Ljeto (19th part of Full Moon) - °°° Full Moon °°° - Blog.hr
Ljeto (19th part of Full Moon)

Ležala sam na svom ručniku za plažu u duginim bojama i sunčala se. Iz Lizzinog iPoda mi je treštao The Fray. Kimala sam glavom u ritmu dok sam rješavala križaljku. Katie i Lizzie su preko okvira naočala škicavale dečke koji su prolazili kraj nas. Sammy se 'utapala' u bazenu s Tomom, Andyjem i Markom, a Bill je otišao svima nešto za piti u obližnju trafiku.

''Evo.'' rekao je Bill vrativši se s punom vrećicom. ''Nisam mogao odoljeti ovom sladoledu pa sam ga kupio.'' rekao je i položio hladan sladoled na moja zagrijana leđa.
''Aaaaa!'' vrisnula sam, strgnula slušalice sa ušiju i munjevito makla sladoled s leđa. ''Nisi normalan! Sad ću ga cijelog pojesti, tebi neću ništa dati! HA!'' zgrabila sam plastičnu žlicu koju je također kupio i zagrabila u sladoled.
''Mmm...molim te.'' gledao je kako jedem sladoled. ''Daj mi malo.'' Ostalo mi je malo sladoleda na usnama pa me poljubio.
''Ok...ja se idem utopit.'' zgadila se Katie.
''Da, super ste mi vas dvoje, ali dajte ostavite te ljigavosti kod kuće.'' Lizzie je otišla za Katie u bazen.
''Više mjesta za mene.'' nasmijao se Bill i zavalio preko njihovih ručnika.

Cijeli dan smo proveli na bazenu. Tom i ja smo odbili svaku vrstu proslave, dijelom zbog toga što nam stvarno nije bilo do toga, a i dijelom zbog toga što smo znali da će najvjerojatnije prerasti u opću katastrofu.
Iskupala sam se kao nikada, ali nedostajalo mi je more pa smo odlučili otputovati u Jacksonville jednog od naredih dana.
Bilo je vraški vruće, gotovo pa su nas opsjedale fatamorgane: svuda su nam se pričinjali klimatski uređaji. Podigla sam svaki pojedini pramen kose u rep. Izgledala sam blesavo sa negdje 50-ak špangica u kosi, ali nije me bilo briga.
Krenuli smo u obilazak ostatka grada. Opet smo se, standardno, glupirali i previše privlačili pozornost. Slikali smo se na svakom mogućem kutku, kraj svakog stupa, a Lizzie je čak uhvatila neke kineske turiste i umolila ih da se slikaju s njom. S oduševljenjem su prihvatili.
Predvečer smo sjeli u neku pizzeriju i naručili dvije jumbo pizze. Dečki su pojeli svoju, i još dvije kriške naše pizze. Bill se umoljavao da mu dam još svoj komad.

''Samo ako češ se ujutro u 5 sati probuditi i ić trčati.'' uvjetovala sam. Odmah je odustao.

Taxijem smo se vratili do hotela gdje smo na recepciji uzeli DVD Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog Bisera.
Svi smo već sto puta odgledali taj film, ali svaki put nam je bio urnebesno smiješan. Smjestili smo se u sobu dečkiju jer su oni imali TV, i ubacili film u DVD. Zaspala sam na pola filma.
Probudila sam se u Billovom krilu.

''Jel film već gotov?'' upitala sam razbuđujući se.
''Ššššššššš.'' ušutkali su me svi i odmah sam znala da gledaju završnu scenu.

Obgrlila sam Billa rukom i ponovno počela pratiti film.

Film je završio, a mi smo još buljili u ekran. Trgnuli smo se i izgasili DVD. Tom i Sammy su otišli vratiti film, a usput su se 'izgubili' pa ih nije bilo neko vrijeme. Mi ostali smo opet sjedili na hodniku i pričali. Onda se Katie sjetila da je ponijela Twister. Svi smo se poredali i počeli igrati.

''Lijeva ruka na...plavo'' Igrali smo već pola sata i bio je moj red. Tom i Sammy su se u međuvremenu vratili.

Uspješno sam postavila ruku na plavo, ali mi je zbog bivše slomljenosti popustila i izgubila sam ravnotežu. Pala sam, a zbog zapetljanosti pali su i ostali.

''Au...'' pridržavala sam se za lijevu ruku. Počela sam ju masirati.
''Jesi dobro?'' pitali su me uglas.
''Ma samo...posljedice jednom slomljene ruke. Samo vi nastavite igrati, ja ću vam vrtjeti.

