Alo folklor

27.11.2007., utorak

Na krivendac

Kad smo počeli prije dva miseca s novin načinom probi (žešćin) e da nas je onda bilo vidit. Image Hosted by ImageShack.usU novon prostoru kojeg su Saša i Ivan opiturali, a Saša s kolegon izbrusija parket i napravio ormar i police kroz donaciju Lončara.
Sudaranja, guranja, smija. Dvi ure, koje ipak prolete. Još da je malo uključit mozak i popantit sve to. Na probu se oblači višeslojno. Nena je pravi primjer kako se kvalitetno višeslojno obuća. E koliko se samo puta tijekon probe obuče i svuče. Image Hosted by ImageShack.us
Vidi se pomak, mali. Željni plesova drugih krajeva rado smo prihvatili novi način rada. Tili smo radit nešto življe. Znamo da Dražanu baš i nije lako s nama i objašnjavanjem, al nabavit ćemo ploču za crtanje. Kreda ili po modernu flomaster? Ma nek bude kreda više je u etno stilu.

Na probe se više ne kasni – pohvalno! Nema žvakanja. Zagrijavanje nam je možda najjači dio. Sinoć je Milo Hrnić bio na repertoaru. Dok se Miljenko Image Hosted by ImageShack.us zagrijava negdje na pučini loveći lignje i slušajući Hrnića priko mobitela šta mu žena Ana (koja inače prodaje nože) pušta. Marina T. i Eti su rekle da bi mogle nam drugi put ubacit nešto aerobica u sve to. Amo probat i to.

Šta se tiće plesova za zagrijavanje meni je ipak najdraže Šokačko kad ga usitni 100 na sat.
Radili smo Ličko kolo s Ivanom – asistentom inače pleše za nas i za Brodosplit. Nećemo komentirat dalje! Novo Ličko kolo „Oćemo li Ličko kolo?“ A mi jedan u petak, jedan u subotu :“Oćemo !“

Ne moš virovat doveli smo ga do kraja. Dobro sad bucamo korake: „Unutra, umistu opa, unutra opa, ma te unutra-vanka đir. Puska, hm.. Đikac! Dino je sinoć napokon doša na svoje, pleše se nešto u njegovom stilu plesa izbacivanja nogu. Ima malih negodovanja od strane simpatizera stare koreografije Like koja je trajala koliko si tio. Moga si je nikad dovest do kraja. Ta koreografija bila je više nekako ležernija po malo u baletnom stilu. Zapravo neko free style nijemo kolo. Mislin da će Duje najviše žalit za tom verzijom.

O Tancu neću puno, samo ne znamo više di udaramo i šta ide iza čega. Marina je sve to lipo zapisala, izračunala, vjerojatno ćemo za par dana kad provjerimo jel to točno stavit i na blog.

Još jedna važna vijest da tu Liku ne radimo bezveze. Kupili smo ( MI ) i nove lipe nošnje. Naručili smo ih čoviće negdi ima sigurno prije 6 miseci i nikako da dođu. Znam, znam, triba vrimena za to sve otkat, ušit, ispeglat na crtu. Al sad smo lipi. Imamo prave, originalne nošnje. Jeeee!

