utorak, 31.03.2009.

Karta dana

Četvorka novčića

Image and video hosting by TinyPic

Kada vidimo Četvorku novčića moramo imati na umu tri stvari: posesivnost, kontrolu i blokiranje promjene.
Ova karta označava čuvanje stečenog, pa čak i određen strah od promjene jer smatramo da nam ona nosi gubitke, želimo kontrolirati situaciju, zadržati status quo. Zadovoljni smo sa situacijom kakva je i želimo da tako i ostane.

Nažalost (ili nasreću;-), život uvijek nosi promjene, na bolje ili gore, pa ćemo kad-tad morati pustiti to što tako grčevito držimo i upustiti se u novu pustolovinu.

- 14:21 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.03.2009.

Karta dana

Vitez kupova

Image and video hosting by TinyPic

Kao vitezi svake boje, i vitez kupova nam nosi pozitivnu i negativnu stranu svoje boje.

On je emotivan, romantičan, maštovit, profinjen i introspektivan.
No ako se te osobine dovedu do krajnosti, može biti preosjetljiv, nerealan, hirovit i temperamentan, plitak i introvertiran.

U čitanjima traži da preispitamo ulažemo li dovoljno emocija ili možda nedovoljno (ukoliko izađe obrnut-njegova energija potisnuta). Moguće je da trebamo više pažnje posvetiti svojoj intuiciji i osjećajima, te ih jasnije izraziti.

Vitez kupova je glasnik istinke ljubavi, donosi nam ljubavne poruke ili posjet.

- 15:43 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 29.03.2009.

Karta dana

Čarobnjak

Image and video hosting by TinyPic

Ključne riječi za Čarobnjaka su aktivnost, osviještenost, koncentracija, moć.
Označava osobu ili stanje nabijeno kretivnošću i osobnom moći, ostavljanje snažnog utiska, predanost i fokusiranje na ciljeve.

Kada vidimo Čarobnjaka znamo da je vrijeme da svoje planove provedemo u djelo, utiliziramo svoje talente, proniknemo u vlastite motivacije i ostvarimo čak i ono što nam se donedavno činilo nemogućim.

- 23:55 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 28.03.2009.

Karta dana

Četvorka štapova

Image and video hosting by TinyPic

Četvorka štapova je karta koja označava proslavu, slavlje, veselje i uzbuđenje.
Magnetska privlačnost između dvoje ljudi, 'leptirići u trbuhu' koji su nam svima tako poznati.
Osjećaj adrenalina koji nas prožima kada se upuštamo u novu pustolovinu, poput prvog puta kada smo se poljubili, otišli na neku uzbudljivu vožnju u lunaparku.
Ovo uzbuđenje varira od osobe do osobe, no svima je zajedničko da uglavnom dolazi spontano i teško se kontroliramo da doslovce ne zaplešemo i zapjevamo od sreće.

- 15:01 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.03.2009.

Numerologija i Tarot -Karmičke karte

Numerologija je u principu nauka o brojevima, te o okultnim načinima na koje oni odražavaju neke aspekte naših karaktera, životnog puta, iskustava.
Svako slovo ima svoju numeričku veličinu, a zbroj tih vrijednosti u nečijem imenu zajedno sa zbrojem vrijednosti datuma rođenja daje nam poseban uvid u nečiji karakter, životnu svrhu, motivaciju i skrivene talente.

Kada kombiniramo numerologiju sa tarotom dobivamo opsežan profil , izuzetno zanimljiv za proučavanje, no o tome će biti govora nešto kasnije.

Vjeruje se da je grčki matematičar Pitagora začetnik numerologije kakvu poznajemo danas, no vjerovatno je da njeni prvi počeci sežu puno dalje u prošlost; vjerovatno najranije nailazimo na numerologiju u drevnoj Hebrejskoj Kabbali.
Pitagorejski i kabalistički pristupi su donekle različiti, ali uputno je poslužiti se oba načina da bismo dobili što precizniji i detaljniji profil.
Kabbala više odgovara tumačenju Karmičkih karti (brojeva) kroz tarot jer se bazira na 22 broja, dok kod pitagorejskog sustava imamo 9 veličina, plus tri glavna broja 11, 22, 33.
Smatra se da ova tri broja nose u sebi energetski i karmički naglašenije značenje od onih kojima odgovaraju u jednostavnom nizu 1-9, odnosno 11=2, 22=4, 33=6.

