ISPRIKA POSJETITELJIMA: MOLIM, PROČITAJTE!
[ # ]

Dragi posjetitelji ovog bloga!
Svima se želim ispričati što prije nisam vidio vaše komentare, ali eto, ja jednostavno više ne pišem ovaj blog!!

Tko želi ostati u kontaktu sa mnom, moj drugi blog je ovaj, a forum ovaj!

Da napomenem, na forumu imam 26 članova, a nitko ne piše – samo ja :(
PROMIJENITE TO, PLEASE!!!!!!

Vidim da u ovih 3-4 mjeseca koliko nisam posjećivao ovaj blog, nakupilo se mnogo obožavatelja telenovela & sapunica! Zato, preporučam vam gore navedene adrese mog bloga i mog foruma! Tamo pišem puno o serijama i telenovelama... Zato, registrirajte se na forum (za registraciju kliknite ovdje) i ostanimo u kontaktu! Osim toga, ni ja ne znam sve o telenovelama i serijama, pa postavljajte pitanja i netko (ili ja) će vam odgovoriti, a i mene zanimaju odgovori pa ću možda i ja nešto pitati! Npr. hvala Ljubi koja je rekla kako se zove pjesma koja se pojavljuje u "Ljubav i mržnja" kad su u kadru Paulina i Juan Cristobal, jer je meni i sestri ta pjesma odlična i baš to nas je zanimalo! Hvala :)

Nego, ja sam Adrian i imam 16 godina! Tako da ne griješite u komentarima i mislite da sam cura :)

Volim vas sve i još jednom vas molim – ostanimo u kontaktu! Slažete se? POZDRAV!

27.10.2007. , subota...19:47 [ Ovdje komentiraj (9) ] Isprintaj

Ružna Leti
[ # ]

Skromna, stidljiva, romantična, vrlo inteligenta... ali ružna


La Fea Mas Bella
Televizija Pink počela je prikazivati novu telenovelu "Ružna leti" ("La Fea Mas Bella" - Televisa, 2005.). Serija ima 220 jednosatnih epizoda, a glavne uloge tumače - Angelica Valle, Jaime Camil, Angelica Maria, Jose Jose, Patricia Navidad, Sergio Mayer i Julissa.
Leti je jednostavna djevojka: skromna, stidljiva, romantična i vrlo inteligentna. Nažalost, ni malo privlačna, čak ružna. Njezini roditelji, Erasmo i Julieta, omogućili su joj školovanje i ona postaje vrstan ekonomski, točnije financijski stručnjak. Njen najbolji prijatelj je Thomas. Leti ne smatra svoj izgled preprekom. Ipak, tražeći posao, uvijek bude odbijena, pa zato prihvaća posao sekretarice u tvrtki "Konseptos", koju su osnovali Umberto Mendiola i Julian Villaroel. Don Umberto se povlači i prepušta posao sinu Fernandu. Julianov sin Ariel nadmeće se s Fernandom za predsjedničku stolicu u tvrtki. Fernando dobiva s jednim glasom više koji je dala Marcia, glavna dioničarka i njegova djevojka. Ariel čeka samo prvu grešku kako bi smijenio Fernanda.
Iako Marcia nameće svoju lijepu prijateljicu Aliciju za Fernandovu sekretaricu, Fernando izabere Leti, čime je Leti dobila zaklete neprijatelje u Aliciji i Marciji. Kako počinju financijski problemi u tvrtki, Letina i Fernandova situacija postaje sve teža. Ona je zaljubljena u Fernanda i čini sve da se svojom inteligencijom i znanjem izbori za pozitivan rezultat. Naravno, ima još iznenađenja: neočekivana promjena koja transformira ružno pače u prelijepog labuda.
U glavnoj ulozi, Leti, nastupa Angelica Valle. Ona je introvertna, stidljiva i bez samopoštovanja. Smije se na račun svoje ružnoće, što joj predstavlja obrambeni mehanizam. U biti je romantična sanjalica i veoma vjeran prijatelj. Nije u stanju nekome učiniti zlo, teško podnosi kada je ismijavaju. U svojoj profesiji je briljantna, efikasna i poduzetna, ali je i realna, zna da teško može dobiti visoki položaj u uvjetima kad je ženama teže da napreduju u poslu, a pogotovo ako je pritom i ružna.

01.07.2007. , nedjelja...19:30 [ Ovdje komentiraj (21) ] Isprintaj

Dvoboj strasti (Duelo de Pasion)
[ # ]

Odlična i napeta telenovela koja se nakon Zore prikazuje na HTV-u...


