Tartajun blog

ponedjeljak, 24.03.2008.

Nakon Uskrsa

Po običaju, zaključujemo komentiranje ispod starijih postova pošto se nakotilo komentara pa da ne bude nered.
A inače, prošli su i ovi blagdani koji su, kao i obično, bili izuzetno sadržajni i veseli. Od brojnih crkvenih obreda i njegovanja drevnih običaja do druženja u seoskom kafiću. Pogotovo je bila aktivna dolska emigracija, vidi se da im je falio Dol.
Osim toga, još prije 10-ak dana uspješno je obavljena akcija Maslinova grančica, što je svakako pohvalno.
Ali nema predaha, idemo dalje u nove radne i neradne pobjede. Naravno, o svim akcijama Tartajuna bit ćete obaviješteni na Tartajunovim stranicama i tu na blogu.
P.S.
Bit će zanimljvo vidjeti tko će napisati prvi komentar ispod ovog posta. Najvjerojatnije A je to, kad bismo se kladili, koeficijent na njega mogao bi biti recimo 1.30


Tartajunove stranice
Foto dana - arhiva

- 19:54 - Napiši komentar (50) - Link posta


Napiši komentar (50)

ponedjeljak, 03.03.2008.

Akcija za Caritas

Bilo je ovo poprilično zanimljivih i sadržajnih 10-ak dana u Dolu. Počelo je iznimno uspješnom i hvaljenom akcijom Vir, da bi se nastavilo briljantnom nogometnom pobjedom nad vječitim suparnikom. To sve se i pošteno proslavilo. Onda, počeli su se brojati kozlići. Zatim, za Slogu i Tartajun čulo se i u drugim medijima, izvan granica Dola i Otoka. Bilo je tu i "vatrenih“ događaja koji su pokrenuli pitanje treba li ponovno aktivirati legendarna dolska navalna kola. Šteta što je tjedan završio porazom Sloge, ali veseli dobra igra u većem dijelu utakmice, a pogotovo veliki odaziv na treninge preko tjedna. I sad, pogledajte vi što se sve dogodilo u samo 10-ak dana. Pa neka netko kaže kako je dosadno na otoku i u selu. Čista glupost!
Usto, bili ste izuzetno aktivni u komentiranju svih tih događaja, što je bilo posebno zanimljivo. (Sve stare komentare možete vidjeti u arhivi bloga)

Slijede nam nove aktivnosti i događaji, što planirani, što neplanirani. Jedan od planiranih događaja je akcija prikupljanja maslinovih grančica za Caritas. Uz Udrugu Tartajun, akciji će se pridružiti i naša Župa, a Grad Stari Grad će pripomoći organiziranjem prijevoza do Zagreba. U ovoj humanitarnoj akciji trebalo bi prikupiti 2000 maslinovih grančica i uoči Cvjetnice poslati ih u Zagreb, u župu Sv. Nikole Tavelića. Tamo će se na Cvjetnicu te grančice prodavati, a prikupljenim novcem kupili bi se specijalni krevetići za osobe s invaliditetom, koje su smještene u Centru Kustošija. O detaljima i načinu odvijanja akcije bit ćete obaviješteni na vrijeme na Tartajunovoj stranici. Više o samoj akciji i štićenicima Centra Kustošija možete vidjeti u priloženim materijalima: Materijali o Akciji


Tartajunove stranice
Foto dana - arhiva

- 12:30 - Napiši komentar (62) - Link posta


Napiši komentar (62)