Da bismo se uopće upustili u izračunavanje nečijih karmičkih karti potrebno je znati puno ime i prezime (za udane žene se uzima djevojačko prezime), datum rođernja, a nije naodmet ni vrijeme i mjesto rođenja, no to nije neophodno za kratak pregled.

S obzirom da je se za ove izračune koriste samo karte Velikih Arkana, brojeve svodimo na 22 i manje, ali i uzimamo kartu koja je na nižoj poziciji od samoga broja.
Sigurno ste se sada zbunili i zapitali 'zašto se toliko potruditi, sve to izračunavati,samo da bismo uzeli drugačiji broj?'.
Vrlo je jednostavno, znamo da je Velikih Arkana 22, no označene su brojevima od 0-21, pa tako ako nam izađe broj 22, za kartu koja nam izađe kao ova faza uzimamo adut 21 -Svijet.

Vrijednosti slova su slijedeće:

A = 10
B = 20
C = 22
Č = 11
Ć = 11
D = 50
Đ = 75
E = 30
F = 44
G = 100
H = 20
I = 6
J = 7
K = 45
L = 12
LJ = 36
M = 9
N = 400
Nj = 41
O = 5
P = 57
Q = 90
R = 2
S = 22
Š = 50
T = 33
U = 54
V = 45
Z = 7
Ž = 12
X, Y = 2
W = 18


5 je karmičkih karti od kojih svaka označava jednu fazu u životu.

1. Karmička karta (izračunava se pomoću punog imena i prezimena pitaoca) označava najranije djetinjstvo od rođenja,pa do 15. godine života, prva iskustva, odgoj, prve utjecaje na formiranje naše ličnosti.

npr. VALERIJA MUDRINIĆ
svedeno na brojke:
45+10+12030+2+6+7+10= 122
9+54+50+2+6+400+6+11= 538

122+538=650=6+5=11

Dakle, 1. karmička karta za ovu osobu je adut 10 Kolo sreće.

2. Karmička karta (izračunava se pomoću datuma rođenja) označava razdoblje od 15-30 godine života, adolescenciju i sazrijevanje, izbor partnera.

npr. 15.11.1972.
15+11+1+9+7+2=45=4+5=9

2. je karmička karta tako adut 8 Snaga.

3. Karmička karta (izračunava se zbrajanjem znamenki druge karmičke karte -ukoliko je 2. manja od 10, dodajemo joj broj 12) označava zrelije razdoblje od 30. do 45. godine života, obiteljski život, djeca i rodbina, okolnosti.

8+12=20

3. karmička karta je adut 19. Sunce.

4. Karmička karta (dobivamo se zbrajanjem 1. i 3. karmičke karte) označava zrelu dob od 45.-60. godine, uspjehe i neuspjehe kako na poslovnom,tako i na obiteljskom i emotivnom planu.

11+20=31=3+1=4

4. karmička karta je tako adut 3. Carica.

5. Karmička karta (izračunava se zbrajanjem svih prethodnih veličina) označava starost, razdoblje iza 60. godine života, općeniti pregled uspjeha u životu.