Srce bogatog veleposjednika Álvara Montellana obuzme ljubomora nakon što pročita pismo za koje vjeruje da je bilo upućeno njegovoj supruzi Soledad. Iz pisma se može naslutiti da ga Soledad vara s nadglednikom Joséom i da je njegova kći Alina zapravo Joséova. Ne slušajući njezina uvjeravanja da je nevina, Álvaro zatoči Soledad na zabačenoj plantaži kave i odluči pričekati da Alina dođe kući pa da i na njoj iskali svoju mržnju. Ne sluteći bol koja je čeka, Alina živi u sretnoj vezi s Emilijem Valtierrom, naočitim satnikom koji je u Alini pronašao ljubav svog života. Puna iluzija Alina stiže na hacijendu i nalazi voljenog oca koji je slijep od mržnje otjera daleko od sebe da živi u špilji sa starom travarkom Lubom. Kako bi spasila majčin život, Alina pristane živjeti u uvjetima koje joj je otac nametnuo. U zabačenoj zemlji Alina postaje Poljski cvijet. Emilio dolazi Alini u posjet, no Álvaro mu govori da su njegova supruga i kći otputovale u inozemstvo. Emilio se razočara da uvjeren da je ljubav na koju se Alina zaklinjala bila obična laž.

Nakon nekoliko godina, ogorčeni Emilio susreće Flor de Campo (Poljski cvijet), ali ne prepoznaje je. Iako ga podsjeća na Alinu, gnjev koji osjeća tjera ga na grubost prema djevojci koja ga tako privlači. Kad ga Alvaro uvjeri da je Alina poginula u nesreći, shrvani Emilio pristane oženiti se Poljskim cvijetom. Međutim, vjenčanje prekida Alvaro koji ne može dopustiti da Alina bude sretna. On teško rani Emilija, a u crkvu nedugo zatim ulazi Thelma koja tvrdi da nosi Emilijevo dijete. Thelma prisili svećenika da nju vjenča s Emilijem. No, Emilio preživi i Alina se mora boriti za njegovu ljubav protiv svih Thelminih intriga, ali i laži koja je uništila njezinu majku, a oca pretvorila u najgoreg neprijatelja.

Spoileri:
Želite li pročitati što će biti u zadnjim epizodama, evo vam link: Zadnje epizode DDP-a

14.06.2007. , četvrtak...21:08 [ Ovdje komentiraj (9) ] Isprintaj

Amerika (America)
[ # ]

Telenovela koja je prekinula prikazivanje preostalih 50. nastavaka "Začina života" svaki radni dan prikazuje se na RTL-u (ukupno 203 jednosatne epizode)


Mlada heroina Sol (Deborah Secco) dovoljno je hrabra za ilegalan prelazak meksičke granice sa SAD-om u potrazi za sretnijim životom u zemlji punoj prilika. Kauboj Tiao (Murilo Benicio), pak, stavlja život na kocku u borbi s bikovima kako bi postao šampion u rodeu. Križanje njihovih putova početak je predivne ljubavne priče, ali može li uspjeti romanca između osoba s potpuno različitim snovima - djevojke koja želi ostvariti američki san i tradicionalnog brazilskog kauboja? Je li jaz na putu do njihove sreće zaista nepremostiv? Solin veliki san i jasna vizija budućnosti je život u Americi, za koju vjeruje kako je mjesto ostvarenj svih njezinih želja.

Sol stanuje u predgrađu Rija s očugom Marianom (Paulo Goulart), majkom Odaleiom (Jandira Martini) te sestrom Marianom (Camila Rodriguez). Za posjeta kumi, udovici Neuti (), vlasnici farme goveda, Sol upoznaje Tiaoa, koji će postati ljubav njezinog života.
Iako pomalo divlji, neustrašiv i vatren Brazilac, Tiao je meka srca, vrlo plemenit i osjećajan. Rano je izgubio oca pa je, odgajan od djeda i majke, odrastao brinući o domaćim životinjama, s kojima se razumije bolje nego s ljudima. Strastvenog Tiaoa vodi veliki san - želi postati šampion u rodeu i ukrotiti bika Bandita, što do sada nije uspjelo ni jednom kauboju.
Već pri prvom susretu rađa se iznimno jaka privlačnost između Sol i Tiaoa, jednako jaka kao i nekompatibilnost njihovih snova. Nepodudaranja njihovih životnih ciljeva nisu jedina razlika između lijepog para. Dok on naginje jednostavnom seoskom životu, duhovnim vrijednostima i privrženosti korijenima, ona preferira ubrzan gradski ritam, materijalne vrijednosti i zanemarivanje prošlosti i tradicije. Samo čudesni putovi ljubavi mogu biti odgovor na pitanje kako su toliko različite individue jedna u drugoj pronašle srodne duše.

Tiao je siguran kako je Sol njegova srodna duša, a isto mišljenje dijeli i zaljubljena Sol, no njihova je romanca kratkog vijeka jer ona prima poziv Alexa, koji joj omogućuje konačno ostvarenje velikog sna. Ona sada odluči ilegalno prijeći granicu Meksika, ući u Ameriku i ostaviti voljenog Tiaoa. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, ona napokon ulazi u Ameriku i smješta se u Miamiju, a Tiao, pak, nastavlja svoju pobjedonosnu rodeo karijeru i oženi mladu veterinarku Simone (Gabriela Duarte). No, budući da se uspješan kauboj natječe u Americi, njihovi će se putovi ponovno križati.