Mislili smo u njima otplesat ples na Kačićevon trgu ovo lito kad smo imali svoj Megaspektakl no nisu bile gotove tada. Zato nam je naš dobri i dragi KUD Brodosplit još jednom uskočio i posudio nošnje. E FALA VAN! Al ne možeme posuđivat cili život. Triba imat svoje za ić na smotre. Kako te samo ogade ako si doša u falšoj nošnji.
Image Hosted by ImageShack.us
Manekeni Saša i Marina prvi su se obukli i uslikali. Ima još posla oko tih nošnji. Na te crvene đilete stavit ukrasne botune. Naručit nove muške kape i još 16 pari novih opanaka. Para, para, dajte nam para! Najžešće mi je kad me upitaju :“Jel vama za svaki ples triba druga nošnja?“ Ma ne triba, dragi naši vrsni poznavatelji folklora, doktori, magistri, visoko obrazovani, novinari i ostali službenici. Mi ćemo i Slavoniju i Baranju i Posavinu, Linđo, Korčulu, Split, Ivančice otplesat u našin Makarskin nošnjama. Sve ćemo unificirat. Alo di im je opća kultura? Prvo bi ih tribalo sve dat na jedan duužiii tečaj o folkloru i kulturnoj baštini. Najbolje je kad neko ide pametovat o folkloru al folklora nije ni vidio ni čuo pošteno a kamo li sudjelova u radu neke takve udruge i vidio kako se sve to radi. Koliko nam triba da se obučemo, počešljamo, upletemo kosu, našminkamo. Neće nas niko razvlačit ka žvake. Ne odričemo se đabe našeg slobodnog vrimena i ulažemo trud u ovo već četiri godine. Tribaju nam nošnje opet kažem alo. Al kao šta rekoh u prvom postu na takve „pametne“ izjave samo se smijemo. Štaš kad im se ne da objasnit.

Duje i Ilija stižu oko 15.12. tribat će i s njima proć brzi tečaj svega. Kad pogledaš sad te naše muške: Zoran, Dražen (Cici), Dino, Saša, Teo, Ivan pa stvarno su vridni. Postaju pravi plesači. Brže vataju nego ženske. Al stić ćemo ih. Hi, hi, hi…Image Hosted by ImageShack.us
Sanja je neki dan sila na nogu pa joj i dan danas nešto ne štima. Ivana K. nikako da ozdravi. Daj Ivana meda, limuna, čaja, pitaj u Vukovića u ljekarni nešto za grlo. Imaju i za cirkulaciju neki novi vrag. Ginkobiloba?!

Kad se sve zbroji još nije sve kako triba. Proć će vrimena do tog nekog savršenstva. Valjda će sve sist u noge do novog sada već MEGASPEKTAKULARNOG SPEKTAKLA, ljeto 2008. Do tada bit će sve vjerojatno naopako, ka šta mi znamo - na krivendac, s puno, puno smija.

- 18:55 - Komentari (65) - Isprintaj - #

19.11.2007., ponedjeljak

Čakovec!!!

Metković nas vinuo u daljine na Državnu smotru folklora koreografiranih plesova u Čakovcu. Tu je već bilo više posla. Pozovu te u društvo dvanaest ponajboljih ansambala Hrvatske. Opet neki Tempet među njima. Već san bila luda misec dana prije. Vidi ko može ić, sredimo nošnje, rezerviraj bus – ej, Brodosplit će se vozat s nama u busu, bit će ka na ekskurziji.
Ivan će opet plesat na dva kraja za dva društva.

Triba otplesat Starogradske Makarske plesove i još nešto. A šta, a šta a šta… Ide Ražanac! E koliko su ženske to vježbale. Skoro svaki dan. Neke su i smršavile, iako nisu tribale. Stupči, žulji, vuci kolo na sridu. Sanjale smo to ako smo opće uspile zaspat navečer nakon probi. Mogu zamislit kako je bilo Ivani našoj kolovođici. Al kad je ovo lito dobila tu ulogu imala sam povjerenja da će je super odradit.

Ekipa Tempeta došla je na vrime bus je krenio … Svi su bili na broju.uključujući naš novoosnovani band (Stela, Vlasta, Nikolina, Edi, Zelić i Martin plus Fiste i Veža) . Tribalo je skupit još ekipe za pun bus. Naravno koga ćemo mi skupit nego već spomenuti KUD Brodosplit. Fotografa komada dva! Ana Br. i Fiste! Slika će bit ko u priči.
Image Hosted by ImageShack.us


Valja napomenit da smo u izvidnicu dan ranije poslali dio ansambla Tempet, članova 4 ( Marina, Duje, Ilija i Tomo) Image Hosted by ImageShack.us u izvidnicu pozornice. A slušaj nikad ne znaš koju dasku neki mogu popustit pa da nam se upropasti nastup. Tijekom vožnje stalno smo dobivali detaljne upute s terena. Malo su zvali Sašu, malo Željku, pa kad se ne bi Željka javila onda Sašu… U roku dva sata njihovog boravka u Čakovcu uspili su se upoznat sa svim stanovnicima i završit na Internet stranici kafića, kao „ekipa iz Makarske“, u kojem su proveli noć pozivajući ljude na smotru jer tamo niko nije znao šta se sutra događa.

