Greške u epizodama

< prosinac, 2005  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Sve ono što mi ne stane na prvi blog ;)

LINKOVI
The RUNHP
Die Deutche Nanny Fanpage
Lifetime's Official Nanny Page
Loving Lauren
Najbolji Nanny forum
The Nanny Museum
The Nanny Zone
The Official Charles Shaughnessy Website

Engleski jezik
Benjamin Salisbury.com
Darky's FF Pagename
Ian J. Ball's Nanny Home Pagename
Fran Drescher
Nanny Fine
Nanny Message Boards
Mary Ann's Nanny Fanfiction
Madeline Zima Fan Page
Madeline Zima Online
The Gracie Zone
The Nanny's Fab Four Fan Page
The Nutler Presents.... The Nanny
The Unofficial Nicholle Tom Home Page
The Zima Sister's Official Home Page
Zak's Awesome Fran Drescher Website

Fan Liste
Niles The Butler Fan List

Njemački jezik
Die Nanny Homepage
Die Nanny-Net
German Charles Shaughnessy Fanpage
Niles-and-CC.com
The German Fran Drescher Homepage
The Nanny 4ever

Španjolski jezik
Fran Drescher On Line
La Nińera Unofficial Homepage
Sheffieldmania

Portugalski jezik
The Nanny Unofficial Fan Page

Talijanski jezik
La Tata Fans Club

Francuski jezik
Une nounou d'enfer









ZANIMLJIVOSTI IZ PETE SEZONE
5.1 The Morning After
- U ovoj epizodi Franinu rođakinju Sheilu glumi Roseanne, koju znamo iz popularne serije "Roseanne". Ben Thomas (koji glumi Sheilinog muža) je bio Roseannin pravi muž u vrijema kad je snimljena ova epizoda. Razveli su se 2002. godine.

5.3 The Bobbi Fleckman Story
- Fran Drescher je glumila istu ulogu Bobbie Fleckman u filmu "This is Spinal Tap".

5.4 Fransom
- Yvonne Scio ovdje glumi Ariannu. Kasnije u istoj sezoni se pojavljuje kao Nigelova djevojka francuskinja u epizodi 5.21 The Best Man.
- Policajac Jeff nosi istu kravatu koju je Maxwell imao u epizodi 4.3 The Bird's Nest.
- Kane Picoy (policajac Jeff) već je glumio istu ulogu, u epizodama 3.8 i 3.19
- Ova epizoda je sadržajem slična filmu Mela Gibsona "Ransom".
- Muzika koja svira u pozadini kada g.Sheffield odlazi spasiti Fran je Secret Agent Man.

5.6 A Decent Proposal
- U ovoj epizodi se pojavljuje nekoliko producenata serije. Howie Preiser radi u hotelu kada Sheffieldovi dođu u Taj Mahal. Frank Lombardi radi u kasinu i pozove osiguranje zbog Nilesa. Andrew Mackensie glumi konobara koji pokušava reći CC da muškarci kojima šalje piće poručuju da im je dosta.

5.7 Mommy and Mai
- Sada se već dobro može vidjeti trudnoća Lauren Lane. Od ove epizode nadalje CC će nositi crnu odjeću, velike torbe i slično, kako bi se prikrila trudnoća glumice.

5.8 Fair Weather Fran
- Rick Shaw je nazvao lik kojeg glumi Ray Charles prema svom djedu - Sammy. Tijekom šeste sezone, Rickova žena je rodila drugog sina, koji je nazvan Jack Sam Shaw. Franino i Maxwellovo dijete Jonah Samuel Sheffield je dobilo ime po njemu.

5.9 Educating Fran
- Saznajemo da Fran ima rođendan 26. studenog. Spominje da je rođena 1970. godine ("give or take a year or six", kaže). Kasnije kaže da ima 34 - pa bi trebala biti rođena 1964. godine.

5.10 From Flushing With Love
- U epizodi 2.10 Whine Cellar, ujak Stanley na zabavi daje novce Brigtonu i kaže da je to od njega i tete Cookie. U ovoj epizodi vidimo tetu Cookie na brodu, ona svira žlicama po svojim grudima. I prilično je stara, pa je malo čudo da je to Stanleyjeva žena.

5.11 Rash To Judgement
- Ova epizoda je potpuno drugačija od originalne ideje koju je predložila Fran Drescher. U prvom napisanom scenariju Fran Fine je trebala dobiti hemoroide! Producentima se to nije sviđalo, pa su napisali ponovno čitavu epizodu. Također je izbačena scena u kojoj je Fran na zabavi Michael Boltona trebala skočiti u vodu u fontani, kako bi ohladila stražnjicu!

5.14 Not Without My Nanny
- Na kraju epizode Fran na prstima nosi nekakve male udaraljke. Kada joj Maxwell kaže da je voli i kada se poljube, možete vidjeti kako Fran udara tim malim udaraljkama u ritmu kako publika plješće. Slatko.
- Za ovu epizodu Shawn Holly Cookson i Terry Gordon bili su nominirani za Emmy u kategoriji "Outstanding Costuming for a Series for this episode".