02.06.2007. , subota...21:14 [ Ovdje komentiraj (10) ] Isprintaj

Skrivena istina (La Verdad Oculta)
[ # ]

Kad se umiješaju intrige i tajne...


'Skrivena istina' (La verdad oculta) je dirljiva ljubavna priča o dva para čije veze otežavaju intrige i tajne. Prvi par su David Genoves i Gabriela Guillen, draga i inteligentna djevojka koja radi kao konobarica u restoranu koji vodi vlasnikov sin David. Drugi par su Juan Jose, koji je nevin u zatvoru proveo 11 godina i Alejandra, bogata arhitektica u koju se Juan zaljubio na prvi pogled i namjerava se boriti za njenu ljubav.

Priča počinje kada se Gabriela i njezina sestra Julieta zaposle u Davidovu restoranu kojemu se odmah svidi Gabriela. No nije jedini, jer je njegov partner Carlos jednako inspiriran njezinom ljepotom, pa postaju ljuti suparnici. Iako je Gabriela zaljubljena u Davida, nastala situacija nagna ju da počne sumnjati u njegovu iskrenost. Osobito među njima porastu tenzije kada Gabriela upozna Leonarda, policijskog načelnika, koji postane njezin zaštitnik. Mjeseci će proći dok Gabriela samoj sebi ne prizna da uistinu voli Davida čiji su osjećaji iskreni. Ipak njihova će veza biti prožeta konfliktima i teškoćama koje će uzrokovati Carlosove spletke i Davidova ljubomora. Gabriela ne zna da se njezin i Davidov otac poznaju godinama i dijele mračnu tajnu. Kada Davidov otac Mario oboli od neizlječive bolesti zabrinut je za sinovo nasljeđe zbog zlog i lakomog partnera Adolfa. Stoga zatraži Gabrielinog oca da zauzme njegovo mjesto dok se ne riješi partnerski odnos s Adolfom.
Mariova nećakinja Alejandra jedina je koja zna tajnu i kao arhitektica će mu pomoći izgraditi tunel kako bi bio u vezi sa svojim dvojnikom. Juan Jose zaljubit će se u nju čim ju ugleda, a klasne razlike prijeći će kada Juan nenadano naslijedi bogatstvo koje će mu omogućiti da joj se približi, te sklopi savez s Mariom i Gabrielinim ocem Faustom kako bi riješio neriješene račune sa zlim Adolfom. Načelnik Leonardo Faidella će odigrati važnu ulogu u istrazi o Adolfovim kriminalnim aktivnostima i njegova će otkrića biti presudna za ishod ove napete romantične priče.

U ovoj odličnoj Televisinoj telenoveli (remake meksičke telenovele El Camino Secreto), snimljenoj 2006. godine s ukupno 120 55-minutnih nastavaka, glumci su Galilea Montijo, Alejandra Barros, Gabriel Soto, Eduardo Yanez, Hector Ortega, Fausto Guillen, Julio Aleman, Marco Mendez, Fabian Robles, Eric del Castillo, Maria Sorte, Harry Geithner. Redatelj je Victor Fouilloux, scenarij je napisao Jose Rendon, a producent je Emilio Larrosa. Pjesmu "Si Te Perdiera”, s uvodne špice, izvodi Luis Miguel.

24.05.2007. , četvrtak...17:45 [ Ovdje komentiraj (6) ] Isprintaj

Ljubav i mržnja (Mundo de Fieras)
[ # ]

Svijet zvijeri


Od kraja srpnja na meksičkim malim ekranima počelo je prikazivanje nove telenovele uspješnog Salvadora Mejie, uzbudljive priče o dva brata blizanca čiji se životi nakon mnogo godina razdvojenosti ponovno isprepliću. U glavnoj, dvostrukoj ulozi sapunice Mundo de Fieras nastupa popularni Cesar Evora, a kao mlada junakinja serije iskazala se atraktivna venezuelanska glumica Gaby Espino, Princesa u seriji Rebeca, kojoj je ova uloga ujedno i debi na meksičkoj televiziji. Osim Gaby Espino i Cesara Evore, koji je maestralno odglumio blizance Demiana i Gabriela, u glavnim ulogama nastupaju neke od najvećih zvijezda iz svijeta sapunica. Edith Gonzales prvi put u karijeri glumi negativku, a ostale televizijske zvijeri tumače i nama dobro poznate glumcie Michelle Vieth i Helena Rojo. Kao mladi junaci serije pojavljuju se Sebastian Rulli i Sara Maldonado, a ostale uloge tumače popularni Ernesto Laguardia, Azela Robinson i Rene Casados, između ostalih.

