Štedjeli ste 30 godina kako biste kupili stan, a u međuvremenu ste nasljedili neku kuću pa kupovina nekretnine više nije prioritet? Nema problema, ako ste takve sreće, mi znamo na što možete potrošiti ušteđevinu – na mobitel! Kanadski proizvođač Mobiado svojoj je ponudi suludo luksuznih mobitela dodao posebna izdanja modela 105EM i potpuno novi model – 105CLB. Kombinacija brojki i slova kojima su označeni modeli ne govori mnogo o luksuzu koji dobije kupac pa valja spomenuti kako je baš svaki mobitel rađen ručno od najkvalitetnijih (i najskupljih) materijala s nevjerojatnom pažnjom na detalje pa su Mobiado mobiteli više poput komada nakita koji usput i nešto radi, umjesto da tek visi s uha ili oko vrata.
Mobiado 105EM whiteBijelo posebno izdanje modela 105EM tako je izrađeno od iznimno skupog i cijenjenog drveta, odnosno posebnih komada koji se na stablima formiraju tek nakon sto je drvo napadnuto nekom bolesti ili vanjskim utjecajem. Radi se o kvrgavim i nepravilnim komadima debla koji su posebno zanimljivi zbog nevjerojatnih šara i godova koji se ne šire samo kružno. Drveni dio mobitela umetnut je u niklovani mjedeni okvir, vijci su do titanija, a tipke od posebnih safirnih kristala. Za završni dodir mobitel je ručno prebojen srebrnom bojom.

Mobiado 105EM redCrveno izdanje modela 105EM također ima tijelo od posebnog komda drveta (ne postoje dva niti slična komada), ali je dodana još veća ekskluzivnost. Naime, za razliku od niklovanog mjedenog kućišta kod "white" izdanja, crveni model je pozlaćen 24-karatnim zlatom, a istim plemenitim slojem prekrivene su i tipke.


Mobiado 105clbŠećer na kraju, potpuno novi model, Mobiado 105CLB napravljen je od velikog komada safirnog kristala koji je oslikan s unutrašnje strane. Okvir je proizveden od posebno jakog aluminija koji se inače koristi u izradi raznih letjelica, poliran je i niklovan. Poklopac spremnika za bateriju također je od safirnog kristala, a ovo luksuzno čudo dolazi u dvije boje, bijeloj i crnoj.

Za sva tri nova modela može se očekivati i više nego paprena cijena, iako još nema službenih informacija, a zanimljivo je da se, osim dizajna i skupih materijala, ne dobije baš mnogo mobitela za takav novac. Naime, Mobiadovi modeli nisu tehnološka čuda, ne predstavljaju tehnološki napredak i ne prate trendove napucavanja funkcija i kojekakvih opcija. Svi su novopredstavljeni modeli tako opremljeni kamerom sa tek 2 megapiksela, ekranima od 2“ QVGA rezolucije, bluetoothom, jednim gigabajtom ugrađene memorije i to je otprilike to.
Janko
21.10.2008. u 23:04 • 1 KomentaraPrint#