U Čakovec smo došli u ranim jutarnjim satima. Nije se baš spavalo u busu. Više se bavilo prehrambenim navikama. Teo je ponudio svima sve šta je ponio. Mislim da mu do Čakovca nije ostalo ništa.Image Hosted by ImageShack.us Možda sendvič za doručak. E u Vukovića je bilo i pohanih šnicela. Dobro, stigli bi i prije al smo tražili hotel Park. Ma stigli bi još prije da je Saša bio vođa puta ka u Vinkovcima. Po ekipe je otišlo spavat ostatak, čitaj ženske, u shopping. E Ana V. se lipo obukla.

Vrime je proletilo i već generalna proba. Ide Ražanac prvi dan a nama to drugi put da ga izvodimo u životu! Oćemo opet o tremi? A tek je bila generalna. Najvažnije je bilo držat kolo na sredini pozornice, uvik nam je bižalo u desno. Nervoze prid nastup.Image Hosted by ImageShack.us Predsjednica Marina je s nama. Opet je doletila sa svojin auton. Na žalost Eti koja je vježbala s nama nije mogla ić radi nekog pira.

I eto nas, vidi kako lipe i krasne. Koje košulje, ja iman najnoviji model zepica! Kako Marini lipo stoji ona crvena košulja, voli ona crveno. Ladno za poludit, baš smo skontali da modra bluza i ne grije nešto. Još taj mimohod i čekaj opet a šta…red!Image Hosted by ImageShack.us
Najavili su nas, ulazimo, ne znan kako je njima al ja meni će srce iskočit. Ko će sad još započet pivat. Publika? Ma ne vidin je od reflektora. Željka piva… upale smo kad triba dobro je !

Ej znate šta, pljesak za pljeskom, Ivana izvikuje komande, alo kolo nam je na CENTRU !Image Hosted by ImageShack.us Sad kad triba vučemo ga na sredinu. Uspile smo!!!! Publika stalno plješće na ajmo življe. Ide nas ludo!!!

Dobile smo pohvale za taj Ražanac od dr. sc. sudca za ples, čije riječi vam točno navodim:

„Istu sam koreografiju već vidio u nekoliko različitih izvedbi, ali niti jedna dosada nije bila niti sjena ove “tempetskih djevojaka”. Od izvrsne pjesme, preko neuniformirane nošnje, do izvrsno izvedenoga kola sa stupčenjem i vrsno izvikivanim komandama, sve je djelovalo prirodno, vedro, opušteno, a istovremeno uvježbano, srdačno i puno žara. Iskreno čestitam na vrhunskoj izvedbi i djevojačkom ponosu, tim više što je društvo nedavno osnovano. U kratkom roku postiglo je očito veličanstven uspjeh.“

I jeste li se naježili. Ja jesam mnogo puta. U Metkoviću san bila ponosna na nas a sad san preponosna! Aj pročitate opet njegovu zadnje dvi rečenice ! I ?

Slavilo se ne mogu reć duboko u noć al do kad smo smili. Pivalo, zezalo. Naše male (Stela i Edi) i njihove velike mandoline. Svi zajedno FA Tempet i KUD Brodosplit zajedno KUD Budućnost.Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
No triba poć leć sutra je opet nastup i to u jutro. Hm, ko je doša kad najbolje Dražan zna !