U središtu su radnje ove telenovele dva identična blizanca Gabriel i Demian, koji su razdvojeni odmah nakon rođenja i čiji su životi od tog trenutka krenuli u potpuno različitim smjerovima. Gabriel je odrastao okružen luksuzom i podrškom posvojitelja, a Demian napušten i gotovo uvijek na rubu gladi. Godine patnje s vremenom su ga pretvorile u ogorčenog i zlog muškarca koje ne preže ni od zločina, a kad bježeći od policije doživi nesreću i izgubi jednu nogu, Demian se pretvara u još okrutniju zvijer sposobnu uništiti sve koji mu stanu na put.
Premda je dugo godina oženjen povučenom i plahom Reginom, s kojom ima sina Juana Cristobala, Demian svojoj obitelji svakodnevno zagorčava život. A kad sazna da ima brata blizanca koji je odrastao u bogatstvu i kojem nikada ništa nije nedostajalo, Demian odluči da će mu uništenje naizgled sretnog Gabriela postati životni cilj. No, usprkos dojmovima, Gabrielov život je daleko od idile. Njegova prva supruga, majka prvorođenog sina Rogelija, teško se razboljela i umrla nedugo nakon poroda njihova drugog djeteta, kćeri Pauline. Mnogo godina kasnije, svladavši tugu zbog gubitka svoje voljene, Gabriel je oženio Joselyn, lijepu mladu ženu koja mu je u prvim skladnim godinama braka rodila sinčića Luisita.

No, tragična prometna nesreća koja je Joselyn stajala druge trudnoće potpuno ju je promijenila. Ogorčena Gabriela, kojeg krivi za gubitak drugog djeteta i ozljedu Luisita, Joselyn postaje frivolna i posesivna, a Gabrielu život zagorčava i njezina majka Miriam, okrutna žena bez savjesti koja se sa suprugom Clementeom doselila u kćerinu novu kuću. Usred napete atmosfere Clemente najavi dolazak svoje izvanbračne kćeri Miriangele, koja će se doseliti u Gabrielov dom kako bi radila kao Luisitova učiteljica. Bijesna na nezakonitu suprugovu kćer, Miriam će situaciju iskoristiti kako bi plemenitoj djevojci zagorčala život, a bezuvjetnu podršku u tome pružit će joj Joselyn i njezina kći iz prvog braka, Karen.
Osim što će se u nju zaljubiti Leonardo, sin služavke Candelarije, Mariangela će osvojiti i srce svog šefa, nesretnog Gabriela, koji će u prijateljstvu s njom naći bijeg od gorke svakodnevice, sve dok ne shvati da se u nju počinje zaljubljivati.
No, Mariangelin dolazak nije jedino što će uznemiriti obitelj. Dolores, sestra prvog Joselynina muža, izlazi iz zatvora nakon nepravedne osude za ubojstvo svog brata, a pod krinkom redovnice krije stravičnu tajnu iz prošlosti koja je odjednom isplivala na površinu kako bi pravda i osveta napokon bile izvršene...

Priča počinje životima blizanaca koji su rastavljeni odmah nakon rođenja. Imućna obitelj usvaja Gabriela, dok je Demian okružen siromaštvom i napuštenosti. Gabriel se prisjeća dijela svog života, naročito vremena kad je izgubio roditelje i kada se u njegovom životu pojavio Demian. Demian se također prisjeća svog života, života u siromaštvu te kako je morao nositi povez preko oka i protezu jer je izgubio nogu. Sjeća se kako je sreo Gabriela. Otada mu pokušava zagorčati život...

12.05.2007. , subota...18:32 [ Ovdje komentiraj (5) ] Isprintaj

Judina žena (La mujer de Judas)
[ # ]

Tko je Judina žena?


Vijest o ženi koja je ubila mladog svećenika Sebastiana, zainteresirala je Gloriu Leal od prvog trenutka. Ona je mlada studentica pred diplomom kojoj je upravo vijest o ženi koja nakon 20 godina izlazi iz zatvora, poslužila kao tema za diplomski dokumentarac nakon što joj je stric uništio prijašnji: to je bila savršena ideja koja bi joj otvorila put u svijet filma te se je, ne gubeći vrijeme, zajedno s dvije najbolje prijateljice, Petuniom i Micaelom, odmah bacila na istraživanje prošlosti te misteriozne žene po imenu Altagracia del Toro. Ubrzo Gloria shvaća da je ona uz svoju majku Joaquinu (ujedno i najbolju Altagracijinu prijateljicu), Altagracijinu majku Berenice i dobrodušnog Buenaventuru, jedna od rijetkih osoba koja je uvjerena da je Altagracia nedužna. Ono što se donedavno činilo kao jednostavan rad, postalo je teška zadaća nakon što joj jedan muškarac, zvan Salomón Vaisman ponudi svoju pomoć. Salomón je mladi, uspješni i privremeni direktor vinarije del Toro, Altagracijinog nasljedstva koje ona, nakon izlaska iz zatvora, želi povratiti svim silama. Naime u vinariji radi mnogo ljudi koji su se okoristili njezinim odlaskom u zatvor kako bi preuzeli njezino nasljedstvo. Sve se još više zakomplicira kada na isti dan Altagracijinog povratka kući, u Caroru, stigne i njezina privlačna i tajanstvena polusestra, Marina Batista, plod izvanbračne veze Juana Vicentea del Tora, koja također želi novac i naravno, poveći dio obiteljske ostavštine. A nimalo malena prepreka koja Altagraciji stoji na putu je ambiciozni novinar Marcos Rojas Paul, koji je godinama progoni jer je čvrsto uvjeren u njezinu krivnju.