Nakon što su se svi polomili, shavitli smo da je igra prebrutalna i prestali smo je igrati. Sjedili smo i piljili u zid. Nije nam bilo dosadno, samo smo bili uspavani, ali nam se nije baš išlo spavati. Nakon prosjedenih sat vremena došli smo na ideju da odemo van, u klub. Zamijetili smo ga prije par dana tijekom obilaska. Spremili smo se u najkraćem mogućem roku i krenuli u klub.
Platili smo ulazak i smjestili se u veliki separe. Naručili smo piće i počeli upijati atmosferu. Uskoro smo se svi razbacivali po plesnom podiju ispresijecanim crvenim, žutim, zelenim, plavim, rozim...raznim svijetlima. Redao de hit za hitom i cijelu večer nismo stali plesati. Prekrasna formula za dobar san.

Kasno navečer vratili smo se u hotel i zaputili prema sobama. Krenuli smo spavati, i svi su zaspali osim mene. Izašla sam na prozor i zamijetila Andyja na susjednom.

''Hej, ne ide te spavanje?''
''Tako mi se spava, ali nikako ne mogu zaspat.'' Protrljao je umorno lice.
''Amo kucat ljudima na vrata!'' predložila sam
''Nađemo se na hodniku.'' Došaptao mi je i šmugnuo u sobu.

Kao mala dijeca koja usred noći kradu slatkiše, Andy i ja smo jedva dočekali lift. Dok je on kucao i vikao 'Room Service', ja sam čuvala lift da slučajno ne ode. Kada bi pokucao, Andy bi jurio do lifta kao lud. Jednom sam mu slučajno otišla s liftom, pa me morao stepenicama hvatati po hotelu. Kada smo se napokon sreli, bio je crven i uspuhan od trčanja.

''Ja idem spavati.'' odlučio je i sjeo na pod lifta.
Vrata su se otvorila na našem katu i izgurali smo se van.
''Laku noć.'' pozdravila sam ga dok je ključem pronalazo bravu u vratima svoje sobe.

Zavalila sam se u krevet do Sammy i neko vrijeme piljila kroz prozor. Pokušala sam zaspati, ali smetala mi je prejaka svijetlost s prozora. Pridigla sam se i zabuljila u pun Mjesec. Spustila sam rolete i vratila se u krevet. Zaspala sam u roku sekunde.

***

''Kako mi ovo ide živce!'' gunđao je Andy.

Hvatali smo taksi. Već pola sata. Stajali smo na cesti pred hotelom i dozivali taksi, ali svaki put bi nam ga netko 'ukrao'. Bili smo nakrcani svojim ruksacima u koje smo spremili stvari za plažu. Namjeravali smo otići u Jacksonville, što nam zadnjih pola sata baš nije uspjevalo.
Vrućina je bila nepodnošljiva. Samo u hladu je, ja mislim, bilo 30°.

''E nećeš!'' Katie je poživčanila i počela nemilosrdno trčati za taksijem. Sammy joj se pridružila, i tako su one, zajedničkim snagama, uhvatile dva taksija.
Tom, Lizzie, Mark i ja smo sjeli u jedan, a ostali u drugi taksi.

''Kamo?'' upitao nas je simpatičan stariji taksist pogledavši nas u retrovizoru.
''Jacksonville.'' rekli smo Tom i ja uglas.

Nakom sat i pol vožnje, koja je zbog vrućine bila jedva izdržljiva, stigli smo u Jacksonville. Svi su odmah izjurili iz auta pa je na meni ostalo da platim.
''Hvala vam. Bok!'' pozdravila sam vozača koji se zatim odvezao.

Utrkivali smo se do plaže i skoro polomili na uskim stepenicama koje su vodile do nje. Andy i Mark su ih, naravno, zaobišli, i klizali se padinom kraj njih. Bacili smo svoje stvari i odmah otrčali u more, što zbog vrućine, što zbog toga jer nismo mogli dočekati. Voljela sam takvu atmosferu. Šumovi mora, zapljeskivanje valova u obalu, ispresjecano žamorom ljudi na plaži. Miris mora i pokoju krik galebova savršeno su upotpunjivali atmosferu.
Bacila sam se u vodu i duboko zaronila. Napokon - čista, hladna, slana voda... Bez trunčice klora. Pusti klor mi je potpuno uništio kosu! Izronila sam i ostala plutati na leđima. Najednom me netko povukao za nogu pa sam potonula.