11+9+20+4=44=4+4=8

5. je karmička karta adut 7. Kočija

Osoba sa ovakvim karmičkim kartama će imati prilično sretan i ispunjen život.
Djetinjstvo je ispunjeno iznenađenjima i preokretima, pozitivnim promjenama koje će joj ići na ruku i pomagati da se razvije u kvalitetnu osobu. Kreativan odgoj i puno zabave.
Adolescencija prolazi u naporu da se kontrolira vlastite nagone, a za većinu osoba se to odnosi na hormonalne promjene. Ovoj će osobi to biti poseban izazov, no u pozitivnom smislu, naučiti će se maksimalizirati energiju u rješavanju problema sa sobom i okolinom. Mogući su sukobi sa autoritetativnim ličnostima u životu; roditeljima ili šefom/šeficom kod ranih zaposlenja.
Sunce u sferi obitelji nam govori o izuzetno skladnom razdoblju -ovo je sazrijevanje u punom smislu riječi. Odabir partnera i karijere je idealan i dobro usklađen. Vrhunac postignuća će ova osoba postići prvo u karijeri, a tek nakon toga posvetiti se obitelji, no i tu će briljirati.
Carica u 4. karti govori o brižnoj majci, punoj ljubavi. Vjerovatno će imati troje djece, a obiteljski odnosi će se odvijati u atmosferi povjerenja, sigurnosti (kako financijske, tako i emotivne) i ljubavi.
Tek u jeseni života, nakon 60. godine pred ovu osobu se stavljaju prve prave kušnje. Mogući problemi na svim područjima, no najviše u sklopu obitelji. Ovo nipošto nije mirna starost, jer će se u ovom razdoblju ova osoba namučiti da održi svoju obitelj na okupu.

Ovo je bila kratka analiza karmičkih karti jedne osobe, no za cjelokupnu je potrebno izraditi još nekoliko paralelnih izračuna, da bi se dobio kompletan numerološki profil neke osobe.
Također je zgodno pogledati i kakva će biti predstojeća godina za određenu osobu, što se također može uciniti kombinacijom numeroloskih vještina i tarota.

Ukoliko ste zainteresirani, javite mi se na e-mail ili broj telefona u boxu desno.

- 14:52 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 24.03.2009.

Karta dana

Osmica novčića

Image and video hosting by TinyPic

Karta koja označava vrijedan rad, ogroman trud, obraćanje pažnje na pojedinosti, ambiciju i usvajanje novih znanja.
O kojoj god da se situaciji radi, Osmica novčića nas potiče da damo sve od sebe (i još više); rad će nas ispuniti pozitivnom energijom i uspjeh je nezaobilazan.

- 13:57 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.03.2009.

Karta dana

Sunce

Image and video hosting by TinyPic

Sunce je 19. adut Velikih Arkana i karta koja označava postignuća, prosvijetljenje, shvaćanje dublje istine, samopouzdanost.
Stoljećima štovano kao božanstvo u mnogim kulturama, Sunce i u tarotu ima posebno pozitivno značenje.
Potiče nas da uživamo u svojim postignućima i veselimo im se, svom ponosu i trudu jer dosegli smo trenutak našeg najvećeg sjaja.

- 22:54 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.03.2009.

Karta dana

As kupova (obrnuta)

Image and video hosting by TinyPic

Asovi svake boje izražavaju one primarne osobine, a s obzirom da danas govorimo o kupovima radi se o izražavanju i prepuštanju intimnosti, osjećajima, ljubavi i zaljubljenosti, fizička konzumacija istih, vjerovanje vlastitoj intuiciji, povezivanje sa drugim.

Kada se otvori obrnuta, ova karta označava razočaranje, nestabilnost, čak i nevjeru i promjenu odnosa, nemogućnost fizičkog ostvarivanja emotivne veze.

- 17:21 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 20.03.2009.

Primjer otvaranja (Keltski Križ)

Evo, jučer sam imala jedno zanimljivo otvaranje koje sam odlučila podijeliti sa vama (naravno uz pristanak pitateljice).
Sasvim slučajno sam krenula u priču sa jednom poznanicom pa me zamolila da joj otvorim nabrzinu njezinu poslovnu situaciju, što ju tu očekuje u budućnosti.
Poznajem tu djevojku već neko vrijeme, pa znam o kojem se poslu radi, znam da je u sklopu obitelj, a mislila sam da poznajem i njezin karakter (karte su pokazale da sam se tu poprilično prevarila u svojoj procjeni;).
Izuezno vesela mlada djevojka, vrijedna i obrazovana, te uspješna u svom poslovnom životu.