Gloria smatra da je njezin zadatak otkriti što stoji iza misterioznih ubojstava, tko je ustvari pravi ubojica i koja je njegova stvarna namjera. Shvativši da je pred njom težak posao, prihvati Salomónovu ponudu i oni se neplanirano zaljube jedan u drugoga, što joj dodatno oteža vlastitu misiju. Ubrzo nakon dolaska u Caroru, Gloria doznaje da je uz svoju polusestru Sagrario jedina nasljednica velikog bogatstva del Torovih, da joj je Altagracia teta i da je povrh svega razbaštinjena jer je Juan Vicente, njezin otac bio čvrsto uvjeren u njezinu krivnju. Nakon čitanja oporuke svi kreću u potragu za sakrivenim novcem zbog kojeg je već poginuo nemali broj ljudi. Uskoro se počinju događati čudne stvari. Odmah nakon Altagracijnog dolaska u Caroru svima se počinje prikazivati žena u vjenčanici, poznatija kao Judina žena, a počinjena su i mnoga ubojstva pod nepoznatim okolnostima upravo u slavnoj vinariji del Toro. Nakon što upozna pohlepu svakog svih zaposlenih u vinariji na vodećim mjestima, postane još uvjerenija u Altagracijnu nedužnost, a prema cilju je vode i njezine nerijetko potresne vizije događaja koji slijede. U svojoj potrazi, Gloria ne riskira samo svoj život, već i ljubav prema Salomónu, ali ona je spremna prihvatiti i taj rizik samo kao bi saznala što se krije iza mračne i čini se, dobro sakrivene prošlosti. Mlada i zaljubljena nasljednica ne želi početi vezu sa Salomónom dok ne otkrije što se nalazi iza misterije Judine žene i koja je od šest tajanstvenih žena uistinu sposobna počiniti ta nesvakidašnja ubojstva, makar tako saznala i ono što ne bi trebala doznati… ali… da li uistinu postoji ta žena? Tko je Judina žena? Možete li pogoditi kakav će biti kraj?

DOWNLOAD PJESME LA MUJER DE JUDAS (JUDINA ŽENA):
- MDO: Me huele a Soledad

10.01.2007. , srijeda...20:24 [ Ovdje komentiraj (28) ] Isprintaj

Nikad te neću zaboraviti (Olvidarte jamas)
[ # ]

Olvidarte jamas još je jedna uspješna sapunica iz bogate produkcije venezuelanske kuće Venevision Productions u kojoj glavna junakinja mora birati između osvete i ljubavi


Prekrasni pejzaži Floride, impozantna internacionalna glumačka ekipa, zanimljiva priča iz pera meksičke spisateljice Veronice Suarez te naslovna pjesma koju izvodi slavni Pablo Montero (Martin u telenoveli „Rebeca“) dovoljna su garancija svjetskog uspjeha telenovela Olvidarte jamas koja se upravo počinje prikazivati širom svijeta.
Glavnu junakinju glumi ljubimica venezuelanske publike Sonya Smith, a čast da tumači glavni muški lik je našim gledateljima dobro poznatom Gabrielu Porrasu (u seriji Zatočenica zamijenio je Mauricija Islasa zbog njegove ljubavne afere s maloljetnicom). Glumačku ekipu upotpunjuju i meksički glumci Martha Julia, Maite Embil, Hector Soberon te Kubanka Carmen Deaysi.

Kratak sadržaj:
Victoria Salinas je žena koja dvadeset godina nosi u sebi gorčinu i želju za osvetom. Kao mladu djevojku, naivnu seljančicu, zaveo ju je, iskoristio i odbacio Gonzalo Montero, sin don Gregorija, nemilosrdnog vlasnika imanja na kojem je radila. Victoria otkrije da je trudna, no izgubi bebu nakon što je istuče Gladis, pomahnitala Gonzalova supruga. Otad Victoria, u to vrijeme poznata po pravom imenu Luisa, neprestano razmišlja o tome na koji će način obitelj Montero platiti za svu patnju i bol koju joj je nanijela.
Kao zrela žena, privlačna i bogata, vraća se na imanje s prelijepom usvojenom kćeri u namjeri da se napokon osveti. No, to joj neće biti lako jer nije računala da će joj se ljubav uplesti u planove. U Diegu, vlasniku susjednog imanja, pronaći će muškarca svog života. Situacija postaje još složenija kad se Victorijina kći zaljubi u Alejandra, sina Gonzala Montera. Victoria shvaća da, ako želi sreću za sebe i kćer, mora odbaciti mržnju koju osjeća.
_____________________________________________________________________

GLASOVANJE ZA NAJBOLJU TELENOVELU SAMO ŠTO NIJE ZAVRŠILO! Sada, kada ste izabrali 15/28 telenovela (nekoliko njih imalo je samo jedan glas), bit će još lakše glasati! Ja sam, po svom izboru, ostavio njih 11. Odsad, glasove ne morate pisati u komentarima, nego imate anketu u jednom od boxeva (desno). Baš me zanimaju rezultati... hvala svima koji glasuju =)

06.01.2007. , subota...20:20 [ Ovdje komentiraj (5) ] Isprintaj

Anin dvostruki život (La dos caras de Ana)
[ # ]

Nova Televisina produkcija, čiji su prvi kadrovi snimljeni sredinom ljeta u Miamiju, ima sve preduvjete da postane veliki svjetski hit


Ana Layevska, lijepa meksička glumica ruskog porijekla koju smo nedavno upoznali kao Estrellu u telenoveli Maćeha, junakinja je nove meksičke telenovele Dva Anina lica (Las dos caras de Ana), koja se od početka listopada prikazuje na malim ekranima u Meksiku. Snimana prema originalnom scenariju Pabla Serre i Erike Johanson i pod redateljskom palicom talentirane Lucero Suarez (Iznova voljeti), nova Televisina produkcija čiji su prvi kadrovi snimljeni sredinom ljeta u Miamiju ima sve preduvjete da postane veliki hit među svjetskom publikom.
Klasična ljubavna priča začinjena je mnoštvom intriga, tajni i neočekivanih okreta te izvrsna glumačka ekipa glavni su aduti ove serije, koju su šefovi Televise odlučili snimati na Floridi zbog raznolikosti eksterijera.

Osim lijepe Ane Layevske, producentica je u Miamiju okupila mnoštvo talentiranih glumaca. U glavnoj muškoj ulozi pojavljuje se nama dobro poznati Rafael Amaya, dok se u ulozi udovice Graciele iskazala veteranka meksičke televizije, karizmatična Maria Rubio. Ostatak glumačke ekipe čine nama dobro poznati glumci poput Mauricija Aspea, Mikea Biaggia, Ismaela le Rose, Melvina Cabrere te mlade zvijezde telenovela Alexe Damian, koja je izvrsno odglumila glavnu negativku Irene.

Kratak sadržaj:
U središtu je radnje vesela i bezbrižna Ana Escudero. Njezin najveći životni san jest postati poznata glumica. Popodneva provodi brinući se o bogatoj udovici Gracieli Salgado, čije dvije unuke starici zadaju velike probleme. Graciela osigura Ani audiciju za prestižnu glumačku školu, gdje ona već prvog dana upozna Gustava Galvana.
Jednog kobnog popodneva Aninog brata Fabiana na ulici udari automobil kojim upravlja Ignacio, razmaženi i neodgovorni sin milijunaša Humberta Bustamantea. U strahu od zatvora Ignacio podmetne požar u Aninoj kući u kojem pogine Marcija. Strepeći za Anin život, Graciela je pošalje u New York, a nesretnu Marciju pokopa pod Aninim imenom.
Nekoliko godina kasnije, Ana se vraća u Miami. Kako bi osvetila smrt svojih najbližih, Ana u tajnosti preuzima novi identitet te postaje hladna i proračunata Marcia Lazcano, elegantna žena odlučna uništiti obitelj Bustamante. S vremenom uspije zavesti oca i sina te ih posvađati, no ne zna da okrutna Irene prati svaki njezin korak s namjerom da je odvoji od Gustava. Vrlo brzo Ana će shvatiti da bi je želja za osvetom mogla stajati iskrene ljubavi, a na vidjelo polako izlazi neočekivana istina – Gustavo Galvan umjetničko je ime Rafaela Bustalamantea, trećeg sina milijunaša Humberta...

DOWNLOAD PJESME LA DOS CARAS DE ANA (ANIN DVOSTRUKI ŽIVOT)
- Camila: Coleccionista de Canciones

01.01.2007. , ponedjeljak...21:35 [ Ovdje komentiraj (52) ] Isprintaj

Voljeti bez granica (Amar sin limites)
[ # ]

U produkciji meksičke Televise užurbano se snima sapunica Amar sin limites u kojoj naslovne uloge tumače dobro nam poznati Karyme Lozano i Valentino Lanus


S novom verzijom uspješne argentinske sapunice Resistire cijenjena meksička producentica Angelli Nesma odlučila je ponuditi ljubiteljima sapunica sasvim drukčiju telenovelu od onih na kakve smo navikli. Pod naslovom Amar sin limites (Voljeti bez granica) s modernom i odvažnom pričom izraženog seksualnog naboja nova Televisina sapunica razbija uvriježena okvire i odbacuje tipičan stil meksičkih telenovela. Predviđa se da će serija od čak 300 nastavaka potaknuti žustre polemike, u prvom redu zbog romance između dva muška lika koja glume Marcelo Cordoba i Jorge da Silva. Upravo zbog toga u svim svojim intervjuima tijekom pripreme serije producentica je naglašavala da očekuje brojne reakcije gledatelja zbog škakljivih tema u seriji, posebice zbog homoseksualnosti.
-To je snažna melodrama, s vrlo zanimljivim temama. No, pristupit ćemo toj temi s mnogo obzira, poštovanja i inteligencije. Istospolna ljubav bit će predstavljena iznimno suptilno. Mislim da nema potrebe za dodirima i poljupcima, sve se jednostavno može izvesti jezikom, pogledima i dijalogom. Originalna argentinska verzija mnogo je eksplicitnija – naglasila je Nesma. –Naime, način razmišljanja u Argentini znatno je drugačiji od našeg. Tamo su ljudi jako otvoreni, a na televiziji se prikazuju stvari koje mi nismo navikli gledati. Povrh svega, morali smo uzeti u obzir i vrijeme emitiranja. Serija će ići u 19 sati, u vrijeme kad je cijela obitelj na okupu. Kada bi se prikazivala kasno navečer, ne bi bilo problema. Dakle, ovdje se ne radi o kopiji argentinske melodrame, već se samo slijedi ista ljubavna priča. Sve ostalo prilagođeno je Meksiku.

Kratak sadržaj:
Diego Moran radi kao prodavač u trgovini muške odjeće i u krvi nosi krojački zanat. Diego živi s Valerijom, ženom koja još uvijek ne nalazi način da osmisli svoj život. Jednog dana Valerija napušta Diega odnoseći ono malo vrijednih stvari koje su posjedovali, ušteđevinu kojom je Diego namjeravao kupiti automobil i novac koji joj jer redovito davao za plaćanje stanarine. Nakon što je izbačen iz stana, bez novca i iluzija, Diego se privremeno vraća u roditeljski dom gdje ga ne dočekuju onako radosno kao što je očekivao.

U glavnim ulogama nastupaju Valentino Lanus (Iznova voljeti) i Karyme Lozano (Moja voljena), poznati i po burnim privatnim životima, što mnogi smatraju dodatnom garancijom da će radnja biti prepuna strasnih i uzbudljivih scena. Prvi put u karijeri u ulozi negativca pojavljuje se hrvatskim gledateljima dobro poznati Rene Strickler (Zrela ljubav, Ukleta Mariana). Posebnost priče je i činjenica da je glavni patnik muški lik, a ne kao u većini telenovela junakinja priče.
I ostatak glumačke ekipe je dosta impresivan. Uz već spomenute Lanusa, Lozano i Stricklera, tu su i Maria Sorte, Monika Sanchez, Jorge de Silva, Lourdes Murguia, Otto Sirgo, Alma Mauriel i Julio Camejo. Upravo je Camejov nastup u seriji pobunio veliku pažnju. Naime, Julio i Karyme su donedavno bili u ljubavnoj vezi koja nije imala sretan završetak. Ipak, na pitanje u kakvim su njih dvoje odnosima, Karyme je izjavila da su ostali jako dobri prijatelji. Dodala je da nemaju zajedničkih scena jer su njihovi likovi uključeni u različite priče te da njen lik nije tipičan ženski.
-Žena koju glumim ne pokazuje često emocije, ali je vrlo snažna i izdržljiva. Svaki lik ima svoje dobre i loše strane, zbog čega je ova serija vrlo realna i mislim da će se upravo to svidjeti publici.

Za Valentina Lanusa je sapunica Amar sin limites značila i povratak meksičkim sapunicama. Već neko vrijeme popularni glumac živi u SAD-u gdje je, tvrdi, dobio nekoliko ozbiljnih poslovnih ponuda. –Ponudili su mi ulogu u jednom američkom filmu i bilo bi logično da sam odustao od telenovele zbog prilike da se okušam na velikom platnu. No, ja volim biti drukčiji. Po završetku snimanja vraćam se u Los Angeles konkretizirati svoje planove – rekao je Valentino. Premda nije želio iznositi detalje, potvrdio je da ponuda o kojoj razmišlja dolazi iz Hollywooda. S druge strane, nije krio oduševljenje zbog povratka meksičkim sapunicama i to u projektu Angelli Nesme, što je bio odlučujući faktor u prihvaćanju uloge. –Odluku o povratku potaknula je odanost Televisi koja mi je dala brojne prilike u karijeri – dodao je.
Na pitanje kako se odlučio prihvatiti ulogu anti-junaka, Rene Stickler je istaknuo kako mu nisu dosadili dobri likovi, no želio je istražiti i druga područja glume, što mu uloga zlog Mauricija omogućuje u svakom pogledu.
Naslovnu temu telenovele pjeva talijanska pjevačica Laura Pausini, a serija se snima na samo dvije različite lokacije u Meksiku.

ZAPAMTITE! -Još uvijek možete glasati za svoju naj. telenovelu! Uskoro možete saznati rezultat! Ako želite, možete vidjeti za koje telenovele možete glasati ovdje.-

23.12.2006. , subota...21:25 [ Ovdje komentiraj (8) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

< listopad, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (2)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Telenovela...

 • ...neovisno o broju epizoda (50, 100, 200) ima priču s unaprijed predviđenim početkom i krajem. Obično je riječ o jednoj radnji (priči, događaju) koja se konačno razriješi u posljednjoj epizodi.
  Najcešće su teme ljubavna romansa, dobro i zlo, bogati i siromašni.
  Radnja se uglavnom odvija u prošlosti.
  Likovi su pojednostavljeni, nisu dublje razrađeni, prikazani su u crno-bijelom svijetu, ili su heroji ili su zločinci.
  Telenovele su melodramatične, radnja se odvija u romantično-iluzornom ozračju.
  Može se reći da telenovele spadaju u eskapistički televizijski format.

  Sapunica...


  ...je osmišljena na način da traje onoliko dugo koliko je popularna među gledateljstvom. U mnogim zemljama uspješno se prikazuje desetljećima.
  To je drama bez kraja u kojoj svaka radnja vodi u novu radnju (priču).
  U sapunici se događa više radnji istodobno. Svaka je radnja razgranata, tri do četiri priče obrađuju se usporedo, u jednoj epizodi.
  U sapunici se isprepliću romansa, misterija, akcija, triler, iščekivanje, ljubav.
  Priče su kompleksnije nego u telenoveli, a obično uključuju i veći broj glumaca.
  Radnja je prilagođena zbilji i glumcima, opipljivija je. Likovi su kompleksniji, razrađeni na način da se gledatelji mogu s njima što lakše identificirati, i obično karakterno pokrivaju najrazličitije tipove ljudi, što kod telenovele nije slučaj.
  Dobre sapunice imaju dobar udio zdravog humora na svoj račun, dok ga obično telenovele nemaju.

America

 • Ivete Sangalo - Soy Loco Por Ti, America

  Soy loco por ti, América,
  yo voy traer una mujer playera
  Que su nombre sea Marti,
  que su nombre sea Marti
  Soy loco por ti amores tenga como colores la espuma blanca de Latinoamérica
  Y el cielo como bandera,
  y el cielo como bandera

  Soy loco por ti, América, (Bis)
  soy loco por ti amores

  Sorriso de quase nuvem,
  os rios, cançőes, o medo
  O corpo cheio de estrelas,
  o corpo cheio de estrelas
  Como se chama a amante desse país sem nome, esse tango, esse rancho,
  Esse povo, dizei-me,
  arde o fogo de conhecę-la,
  o fogo de conhecę-la

  Soy loco por ti, América,
  soy loco por ti amores

  El nombre del hombre muerto ya no se puede decirlo, quién sabe?
  Antes que o dia arrebente,
  antes que o dia arrebente
  El nombre del hombre muerto antes que a definitiva noite se espalhe em Latinoamérica
  El nombre del hombre es Pueblo,
  el nombre del hombre es Pueblo

  Soy loco por ti, América, (Bis)
  soy loco por ti amores

  Espero a manhă que cante,
  el nombre del hombre muerto
  Năo sejam palavras tristes,
  soy loco por ti amores
  Um poema ainda existe com palmeiras,
  com trincheiras, cançőes de guerra
  Quem sabe cançőes do mar, ai,
  hasta te comover, ai, hasta te comover

  Soy loco por ti, América, (Bis)
  soy loco por ti amores
  Estou aqui de passagem,
  sei que adiante um dia vou morrer
  De susto, de bala ou vício,
  de susto, de bala ou vício
  Num precipício de luzes entre saudades,
  soluços, eu vou morrer de bruços
  Nos braços, nos olhos,
  nos braços de uma mulher,
  nos braços de uma mulher
  Mais apaixonado ainda dentro dos braços da camponesa, guerrilheira
  Manequim, ai de mim, nos braços de quem me queira, nos braços de quem me queira

  Soy loco por ti, América,
  soy loco por ti amores.

  Ljubav i mržnja


  Marco Antonio Solís - Antes de que te vayas

  Antes de que te vayas
  déjame mirar una vez más,
  ese rostro que nunca he de olvidar.

  Me dices sinceramente
  que me has dejado de amar.
  Descuida yo bien comprendo
  y te sabré perdonar.

  Cuida de tu vida en tu camino
  yo siempre me diré adiós por ti.
  Por ese corazón que me dio tanto
  pero acabó mi encanto y lo perdí.

  Perdón si te fastidio,
  pero es que es mi sentir.
  Tal vez no tenga ni forma
  de lo que quiero decir.

  Pensé pedirte el beso
  que borre los del ayer,
  más no te quito tu tiempo
  te puedes ir, ya lo ves.

  Cuida de tu vida en tu camino
  yo siempre me diré adiós por ti.
  Por ese corazón que me dio tanto
  pero acabó mi encanto y lo perdí.

  Cuida de tu vida en tu camino
  yo siempre me diré adiós por ti.
  Por ese corazón que me dio tanto
  pero acabó mi encanto y lo perdí.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se