Nastup za Starogradske Makarske plesove čekali smo spremni gledajući nastup Brodosplita s Likom. Bodrili smo ih koliko smo god mogli. Ruke su nam otpale. Ivan se otiša prisvuć u lagano, kako on to radi s Tempetom. Miljenko nije pričao onoliko ka u Metkoviću. Bili smo dosta opušteniji.

Počelo je. Saša i ja smo valjda uvatili korak za krenit na dobar takt. Ma jesmo…Image Hosted by ImageShack.us
Jedina mana je bila je Fisti uru prije pukla mandolina pa nam je uletio svirat na sam kraj plesa. Stela , prva mandolina, dobila je posebne pohvale sudca za glazbu. Bravo Stela! Nismo ni sumnjali. Ilija me oduševio koliko se trudio animirat Marinu da zapleše s njim. Na kraju je osta odbijen. Tužnog pogleda. Baš je bio super! I naravno taj nam je ples prošao dobro al ga nekako taj Ražanac i uspjeh s njim bio nam je veći pothvat.

I šta reć nego da nam ne ide loše. Ručali smo (neku „zemlju“) i nazad doma umorni al s punim srcem ponosa. Mobiteli su stalno zvonili svi su se raspitivali kako smo prošli i čestitali nam.
Bi li mogli sad negdi bar malo priko granice?




- 18:08 - Komentari (42) - Isprintaj - #

15.11.2007., četvrtak

Test





Bok ljudovi!
Ovo je mali test za galeriju slika. Ovdje sam stavio ovaj slide show al također postoji opcija da savim samo link sa strane pa da otvorite galeriju u novom prozoru te da ne bude slide show već da samo birate il vrtite slike.
Pa molim vas recite mi šta je po vama bolji izbor, odnosno šta bi htjeli da bude.

Pozdrav,
Tomo


EDIT: Evo postavljen je i link za galeriju slika di će biti stavljene sve slike koje imam... a ima ih mnogo! Neke će se ponavljat u postovima al šta se može! Galerija za sada sadrži samo jedan folder - Tempet razno al čim uvatim više vrimena stavljem i ostalo šta imam!
Eto ga,
Živili
- 18:17 - Komentari (17) - Isprintaj - #

14.11.2007., srijeda

DOĐI U VINKOVCE...

Dakle naše sljedeće, ovaj put malo duže, putovanje za odredište je imalo Vinkovce. Kako smo bili limitirani sa sobama u lovačkoj kući “Merolino” samo određeni broj nas je mogao ići.Image Hosted by ImageShack.us
Ovaj put išlo nas je 16 (nas 12 i četiri muzičara). Putovalo se mini busom «Jović Airlines-a». Put do Vinkovaca je dug al srećom tu je bio Duje koji sa svojom kompilacijom Mile Hrnića svima ublažio putovanje (Tudu-du-dum - Ping - pong). U Zgrebu na Lučkom smo još pokupili Tomu (by the way evo me Any natirala da ja napišem ovaj post stoga ne će biti tako zanimljiv ko dosadašnji i naredni) i vođa puta (U ovom trenutku Saša) je zadao kordinate pilotu Jozi i krenusmo dalje.
Sve je išlo ko po loju dok negdje u zoru nismo sišli sa auto puta i počeli tražiti našu šumu u kojoj se skriva lovačka kuća Merolino, naš dom sljedeća tri dana. Nakon što smo po ko zna koji put na raskrižju, a prema komandama našeg Saše (još uvijek vođe puta), propičili pravo počela se uvlačit nelagoda i razilaženja u mišljenju da li ići lijevo ili desno, ili po saletovom « samo pravo care….». I prođosmo i rotkovce, i Retkovce, i Mirkovce i Prkovce i ko zna koja još sela i zaselke ravne nam Slavonije. I Ajde upitaj vamo, upitaj tamo, nazovi par brojeva skužili smo da smo falili al ne toliko puno pa smo se ubrzo našli na pravom putu prema Merolinu. I napokon stigosmo. Prošle godine Tempet je bio u istoj ovoj kući tako da su naši domaćini upoznati sa nama, barem djelom jer se postava dobrano promijenila. Ovom prilikom bi htio u ime Tempeta još jednom zahvaliti KUD-u Šumari koji su nas pozvali i ove godine na Vinkovačke jeseni.Image Hosted by ImageShack.us

