Pjesme s drugog kata

30.08.2008., subota

Nekakvu ranu glad osjećam, jer sam pâ žrtvom Pošasti subotnjeg ručka, a šta su oni ručkovi u kojima aveti sinoćnjega alkohola kradu okus hrane prije nego ti do papila (pupila, pupoljaka? ne sićam se) dođe.

Obroci sredine dana preko sedmice su, u svojoj samouvjerenoj biti, škart, i njima ništa ne može naškodit više od njih samih. U iznimnoj situaciji kad pojedeš Ručak preko sedmice, zapečeni grah će ti spržit usta i dva dana kasnije će ti večernje knedle bit bez ukusa.

Nedjeljni ručak je u svojoj esenciji nerazlučiv od subotnjeg, te ga se ne treba posebno razmatrati.

Sinoć sam prvi put u životu sazna da imam 80 kila. U svojoj srednjoškolskoj tvrdoglavosti sam svake godine na pregledu ima 68, a pred nekih više godina je žena u servisu naštimala mi vezove na skijama na težinu od 75, makar sam tvrdia da imam 70.

Pred dvi sedmice sam jea iglice, krasne čudne duge ribe, koje sam ka mali viđa možda jednom liti kad bi nam ispod broda proplivale ("Iglica! Dođi vidit iglicu!"), a sad sam ih pojea više nego sam ih ikad vidia.

Inače, riječi su važne. Da znam točno reć šta oću, zna bi šta oću napravit, šta trebam napravit i kako to napravit. Dokle su ideje magličaste i neizrecive, i djela su neizreciva i neizvodiva.

- 16:00 - commentary, controversy, chatter, chit-chat (4) - Isprintaj - #
Dilatacija vremenska, uvik nešto zajebe. Ima sam fluidnu, tekuću, laganu rečenicu u glavi, pa sam je zaboravia. I računam, lipi mi je ovo nastavak pisanja, jer je isti ka i sve do sad. I puše mi čak za vrat, i kao dobar znak se lijepi vanka za mene.

Skorena voda u plavome kajinu, peckanje u kasnim očima, svo razmišljanje umočeno u lokvu pod čelom šta se napunila pivom u jedan ujutro, i tako to.

Sve to ka neko odugovlačenje dođe, nadomjestak onome šta sam mislia reć, pa zaboravia. A možda i nisam, nego sam samo to zamislia. Je li, jel može bit da sam u podsvjesti izmislia savršeni post, da složi sve, opravda me, zbroji me i prikaže me, a onda sam ga kao zaboravia, i sad navodno kao pričam široke priče okolo i naokolo, da bi pokaza da sam ima taj post, ali ga kao pokušavam pronać. A

De, jebote, pretjerujem. Mislim da bi treba uživat u ovo nešto alkohola šta me omekšava i pustit ovo. Nije da nema poante, al nemam u ovo doba elegancije za sve složit zaokruženo.

Laku noć.
- 00:57 - commentary, controversy, chatter, chit-chat (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

This is one of his earlier lessons in being preterite: he won't escape any of the consequences he sets up for himself now, not unless it's by accident.