< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga:

Nikad culi za mene,nit me znate al ste dosli na moj blog,hehe =)
Ugl.volim hip-hop.tj.obozavam,al ne samo tu kulturu,volim glazbu kao takvu kakva je...
A opis poseban necu davat...(16-17 god.,tj.16 i pol =)
Kroz postove cete me upoznat....(al da velim dolazim iz ZG-a,Dubrava,itd.,itd.....)
Samo cu cimnut msn svoj,a ostalo nek bude kako bude...

mg_bentley@hotmail.com

Respect,pozdrav,mir!!!








The GamE


































Game Lyrics
Lyrical Homicide Lyrics


Game Lyrics
Dope Boys Lyrics

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr














































































































petak, 27.02.2009.

...MaRChELo...


Neki od Vas nikad culi za njega,neki jesu,al to nije tolko bitno
ko je cuo a ko ne,jer bi bilo pametno (za vase dobro) ako niste culi za njega
i ako vec jeste culi za njega
da obavezno odleprsate u Aquarius CD shop i kupite novi album tzv.
"Treca Strana Medalje"....Ako nista drugo onda trk na Jubito i prozujat
malo,tj.upisat u search Marchelo pa pogledat po mojoj preporuci sve...
(ne samo pogledat nego i poslusat,to je bit glazbe)...

Bio: (kopi pejst majspejs xD)

Marko Selic, poznatiji kao Marchelo (roden 22. januara 1983. godine u Paracinu) je srpski rep muzicar, kolumnista i 'pisac u zaletu'.

Rad u hip-hopu zapocinje 1997. godine u Paracinu, kada je napisao i svoju prvu rep strofu, a prve ozbiljnije korake postize 1999. godine sa demo grupom "Rhyme animal", sa kojom je uspe--no nastupao po gradovima u Srbiji. Zbog zelje da zapocne solo karijeru, 2001. napu--ta grupu. Te godine snima i svoju prvu samostalnu pesmu - kojom zapocinje i njegova saradnja sa Oneya-om, tadasnjim vodecim srpskim hip-hop producentom.

Oneya je prepoznao njegov potencijal, i Marcelo je potpisao ugovor za "Bassivity music". Mixtape Bassivity izvodjaca ("Oneya: Bassivity Mixtape - prvi put") izasla je 2003. godine, u kojoj je Marcelo ucestvovao sa dve pesme. To je bila njegova prva sansa da sira publika cuje za njega i njegove pesme. Iste godine, u novembru, izasao je njegov debi album "De Facto" (Bassivity Music), koji je postao najprodavanija ploca 2003. godine [IPS lista]. To je bio i prvi posleratni album koji je ukljucivao saradnju medju novim generacijama muzickih izvodaca sa ex-Yu prostora (Edo Maajka, Elemental, Skabo, Shorty, Disciplinska komisija, Big Boss, X3M...). Album je bio pun kritika upucenih drustvu, kao i, na drugoj strani, licnih tema, ispricanim na veoma iskren i uverljiv nacin. Naisao je na prihvatanje i od strane publike, i od strane kriticara ("Marcelo srpsku sliku cini lepom dok govori koliko je ruzna" - Slobodan Vujanovic, "Vreme"), donevsi mu laskavu prestiznu titulu: glasnogovornik generacije.

Najvise prasine podiglo se oko nosece numere sa albuma - "Kuca na promaji", koja ukratko i definise Marcelov stil: veoma licna obojenost kritike politicke situacije u zemlji. U njoj prica o atentatu na bivseg premijera, Zorana Djindjica, brutalnosti policije kao i o otudjenju medju mladim ljudima u Srbiji.

Zbog stalnih nesporazuma sa izdavacem, Marcelo napusta Bassivity sredinom 2004. godine i potpisuje ugovor sa kucom "Multimedia Records" (pod licencom "Universal Music" za Srbiju i Crnu Goru) pocetkom 2005. godine.

U decembru 2005-e godine Marcelo izdaje rezultat njegovog dvogodisnjeg truda, "Puzzle Shock!" ("Multimedia Records"), sa singlovima "Sarada","Otkucaji". "Pozeriste" i "Novi Vavilon". Ovog puta Marcelo je saradivao sa Dragoljubom Markovicem, alijas Dr Dra (nekadasnji clan rock sastava "Nista Ali Logopedi", "Block Out", "X-centar"), koji je bio vise umesan u proces snimanja nego regularan producent, ucestvujuci u vokalnim delovima i svirajuci, a od gostiju se na albumu pojavljuju Sky Wikluh i Timjah (Bad Copy), Skabo, X-centar, Marko Milivojevic (ex-EKV), nadolazece mlade snage - Ministar Lingvista, DJ Raid i Flip Flop, kao i nezaobilazna diva hrvatske scene - Remi (Elemental). Marcelo je takode uradio neke producentske i aranzerske poslove. Rezultat je bio hip-hop album sa jakim rock, jazz i funk uticajima, koji je odbio nekolicinu fanova striktno orijentisanih na hip-hop, ali ujedno zadobivsi postovanje mnogih ljudi koji nisu upoznati sa tim zanrom.

Zajedno sa novim albumom dosli su i koncerti, sirom Balkana. Formirana je i ekipa zvana «Filter Crew» (Ministar Lingvista, Wikluh Sky, DJ Raid i Nensi), kao i prateca grupa "Shock! Orchestra".

Marcelo je 2006. dobio Davorin nagradu za najbolji rok/pop/hip-hop album iz Srbije, kao i nagradu TV Metropolis za najbolju pesmu godine, sto je jedinstveno priznanje za njegovo muzicko stvaralastvo. U poslednje vreme je vise okrenut svom glavnom zanimanju - pisanju. Redovni je kolumnista i novinar casopisa "Huper" i dnevne "Politike", a bio je i povremeni bloger na B92 sajtu. Pocetkom februara 2008., svetlost dana ugledao je njegov prvi roman: "Zajedno sami".

Treci studijski album, "Treca strana medalje", izasao je sredinom decembra 2008.

Stavit cu spot od stvari "Ponos",a za ostale stvari se sami pobrinite,jer ne zelim nekog nagovarat da slusa nesto,ova pjesma je tek tolko da cujete ko je i sta je =)
I jos imate Marchelovo gostovanje u Zagrebu,tocnije dolazak za predstavljanje novog albuma od strane izdavacke kuce Aquarius Records (da nebi bilo nesuglasica to je samo za Hrvatsku) =)
Takoder je gostovao na Blackoutu prije 2 tjedna mozda nesto manje...

Nista ljudi,respect,pozdrav,mir!!!

Budite pozdravljeni and may force be with you!!! xD









| komentari (7) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.