj dio mape otkriven.

Photobucket

Grafika i zvuk
Odlični, ukratko rečeni. Sve klizi glatko i bez nepotrebnog trzanja. I sama minimalna konfiguracija nije visoka, tako da ćete uživati u igri. Kako je Avatar napravljen prema filmu, i glazba je odlična filmska. fino

Avatar treba odigrati
Iako sam prije igranja cijele igre probala demo koji mi se i nije nešto svidio, sama igra mi je djelovala nekako zanimljivije, toplije. Upravo zato sam namjerno prvo pogledala film kako bi ušla u bit same igre i kako bi dobila dimenziju više od prosječnih recenzenata gamerskih igara koji to rade onako mehanički. eek






09:33 - Komentari (2) - Isprintaj blog layouts- #


<< Arhiva >>