Smistili smo se po sobama, nošnje iznjeli (za svaki slučaj ako nam budu trebale jer ne plešemo tu smo samo kao gosti), okrijepili se i bili spremni za dalje. Prvog dana (Petak) smo otišli do Vinkovaca na sajam gdje je naš grad imao štand.Image Hosted by ImageShack.us
E tu smo naletjeli na prve probleme. No neću politiku u svoju butigu pa ću tako priskočit dobar dio dana, samo ću spomenuti da su Ilija i Saša dobrovoljno ipak ostali na štandu (mada smo mi tu na smotri kao gosti Kud-a Šumari) te druge oslobodili ikakvog vezanja za štand i sajam. Večer je došla brzo svi su se upicanili i naravno pravac grad. Na Središnjem vinkovačkom trgu (gdje je i glavna bina)smjestili se na veliki mobilini šank Karlovačke pivovare. Gazda je bio oduševljen što su Makarani i ove godine izabrali njegov šank za zagrijavanje te je odma okrenio turu (Fala gazda!). Duje iz Brela otplesa je Liku u paru. Nakon par piva previše, razvezanih jezika i poletnih nogu krenuli smo u potragu za dobrom zabavom. E tu nam se isplatilo što su Saša i Ilija ostali na sajmu. Tamo su upoznali jednog od mlađih voditelja sajma Ivana koji nas je uputio u jedan kafić u kojem sviraju tamburaši. U kafiću gužva i nije bilo druge nego da se popnemo na galeriju iznad šanka gdje su bili i smješteni tamburaši. Momci su napravili štimung samo takav, prava atmosfera za udrit po gemištu, i dok smo opijali sebe i njih gazda je doša na galeriju da vidi šta se to događa jer mu u šanku boce sa dozera padaju,a mi predvođeni Željkom skačemo ko na tribinama! Lik se samo okrenio i vratio u šank.Image Hosted by ImageShack.us
Večer se nastavila po Vinkovačkim kafićima da bi se završilo u disku. Tj. Nas šest otišlo u disko ostali uvatili Jozu i otišli spavat. U 5 ujutro izašli iz diska i našli se u problemu… kako do Merolina koji je udaljen jedno pola sata vožnje a taxi-ja nigdi! Naletili na Doktora i Paunovića koji su tu bili sa autom. Opet problem, ne zna se ko je pijani a malo nas i zna put do Merolina. Kako smo došli do Merolina ne ću ni reć jer bi to bilo previše, a da ne govorim da se moralo vraćat do grada po jednog koji je bio osta sa nekom mladom snašom. Bitno je naglasiti da je tokom te večeri ili jutra naša Željka ispalila iz sveg grla «ALO FOLKLOR!» što je i ponovila tolko puta da smo svi to počeli izvikivat pa otud i sam naziv bloga.