Pa da krenemo....
Odlučila sam se otvoriti joj za početak Keltski Križ, jer je to (meni barem, ali svatko ima svoje preferencije) jednostavan i potpun način 'snimanja' situacije, svojevrsni 'snapshot'. Pitanje koje smo postavile bilo je ' Što će se samnom dalje događati na poslovnom planu?'
Karte su izašle slijedećim redoslijedom:

1.) Vitez mačeva

2.) Kralj kupova

3.) Trojka štapova

4.) Devetka štapova

5.) Desetka mačeva (obrnuta)

6.) Luda

7.) Carica

8.) Suđenje (obrnuta)

9.) Kula

10.) Mjesec (obrnuta)

Prvo što mi je tu privuklo pažnju je bila Kula na poziciji 9, no o tome će biti govora kasnije.

1, 2

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Središnje karte pokazuju nadasve pozitivan i zaokružen pristup problemu; Vitez mačeva daje analitičnost, razumnost, ozbiljnost, ali i (što je najvažnije u svakom poslu) aktivan angažman, dok nam Kralj kupova govori da se radi o poslu kojeg pitaoc zaista voli, te se emotivno ulaže u njega.
Pozitivna je i ravnoteža koju čine ove dvoje karte kombinirajući aktivnost mačeva sa pasivnošću kupova.
Također, govore nam o dvije muške figure u njenom životu; njezin partner (vitez) i otac (kralj). Njih dvojica imaju velik utjecaj na njezinu trenutnu situaciju i raspoloženje.

3.

Image and video hosting by TinyPic

Trojka štapova na poziciji intuicije, energije koju ona ulaže u ovu problematiku opet slika pozitivnu sliku. Radi se o djevojci koja svom poslu pristupa na inventivan, kreativan način; vizionarka koja se ne boji novina i teži usavršavanju i usvajanju novih znanja.

4.

Image and video hosting by TinyPic

Devetka štapova na poziciji bliske prošlosti govori o negativnim stavovima koji su ju donedavno pratili i kočili u razvoju, o blokadama koje si je ona sama nametala.
Pesimistična, no ustrajna, polako se odmiče od vlastitog fatalizma, što je još bolje prikazano kartom na poziciji 5.

5.

Image and video hosting by TinyPic

Aktivno razmišljanje u obrnutoj Desetki mačeva prikazuje još uvijek prisutan pesimizam i očekivanje gubitaka, no s obzirom da je karta izašla obrnuta zaključujem da se ona svjesno trudi biti optimistična, nasmiješiti se i odgurnuti od sebe crne misli. Zanimljivo, ali baš ta slika koju ona prikazuje na van je ona kako sam ju i ja doživljavala prije ovog otvaranja.

6.

Image and video hosting by TinyPic

Luda na poziciji bliske budućnosti, a u odnosu na karte sadašnjosti i prošlosti, govori o mogućnosti nepromišljenih postupaka.
Upozorava na oprez, jer iako presimizam kao takav loše utječe na situaciju, pretjerani optimizam vodi u neopreznost.
Upozorila sam ju da će vrlo brzo osjetiti veliki entuzijazam za neki poslovni pothvat, a moguće je da će se ponijeti baš kao naša Luda: nepromišljeno zaletiti u lošu situaciju.
Potrebna joj je ravnoteža između vlastitog negativizma i optimizma, izbjegavanje krajnosti i temeljitost pri istraživanju skorašnjih poslovnih prilika.

7.

Image and video hosting by TinyPic

Carica kao karta koja predstavlja pitaoca je zaista najljepše što sam vidjela u ovom otvaranju.
Radi se o djevojci koja ima sve predispozicije za uspjeh i osiguravanje stabilne budućnosti za sebe i svoje bližnje.
U suštini pozitivna osoba, ipak se treba pripaziti svoje 'ženske' sklonosti ponutrivanja i pasivnosti.

8.

Image and video hosting by TinyPic

Obrnuta karta Suđenja na poziciji bliže okoline govori o tome da se netko njoj blizak postavlja neodgovorno i izbjegava svoje obaveze, a time šteti sebi i njoj. Ovaj odnos je potrebno što prije razriješiti s obzirom da se radi o karti Velikih Arkana, znamo već da Velike Arkane imaju poseban utjecaj na situaciju.
(U kasnijem razgovoru smo zaključile da se ovdje radi o njenom partneru koji se, iako joj uglavnom pruža potporu, nekada postavlja nerazumno u svojim očekivanjima od nje.)