''Sammy!! Zlo malo!'' plivala sam za njom kako bi joj vratila. ''Mrtva si.'' Kad sam napokon doplivala do nje, vratila sam joj. Potopila sam ju možda malo više nego ona mene.
''AAAAAA! UGUŠIT ĆEŠ ME! KISIIIKK!'' Kad je rekla ovo 'kisik' prestala sam ju potapati i prasnula u smijeh.
''TI SE SMIJEŠ!?'' urlala je na mene.
''Mah.. zaboravi. Idemo van.''
''O ne. Ne dok ti ne vratim.''
''Oke. Ajde vraćaj.'' Potopila me na sekundu i pustila da izronim
''Ummm, sad idemo van!'' rekla sam i zaputila se prema plaži.
Izašle smo van. Bile smo same, na našem mjestu jer su ostali bili u moru.
Okrenula sam se na leđa i sa iPodom u ušima zaspala. Nisam baš odmah zaspala ali bila sam na rubu sna kada se neka mokra masa svalila na mene.

''Alo, momak! Nemoj mi tu napastvovati sestru!'' vikao je Tom na Billa.
''DIJETA!!!!'' zavrištala sam i svalila ga s leđa. ''Moraš hitno na dijetu.'' Rekla sam vraćajući zrak koji mi je izbio iz pluća. Svi su se počeli smijati.
''Nisam ja debeo, ja samo imam teške kosti.'' Izbeljio mi se.
''Ma šalim se!'' povikala sam i pogodila ga šakom kamenčića.
''Hej, aj me zakopajte!'' zahtijevao je Mark.
''Možemo? Dopuštaš nam?'' provjeravao je Andy za svaki slučaj.
''Da.''potvrdio je ovaj i legao na šljunak.
''Ok, samo sam provjeravao.'' Zločesto se nasmijao i počeo ga zatrpavati. Svi smo mu se pridružili.

Zatrpavali smo ga sa svake strane i svi smo bili prašnjavi. Pola šljunka s plaže bilo je na Marku. Ubrzo nam je dosadilo i sunce nas je upeklo pa smo se odlučili okupati. Svi smo otišli u more i potpuno zaboravili na Marka.
''Heeeej?!?!! Mene ste zaboravili!'' vikao je. Pokušao se ustati ali težina šljunka na njemu ga je pritiskala nazad. ''Mogli ste mi barem namazati lice da ne izgorim!'' smijao se sam sebi.
''UPOMOĆ!'' zapomagao je i moljakao prolaznike da ga otkopaju. Naravno, nijedan čovijek nije toliko lud da se zaustavi i otkopa ga.

