Slično: biti ili ne biti?

U različitim razgovorima s različitim ljudima čula sam naravno različita mišljenja o istoj stvari: duga veza!
Prva strana!
''Ma što će ti duga veza, to je samo trošenje vremena na jednu osobu.''

''Skupa ste već nekoliko godina, znaš već sve o njemu/njoj. Kako će vam onda tek biti dosadno u braku?''

''Kako ti nije dosadilo provoditi stalno vrijeme s njim, a u moru milijun drugih riba?'' - ova mi je najjača! thumbup

''Pa halo, propuštaš svoje najbolje godine života na njega/nju. Nećeš iskusiti kako je to s drugima.''

''Kada prekinete bit će ti žao što si provela/o mladost s njim/njom!''

''Ma daj već ste gnjusni postali od tolike lažne ljubavi.''

Dalo bi se tako nabrajati i nabrajati..

Druga strana
''Koliko ste već dugo zajedno? Ooo, pa to je prekrasnooo!''

''Neka, volite se djeco.'' - bakina !!

''Sada si našla/o pravu ljubav. Nemoj zabrljati i onda ponovno trošiti vrijeme na pronalaženje, prilagodbu..''

''Tebi je sigrno super što znaš da je netko tu za tebe..''

Ne mogu se više ovdje prisjetiti ni jedne. Dosta žalosno :S

A sada, moja straana. Zašto prekinuti vezu samo zbog toga što više nećeš moći iskusiti nekoga drugoga? Kao da je to bitno! Samo će loše glasine o tebi o tebi kružiti. A i ako si već pronašao nekoga s kim možeš podjeliti sve svoje jade, tajne, sreću i tugu, zašto onda odustati od toga? Drugo je sada da je tu treća osoba, svađe i slično. Ali ako se voli iskreno, treće osobe nebi trebalo biti. Jer treća osoba nije znak prevare, to je znak loše veze. Poneke svađe i nesuglasice su tu da vezu začine, da se ''statistička linija veze'' malo promjeni. Druga stvar je da je veza nesretna, da su tu učestale, neugodne i stalne svađe.
Zamislite situaciju, bili ste u sretnoj vezi dosta dugo. Ostavili ste partnera zbog ''simpatije''/zabave/avanture/ i nakon nekoga vremena ste odlučili ponovno pronaći srodnu dušu. U 90% slučajeva se ista sreća neće ponoviti. A i tu su one viječno solo duše. Njima ne treba nitko, pih, što će njima još jedna obaveza. Čujemo se za neekih 10 godina ;)
Sve u svemu, zaključak: Bez ljubavi nema života. Dokažite suprotno!Samo veliki ljudi mogu uistinu voljeti. (Leonardo da Vinci)


Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi. Alen. cerek

15.07.2011. u 23:28 · Ostavi komentar (12) · Isprintaj · #

Strah iz djetinjstva, odvratnost ili nešto više?

Svatko od nas ima određenu odbojnost prema nečemu, koju svaka osoba, bio to psihijatar ili običan laik može uočiti. Recimo: let avionom, kišnoj glisti ili balkonu. Iz takve smetnje fobična osoba to opisuje kao iracionalan strah, a iz tog ''straha'' koju trpi fobična osoba izlazi i pogrešan način lječenja tipa ''Nemaš se čega bojati!, Ma neće ti to ništa!.
Kako objasniti fobiju? Mnogi stručnjaci su se složili oko nečega, fobija je stresna reakcija u obliku gađenja, a strah se razvija naknadno (kao posljedica). Kada osoba vidi miša, doživit će patnju i strah, drhtanje i veoma ubrzan rad srca. Uvidjevši da mu miš stvara neugodan osjećaj osoba će što više izbjegavati miša, ali to nije iracionalno jer ta žitovinja može nauditi upravo time što izaziva fobičnu reakciju. Po meni, fobija i alergija su dvije veoma sllične (ne iste) stvari. Primjer; fobičar reakciju na nešto ne može voljno suzbiti, baš kao što alergičar ne može sam sebe prisliti da ne kiše ako mu pelud uđe u nos.
Terapija otupljivanjem
Kako bi se ''rješili'' fobije mnogi se odlučuju na navedenu terapiju. Stvar je u tome da se fobična osoba izlaže posljedici fobije. Pojačanim izlaganjem doći će do tolerancije, upravo kao što nakon nekog vremena ''otupimo'' na neugodan miris. Ali naravno, terapija se ne može provoditi na svakoga. Jel kako izlječiti osobu koja ima fobiju od stresa, amputacije?
Uz tu terapiju, uvelike pomaže i razgovorna terapija koja ublažava tegobe u težim slučajevima, jer terapeut služi kao osoba koja daje potporu, osigurava društvo i daje razumjevanje.
Fobije od svega živoga
Ovo svakako morate pročitati, doslovno je naslov.
Fobija od:
vjetra - ANEMOFOBIJA
stepenice - BATMOFOBIJA
računala - CIBERFOBIJA
ribe - IHTIOFOBIJA
zgodne žene - KALIGINEFOBIJA. Mogla bi nabrajati i nabrajati.

Imam pitanje za vas. Imate li vi kakvu fobiju, strah, gađenje prema nečemu? Nadam se da vam neće biti problem to podjeliti s nama sretans poštovanjem, ja wave

09.07.2011. u 18:42 · Ostavi komentar (18) · Isprintaj · #

Pomoć!

Imam jedno pitanje, stvarno bi htjela čuti vaša razmišljanja. Ali prvo moje razmišljanje.
Radi se o učenju i navikama vezanim za to. Eto, imala sam sreće da sam u srednjoj i osnovnoj prolazila s odličnim. Nikada mi nije bio problem sjesti i naučiti nešto. Uz to, možda je i bio mali pritisak od strane brata koji je sve godine svoga školovanja (pa čak i na fakultetu) prolazio s odličnim! Ali nikada se nisam htjela natjecati protiv njega, odnosno, da budem bolja od njega, nego sam svo ovo vrijeme učila kako bi znala nešto za 10 godina i normalno kako bi mi bilo lakše upasti na željeni fakultet!! Osoba sam željna znanja i uvijek želim saznati nešto novo, bilo to korisno ili ne. Ali nažalost, jedna moja vrlo draga osoba je potpuna suprotnost od mene.
Od kako ga znam, nikada ga nije zanimala škola previše. Radije bi spavao cijeli dan i imao na umu da sutra ima važan ispit, nego da sjedne i barem pokuša naučiti nešto. Ma samo za prolaz, samo za 2! Ali ne, nikako ga nismo mogli nagovoriti da nauči. Tu vrlo lošu naviku prakticira i dalje. Prije nekog važnog ispita, kolokvija ili slično, učit će tek dan prije, ili nažalost samo par sati prije tog dana. Kada razgovaramo, uvijek izbjegava tu temu, a kada ga pitam kako je prošlo, odgovor je uvijek isti: ''Nikada bolje''. Što uraditi? Kako da mu objasnim da neće uspjeti najbolje u životu samo sa srednjom školom? Pogotovo ne ovdje u Hrvatskoj gdje se većina poslova dobiva preko veze. namcor
Tvrdoglav je. Puno puta smo se i posvađali zbog toga, ali budimo realni: nisu fakulteti ovdje da služe ljudima da bezveze troše svoje vrijeme.

Zahvaljujem se svima koji će barem pokušati pomoći. sretan''Znati više da bi se moglo više i da bi se bilo više.'' (Chardin)

s poštovanjem, ja wave

04.07.2011. u 16:07 · Ostavi komentar (17) · Isprintaj · #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se