«AJMO VOJSKO BUĐENJE, AJMO! NA NOGE! AJDE! USTAVANJE, AJMO!» Uletio je lovac Martin, inače naš domaćin, ranom zorom udarajući po vratima od sobe do sobe. Koji šok ljudi moji! Ni smrtnom neprijatelju ne bi to napravio. Al učinak je 100%-an, svi na nogama za manje od 20 minuta! Subota!
Naš špijun u redovima Brodosplita aka Ivan je morao na generalnu probu sa već spomenutim kud-om. Ostatak ekipe jutro je započeo sa pravim slavonsko-lovačkim doručkom – kobasicama kako bi skupio energije za još jedan iscrpljujući dan. Unaprijed dogovoreni parovi su otišli na sajam da bi zadovoljili one koje je tribalo zadovoljiti te smo se montirali na štand još uvijek pijani od sinoć. Redovito nas je obilazio Ivan al ne ovaj naš nego već spomenuti vođa sajma koji radi u poglavarstvu grada Vinkovaca. Atmosfera je mamurna, nikome se ne da ništa, dilimo Makaranu i bajame te neke Novakove sokove (Diš' gore propagande). Da ne bi ostalo na tome još smo morali i otplesat «Makarsku» na srid sajma, a stela pokidala žice na madalini (i svojoj i vlastinoj). Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
No ajde neš ti plesa, nekao smo i to obavili pred malobrojnom publikom i vratili se na štand. A tad na scenu stupa slučajni prolaznik, građanin Vinkovaca (mislim da je i komentator na nogometnim utakmicama Cibalije). Smješak od uva do uva, priča nam kako je on jednom bio u makarskoj 84' i da od tada nije bio al se sića, pa vidio da imamo gitare pa nas nagovara da zasviramo al nama se nije dalo. Al legenda je uzeo gitaru sjeo sa nama i počeo svirat od Daleke Obale pa Azre pa Indeks-a ma svega. Cili sajam se sjatio na naš štand da vide šta se to događa, vođa sajma Ivan se pridružio, i njemu je to popravilo dan. I tako je došlo vrijeme da odemo nazad do Merolina. Popodne s neki iskoristili za odlazak na utakmicu (Cibalija VS Osijek, čak je i nekih nereda na tekmi bilo) neki za šetnju po šumi a neki za spavanje (da se zna ja sam spava). Navečer smo išli na trg gledat program i bodrit Splićane (i našeg špijuna aka Ivan aka Juda). Image Hosted by ImageShack.us
Poslije smo se razletili po gradu u potrazi za zabavom. U nijednom kafiću nije bilo tamburaša, sve neka strana mjuza pa čak i narodnjaci. Zašli smo dubljeu grad pa smo našli neke kafiće gdje je domaća ekipa i domaća muzika. Neće snaša tamburaša…
Malo smo svi bili umorni al smo uspjeli izgurat do sitne ure i ovaj put svi skupa sa mini busom nazad u Merlino.
«AJMO VOJSKO» opet ista priča, martin promarširao hodnicima mi na nogama za 20 min. Nedjelja! To je bio dan rezerviran za gledanje mimohoda. Image Hosted by ImageShack.us
Mnoštvo Kud-ova i Folklornih ansambla se prošetalo glavnom Vinkovačkom ulicom, preko mosta do stadiona. Pjesme, plesa kolko hoćeš, bilo je i dosta fijakera, al se mene osobno najviše dojmili oni s Korčule (mislim da su s Korčule) šta marširaju ka vitezovi u vrsti jedan iza drugog a barjaktar trči okolo mašući ogromnom Hrvatskom zastavom.
Nakon mimohoda otišli smo po zadnji put kroz rotkvce, retkovce i prkovce do Merolina. Tamo smo imali ručak skupa sa našim dijasporalnim Kud-om iz Njemačke. Nakon ručka još malo frizbija, izležavanja, šetnje te u 16:00 sati oproštaj sa domaćinima, ukrcavanju u mini bus, Mile Hrnić do daske i via Makarska.

Image Hosted by ImageShack.us
Putem smo imali i tužnu priču. Na jednom raskrižju točno ispred nas je bio udes. U jednom autu je i bila jedna djevojčica. Naš Saša kao pravi vođa puta je izletio iz mini busa te otrčao u pomoć, ostali su slijedili njegov primjer. Tu je bilo i nekih ružnih scena al ne će mo sad o tome, nadam se da su se svi sudionici ne sreće oporavili i da su dobro.

Uf, eto ga! Tri dana u jednom postu, sori ljudi al ja ne znam da pišem sažeto već sve mora bit ovako opširno (bar će Bračka imat šta čitat! ;-) )
Image Hosted by ImageShack.us


- 21:58 - Komentari (25) - Isprintaj - #

08.11.2007., četvrtak

PP – prvo putovanje

Koliko je samo vrimena tribalo da se otisnemo negdi. Bilo di, taman u Rašćane. Ni sami još uvik ne znamo zašto je to bio neki problem. Nismo spremni? Ko kaže?! Za putovanja uvik spremni !

