Telekineza by: Viky

ponedjeljak, 17.08.2009.

Sai Baba


-Može stvarati predmete niizčega....

Kada su pitali Sai Babu zašto on može izvoditi sva ta čuda, odgovorio je da On to može činiti jer je on Bog. Te da je jedina razlika između Njega i nas ta što On to zna, a mi to još nismo spoznali. U biti On kreira sve te stvari sa snagom Svoga uma. Sva ta čuda su veoma prekrasna, no najljepša stvar u vezi Sai Babe je njegova bezuvjetna ljubav i apsolutna nesebičnost. On nikada ne naplaćuje svoja čuda, niti stvara čudo iz sebičnih razloga. On je ovdje jedino kako bi volio i služio.

On kaže da nije došao stvoriti novu religiju, već obnoviti drevne putove do Boga. U kojoj god religiji da je netko, On preporuča da je zadrži. On će doći na bilo koji iskreni poziv za Bogom bez obzira na formu, jer kaže sve forme su u stvari jedna.

On najrječitije izjavljuje:
Postoji samo jedna religija - religija ljubavi.
Postoji samo jedan jezik - jezik srca.
Postoji samo jedna rasa - rasa čovječanstva.
Postoji samo jedan Bog - i On je sveprisutan.

Njegova temeljna poruka je da smo mi Bog, Krist, Buddha, Allah, Atman, Vječno sebstvo. Da sebe trebamo vidjeti na ovaj način i svaku osobu koju sretnemo vidjeti na ovaj način. Jer kako se odnosimo prema svakoj osobi koju sretnemo, tako se odnosimo prema Njemu.

"Bog jednako čovjek minus ego."
Ego je iluzorno uvjerenje u odvojenost, strah i sebičnost. On kaže da:
"Naš um stvara ropstvo i da naš um stvara oslobođenje."
Još jedan biser od Sai Babe je da
"Ruke koje pomažu svetije su od usana koje mole."

Dvije od najvažnijih duhovnih praksi koje Sai Baba preporuča su ponavljanje imena Božjeg i pjevanje Bogoštovnih pjesama. Nije bitno koje ime Božje čantate ili vizualizirate. To je veoma uobičajena praksa u Istočnim religijama, a manje u Zapadnim kulturama. Mahatma Ghandi je rekao da je to bio jedan od ključeva za njegov uspjeh. On je mantrao ime "Ram" sve vrijeme. Kada je na njega izvršen atentat, dok je umirao izgovorio je ime "Ram".

U "Bhagavad Giti" stoji da gdje idete nakon smrti je povezano sa posljednjom misli u vašem umu dok umirete. Ne mogu vam dovoljno preporučiti ovu praksu, ponavljanja imena Božjeg, i također vizualiziranja forme Boga. Kada god niste u ravnoteži ili vas obuzmu negativne emocije isprobajte ovo. Djelovat će da pročistite sebe i ponovno se uskladite sa Bogom. Pjevanje Bogoštovnih pjesama je slična praksa, jer malo više uključuje emocionalno tijelo, što je prekrasno.

O Guru-u (duhovnom učitelju) Sai Baba kaže:

"Guru je svjetlost koja sjaji na cesti, no odredište je Bog. Čovjek je zahvalan svojem Guru-u, no Bog je taj kojeg čovjek štuje. U današnje vrijeme čovjek štuje Guru-a što je pogrešno."

Sai Baba je također veliki zagovornik transcendiranja dualnosti. To je sposobnost da se ostane staložen i postojanog uma bez obzira što se događalo. Ideja je da se ostane postojanog uma bez obzira na dobitak ili gubitak, zadovoljstvo ili bol, bolest ili zdravlje, pobjedu ili poraz, kritiku ili pohvalu. Transcendiranje dualnosti je dio procesa oslobađanja od ega. To je povezano sa Budističkim učenjima i učenjem kako ne biti vezan za stvari.

Praksa meditacije koju Sai Baba podučava je potpuno ista učenju Paramahanse Yoganande i Babe Muktanande. To je u osnovi mantra "Om" i mantra "So ham". Ideja mantre "So ham" je da izgovorimo riječ "so" kada udišemo, a "ham" kada izdišemo. Ideja je da disanje određuje ritam mantre. Ako je disanje polagano, tada će ritam mantre biti polagan. Ako je disanje brzo tada će ritam mantre biti brz. Riječi "so ham" u biti znači "Ja sam Bog" ili "Ja sam sebstvo". Te riječi kaže Sai Baba nisu niti Indijske niti Sanskrtske riječi. Sai Baba kaže da je "so ham" u biti zvuk disanja kako ga čuje Bog. Kada navečer odemo spavati "so ham" se stapa u zvuk "Om".

Postoji još jedan mantra koju Sai Baba preporučuje, a to je također ime na koje se On odaziva, a to je izraz "Sai Ram". Sai Ram je u biti Sai Babina vizitka. Sai Babini poklonici često se pozdravljaju i kažu zbogom kroz izgovaranje "Sai Ram". Ponavljanje ovog imena ili čantanje tog imena kao mantre privlači Sai Babu k vama, kao i ponavljanje Njegovog stvarnog imena. Također možete izgovoriti to ime i vizualizirati Njegov lik tijekom dana ili možete zazivati to ime kada vam je potrebna Sai Babina pomoć.

U vezi ljubavi, Baba kaže:

"Započnite dan s ljubavlju.
Ispunite dan s ljubavlju.
Provedite dan s ljubavlju.
I završite dan s ljubavlju,
jer to je put do Boga".

Baba nas također uči da se oslobodimo svih želja osim želje za oslobođenjem i Bogoostvarenjem.


"Svi smo mi žarulje, s time što je moja od 1.000 vati a kod većine ljudi od 20 do 100 vati".

Također kaže da je Bog skriven iza ega veličine planine, te da je onaj koji može kontrolirati svoju ljutnju, svoj ego i vezanost veliki Yogin.


"Napravite najbolje što možete, a Bog će se pobrinuti za ostatak".

On kaže da što god vam Gospod da, morate pozdraviti sa jednakim mirom. On kaže da je uklanjanje nemoralnosti (engl. immorality) jedini način do besmrtnosti (engl. immortality).
Ovdje sam vam pokušao dati malo okusa Sai Babinih učenja koja se veoma poklapaju i usklađena su sa učenjima Djwhal Khula, Isusa, Saint Germaina, Buddhe i svih ostalih. Doslovno postoje na stotine knjiga o Sai Babi i one koje je On napisao. Ako se nikada ranije niste susreli sa Sai Babom i htjeli biste dvije uvodne knjige, preporučujem vam dvije knjige od Howard-a Murphet-a. Prva je pod naslovom "Sai Baba čudesnik" (Sai Baba, Man of Miracles). Druga je pod naslovom "Sai Baba Avatar" (Sai Baba, avatar). Ako osjećate sklonost također možete razmisliti o putu u Indiju. Ne događa se često da je Kozmički Krist inkarniran na Planeti i da Ga je moguće posjetiti fizički. Ako idete sa ljudima sa Sai Babinih susreta, veoma često možete dobiti osobne razgovore sa Njim. No, ništa vam ne mogu obećati. Na kojem god da se nalazite putu, Sai Baba će se veoma lijepo uklopiti u taj put.

Image and video hosting by Viky


Sai Babina adresa:

Sri Sathya Sai Baba
Ashram Prashanti Nilayam
Anantapur District
Andhra Pradesh 515134
South India



avia.croadria.com

17.08.2009. u 14:21 • 10 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (10)

  kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Translator

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic





Šta ja radim ovdje?

Dakle, ja sam Viky(man)
I ovo je blog o nadrealnom
Tako da, molim vas lijepo se ponasajte
i uzivajte...

Viky


Chat Box









Flag Counter

(ali tek od 3.listopada 2009.)

free counters



Google Oglasi:


Banneri!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic







Ukoliko zelite vas banner, osavite u komentarima vas logo velicine "88x31" i link do bloga/stranice, ali prvo vi mene stavite!?!?!

bez bannera:

Music King
Posjetite OBAVEZNO!!!!! Ukoliko vas zanima muzika :D

LOCKERZ-V
Moj još jedan blog!!!!!! Posjetite!!

Svijet Misterija
Obavezno posjetite, ovo je jedan istraživač kojemu su misteriji život!

Sve Misterije
Poznate misterije svijeta, i one malo manje...

Room403
Jedan isto tako dobar blog!

Donovan Sims 2
Evo blog o jednoj igrici koju sam daaavno igro :)



NAPISANI POSTOVI


POČETNA STR.


1. Učenje za Početak
2. Afroamerikanac
3. Intervju=John Harld
4. Prue Hallivel
5. postupci do TKNZ
6. Nina Kulagina
7. Sai Baba
8. Telepatija
9. Nicolai Friedrich
10. David Copperfield
11. Voodoo Lutkice
12. Baba Vanga
13. Slanje u prošlost
14. Slanje u budućnost
15. Duhovi
16. Vraćanje iz mrtvih
17. Telefonski poziv
18. Teleportacija
19. Svi Nlo-i smo mi
20. Nacisti i Nlo
21. Jesam usliko NLO?

Uvod i Pravila

TELEVIZIJA:

HRT 1

NASA TV

Discovery Channel




1.NEMA lanaca sreće...
2.PUNO komentiraj....
3.POŠTUJ pravila..





DAJTE I SVOJ GLAS:
Image and video hosting by TinyPic











Trenutno aktivnih korisnika i logo!


Image and video hosting by TinyPic



Eo dizajn za mahera...
DOWNLOAD









Copyright © 2009 [samo na postove bez izvora(moje)]

Copyright © 2010 [samo na postove bez izvora(moje)]