Nakon sat vremena, kad je ovaj već bio reš pečen, sjetili smo se da smo ga ostavili na plaži.
''MARK!'' odjednom sam viknula
''I što s nj... UPS. Mora da se već rastopio tamo.'' rekao je Tom i zaplivao prema obali
Došli smo do njega, i otkopali ga. Nije bio sposoban za ustat, pa su ga Andy i Bill skupa odnjeli do taksija, koji je začudo stao prvi put. Odvezli smo se do hotela i zalili Marka 'sviježom' vodom iz tuša. Dali mu da se napije hladne vode, i on je za par sati došao k sebi.
''Jesam vam već zahvalio na ovom lijepom iskustvu?!'' rekao je sarkastično i podignuo jednu obrvu.
''Mislim da jesi...'' rekla je Lizzie. ''A jesmo se mi već ispričali?''
''Jeste.''
''E, pa onda smo 'kvit'!'' zaključio je Andy i potapšao ga po obrazu.
''Auujoooj! Peče, kretenu!'' povikao je i otrčao se umiti u wc.
''Ja imam ideju.'' rekla je Sammy i otišla. Vratila se za pet minuti sa jogurtom.
''NEĆEŠ!'' povikao je Mark naslučujući.
''O, hoću. Mark, kako misliš da te prestane peći? Uostalom, dobro je za ten.''
''Ti to meni da imam loš ten?!''
''Ma šalim se, budalo.'' rekla je i počela ga mazati jogurtom.
''Nisi normalnaa! Kako ću ja igdje s JOGURTOM na licu, ha? Ha?!'' paničario je ovaj kad ga je namazala.
''Pa ionako nećeš nigdje! Gdje ti misliš s tim ispečenim, pardon, REŠ PEČENIM licem!?'' povikala je Sammy.
''Umm. Baš se pitam tko je kriv za moje REŠ PEČENO lice?''
''Znam ja, sigurno onaj djed što je sjedio kod nas na plaži. Kažem ti, pogledom ti je lice spržio. Vidio sam ja to.'' rekao je Bill, pokušavajući bit ozbiljan.
''Daaa. Vidio sam i ja. Stari zna crnu magiju, ma sto posto!'' Mark je sarkastičnim tonom odvratio.
''Pa vidiš kako sam ja pametan. Sad da nema mene, nebi znao ko ti je facu reširo.'' Ovaj put se nije mogao suzdržat od smijeha.
''Amm. I, što sad kad nemožemo van?'' upitao je Tom.
''A što i ostale večeri. Hodnik.'' rekla sam.
''KHM! Ja - YOGURT MAN! Di ću ja ovakav?!'' žalio se Mark.
''Ajde, neće te nitko vidjeti, ionako smo sami na ovom katu.'' rekla mu je Lizzie.
Izišli smo van, i kao za vraga, tu večer su u hotel došli gosti, koji su, pogodite, imali sobu nasuprot naše.
''Aaaaa!'' povikala je mala curica koja je s roditeljima bila u toj sobi. ''Mama, neki yogurt čovjek je tuuuu!'' mala je zvala mamu.
Žena je zbunjeno gledala u Marka koji se izgubio u sobu.''Sve je uredu, dušo. To je on malo uranio s maškarama.'' rekla je žena koja se ogledavala za vratima Markove sobe.
''Ne brini se.'' obratila joj se Lizzie. ''Sutra mi idemo pa-pa.''
''D...dobro.'' rekla je malena i pobjegla u sobu.
''Slatkica.'' prokomentirao je Andy dok su se njeni uvojci gubili iza vrata.
Katie se ustala i povukla hlače da joj ne spadnu. ''Sophie, oćeš mi oprat kosu?'' upitala me.
''Ok.'' Skočila sam na noge i krenula s njom u sobu.
''Hvataj šampon!'' rekla je dobacujući mi svoj šampon iz kofera.
''Mmm...Lijepo miriše.'' Kako sam pritisnula bočicu malo mi je šampona iskapalo na tapet. ''A, ups. Nije da mu nije trebalo.''
Katie je kleknula i nagnula se nad kadu. Pustila sam vodu iz tuša i namjestila je na toplo. Dok sam joj zalijevala smeđu kosu malo sam se zanijela i smočila joj pola majice.
''Sophie!'' zavrištala je i okrenula se prema meni. Kako je zamahnula kosom s koje se cijedila voda smočila mi je starke.

Na kraju je to pranje kose završilo tuširanjem. Čitav wc je bio mokar, zidovi, sve. Dio vode je prodro u sobu pa je pola tapeta bilo mokro. Nabacale smo ručnike preko toga i počele plesati po njima da upiju vodu. Sve bi to bilo super da sam joj ja uspjela oprati kosu. Još joj je bila zapjenjena, našamponirana. U plesu je izgubila ravnotežu pa se oslonila na mene i zapjenila pola moje glave.
''Katie! Daj da ti isperem kosu!'' gurala sam ju natrag u wc.
''Sretno s tim.'' Nasmijala se.
Krenula sam joj isprati kosu, ali sam očito pustila prevruću vodu pa mi je istrgnula tuš iz ruke i okrenula ga uvis, prema meni. Naglo smo dobili fontanu u sobi. Voda mi je pljuštala ravno u lice. Počela sam vrištati.
''Šta se dešava?!'' Ja sam još uvijek vrištala kada je ostatak društva upao u sobu. ''Jeste vi normalne?! Sve je mokro!''
''Ma uopće nismo primjetile!'' izderala sam se okrečući tuš prema njima. Uskoro su se i oni pridružili našoj 'mokroj' zabavi.

Sutradan smo išli natrag doma. Prebrzo je prošlo.