Još smo uvik u mislima na naše prvo putovanje, turneju. Koje je trajalo nekih 45 minuta ili možda uru. Destinacija Metković. Smotra folklora Dalmacije. Ajme! Kandidata puno. Tri dana smotre. Naša je bila nedilja. Skromno društvance sastavljeno od 8 parova i pratnje krenilo je bez straha predstaviti se. Bez straha? Upravo tako jer nismo imali nikakva očekivanja, baš nikakva. Kad pomislin koliko nam je falilo da ne odemo. Al u kriznim trenutcima osjeti se snaga ansambla. Dva dana prije polaska radili smo. Nalazili se sami i vježbali kako smo osjetili da bi to tribalo bit i izgledat. Dogovorio se svaki detalj, frizura, sredile nošnje, popunili detalji… U tim trenutcima bila san ponosna na nas.

Alo ima li treme? A normalno da je bilo. Neki su ušutili, neki su mlili non stop (E Mile, Mile!), neki su se izgubili 5 minuta prije nastupa (E Mile, Mile!),. Pozornica – veeelika. Triba je popunit, dobro se namistit, smijat se, a oni već sviraju, uvati prvi takt, desna noga, ma Dino je prvi kako on tako svi.

Prvi veći nastup, neki sudci gledaju. Trema, ogromna. Trenutak prije nastupa nema po muških iza pozornice. Saša otiša tražit jednog (E Mile, Mile!),, pa i sam se izgubio . A Mile doša na drugi ulaz i čeka iza pozornice prvi. I tako čekaš red, jedan ansambl ulazi, drugi izlazi.

Nastupali smo dosta puta. Nikad na nekom važnom folk happeningu. I šta se desi? Ples, nikad bolje otplesan ! Ostali smo zaprepašteni. Osjetili smo da nam ide vrhunski. Koja pozitivna atmosfera u kolu. Sanja je svoj dio odradila ludilo. Ni po Tominim upornim nagovaranjima za ples nije popustila. Nadmašili smo svoja skromna očekivanja. Dobili smo pohvale za ples, nošnje, frizure. Koja radost a donili su je plesači sami sebi. Trud se isplatio!

Nakon smotre ekipa se opustila, pilo se, pivalo se (najčešće u kombinaciji). Sikavica je po običaju sa pivom u ruci tražila pjevače drugih KUD-ova ne bi li im pokazala kakvu pjevačku skupinu ima FA Tempet. Našla je stare Gangaše iz Nina (valjda) koji su pjevali PPP (proste pučke pjesme), što smo svi velikodušno prihvatili.

I dok je na Neretvu misečina padala, naš mali FA se uputio doma.

Tako smo s našim PP – prvim putovanjem, postali PP – planetarno popularni. Ha, ha! Ubrzo su uslijedili pozivi na druge kulturne manifestacije, smotre i da ne zaboravin derneke. Ej pa mi smo počeli putovat!

- 14:44 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari Oš' / Neš'

Image Hosted by ImageShack.us

Opis Bloga

Priče jednog malog ansambla...

More, kamen, maslina
Makarska
Kokoš čupa stari kruv
Dide krpa mrižu
Moja Makarska...

E-mail: fa.tempet@gmail.com

Image Hosted by ImageShack.us



Tempet u medijima:
Dječja skupina
Rođendan - Makarska-hr.com
Škola folklora - Makarska.hr
Čakovec-Međimurske novine
Čakovec-Međimurske novine 2
Čakovec - Makarska-hr.com
U Gatima
Metković

Malo mjuze

Korisni linkovi:

Free Image Hosting

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting

Image Hosted by ImageShack.us

Popularometar

click here for free hit counter html code