* The Nanny - best moments *

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Linkovi

Moja nova stranica o "Dadilji"

dakle, možda ste već i primjetili - uvela sam ocjenjivanje epizoda. u ocjenu je uključena priča, humor i romantika. ocjene mogu biti:
- moje najdraže epizode
8-9 - najbolje epizode
7 - dobre epizode
5-6 - ima par fora







Opis bloga
Fran Fine (FRAN DRESCHER) je Židovka nazalnog, plačljivog glasa iz Queensa koju su upravo zadesile brojne nesreće. Dobila je otkaz na poslu i istovremeno ju je ostavio momak. Rješenje za prvi problem je nakratko pronašla prodajući kozmetiku na Manhattanu, što ju je odvelo do kuće Maxwella Sheffielda (CHARLES SHAUGHNESSY), bogatog engleskog udovca, inače uspješnog producenta na Broadwayu. Kako krivo pretpostavi da je Fran došla zbog oglasa kojim je tražio dadilju za svoje troje djece, ona biva zaposlena upravo s tim zadacima. Fran se ubrzo silno veže za djecu; Maggie (NICOLE TOM), Brightona (BENJAMIN SALISBURY) i Grace (MADELINE ZIMA), te se sprijatelji s batlerom Nilesom (DANIEL DAVIS) koji uvijek ima najnovije i najtočnije informacije o svemu što se zbiva u kući.

Tom neočekivanom zabunom, Sheffieldi su dobili ne samo dadilju, nego i cijelu galeriju živopisnih likova koji kao u paketu dolaze s Fran. Tu je Franina majka Sylvia (RENEE TAYLOR), Franina najbolja prijateljica Val (RACHEL CHAGALL) koja ima niski IQ i Franina baka Yetta (ANN MORGAN GUILBERT).

Fran je uspjela vratiti veselje u kuću koja je bila tužna sve od smrti gospođe Sheffield, a osim što je dijelom zamijenila majku za troje djece, javlja se tenzija seksualne privlačnosti između Fran i gospodina Sheffielda, što nikako ne odgovara njegovoj poslovnoj partnerici C.C. Babcock (LAUREN LANE), koja je u njega godinama zaljubljena i u Franny vidi konkurenciju.






ANKETA

Koji vam je najbolji lik iz serije "Dadilja"?




Current Results





FRAN DRESCHER
(Fran Fine)

Fran se rodila u židovskoj obitelji zabavljača (otac joj se nekoliko puta pojavio u seriji), a profesori u školi već su vrlo rano prepoznali njezin glumački talent. Svi su joj odreda sugerirali da odbaci svoj prepoznatljivi naglasak koji nije svojstven samo Fran već većini stanovnika Queensa.Zajedno s tadašnjim dečkom Peterom Marcom Jacobsonom otišla je u New York gdje su oboje pohodili nebrojene audicije za razne serije, brodvejske mjuzikle i kazališta. Nakon šest godina par se vjenčao (bili su zajedno od 15. godine života) i preselio u filmsku meku, Hollywood. Ni tu Fran nije imala sreće, najviše zbog svog naglaska koji joj je smanjivao broj mogućih uloga. I ona je sama uvidjela koliki je to uteg za njenu karijeru pa je počela odlaziti na satove govora koji su imali prilično neuspješan rezultat. A tada se 1977, kad je imala 18 godina, dogodio njezin prvi glumački debi i to u popularnom filmu 'Groznica subotnje večeri'. 1985. bračni par Jacobson doživljava pravu tragediju – provalnici koji su im provalili u stan i ne samo da su ih opljačkali, već su Petera zavezali za stolicu i natjerali ga da gleda kako siluju Fran. Nakon toga par se useljava kod prijatelja Dana Akroyda, a nedugo zatim Fran odlazi u kratkotrajni posjet svojoj prijateljici i slavnoj manekenki Twiggy u Englesku. Kako je Twiggy tada još uvijek bila aktivna što na filmu, što na pistama, Fran je većinu svog boravka u Londonu provela s njezinom malom kćerkom kojoj je u tih nekoliko dana ustvari bila dadilja. Upravo se ovdje rodila ideja o seriji 'The Nanny'.
Tijekom jednog avionskog leta prema Parizu Fran je među putnicima uočila tadašnjeg šefa CBS-a te ga uspjela nagovoriti da posluša njezinu ideju o humorističnoj televizijskoj seriji. Nakon što ga je impresionirala svojom upornošću, inteligencijom i šarmom, šef te velike televizijske kuće dozvolio je Fran da započne s ostvarenjem svojeg projekta koji je premijernu epizodu imao 1993.
Fran se od supruga rastavila 1999, a 2000. joj je otkriven rak maternice kojeg je uspješno odstranila i zbog kojeg je napisala knjigu 'Cancer Schmancer'. Iako nema djecu, Fran tvrdi da joj je njezin pokojni psić Chester u tom smislu bio sasvim dovoljan.


CHARLES SHAUGHNESSY
(Maxwell Sheffield)

Charles Shaughnessy koji u seriji glumi gazdu kuće, bogatog brodvejskog producenta Maxwella, rođen je u umjetničkoj obitelji – otac mu je bio pisac, a majka glumica. Maturirao je na prestižnom koledžu Eton kojeg pohađaju i članovi engleske kraljevske obitelji, a zatim je na Cambridgeu počeo studirati pravo jer je unatoč svojoj ljubavi spram glumi smatrao da treba naučiti raditi neki pravi posao.
Netom prije diplome Charles je ipak popustio svojim nagonima i počeo studirati glumu u Londonu te je nakon nekoliko godina uspio dobiti glavnu ulogu u popularnoj televizijskoj seriji 'Jury'. U Ameriku ga je dovela romansa – svoju je djevojku, glumicu Susan Fallender, odlučio slijediti preko Oceana, a u Americi je vrlo brzo počeo glumiti u sapunicama. Do danas je snimio nekoliko manjih filmskih naslova, ali se i dalje vrlo često pojavljuje kao gost u televizijskim serijama.


