tehnozena

15.08.2009., subota

i to još nije sve!

Na porezima sam i dalje.

Jedan od predsjedničkih kandidata predlaže porez na kvadrate... stambenoga prostora. Kao možeš imati 50 + još neku sitnicu po glavi, a na sve iznad toga plaćali bismo porez! Genijalno. država će mi odrediti u koliko ću kvadrata živjeti odnosno ako (doduše, ne znam kako) uspijem zaraditi nešto više za nešto komotniji život (a ne da se poput većine, na žalost, četveročlanih obitelji tiskam u 62m2) - e, to ću dodatno platiti. Tako mi i treba kada radim i želim uživati u plodovima svoga rada.

A ako slučajno budem jako uspješna, npr. menadžerica u turizmu (tako bogom nam danoj djelatnosti) i poželim npr. nešto šminkerskiji auto ili jahticu - e, tek onda ću platiti! Gotovo cijenu vrijednosti te pokretnine - vlasnik će platiti državi. Tu, naravno, ne govorim o sumnjivim bogatašima i lopovima (s njima nek' se država obračuna na drugi način), nego o ljudima koji su uspješni i, eto, nekom srećom zarađuju puno puno više od nas prosječnih. Iako nikad neću imati za jahtu, neću zlurado pozdravljati takve poreze.

Jer, prema njima, najbolje je zarađivati jako malo, živjeti u jako tijesnom stanu i veseliti se što će onaj susjed koji radi po cijele dane i prerano je posijedio - platiti dodatni porez na svoj novi BMW. Neš ti luksuza.

Usput, slijepo slijeđenje pravila o sunčanju (poslije 17 i s kremama), naravno, nije urodilo preplanulim tenom nego... ajde, kao nisam blijeda kao inače. Zato ću ovaj ponovni riječki tjedan ( nakon 20 šibenskih dana) iskoristiti za jutarnje kupanje (doduše, opet do cca 11) nadajući se da će barem to uroditi plodom. A ostale trenutke provodim veseleći se Hajdukovim nevjerojatnim uspjesima. Za one koji ne znaju - imamo već cijela 2 (slovima: dva) bodawink.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>