Terorija i prasak

10.10.2007., srijeda

Nesvakidašnji događaj u Ljutoj

Koliko tumačenje i provođenje zakona teško ide u korak s današnjim svijetom, svjedoče najnoviji događaji koji su ovih dana pogodili selo Ljuta u Konavlima. Cijela Dubrovačko-neretvanska županija podijeljena je nakon jučerašnje vijesti koju je potvrdila PP Dubrovačka, kako je D.P. (43) zadržan u pritvoru zbog osnovane sumnje bludničenja nad maloljetnicima. I ne bi bilo problema, niti dileme, da se tijekom postupka nisu pojavili neki krajnje neobični detalji samog slučaja.
Naime, D.P. je optužen da je u kasno poslijepodne dana 16. rujna ove godine u svojoj kući u Ljutoj održavao bludne radnje s A.H. (10), S.I. (10) i B.D. (8). Međutim, iskazi D.P., a i sve trojice maloljetnika, bacaju posebno svjetlo na ovaj slučaj, čineći ga jedinstvenim u hrvatskoj, ali i svjetskoj pravnoj praksi.
Prema iskazu D.P., tog se dana vraćao kući iz jednog dubrovačkog hotela u kojem radi kao konobar, kada je ispred poznatog restorana „Konavoski dvori“ zatekao tri gore spomenuta maloljetnika kako se igraju loptom. Kako im je lopta u jednom trenutku pobjegla u pravcu D.P., on je otišao po nju i dodao je dječacima. Dječaci su mu loptu neprestano dodavali natrag i inzistirali da s njima nastavi igru, a D.P se nakon nekoliko njihovih pokušaja doista i pridružio. Prema iskazu istražnoj sutkinji, i sam voli djecu, mada se nikada nije ženio niti imao djece. Nakon igre, koja je potrajala oko 20 minuta, djeca su mu predložila da se odmore i da odu na sladoled u obližnji restoran. D.P je, iako je isprva pristao, kasnije odbio jer kod sebe nije imao dovoljno novca budući da mu je plaća kasnila. Dječaci su tvrdili da oni imaju novca i nakon nagovaranja ga nagovorili da ipak odu na sladoled. Nakon otprilike sat vremena provedenih u restoranu, za koje i sam D.P tvrdi da su prošli u ugodnom boravku s djecom, krenuli su kući. Međutim, djeca su ga zamolila da ih odvede do svog doma kako bi im pokazao gdje živi kako bi ga opet pozvali da se igraju. Ništa ne sluteći, D.P. je pristao. Pred samom kućom, dok se, prema vlastitom iskazu, „igrao“ s najmanjim B.D., osjetio je udarac nakon čega nastaje rupa u njegovom pamćenju. Sljedeće čega je svjestan je da je bio zavezan za krevet i da se dječaci redaju nad njim izvodeći bludne radnje u njegovoj vlastitoj spavaćoj sobi. Dječaci su nakon otprilike sat vremena otišli, ostavivši ga zavezanim. Sutradan ga je pronašla i odvezala njegova majka D.P. (68) koja živi u susjednoj kući.
Iskazi dječaka se ponešto razlikuju, te oni tvrde da nisu išli na sladoled, kako tvrdi D.P., nego da su mu u restoranu platili dvije porcije ćevapčića i nekoliko piva te da ih je D.P. sam pozvao u svoju kuću i tražio da ga zavežu za krevet i tako ostave.
Dječaci, koji su pod neprestanom kontrolom dječjih psihologa i socijalnih radnika, ne pokazuju nikakav strah ili traumu, već naprotiv, jedva čekaju ponovno vidjeti D.P. i neprestano zapitkuju kada će se opet igrati. Osobito je glasan najmlađi B.D. koji neprestano pita kada će ponovno vidjeti „čika D…….“ i kada će se ponovno igrati konjića.
S druge strane, D.P. je u teškom psihičkom stanju, iznimno je rastreseni i neurotičan, a njegovu obitelj osobito brinu reakcije javnosti, ako se dozna njegov pravi identitet, osobito zbog toga što je D.P. razvojačeni branitelj i bivši vaterpolist VK Jug.
Policija i Državno odvjetništvo intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, a Vlada i Sabor još ne znaju kako da se odrede o ovom problemu.

- 23:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Parlament