DANIEL DAVIS
(Niles)

Glumac Daniel Davis pravi je veteran. Iako u seriji 'Dadilja' vrlo uspješno glumi batlera engleskog podrijetla, zanimljivo je da je ustvari rodom iz Arkansasa. Glumio je većinom u mjuziklima, a i mnoga američka renomirana kazališta imala su ga kao člana. Odradio je nekoliko manjih uloga i u filmovima ('Lov na crveni oktobar', 'Havana' i 'K-9'), a pojavljivao se i u mnogim serijama ('Zakon Los Angelesa', 'Kafić uzdravlje', 'Cagney i Lacey' itd.) Tumačio je i ulogu profesora Moriartya u 'Zvjezdanim stazama'.


LAUREN LANE
C.C. Babcock

Lauren Lane, hladna plavuša koja u seriji glumi ljubomornu C.C, rođena je u Texasu, pohađala je glumačku akademiju te se specijalizirala za kazališne uloge (iako se pojavljivala i u nekim popularnijim televizijskim serijama). Lauren je član The Actor's Ganga, eksperimentalne kazališne družine koju vodi glumac Tim Robbins i koja stvara samostalne teatarske produkcije.

"KISS LISTA"
Niles i C.C.

epizode:
2.23 A Kiss Is Just a Kiss
3.01 The Pen Pal
4.26 Fran's Gotta Have It
6.22 The Finale
6.22 The Finale

Fran i Maxwell

epizode:
1.18 Sunday In The Park With Fran
2.07 A Star Is Unborn
2.11 When You Pish Upon A Star
2.23 A Kiss Is Just a Kiss
3.06 Shopaholic
3.09 The Two Mrs. Sheffields
3.19 Your Feets Are Too Big
3.24 Green Card
3.26 Pup In Paris
4.01 The Tart With Heart
4.20 The Nanny and The Hunk Producer
4.26 Fran's Gotta Have It
5.03 The Bobbi Fleckman Story
5.12 One False Mole and You're Dead
5.14 Not Without My Nanny
5.15 The Engagement

Citat dana - 4.17 Samson He Denied Her
C.C.: I am the meat in an idiot sandwich.

Skinite nekoliko nedavnih Franinih intervjua:
Ellen Degeneres Show 29.9.2005.
Tony Danza Show 30.9.2005.
Jimmy Kimmell Show 14.9.2005.

Pogledajte i...
GREŠKE U EPIZODAMA
ZANIMLJIVOSTI IZ EPIZODA
Croatian Nanny Fan Page

Image hosted by TinyPic.com
Kliknite koji put i blog Fran Drescher
njeni postovi:
15.9.2005. What Progress?
9.9.2005. What We Don't Know is Killing Us
24.8.2005. Going to the Doctor…
14.8.2005. Sounding the Alarm

SLIKE sa proslave petogodišnjice završetka snimanja serije!

Pogledajte kratak video isječak snimljen prije par mjeseci na proslavi petogodišnjice završetka serije...Fran & Charles video

moj banner








ZANIMLJIVOSTI


Blizanci koje će Fran i Maxwell dobiti u seriji nazvani su Jonah Samuel i Eve Katherine, a imena su dobili prema pravoj djeci rođenoj za vrijeme snimanja serije...Jonah i Eve su blizanci Rachel Chagall (Val), Katherine - kćer Lauren Lane (CC), a Samuel - sin Rick Shawa (jedan od producenata serije)...


Pet godina nakon završeta snimanja serije,glumci iz serije su se ponovno okupili na snimanju posebene epizode nazvane "The Nanny Reunion: A Nosh to Remember", koja će biti emitirana 6. prosinca na američkoj televiziji...nadam se da će je jednom otkupiti i naš RTL.
Žalosno je jedino da u projektu neće sudjelovati Daniel Davis, poznatiji kao Niles.


Lauren Lane je u sezoni 5. bila trudna. Dok je C.C. u seriji bila u "sanatoriju" (epizode 5.18 - 5.21), Lauren je dobila kćer Kate.


Roditelji,sestra i baka glumice Fran Drescher se i u stvarnosti zovu Sylvia,Morty,Nadine i Yetta. Njeni roditelji su imali i male uloge u seriji.


Peter Marc Jacobson,bivši muž Fran Drescher i producent serije, pojavljuje se u epizodama 2.07, 3.01 i 6.15


Chester, kojeg smo mogli gledati u mnogim epizodama kao C.C.-inog psa, u stvarnosti je bio pas Fran Drescher.


Doktor iz 6. sezone,s kojim Sylvia ima aferu,je u stvarnosti pravi muž Renée Taylor.


Rachel Chagall (Val) bila je na kraju sezone 6. trudna. Blizanci su nazvani Jonah i Eve, te su po njima dobili imena i blizanci od Fran i Maxwella.


LINKOVI
Loving Lauren
The Nanny page
The Nanny videoclips
Official Lauren Lane fanlisting
Niles-the Butler fanlisting
Niles & C.C. fanlisting



Free Web Counter

Free Hit Counter

10.11.2005., četvrtak

Svećenik: Chastity Claire, uzimaš li...
CC: Da!
Svećenik: Proglašavam vas mužem i ženom. Poljubite mladu.