Zaglavlje bloga3

utorak, 30.05.2017.


Tek slika, dvije iz lutanja Japanom
Nara park

- 04:16 - Pusti vodu (5) - Isprintaj - #

Tek slika, dvije iz lutanja Japanom

- 04:16 - Pusti vodu (6) - Isprintaj - #
utorak, 16.05.2017.


Napkon je vrijeme krenuti

Nakon mjeseci iščekivanja, planiranja, maštanja, napokon je došlo vrijeme da se krene. Ostadoše još samo palac i kažiprst za brojanje dana do polaska.


SPREMNI SMO


Svjetski putnici
- 15:28 - Pusti vodu (16) - Isprintaj - #
ponedjeljak, 08.05.2017.


Treba li kritizirati?


Často znamo njurgati kada vani vidimo nešto što nam ne sjeda, što nas ljuti. Većina će samo proći njurgajuči u sebi, ne pokušavajuči ništa učiniti, "To je briga nekog drugog". Ja ne spadam u takve. Volim njurgati i prigovoriti, tražiti rješenje kada znam da sam u pravu. Ispunjen sam zadovoljstvom kada vidim da su moje kritike urodile rješenjem problema.

Možda to nekome izgleda kao sitnica, no mene je dugo ubadalo u oči kako na javnoj slavini, pored koje prolaze žedni turisti crvenim slovima piše : Voda za piće. Pa tko bi lud pio vodu iz slavine na kojoj crvenim slovima piše nešto što nitko od turista ne razumije. Dvije sam godine pisao turističkoj zajednici da to izmjene, dok na kraju nisu obrisali crveno i napisali zelenim slovima. Sitnica, no žednim turistima sigurno od neprocjenjive pomoći.

Slično je bilo sa fontanom u centru grada, poklonom grada Kawasakia prijateljskoj Rijeci. Fontana je to pored koje se obavezno zaustavljaju turisti, pa i japanski. Umjesto objašnjena, na fontani je godinama stojala samo mala aluminijska pločica sa inventarskim brojem. Opet sam pisao i traži da stave pločice sa objašnjenjem na nekoliko jezika o kakvoj se fontani radi. I gle čuda. Od nekuda se pronašla brončana ploča sa natpisom na japanskom jeziku a ispod nje je postavljeno i objašnjenje na hrvatskom.

Na izložbi o Rječkom karnevalu, umjesto slika razuzdanih povorki, ja sam sudjelovao sa slikama gomila smeća i ljudi koji pišaju iza kontejnera, pored zatvorenog javnog wecea kojemu je radno vrijeme do 16 sati! Jasno da sam slike poslao i turističkoj zajednici sa pitanjem: Zar vas nije sram? Ove je godine radno vrijeme ipak produženo!Ovaj puta prilažem slike japanskog parka ispred Osnovne škole Vežica. Mjesecima su umjesto jezerca zjapila prazna, suha korita. Pisao sa ravnateljici škole i pitao ju: Zar vas srce ne boli svaki dan kada prođete ispred škole pored zapuštenog parka, inače japanskog poklona i jedinog takvog u ovom dijelu Europe. Duša mu je ukradena. Voda je osnova svakog japanskog parka. I gle čuda. Nije prošlo desetak dana a park je oživjeo svojim slapom i jezercima. Danas kao da su me pozdravljale perunike pored vode. Prekrasan prizor.Japanese garden, 29. 4. 2017.Japanese garden, 4. 5. 2017.Japnese garden, Iris, perunika, 8.5. 2017.Treba li ukazivati i prstom upirati? Ja mislim da treba. Koliko sam ja pridonesao da se ispravi ovo o čemu sam pisao? Ne znam. No imam zadovoljstvo kada vidim da je ispravljeno.Ova je slika napokon ubačena direktno sa tableta. I to je napokon rješeno. Klik na sliku za prikaz u normalnoj veličini.

- 20:26 - Pusti vodu (16) - Isprintaj - #
petak, 05.05.2017.


Gradski toranj

Ovo je proba pisanja i rada sa tableta, umetanja slike u androidu a ne u windowsima kako sam to naučio sve ove godine.

gradski toranj

Ova je proba učenje da znamo kako se javljati iz Japana.
Vidim da se za sada pojavljuje link slike umjesto slike, no i to je nešto. Može se slika pogledati klikom na link, a biti će toga iz Japana.

Ovaj novi "acer" zadužen je da bude i vodič u Japanu i veza sa blogom.

Sve je spremno

Ova je fotka ubačena sa mog dobrog kompa

moj hrast

- 20:48 - Pusti vodu (10) - Isprintaj - #
<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Fotoalbumi iz Japana

Kyoto, Fushimi Inari Shrine
Japan 2016
Asahi Beer Tower and Tokyo Skytree
Japan 2017, album 1
Miyajima, Hiroshima, Torii gate during low tide
Japan 2017 album 2

Videa iz Japana

Pjevamo u Karaoke baru
Najviša zgrada Japana
We'll be back

< svibanj, 2017 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

  • Image and video hosting by TinyPic


  • Volim gljivarenje
    Judino uho


    Za sve ribare i zaljubljenike mora
    Design by More ljubavi

    Uz rivuBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se