Tema dana

srijeda, 31.08.2011.

Vjerujete li u paranormalne pojave?

Prošlog tjedna u Dubrovniku je nadzorna kamera '5D' muzeja zabilježila paranormalnu pojavu. Intrigantna snimka prikazuje 'prikazu', koja prolazi kroz prostoriju na ulazu u muzej.



Kakav je vaš stav po pitanju 'paranormalnog'? Vjerujete li u duhove, demone, anđele, vampire, Big Foota, Yetija...?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

31.08.2011. u 13:15 • 7 KomentaraPrint#

utorak, 30.08.2011.

Što mislite o cijenama ulaznica za utakmice Dinama u Ligi prvaka?

Objavljene su cijene ulaznica za utakmice Dinama u Ligi prvaka.

Svim vlasnicima godišnjih ulaznica Dinamo će omogućiti pravo pravokupa. Zbog toga otvoraju posebnu blagajnu od 5. do 7. rujna.

Godišnje lože vrijede i za Ligu prvaka. Ulaznice će se prodavati u paketima. Paketi će se prodavati u rasprodaji 12. rujna, a jednokratne ulaznice prodavat će se 13. i 14. rujna. Besplatnih ulaznica nema. Prodavat će se i preko interneta. Ograničenje će biti dva paketa po osobi.

Cijene će biti: Sjever 600 kuna, jug 600 kuna za domaće navijače, istok 800 kuna, zapad gore 1000, zapad dolje 1200. Blagajne počinju s prodajom 7. rujna do 12 sati, sve do 12. rujna do 22 sata. Internet prodaja krenut će 2. rujna u 12 sati do 6. rujna do 22 sata.

Mislite li da su cijene realne ili previsoke?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

30.08.2011. u 16:03 • 7 KomentaraPrint#

petak, 26.08.2011.

Podržavate li odgodu škole zbog vrućina?

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Radovan Fuchs, odlučio je odgoditi početak škole u Dubrovniku za tjedan dana.

U Dubrovniku bi tako nastava trebala početi 12. rujna. Iste odluke za druge gradove, iako je cijela Hrvatska pogođena neuobičajenim vrućinama za kraj kolovoza, još nema.

Slažete li se s ministrovom odlukom?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

26.08.2011. u 12:47 • 10 KomentaraPrint#

srijeda, 24.08.2011.

Što mislite o Dinamovom ulasku u Ligu prvaka?

Nakon 12 godina elitna nogometna Liga prvaka ponovno stiže u Maksimir…

Zagrebački Dinamo poražen je u švedskom Malmöu s 2:0 u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka, ali je zbog pobjede od 4:1 u Zagrebu ipak izborio plasman u Ligu prvaka nakon punih 12 godina.

Junak utakmice bio je 23-godišnji Zagrepčanin Ivan Kelava, vratar 'modrih' koji je svojim obranama spasio Dinamo u trenucima kada im je prijetilo moguće ispadanje.

No, treba reći kako je Dinamo od 50. minute igrao s igračem manje zbog crvenog kartona koji je nakon jednog oštrog starta dobio Šime Vrsaljko.

Ždrijeb Lige prvaka održat će se u četvrtak u 17.45 sati u Monte Carlu i sada Dinamo čekaju slatke brige. Koga će izvući od nogometnih velikana kao što su Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Manchester United, Bayern…

Što mislite, koji je domet zagrebačke momčadi? Može li se već sada govoriti o nekom uspjehu? Što bi za vas bio neuspjeh Dinamovog nastupa u Ligi prvaka?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

24.08.2011. u 14:00 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 23.08.2011.

Hoće li HDZ-u koristiti posjet Angele Merkel?

Svjetske novinske agencije sa zanimanjem prate posjet njemačke kancelarke Angele Merkel regiji.

Francuska agencija France Presse ističe da je Merkel u Zagrebu, gdje se sastala s premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Ivom Josipovićem, odlučno potvrdila europsku budućnost zemalja zapadnog Balkana i otvoreno pozvala Beograd da poboljša odnose s Kosovom.

'Primjer Hrvatske pokazuje da svaka zemlja u ovoj regiji može uspjeti i postati članica EU-a. Mi to želimo, ali se za to moraju ispuniti uvjeti', rekla je Merkel. 'Želimo da i druge zemlje zapadnog Balkana imaju europsku perspektivu', opetovala je Merkel.

'Reći ću Beogradu: pogledajte Hrvatsku. Oni su uspjeli i mi želimo da mir zavlada i kod vas, da idete naprijed, da se gospodarski razvijate i da sudjelujete na našem zajedničkom europskom tržištu (...). Ali morate učiniti nešto da biste to postigli'.

Slovenska agencija STA navodi kako je njemačka kancelarka istaknula da su za jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Njemačke potrebni jasni pravni okviri, pravna sigurnost, javni natječaji i transparentnost u Hrvatskoj te da je Njemačka 'zainteresirana za dobre odnose i gospodarsku suradnju s Hrvatskom'.

Hoće li HDZ ovaj posjet najmoćnije žene svijeta iskoristiti u predizborne svrhe?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

23.08.2011. u 13:48 • 3 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.08.2011.

Kako se borite protiv nesnosnih vrućina?

Hrvatska je na udaru toplinskog vala. Već u 7 sati ujutro u Dubrovniku je izmjereno 30 stupnjeva.

No, prava iskušenja tek slijede, jer pred nama je najtopliji tjedan u cijeloj godini. Što je najgore, ni skok u more ne pomaže jer je, primjerice u Puli, u 8 ujutro temperatura mora bila na čak 26 stupnjeva Celzijevih.

Tek u subotu se očekuje pad temperature, no samo za nekoliko stupnjeva. A kako su godišnji odmori za mnoge već prošlost, pitamo Vas kako se u svakodnevici nosite s vrućinama?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

22.08.2011. u 13:45 • 5 KomentaraPrint#

petak, 19.08.2011.

Vjerujete li da se Jacques Houdek prijavio na 'X Factor'?

Na stranici koja prati britanski show 'X Factor', među natjecateljima se pojavilo i ime hrvatskog pjevača Jacquesa Houdeka.

Houdek je pred žirijem u londonskoj Areni 8. srpnja zapjevao pjesmu Whitney Houston 'The Greatest Love of All'.
No, sam pjevač tvrdi kako to nije on te da se netko drugi predstavlja njegovim imenom.

Jacques je jedan od natjecatelja koji je posebno oduševio žiri. Stranica TellyMix, koja se bavi reality projektima, spominje kako se Houdek posebno istaknuo među kandidatima tijekom svog nastupa.

Piše i kako je pjevač rekao da je u Veliku Britaniju došao prije godinu dana kako bi ostvario svoj san te da je u svojoj zemlji veća zvijezda od Garyja Barlowa (Take That) u Velikoj Britaniji, na što se ovaj član žirija samo nasmiješio.

Hoće li Jacques uspjeti u namjeri da se što bolje plasira u ovom showu, koji počinje 20. kolovoza na kanalu ITV, ostaje nam vidjeti. Kao i to o kojem se Jacquesu zapravo radi - pravom ili lažnom.

Što mislite, je li to zaista naš Jacques ili neki anonimac želi svjetsku slavu preko njegove grbače? Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.


19.08.2011. u 13:13 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.08.2011.

Podržavate li Mamića ili mislite da ga treba oštro kazniti?

Zdravka Mamića je u srijedu kasno navečer podno zapadne tribine privela policija 'zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti', nakon prespavane noći u dežurnom odjelu Prekršajnog suda u Zagrebu i nakon prekršajne obrade u zgradi MUP-a u Heinzelovoj ulici pred novinare je izašla Mamićeva odvjetnica Jasna Sloković.

'Mišljenja smo kako je gospodin Zdravko Mamić ispravno postupio jer je branio od policije navijače Dinama i tu ne vidimo elemente za kazneno djelo. Gospodin Mamić je zbog svega ogorčen', rekla je Sloković dodavši kako se nada da protiv Mamića 'neće biti podnesena kaznena prijava' (moguća zatvorska kazna, op.a.) nego će po njenom mišljenju proći s blagom kaznom.

Podržavate li to što je Mamić branio navijače ili mislite da ga treba oštro kazniti?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

18.08.2011. u 13:35 • 8 KomentaraPrint#

srijeda, 17.08.2011.

Pridaje li Vlada previše pažnje problemu kredita u 'švicarcima'?

Premijerka Jadranka Kosor i čelnici banaka potpisali su u Banskim dvorima dodatak memorandumu o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita uz valutnu klauzulu u švicarskim francima.

Njime se predviđa fiksiranje tečaja franka na 5,8 kuna na rok od pet godina, dok bi razlika anuiteta između tog fiksiranog i stvarnog tečaja formirala odgođeno potraživanje.

Premijerka Kosor je istaknula kako je to maksimum koji se uspio dogovoriti. Prema dogovoru, na iznos u odgođenom potraživanju u prvih šest mjeseci ne bi se obračunavala naknada, a nakon toga bi ona maksimalno bila 3,95 posto godišnje.

Svi, ne samo oni koji imaju kredite u švicarskim francima, mogu pozdraviti ovaj potez Vlade. No, je li to jedini gospodarski i socijalni problem u ovoj zemlji? Je li u pitanju zasita dobar potez ili se sve svodi na jefitno preizborno 'mazanje očiju', s obzirom da će kroz pet godina taj problem opet rješavati možda čak i neka treća, ne samo druga vlada?

I na kraju, pitanje iz naslova današnje Teme dana: Pridaje li Vlada previše pažnje problemu kredita u 'švicarcima', a pritom zanemaruje druga 'goruća' pitanja, koja se tiču možda i većeg broja građana ove zemlje?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

17.08.2011. u 13:37 • 6 KomentaraPrint#

utorak, 16.08.2011.

Treba li Hrvatska uvesti porez za bogataše?

Američki super-bogataš Warren Buffett još je jednom zapanjio američku javnost pozivom vlastima da 'prestanu maziti' bogataše i nametnu im veći porez kako bi se smanjio pritisak na prosječne američke građane i tako spasilo gospodarstvo.

U članku koji je napisao New York Times tumači da bi američka vlada morala 'skinuti kočnice' s oporezivanja super-bogatih. 'Prošle godine, platio sam 6,938,744 dolara poreza. To zvuči kao puno novca, ali to je samo 17,4 posto mojeg oporezivog dijela zarade. To zapravo predstavlja manji postotak porezne stope od 20-ak ljudi iz našeg ureda. Porezni nameti variraju inače od 33 do 41 posto, a prosječni su oko 36 posto', napisao je Buffett.

Prije nekoliko dana talijanski ministar financija i gospodarstva, Giulio Tremonti, predstavio je prijedlog mjera vlade Silvija Berlusconija za oporavak posrnulog talijanskog gospodarstva. Taj prijedlog, uz ostalo, uključuje i veći porez za one koji zarađuju mnogo više od prosječnih primanja. Predloženo je da bi u iduće dvije godine građani koji zarađuju više od 150.000 godišnje plaćali 10 posto veći porez.

Veći porez, koji bi plaćali bogatiji građani, već je bio tema kojom su se bavili i domaći mediji, javnost i politika, no na tematiziranju je i ostalo. Sada se ideja o većem porezu za imućnije, kako vidimo, ponovno aktualizira. Što mislite, trebaju li bogatiji građani plaćati i veći porez?


Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

16.08.2011. u 11:33 • 9 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ostavite vaše komentare na temu dana, a najzanimljivije ćemo pročitati u Vijestima Nove TV u 17 sati i u Dnevniku Nove TV u 19:15

Linkovi

Tema dana