Spremili smo sve stvari, a to nam je oduzelo par sati jer je pola mojih stvari bilo kod drugih osoba. Tom mi je čak vratio moju četkicu za zube koju sam očito ostavila u njihovoj sobi. Smiješno je bilo kada smo mi dečkima vraćale njihove stvari. Uglavnom sam ih vraćala ja. Tomu sam bila uzela par košulja, a jednu sam čak bila posudila od Andyja.
Na kraju smo morale sjest na kofere da bi ih zatvorili. Sve smo ih spremili kod dečkiju u sobu jer je naša bila totalno mokra i nismo htjele naše dragocijene stvari izlagati riziku močenja. Jedva da su se mogli kretati po sobi od naših kofera. Također smo spavale u njihovoj sobi jer ova nije bila ni za spavanje. Pregledale smo ju još jednom i zaključale.
''Šta ćemo večeras? Zadnja večer. Šmrc, šmrc. Kako tužno.'' sprdao se Bill
''Znaš ti što ćeš.'' Tom je provocirao
''Bracooo, na kojem smo mi ono katu?'' pitala sam
''Hmmm. 5., valjda. Zašto?''
''Pa, nadam se da znaš letjeti. JER ĆU TE IZBACIT VAN KROZ ZATVORENI PROZOR U ONO ŽBUNJE DOLJE! Vidiš ga. Ne? Otvori prozor pa pogledaj.'' zlobno sam se nasmijala
''N-n-nebi hva-a-ala.'' mucao je uzmičući od mene preko sobe.
''Dosta!'' šizili su svi.
''Ali, ona mene hoće kroz proooozor izbacit van.'' rekao je Tom s nevinim izrazom lica
''Nee. Predomislila sam se.''
''Hvala Bogu!'' rekao je
''UBIT ĆU TE!'' zaderala sam se i počela trčat za njim. Izletio je van iz sobe i naletio na onu ženu s recepcije. Stao je, a ja sam mu se zaljepila u leđa.
''Opet vi!!!''
''Ali, sutra idemo. Završni party?''
''Bit će vama završna večer. U sobee!!''
''Da, sigurno je jako naporno radit u hotelu. Shvaćamo mi, ne brinite.''
''U SOBEE!!!'' ponovno je zaurlala
''Ureeedu. Idemo.'' rekli smo
Ušli smo u sobu i odmah sam Toma bacila na krevet i ugušila s onim jastucima.
Još smo neko vrijeme pričali, i još smo jednom ja i Tom optrčali sobu i polomili se preko kofera zbog njegovih provokacija. Gledali smo Discovery na TV-u i trudili se biti, tj. izgledati pametno, ali nije nam išlo. Gužvali smo se po krevetima i neprestano gurali, a Sammy je, kako je bila na rubu, par puta pala na pod. A Mark je jednom zaglavio između kreveta i Sammyinog kofera.

Kasnije smo skoro svi pozaspali, samo su Andy i Lizzie nastavili konverzaciju o nekoj video igrici u koju su bili uživljeni.


22:08 - Komentari [2] - # - On/Off

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

.početak.



Život je kao pjesma.
Ima svoje stihove i dramu.
Svaka pjesma je lijepa pa tako i život.
No uvijek se tu nađe par stihova koji
nas iz oblaka spuste na zemlju
i vrate u surovu realnost.
Život ne cijenimo dovoljno.
Dok nam ga ne oduzmu.
Tada shvatimo koliko znači.


~POSVETA~

Krenule smo pisati posvetu
i već je pri prvoj riječi ove priče iliti knjige
odlučeno da će biti za Manuellu,
luđakinju(oprosti na izrazu)
koja je s nama trebala pisati ovu knjigu.
Najjedinstveniju osobu koju smo u životu upoznale!
Trebate je upoznati da bi ste se uvjerili.
Za jedno ljeto, sve lude trenutke i operne večeri!
Gothičarko, volimo te!

O blogu
Ovo je blog o priči koja se zove Pun Mjesec.
Samo da razjasnimo. Priča će možda u nekim djelovima podsjećat na Sumrak.
To nam nije bilo u interesu. Ali već smo dobili par komentara na priču.
Tako da...Ako vam se ne sviđa, jednostavno nemojte čitat.

Li(n)kovi

O nama
Karlly.
Rođena:15.07.'97.
Hobi: Ljenčarenje. <3
Naj boja: Rainbow.
Životni san: Koncert TH-a.
___________________

Slušan:
Tokio Hotel.
Nightwish.
Paramore.
Evanescence.
Lovex.
Linkin Park.
Aloha from Hell.
Bullet for my Valentine.
Pain.
My Chemical Romance.
______________________

Volin:
Svoju seku jedinu. <3
Vivu.^^
Laptop.
More.
Sebe. xD
_______________________

Ne volin:
Tebe.xD[šalimse.]
One umišljene fufice. -.-
Neprestano laganje!
________________________

Image and video hosting by TinyPic

Kristty
Rođena: 25.04.'95
Hobi: živciranje i dosađivanje ljudi koji su oko nje.xD
Naj boja: crvena, crna, plava...
Slušan:
Sve isto ko i Karlla...samo još G'n'R,
Metallicu...i još par bendova :))
Volin:
svoj divni MP4
svoju seku
selo :))
muziku
čokoladu
MTV!!!
Ne volin:
...puno toga.
Posebno kad ljudi preuveličavaju
stvari---tad imam kratak fitilj...

Credits
design: 082dizajn || © 2010. help: x