digitalna kuglicaBožićna groznica već je uzela maha, iz izloga vire sobovi, snjegovići i ostala blagdanska ekipa, a Sam' što nije donosi seriju prigodnih gadget poklona za predstojeće blagdane. Prvi blagdanski gadget koji predstavljamo na prvi pogled izgleda kao obična kuglica za jelku, ali zapravo se radi o digitalnoj kuglici s memorijom i ekranom za prikazivanje fotografija. Prijeđemo li preko pitanja zašto bi netko htio svoju sliku na digitalnom, ekranu ugrađenom u božićni, ukras doista staviti na drvce, moramo primjetiti da ovaj uređaj ima i brojne druge mane.Za početak, tu je minijaturni ekran dijagonale 1.5 inča na kojemu fotke treba gledati uz upotrebu povećala. Zatim, postavlja se pitanje memorijskog kapaciteta, kojeg proizvođać nije izrazio u megabajtima, već broju slika, pa tako tvrdi da na ovu gadget/kuglicu stane pedesetak digitalnih fotki koje se na kuglicu uploadaju standardnim USB-kablom.

digitalna kuglica
Da bi vaša njuška zasjala sa drvca, potrebno je i nešto električne energije, a za to se koriste dvije AAA baterije koje, naravno, ne dolaze u kompletu. Upravo baterije donose nove probleme jer samo dodaju grame na ionako pretešku kuglicu, koja će zasigurno privući pažnju, jer će granu na kojoj visi istegnuti do poda. Sjajno! Ovog nedostatka svjestan je i proizvođač, pa tako nudi i stalak na kojemu se kuglica može držati na stolu ili polici.

Kuglica za jelku s ekranom poprilično je nepotrebna, ali ni upola koliko nepotrebnim smatramo USB Djeda Božićnjaka ili snjegovića koji bubnjaju čak četiri iznimno iritantne Božićne melodije. Ukoliko ste ikada bili na tržnici u predbožićno vrijeme, kada sa svih strana sviraju idiotske lampice za jelku opremljene piskutavim zvučnicima, bit će vam jasno o čemu pričamo.

Drumming Snowman
No, ukoliko ste mazohist, manje od 8 dolara dovoljno je da si kupite bubnjajuću USB-ulaznicu u svijet mentalnog oboljenja. Sami USB-bubnjari iznimno su jednostavni, spoje se na USB-port računala i pritiskom na jedno jedino dugme se pokreću ili zaustavljaju. Iako je uređaj opremljen samo tim jednim dugmetom, uz njega je velikim slovima napisano START/STOP, čime postaje očito kako je ovaj potpuno nepotrebni gadget namjenjen Amerikancima. Ukoliko doista nemate pametnijeg posla, pogledajte i video...



Janko
30.11.2008. u 17:49 • 5 KomentaraPrint#