9.

Image and video hosting by TinyPic

Čim sam otvorila sve karte ova mi je prva privukla pozornost.
S obzirom da već poznajem djevojku kojoj sam otvarala i smatram ju jednom od najvedrijih osoba koje poznajem, izuzetno me iznenadio ovakakv fatalizam.
Kula na poziciji nada/strahova (ali i savjeta za pitaoca, sugestija što činiti) predstavlja ogroman strah od gubitka svega poznatog, svega u što je uložen toliki trud i rad.
Kasnije, kada sam pogledala i ostale karte, mi je bilo puno jasnije zašto je ova Velika Arkana izašla baš na ovom mjestu.
Da bi mogla napredovati, mora se usredotočiti na svoju iskonsku energiju i odatle crpiti snjagu, te iz same sebe oblikovati misli i djela koje šalje u svijet.
Govorim o energiji Carice i Trojke štapova; onome što predstavlja nju na najdubljoj razini, njeno Unutarnje Biće i najpozitivnije što može pružiti sebi, ali i drugima; svojoj obitelji i, na koncu konca, svom poslu i mušterijama.

10.

Image and video hosting by TinyPic

Kao konačan ishod izašla je obrnuta karta Mjeseca. Govori nam da će se manja doza nesigurnosti još neko vrijeme zadržati u njezinom poslovnom životu, ali da će ona biti uspješna u balansiranju svog pristupa toj nesigurnosti.


U kasnijem mi je razgovoru priznala da ju često brine budućnost posla (privatnica je) zbog sve veće konkurencije, no da se svjesno trudi razmišljati pozitivno i imati na umu da njezin uspjeh ne ovisi o drugima, već o njoj samoj.
Dok god se postavlja na način kao što je činila dosada: usavršava se, proširuje svoju ponudu i izlazi mušterijama ususret, nikakva konkurencija uopće nema šanse na njenom tržištu.

Ono što je najveća pouka ovog otvaranja jest važnost ravnoteže.
Tako je lijepo prikazana u prve dvije karte otvaranja da je gotovo moglo ostati samo na tome.
Odgovor na njeno pitanje 'Što će se dalje samnom događati na poslovnom planu?' jest da ju i dalje čekaju izazovi i povremeni problemi, no da će ih ona svojim zrelim pristupom i entuzijazmom redom rješavati na vlastito zadovoljstvo i konačnu dobit.

- 00:33 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.03.2009.

Karta dana

Visoka Svećenica (obrnuta)

Image and video hosting by TinyPic

Kada je uspravna, Visoka Svećenica predstavlja veliko znanje, no pasivno. Ženski princip, potencijal, intuicija, misterij; pristupanje nepoznatom, nesvjesnom.

Obrnuta, može značiti površno znanje, površnost općenito, nesposobnost jasne prosudbe, predrasude i jednostranost.
Iako i uspravna označava pasivnost, obrnuta je potpuna nesposobnost donošenja odluka, oklijevanje i strah.

- 13:59 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 18.03.2009.

Karta dana

Kraljica mačeva

Image and video hosting by TinyPic

Kraljica mačeva obično označava ženu koja je iskrena, inteligentna, visoko obrazovana ili jednostavno mudra, vrlo razumna,a razmišlja logički i analitično. Ona ima divan smisao za humor kojim ublažava svaku napetu ili neugodnu situaciju. Izuzetno je pronicljiva, te može procijeniti točno o čemu se radi u nekoj situaciji kojoj nakon toga pristupa bez zadrške -uvijek govori iskreno i izravno, suočavajući tako i sebe i druge sa mogućim neugodnostima.
Također može predstavljati udovicu.

Ako predstavlja situaciju, ona može često biti vrlo bolna i napeta, emocionalno razorna za pitaoca, ali traži od nas da joj pristupimo kako bi to ona učinila -razumno, ali i sa dozom humora.

