Kabarovsky.com - web dizajn studio

nedjelja, 27.01.2008.

Skidajmo.com

Lijepo je kad sve programe koje trebate možete pronaći na jednom mjestu raspoređene po kategorijama. Još je ljepše kad uz svaki program možete pronaći detaljan opis na hrvatskom jeziku, te ocjenu kvalitete.



Skidajmo.com je odlična nova stranica na hrvatskom jeziku za skidanje softvera. Programi su podijeljeni u 13 kategorija, a sadržaj se nadopunjava više puta dnevno, tako da korisnici uvijek imaju na raspolaganju najnovije verzije softvera.

Za svaki ćete program na stranici naći detaljan opis, i ocjenu u nekoliko kategorija. Uz to, za svaki komad softvera možete pratiti i statistiku preuzimanja, te prema tome zaključiti o popularnosti programa.

Iza projekta Skidajmo.com stoji ekipa koja je oformila jedan od najpoznatijih hrvatskih portala posvećenom softwareu, Recenzije.hr.

Cijela je stranica vrlo profesionalno i ukusno dizajnirana, i vjerujemo da će uskoro postati omiljena stranica za svakoga tko treba besplatni softver.

Više:
www.skidajmo.com

- 15:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 15.01.2008.

EU otvorio novu istragu protiv Microsofta

Samo mjesec dana nakon što je norveška tvrtka Opera, vlasnik istoimenog web preglednika, kod Europske komisije uložila žalbu protiv Microsofta, tj. njegova iskorištavanja položaja na tržištu, EU je odlučio otvoriti novu istragu


Foto: Worldpress.org

Od ovog ponedjeljka službeno je otvorena nova istraga Europske komisije protiv softverskog diva Microsofta, a pokušat će se utvrditi je li Microsoft kršio tržišna pravila i omogućio bolju poziciju Internet Explorera, uredskog paketa Office te Outlooka.

Nova istraga otvorena je nakon pritužbe Opere upućene Europskoj komisiji sredinom prosinca prošle godine. Nadležno tijelo u Europskoj komisiji, ECIS (European Committee for Interoperable Systems), pokušava omogućiti interoperabilnost konkurentnih aplikacija, poput sve popularnijeg uredskog paketa Open Office.

Microsoft je dosada bio prinuđen isplatiti 1,16 milijardi dolara kazne koju mu je odredio EU, no kako sada stvari stoje, iznos bi se mogao znatnije povećati.

ec.europa.eu

- 15:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

SP1 beta za Vistu dostupan svima

Microsoft je odlučio testnu verziju prvog seta zakrpa (SP1) za Windows Vistu učiniti javno dostupnom. Riječ je o verziji vrlo bliskoj onoj finalnoj, koja bi se trebala pojaviti uskoro


Foto: Microsoft

Oznaku Release Candidate dobivaju proizvodi koji su još uvijek u razvoju, ali u finalnom stadiju, te kao takvi mogu biti sasvim uporabljivi. Upravo u toj fazi je i Service Pack za Windows Vistu, dugo očekivana skupina ispravaka koja bi trebala poboljšati rad najnovijeg Microsoftovog operativnog sustava.

Izlazak finalne verzije service packa očekuje se krajem zime ili možda u proljeće iako će Microsoft pokušati dovršiti posao prije kraja veljače. Vista se u radu nije pokazala tako stabilnom i savršenom kako je to Microsoft priželjkivao, a SP1 bi trebao ispraviti sve te propuste i napokon natjerati korisnike da prijeđu na novi operativni sustav.

Service Pack 1 osvježen je 9. siječnja i u toj verziji postao je dostupan svakom tko ga želi isprobati, a instalirati ga možete kroz standardni sustav Windows Update. Prije ovog koraka testiranje SP-a za Microsoft je odrađivalo 15.000 službenih beta testera. Ako ste i vi znatiželjni korisnik Viste, moramo vas upozoriti da instalacija nedovršenog softvera može izazvati probleme u radu računala, stoga razmislite dobro prije nego što se odlučite na taj korak.

www.microsoft.com

- 15:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.01.2008.

Bux.to

Hm,svi smo čuli za taj famozni bux.to i zaradu na njemu.U ovom postu ću vam malo objasniti o njemu.

UVOD

Bux.to je način zadrade na internetu pomoću klikanja na oglase .Svaki klik donosi jedan cent.Na oglase imate pravo stiskati jednom u 24 h.Kad kliknete na oglas,na njemu ćete morati biti 30 sekundi,vidjet ćete štopanje vremena u gornjem lijevom kutu reklame.Znači,svaki dan novi oglasi na koje morate klikati da bi zaradili.Isplata se vrši kad zaradite minimalno deset dolara.

REGISTRACIJA

Registraciju možete napraviti preko mene tako i ja dobivam bonus cent a tako i vi dobivate 10 centi bonusa u početku.Evo vam link za registraciju :http://bux.to/?r=Tehno%20Matija
i kliknite na: Join now and receive a $0.05 Sign-up Bonus .Ako ste se registrirali preko mene molim vas da ostavite komentar da ste to napravili!

ISPLATA

Znači sad ste se registrirali na bux.to i zanima vas isplata.Evo odgovora:Otiđite na
http://www.paypal.com/ i registrirajte svoj račun,(besplatno je ,nemate se čega bojati).Kad ispunite sve podatke,na kraju vas pita za kreditnu karticu,samo stisnite cancel jer broj kreditne kartice možete postaviti kasnije (Za mlađe od 18 godina ili za one koji nemaju kartice:Pitajte mamu ili tatu broj kartice i samo uplatite novac s paypala na njihovu karticu i nek vam u banci podignu novac).

ZARAĐIVANJE

Kad se registrirate ,na http://www.bux.to/surf.php su oglasi.Imate recimo 16 linkova na oglase,na svaki link imate pravo stisnuti jednom u 24 sata i onda se sljedeći dan pojavljuju novi oglasi.(Već sam spomenuo da jedan klik donosi jedan cent pa mi se nije dalo ponovo to pisati).

ZAKLJUČAK

Pa za mene veoma jednostavan lagan način za zaradu,nije kao i oni aglocco programi koji vas prevare i zarade na vama.Bux.to je veoma pouzdan pa se ne morate brinuti za isplatu.Zarada u početku nije baš velika,ali s vremenom će postati velika.Nadam se da sam vam u ovom postu barem nešto objasnio o Bux.to zaradi preko neta.Preporučio bi svima da probaju jer nemaju što izgubiti,vremena nećete puno izgubiti (4 minute na dan) i pomalo zarađujete.
Izvor: Filip Klepo http://bux.to/?r=origigi

- 16:48 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.12.2007.

Moderno kraljevstvo | Kraljica otvorila kanal na YouTubeu

Britanska kraljica tradicionalno svojim 'podanicima' upućuje božićnu čestitku. Ovoga puta obratit će im se preko kanala na najpopularnijem online video servisu na planeti



Pod nazivom 'The Royal Channel - The Official Channel of the British Monarchy' krije se YouTube kanal kraljevske obitelji, a pokrenut je kao 50-ta obljetnica kraljičina prvog pojavljivanja na televiziji, davne 1957. godine.

Predstavnici kraljevske obitelji izjavili su da 81-godišnja kraljica ovim potezom pokušava svoj tradicionalni godišnji govor približiti kako mladima, tako i korisnicima interneta diljem svijeta.

Osim božićnog obraćanja javnosti, koji će biti objavljen tijekom Božića, na kanalu kraljevske obitelji posjetitelji će moći pogledati i brojne druge snimke vezane uz život monarške obitelji. Osim na YouTube kanalu kraljičino obraćanje javnosti korisnici mogu u obliku podcasta skinuti s www.royal.gov.uk.

http://www.youtube.com/theroyalchannel

- 10:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 22.12.2007.

Fotografije Nokije N96 procurile na internet?

Internetom kruže fotografije na kojima se navodno nalazi Nokia N96, nasljednik popularnog modela N95. Fotografije se doimaju autentično, no sam mobitel na njima ne izgleda naročito revolucionarno



Na forumima vrlo posjećene web stranice o mobitelima Mobile Review pojavile su se fotografije mobilnog telefona za koji pošiljatelj tvrdi da je Nokia N96. Prema onome što fotografije pokazuju, telefon je, izgleda, dovršen, pa se očekuje i njegova najava te izlazak početkom sljedeće godine.

Fotografije prikazuju klizni uređaj s mogućnošću klizanja u obje strane, kao i kod Nokie N95 gdje se klizanjem na jednu stranu otkrivala tipkovnica, a na drugu komande za reprodukciju glazbe. Na poleđini prikazanog uređaja nalazi se objektiv digitalnog fotoaparata Carl Zeiss s dva fotosvjetla (Nokia N95 ima jedno) što bi trebalo omogućiti još bolje fotografije u uvjetima smanjene rasvjete. Zaslon uređaja prikazuje Symbian OS, a pretpostavlja se da će na N96 biti osvježena verzija s poboljšanim multitaskingom.



Navodni N96 ima LED svjetla uz fotoaparat

Treba imati na umu da Nokia nije potvrdila ni postojanje ovog telefona, a kamoli tek ove podatke te stoga ovu vijest uzmite sa zrncem ili dva soli.

www.nokia.com

- 13:44 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Antivirusni alati postaju sve lošiji

Iako nam razni proizvođači antivirusnih alata i sličnih sigurnosnih računalnih rješenja svako malo plasiraju priču da upravo njihovo rješenje nudi potpunu zaštitu osobnih računala, stvari su u praksi prilično drugačije. Ovo saznanje objavio je njemački IT časopis c't

FOTO:

Njemački časopis c't napravio je detaljnu analizu dostupnih antivirusnih alata, a potpuni izvještaj o njihovoj učinkovitosti planira objaviti u siječnju sljedeće godine. Ipak, na internetu su objavili dio svojih saznanja.

Prema navodima stručnjaka časopisa c't, antivirusni alati prilično su učinkoviti pri detektiranju postojećih virusa i raznih drugih zloćudnih aplikacija, no njihova učinkovitost značajno pada kada ih se virusima izloži u hodu. Zaštita u stvarnom vremenu izuzetno je bitna gotovo svakom korisniku računala, a upravo na toj stavci brojni antivirusi padaju.

C't tvrdi da je prepoznavanje novih virusa i ostalih napasti svedeno na učinkovitost između 20 i 30 posto, dok su prošlogodišnji podaci pokazivali učinkovitost između 40 i 50 posto.

Ono što u njemačkom časopisu nisu objavili je detaljna metodologija kojom su se u svojoj analizi koristili, a objavit će je tijekom siječnja.

www.heise.de/ct

- 13:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Microsot izdao skoro pa finalnu verziju Windows Vista SP1

U srijedu je Microsoft predstavio svog kandidata za finalnu verziju prvog service packa za Windows Vistu za beta testere, dok bi taj isti kandidat trebao tokom sljedećeg tjedna biti dostupan i za ostale korisnike.



SP! sadrži mnoge mogućnosti osmišljene kako bi poboljšali brzinu i stabilnost Viste. Od ostalih stvari, SP1 sadrži mogućnost korištenja BitLocker enkripcijskog alata na više diskova. Također je poboljšana i brzina vraćanja OSa iz hibernacije.

SP1 također uklanja tzv. Kill Switch funkciju koja deaktivira ključne komponente Viste ukoliko se detektira da korisnik koristi piratiziranu Vistu.

Očekuje se da će finalna verzija Windows Viste SP1 biti dostupna u početkom 2008. godine.

Izvor: Download.hr

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vista se manje piratizira od XP-a

Microsoft je objavio podatak da su Windowsi Vista bitno manje piratizirani nego njihov stariji operativni sustav Windows XP



Foto: Geckoandfly.com


Windows Vista se piratizira daleko manje nego Windows XP, Microsoft tvrdi da je u opticaju 50% manje priatskih kopija Viste nego što je to slučaj sa Windowsima XP. Zlobnici bi primijetili da je to zato što Vista nije naročito dobro prihvaćena. Naime, činjenica jest da je novi Microsoftov OS često kritiziran te da mu prodaja bilježi stagnaciju ili pad iz mjeseca u mjesec, no postoji i bolji razlozi zbog kojih novi Windowsi nisu tako rašireni u ilegalnom izdanju.

Microsoft je Vistom ukinuo poslovne licence koje dozvoljavaju aktivaciju Windowsa na beskonačno mnogo računala što otežava krađu tih licenci te je uveo ograničenu uporabljivost neaktiviranih tj. ilegalnih kopija Viste. Ova dva poteza prilično su ograničila opcije piratima za eksploataciju Viste bez plaćanja pa neki čak kombiniraju dijelove beta verzija Viste sa finalnom da bi izbjegli zaštitu, no većina korisnika to jednostavno ne zna napraviti.

Slučajni pirati ili ljudi koji iz neznanja posjeduju ilegalnu kopiju Windowsa natjerali su Microsoft da u prvom Service Packu za Vistu ukloni smanjenu uporabljivost (bolje je reći neuporabljivost) Viste. Njih bi onesposobljavanje rada računala moglo otjerati od Viste, stoga će nakon aplikacije SP1 takvi korisnici biti samo upozoravani dosadnim i sve prisutnim porukama da je njihova kopija Windowsa ilegalna, ali im računalo neće prestati funkcionirati.

www.microsoft.com

- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zanimljiva inovacija iz Nokije i GDDR5 - najbrža memorija na svijetu

Danas vam donosim dva zanimljiva članka u jednom postu
==========================================
Zanimljiva inovacija iz Nokije
===========================
U nedostatku konkretnih noviteta, prisiljei smo zaviriti u patentni ured SAD-a, gdje se veće inovacije najprije pojave, no nitko ne garantira da će rezultirati stvarnim proizvodom. Ovom prilikom netko je iskopao informacije o novim Nokijinim patentima


Foto: www.unwiredview.com

Kao što se iz priložene slike prilično jasno dade zaključiti, Nokia planira novi tip kliznog telefona, s rotirajućom kamerom i bljeskalicom na vrhu te ciljanom razlučivošću od 6 (ili 8) megapiksela. Za pretpostaviti je da će taj mobitel naslijediti Nokijin N93, koji se također odlikuje glomaznom i moćnom kamerom.

S obzirom na to da su patenti inače ilustrirani samo grubim crtežima, činjenica da se ovdje jasno vidi dizajn telefona govori u prilog tome da je Nokia možda već pri kraju razvoja tog uređaja te da bismo ga relativno skoro mogli vidjeti na tržištu.

www.nokia.com
==========================================
GDDR5 - najbrža memorija na svijetu
===========================
Ukoliko vas zbunjuju teško pamtljive oznake koje se koriste za razne vrste radne memorije, recimo da je trenutno aktualan ekvivalent nove Samsungove ultrabrze memorije - GDDR3 - koji se koristi u grafičkim karticama te u konzoli PlayStation 3


Foto: Samsung

GDDR5 koristi 20 posto manje energije, a oko četiri puta je brži od čipova GDDR3, što konkretno znači da se protok podataka kroz čipove GDDR5 vrši brzinom od 6 Gbps.

Naravno, nismo zaboravili ni na čipove GDDR4, koji se 'vrte' na brzini od 4 Gbps, no čini se da će ih industrija barem djelomično preskočiti i odmah se baciti na 'peticu', jer su ogledni primjerci čipova GDDR5 već poslani proizvođačima grafičkih kartica.

Samsung očekuje da će do 2010. preko 50 posto grafičkih kartica namijenjenih entuzijastima i zahtjevnijim korisnicima koristiti upravo te čipove.

www.samsung.com

- 13:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (28)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovaj blog je u početku bio za sve i svašta ali od nedavno je "dobio" temu, a to je TEHNOLOGIJA. Tekstovi su večinom iskopirani sa tportala tako da se vi koji surfate po tportalu ne čudite koku uglavnom jednaki tekstovi (kopiram samo one koji mi se čine važniji).
    Blog je otvoren 14.07.2007 u 9:33h.
    Pošaljite mi mail
    Moj MSN je "tehno.matija@hotmail.com" pa mi malo dosađujte.

Za webmastere

  • Moj baner








    News box
    Dozvolite svojim čitateljima da vide najnovije vjesti iz svjeta tehnologije i na vašem blogu!






    Popis onih koji imaju moj baner ili news box:


HTML i flash gluparije

  • vas voli informatiku i zeli znati sto je novo u informatici (tj. tolko vas je online)

    Brojač posjeta:


    Image and video hosting by TinyPic

Marketing | Links

  • Moj humoristički portal - niktitanik.com -

    Zaklada Ana Rukavina





    Webkatalog