5.15 The Engagement
- Gledajte torbu koju Gracie nosi kada dođu pred kućna vrata. Ista je kao ona koju su koristili u epizodi 3.25 Ship Of Frans, kada je obitelj bila na krstarenju, točnije kada su kupovali suvenire.
- Rick Shaw je napisao ovu epizodu i u scenarij ubacio svoje ime. To se može čuti kada Val dođe u kuću kako bi čestitala Fran i spominje da je Sylvija telefonski razgovarala sa "G.Chungom iz Rickshaw Hunan Palacea".
- CC dovuće u dnevnu sobu vješalicu sa Franinim haljinama i izvuče njih nekoliko koje možemo prepoznati iz prijašnjih epizoda. Tako vidimo haljinu nošenu u epizodi 3.8 The Party's Over, a prva haljina obješena na vješalici je ona u kojoj je Fran plesala "hustle" u epizodi 2.2 The Playwright.

5.16 The Dinner Party
- Adeline Drescher ovdje glumi sluškinju koja jede kavijar u kuhinji, pojavila se i u epizodi 2.24 Strange Bedfellows, kao dadilja. U epizodi se pojavljuje i Morty Drescher, pravi otac Fran Drescher.
- Redateljica/producentica Dorothy Lyman se također pojavljuje u epizodi.

5.17 Homie Work
- U ovoj epizodi CC odlazi u sanatorij, kako bi se nekako objasnilo zašto se lik neće pojaviti nekoliko tjedana. Lauren Lane privemeno odlazi iz serije zbog majčinskih dužnosti.

5.18 The Reunion Show
- Ray Romano glumi isti lik kao i u svojoj seriji "Everybody Loves Raymond".

5.19 Immaculate Concepción
- Vidimo da je ime odvjetnika iz ove epizode Chandler Evans, ime mu piše na pločici na vratima ureda. Chandler Evans je jedan od pomoćnika producenata serije. Zadržao je pločicu sa svojim imenom po zavšetku snimanja epizode.

5.22 The Wedding
- Postojala su dvije verzije ove epizode. Verzija A počinje scenom u kojoj Fran odlazi k majci, zatim ide naslovna pjesma, zatim scena u kojoj dolazi Jocelyn. Verzija B započinje Jocelyinim dolaskom, a tek onda ide scena Franina odlaska Sylviji. Verzija A završava sa Fran kada razgovara sa policajcem telefonom, dok verzija B završava sa dolaskom Maxwella kako bi ih spasio. U verziji A, nedostaje završna scena u kojoj Sylvija jede Franino obično donje rublje zamjenivši ga za jesteće rublje.
- Ova epizoda je nominirana za Emmy u kategoriji "Outstanding Lighting Direction for a Comedy Series".
- U početku je ova epizoda bila zamišljena i snimana kao normalna u trajanju od 22 minute. No ispala je preduga, pa su je ipak razdjelili na dvije epizode, zbog čega je dodano nekoliko scena koje u početku nisu bile planirane. Među njima su priča o Franinom negližeu i scena u kojoj se Fran, Val i Sylvija izgube na cesti. Kako bi se primjetilo koje scene su kasnije nadodane, dobar primjer je Nilesova kosa. U nekim djelovima ima dužu kosu (scene koju su snimljene originalno), a u nekim scenama ga vidimo sa veoma kratkom kosom (dodane scene). Na kraju je epizoda prikazan u dva djela, nadodane scene su činile epizodu 6.21 The Wedding I., a originalne scene 6.22 The Wedding II.
- Ulogu Maxwellove sestre u epizodi 1.17 Stop The Wedding je glumila Twiggy. U ovoj epizodi istu ulogu je odglumila Sophie Ward. Maxwellovu pokojnu ženu Saru ponovno glumi Bess Armstrong, koja reprizira svoju ulogu iz epizode 1.22 I Don't Remember Mama.
- Sylvia kaže da je Fran rođena dok je "Kennedy bio predsjednik", znači to je između 1961-1963.
- Daljinski za TV kojeg Fran ima u svojoj sobi je isti kojeg su upotrijebili u epizodi 3.12 The Kibbutz, u sceni kada se Fran prisjeća sebe kao tinejđerice.
- Franina vjenčanica je koštala $12,000. Kupljena je u poznatom dućanu vjenčanica Celeste u Beverly Hillsu.
- Darryl Hickman koji ovdje glumi svećenika koji oženi Fran i Maxwella, pojavio se u mnogim drugim epizodama u drugim ulogama. Najupečatljiviji je kao Nilesov doktor iz epizode 4.26 Fran's Gotta Have It i kao upravitelj Bloomingdalesova dućana u epizodi 4.12 Danny's Dead.
- U epizodi se pojavljuju i Sylvia i Morty Drescher, pravi roditelji Fran Drescher.
- Kada je serija bila originalno prikazana, postojala je scena u kojoj Fran u svojoj sobi gleda seriju "I Love Lucy". Pomoću kompjuterskih efekata ubacili su Lucy Ricardo (Lucille Ball) u Franinu sobu, pa su njih dvije porazgovarale o Franinom vjenčanju. Ova scena se više ne može vidjeti nigdje u svijetu, pa tako nije bila prikazana ni kod nas.
- Ako gledate pozadinu kada Brighton govori rabinu i svećeniku da se ne svađaju, možete vidjeti kako Maggie grli Maxwella.

14.12.2005., srijeda

2.10 Whine Cellar

- Kad Sylvia dođe prvi puta na probu svoje zabave iznenađenja, čujemo zvuk zvona, no cijelo vrijeme vidimo njene ruke, pa je nemoguće da je ona pozvonila!

*Zanimljivosti iz epizode
- Morty Drescher pojavljuje se po prvi puta kao ujak Stanley!



- 00:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #