Tema dana

ponedjeljak, 12.09.2011.

Je li Jadranka Kosor kao predsjednički kandidat trebala znati za isplate iz crnih fondova?

Prema medijskim napisima Branka Pavošević je u svom iskazu rekla da je za predsjedničku kampanju 2005. i parlamentarnu 2007., isplaćeno najmanje 12 milijuna kuna iz crnih fondova.

Direktor kampanje 2003. bio je Ratko Maček, koji je u isto vrijeme bio glasnogovornik stranke i bio je zadužen za financiranje.

Nakon izvanrednog sastanka u središnjici HDZ-a premijerka Kosor novinarki Dnevnika Nove TV nije htjela odgovoriti na pitanje tko joj podmeće u priči oko crnih fondova.

HDZ je oštro reagirao na dio iskaza Branke Pavošević, u kojem tvrdi da je 13 milijuna kuna iz crnog fonda otišlo vrhu stranke i estradnjacima za troškove predizborne kampanje 2005. HDZ to u priopćenju naziva 'naručenim političkim podmetanjima, očito falsifikatima koji nemaju pravnih učinaka'.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

12.09.2011. u 14:02 • 17 KomentaraPrint#

utorak, 06.09.2011.

Što vas čini sretnima?

Iako je Grad Zagreb gospodarsko, kulturno i političko središte zemlje s najvećim BDP-om po stanovniku, njegovi stanovnici nisu zbog toga sretniji od drugih hrvatskih regija. Upravo suprotno.

Sva slična istraživanja u svijetu pokazuju da kvalitativni pokazatelji uvijek prate smjer kvantitativnih, odnosno da rast bruto društvenog proizvoda (BDP) prati i rast kvalitete života.

No, istraživanje Nacionalnog indeksa sreće pokazuje da su stanovnici Zagreba izuzetak. Čak su i najnerazvijenije regije – Lika, Kordun i Banija – izrazile veći optimizam (69,8 bodova) u odnosu na Zagrepčane (59,9 bodova), koji svoju budućnost u sljedeće dvije godine najlošije procjenjuju.

Što je potrebno da biste se osjećali sretno, zadovoljno i ispunjeno?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

06.09.2011. u 12:49 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.09.2011.

Kako zaustaviti inflaciju odlikaša u obrazovnom sustavu?

Počela je nova školska godina, a u obrazovnom sustavu je i dalje problem inflacija odlikaša.

U ponedjeljak je u školske klupe diljem Hrvatske sjelo više od 420 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola, što će za tjedan dana, u ponedjeljak, 12. rujna, učiniti i gotovo 110 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u četiri dalmatinske županije - Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji koje su zatražile odgodu početka škole zbog vrućina i turističke sezone.

Veliki problem u našem obrazovnom sustavu je inflacija odlikaša kojoj se nije stalo na kraj niti novim pravilnikom koji je stupio na snagu još prije godinu dana.

Ministar Radovan Fuchs je u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da to nije problem samo u osnovnom školstvu i u srednjem školstvu, to je problem i u visokom školstvu, jer tu treba govoriti o objektivizaciji ocjena.

'U jednoj školi ocjene su jednako tako vrijedne po svojem numeričkom izričaju, komparirajući drugu školu, to je pitanje i studenata s jednog fakulteta na drugi fakultet i među zemljama to je pitanje Europske unije. Postoji pravilnik, u prvom redu mislim da primjenom ujednačenih kriterija, primjene pravilnika kojim je definirano ocjenjivanje, u školama ćemo doći do rezultata. To je nešto što, naravno, treba raditi s profesorima, a u tom smislu se organiziraju seminari i o tome će biti puno riječi na njihovim stručnim seminarima i onome što organizira Agencija za odgoj i obrazovanje', rekao je ministar Radovan Fuchs.

Kako biste vi stali na kraj 'poplavi' petica?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

05.09.2011. u 14:50 • 3 KomentaraPrint#

petak, 02.09.2011.

Kako osvijestiti ljude da budu oprezniji u prometu?

Crnu kroniku svakodnevno pune vijesti o prometnim nesrećama koje nemilosrdno uzimaju ljudske žrtve.

Stravična jučerašnja nesreća na zagrebačkoj Trešnjevci odnijela je život dvoje pješaka, majke i sina. U Slavonskom Brodu smrtno je stradao vozač, a vozač i suputnik su čudom preživjeli kada je na njihovo vozilo naletio putnički vlak. Automobil je u potpunosti izgorio, a uzrok obje nesreće je bila prevelika brzina. Loše vijesti stižu i danas. Pokraj Slavonskog Broda život je izgubio 26-godišnji vozač.

Što učiniti da se crna statistika smanji, pitanje je na koje bi odgovor voljeli imati svi. Činjenica je da su kazne za prekršaje i kaznena djela u prometu u zadnjih nekoliko godina značajno porasle, no crna brojka unatoč tome i dalje je previsoka. Policija tvrdi da provodi programe edukacije i prevencije, no prometnice i dalje odnose previše života.

Kako biste vi riješili problem?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

02.09.2011. u 13:05 • 2 KomentaraPrint#

srijeda, 31.08.2011.

Vjerujete li u paranormalne pojave?

Prošlog tjedna u Dubrovniku je nadzorna kamera '5D' muzeja zabilježila paranormalnu pojavu. Intrigantna snimka prikazuje 'prikazu', koja prolazi kroz prostoriju na ulazu u muzej.Kakav je vaš stav po pitanju 'paranormalnog'? Vjerujete li u duhove, demone, anđele, vampire, Big Foota, Yetija...?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

31.08.2011. u 13:15 • 7 KomentaraPrint#

utorak, 30.08.2011.

Što mislite o cijenama ulaznica za utakmice Dinama u Ligi prvaka?

Objavljene su cijene ulaznica za utakmice Dinama u Ligi prvaka.

Svim vlasnicima godišnjih ulaznica Dinamo će omogućiti pravo pravokupa. Zbog toga otvoraju posebnu blagajnu od 5. do 7. rujna.

Godišnje lože vrijede i za Ligu prvaka. Ulaznice će se prodavati u paketima. Paketi će se prodavati u rasprodaji 12. rujna, a jednokratne ulaznice prodavat će se 13. i 14. rujna. Besplatnih ulaznica nema. Prodavat će se i preko interneta. Ograničenje će biti dva paketa po osobi.

Cijene će biti: Sjever 600 kuna, jug 600 kuna za domaće navijače, istok 800 kuna, zapad gore 1000, zapad dolje 1200. Blagajne počinju s prodajom 7. rujna do 12 sati, sve do 12. rujna do 22 sata. Internet prodaja krenut će 2. rujna u 12 sati do 6. rujna do 22 sata.

Mislite li da su cijene realne ili previsoke?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

30.08.2011. u 16:03 • 7 KomentaraPrint#

petak, 26.08.2011.

Podržavate li odgodu škole zbog vrućina?

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Radovan Fuchs, odlučio je odgoditi početak škole u Dubrovniku za tjedan dana.

U Dubrovniku bi tako nastava trebala početi 12. rujna. Iste odluke za druge gradove, iako je cijela Hrvatska pogođena neuobičajenim vrućinama za kraj kolovoza, još nema.

Slažete li se s ministrovom odlukom?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

26.08.2011. u 12:47 • 10 KomentaraPrint#

srijeda, 24.08.2011.

Što mislite o Dinamovom ulasku u Ligu prvaka?

Nakon 12 godina elitna nogometna Liga prvaka ponovno stiže u Maksimir…

Zagrebački Dinamo poražen je u švedskom Malmöu s 2:0 u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka, ali je zbog pobjede od 4:1 u Zagrebu ipak izborio plasman u Ligu prvaka nakon punih 12 godina.

Junak utakmice bio je 23-godišnji Zagrepčanin Ivan Kelava, vratar 'modrih' koji je svojim obranama spasio Dinamo u trenucima kada im je prijetilo moguće ispadanje.

No, treba reći kako je Dinamo od 50. minute igrao s igračem manje zbog crvenog kartona koji je nakon jednog oštrog starta dobio Šime Vrsaljko.

Ždrijeb Lige prvaka održat će se u četvrtak u 17.45 sati u Monte Carlu i sada Dinamo čekaju slatke brige. Koga će izvući od nogometnih velikana kao što su Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Manchester United, Bayern…

Što mislite, koji je domet zagrebačke momčadi? Može li se već sada govoriti o nekom uspjehu? Što bi za vas bio neuspjeh Dinamovog nastupa u Ligi prvaka?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

24.08.2011. u 14:00 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 23.08.2011.

Hoće li HDZ-u koristiti posjet Angele Merkel?

Svjetske novinske agencije sa zanimanjem prate posjet njemačke kancelarke Angele Merkel regiji.

Francuska agencija France Presse ističe da je Merkel u Zagrebu, gdje se sastala s premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Ivom Josipovićem, odlučno potvrdila europsku budućnost zemalja zapadnog Balkana i otvoreno pozvala Beograd da poboljša odnose s Kosovom.

'Primjer Hrvatske pokazuje da svaka zemlja u ovoj regiji može uspjeti i postati članica EU-a. Mi to želimo, ali se za to moraju ispuniti uvjeti', rekla je Merkel. 'Želimo da i druge zemlje zapadnog Balkana imaju europsku perspektivu', opetovala je Merkel.

'Reći ću Beogradu: pogledajte Hrvatsku. Oni su uspjeli i mi želimo da mir zavlada i kod vas, da idete naprijed, da se gospodarski razvijate i da sudjelujete na našem zajedničkom europskom tržištu (...). Ali morate učiniti nešto da biste to postigli'.

Slovenska agencija STA navodi kako je njemačka kancelarka istaknula da su za jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Njemačke potrebni jasni pravni okviri, pravna sigurnost, javni natječaji i transparentnost u Hrvatskoj te da je Njemačka 'zainteresirana za dobre odnose i gospodarsku suradnju s Hrvatskom'.

Hoće li HDZ ovaj posjet najmoćnije žene svijeta iskoristiti u predizborne svrhe?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

23.08.2011. u 13:48 • 3 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.08.2011.

Kako se borite protiv nesnosnih vrućina?

Hrvatska je na udaru toplinskog vala. Već u 7 sati ujutro u Dubrovniku je izmjereno 30 stupnjeva.

No, prava iskušenja tek slijede, jer pred nama je najtopliji tjedan u cijeloj godini. Što je najgore, ni skok u more ne pomaže jer je, primjerice u Puli, u 8 ujutro temperatura mora bila na čak 26 stupnjeva Celzijevih.

Tek u subotu se očekuje pad temperature, no samo za nekoliko stupnjeva. A kako su godišnji odmori za mnoge već prošlost, pitamo Vas kako se u svakodnevici nosite s vrućinama?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

22.08.2011. u 13:45 • 5 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< rujan, 2011  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ostavite vaše komentare na temu dana, a najzanimljivije ćemo pročitati u Vijestima Nove TV u 17 sati i u Dnevniku Nove TV u 19:15

Linkovi

Tema dana

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se