www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Glittery texts by bigoo.ws

>

The Dog's

27.10.2006., petak

Papillon

Bokić svima! Tnx na komentarima. I... Evo mene napokon! Oprostite mi svi što me dugo nije bilo i što vam nisam komentirala,ali nemam baš vremena. Ali evo,sad sam našla vremena za napisati post.
U komentarima sam vidjela da me jedna cura,mislim Lana zamolila da napišem post o preslatkim Papillonima jer i ona ima jednog. A ja drage volje sada idem pisati nešto o tim malim,slatkim i dosta rijetkim psićima!
Image Hosted by ImageShack.us
To je srdačan mali španijel (kontinentalni - ne potječe iz Engleske), bogato odlakan, elegantan sa živahnim kretanjem. Uši podsjećaju na krila leptira, a drži ih uspravno i uvijek u istom položaju. Varijetet ovješenih ušiju naziva se falen (phalene). Rep je visoko postavljen, jako pokretljiv i bogato ukrašen dlakom. Tijelo se skoro izgubi u gustoj, dugoj, lagano valovitoj i mekanoj dlaci. Boja - od crne do limunsko žute. Može biti i dvobojan (bijela i smeđa) ili čak trobojan. Visina - do 25 cm, težina - ispod 4 kg. Papillon je jako pametan, po prirodi zdrav i može doživjeti do 17 godina.Papillon je stara rasa koja potječe iz Nizozemske i Francuske. Njeni preci su nacrtani već na Tizianovim slikama. Leptiraste uši nastale su potkraj prošlog stoljeća. Srdačan je pas, lukavog i ukrasnog izgleda. Unatoč malenoj veličini, odlučan je, hrabar i jako oprezan. Članove obitelji bezgranično voli, privržen im je i vrlo se rado igra. Pravi je pas za pratnju kojeg možemo imati i u najmanjem stanu. Voli kretanje, što ne znači da s njim moramo ići na duge šetnje. Lijepo krzno treba redovito i pažljivo njegovati i čistiti. Potrebno mu je malo hrane, ali mora biti kvalitetna. Papillonu je jako sličan kontinentalni patuljasti španijel - phalene (vještica), koji ima viseće uši i smatraju ga papillonovim pretkom. Oba su psa iznimno draga i privržena.
I EVO MALO SLIKA:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 14:51 - Zalaj,reži,cvili! (18) - Troši tintu,a nemoj! - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Opis bloga

Psići

Slike od nekih vrsta pasa


Cursors