- 22:56 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Tumačanje obrnutih karti (Tarot Reversals)

Obrnute karte se često pojavljuju u čitanjima, a mnogim tarot majstorima predstavljaju toliki problem u tumačenju da ih često ignoriraju (jednostavno preokrenu uspravno) ili obraćaju izuzetnu pažnju pri miješanju karti da se slučano ne bi koja okrenula.

Smatram da je to pogrešno postavljanje prema kartama, jer kao što znamo, sve što se otvara, otvara se sa razlogom i na to treba obratiti pažnju.
Obrnute karte, kao takve, nam mogu dati bolji uvid u situaciju od otvaranja isključivo uspravnih. One su suptilne nijanse koje čine život, ali i tarot zanimljivim.

Početnicima je vjerovatno bolje izbjegavati ih potpuno i postaviti se na prije spomenuti način, no samo dok se ne svladaju potpuno značenja samih karti.
Kasnije ćete vidjeti da su vam otvaranja (ali i čitanja) potpunija kada uzmete u obzir i obrnute karte.

Različiti autori nude vrlo različite načine tumačenja obrnutih karti u otvaranjima; od značenja koja su potpune suprotnosti značenju uspravne karte, preko specifičnih značenja koja nemaju previše veze sa značenjem uspravne karte, do teorije prisutne, ali nedostupne energije.
Osobno se služim zadnjim načinom tumačenja obrnutih karti, no svatko može odabrati onaj način koji njemu/njoj najviše odgovara, bitno je da se odlučite za jedan i njega se pridržavate.

Dakle, otvaranje i čitanje tarot karti se svodi na energiju; energija pitaoca, koja najviše definira konkretno otvaranje, ali i energija i znanje čitaoca (tarot majtora). U tom smislu, pojavljivanje obrnute karte u otvaranju znači da je energija koju predstavlja određena karta prisutna u životu pitaoca, ali na neki način blokirana, nedostupna, energija koja gubi ili tek dobiva na snazi; nešto sto odlazi iz našeg života ili što ima tek potencijal da se razvije.
Naravno, konkretno tumačenje će ovisiti i o položaju na kojem se takva karta pojavi u otvaranju.

Na primjer, obrnuta karta Mjeseca...

Image and video hosting by TinyPic

...na poziciji 4 u Keltskom križu (pozicija prošlosti) -može označavati da osjećaji nesigurnosti i nedostatka smjera odlaze iz našeg života, njihova energija i utjecaj jenjavaju, ali može biti i da smo se tako osjecali, no u manjoj mjeri. Ako uzmemo u obzir i ostala značenja karte mjeseca, možemo ju protumačiti i kao nedostatak intuicije koji je bio prisutan u našem životu. Opet, nesigurnost i zbunjenost su na odlasku.

...na poziciji 1 (pozicija sadašnosti) -može označavati da se trenutno osjećamo ponešto nesigurno,ali da taj osjećaj uspješno kontroliramo ili izbjegavamo (ovisno o ostalim kartama u tumačenju). Također može biti i da nam naša intuicija govori nešto što ne zelimo/ne možemo čuti i postupiti u skladu s tim.

...na poziciji 6 (pozicija bliske budućnosti) -govori nam o istim osjećajima/situacijama koje su tek u razvoju, no vrlo brzo će se ostvariti ukoliko nastavimo istim putem. Vrlo je nezahvalno reći da će se nešto definitivno dogoditi, kada se samim čitanjem pitaoc upozorava na vjerovatni razvoj događaja i time ga može popraviti ili potpuno izbjeći ako to želi.
Dakle, ukoliko pitaoc nastavi istim putem, ova karta nam govori da će ga to odvesti u stanje nepovjerenja samome sebi.

Kao što ste vidjeli, tumačenja mogu biti različita, ovisno o poziciji u otvaranju, okolnim kartama, ali i o samom kontekstu postavljenog pitanja.
Zato je jako važno da prije nego što počnete raditi sa obrnutim kartama dobro svladate njihova osnovna značenja.
Faktor koji igra daleko najveću ulogu od svih ostalih u tumačenju ovih karti je, naravno, intuicija (energija koju čitaoc unosi u otvaranje i čitanje). O 'osjećaju' ovisi kako ćete protumačiti određenu kartu (uspravnu ili obrnutu), te o vjeri u vlastitu intuiciju koliko će vaše predviđanje biti točno.

Ukoliko se u otvaranju pojavi mnogo obrnutih karti moguće je da se pitaoc nalazi u vrlo izazovnoj situaciji u životu, puno problema bez konkretnih rješenja, puno blokiranih osjećaja, odgađanja i manjak optimizma.
Takva otvaranja su posebno izazovna za čitaoca jer se često događa da pitaoc poriče takvo stanje, s obzirom da se ni sam ne suočava s njim. Na čitaocu je da sugerira kako se postaviti u takvoj situaciji bez mnogo navaljivanja, rješenja su često vidljiva u samom otvaranju.

U obzir treba uzeti i boju obrnutih karti, pa tako više obrnutih Novčića može predstavljati financijske izazove, obrnuti Kupovi emotivne i obiteljske probleme, itd... dok se kod obrnutih dvorskih karti često radi o nerazriješenim odnosima sa određenom osobom.

O čemu god da se radi u konkretnom otvaranju, obrnute karte treba uzimati u obzir kao jednako važne uspravnima, te ih uključiti u kompletnu priču, slagalicu slike situacije da bi mogli dobiti kvalitetan savjet.

- 15:35 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 17.03.2009.

Karta dana

Dvojka kupova

Image and video hosting by TinyPic

Dvojka kupova je jedna od najpozitivnijih karti Malih Arkana.
Kao i sve dvojke, čak ni kada se pojavi obrnuta nema potpuno loše značenje, a obično označava ljubav, zaljubljenost, početak veze, privlačnost i kretanje naprijed.
Simbolizam je očit i na samoj slici; gotovo da nas podsjeća na svadbeni obred, pa tako može predstavljati i vjenčanje, ali i u drugim situacijama neku vrst partnerstva.
Ova nas karta traži da u svemu tražimo pomirenje dva principa u jednom.
Gledajući tako, ona je ekvivalent Ljubavnika Velikih Arkana.

- 14:04 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.03.2009.

Karta dana

Vitez Štapova

Image and video hosting by TinyPic

Vitez Štapova obično predstavlja mlađeg muškarca (no nije isključeno da se radi o ženi) koji je šarmantan, odvažan, strastven, samouvjeren te sklon avanturama i pustolovinama.
Često je neodoljiv, pravi šarmer.
No minus mu svakako može biti pretjerana samopouzdanost, koja zna preći u aroganciju ili neopreznost.
Kao situacija obično označava putovanje ili promjenu, nove izazove, pustolovinu.

- 22:52 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.03.2009.

Karta dana

Car (obrnuta)

Image and video hosting by TinyPic

Car je četvrta karta Velikih Arkana i označava oca, svjetovnu moć, autoritet, disciplinu i mudrost. Predstavlja također vodstvo, suosjećanje i zaštitu, postignute ciljeve.
Okrenuta naopačke, kao sada, sugerira nezrelost, nedostatak odgovornosti, poteškoće u ostvarivanju ciljeva zbog pogrešno usmjerene energije.

- 16:51 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.03.2009.

Karta dana

Petica mačeva

Image and video hosting by TinyPic

Petica mačeva označava usredotočenost na vlasiti interes, sebičnost, pa čak i nečasnost. Moguće je da će se izgubiti smisao za razlikovanje dobra i zla, usvojiti makijavelistički stav da 'cilj opravdava sredstvo'.
Kao situacija može biti izuzetno neugodna, neprijateljsko okruženje, loš razvoj događaja uslijed nečasnih ili čak nezakonitih aktivnosti.

- 14:21 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.03.2009.

Karta dana

Dvojka novčića (obrnuta)

Image and video hosting by TinyPic

Dvojka novčića označava flexibilnost, zabavu, žongliranje i ravnotežu, ali i opasnost od financijskih malverzacija.
Kada se pojavi okrenuta naopačke, kao sada, može označiti nemogućnost uspostavljanja ravnoteže, izazovnu situaciju, teškoće u poslovnim odnosima, te nesposobnost držanja situacije pod kontrolom, nesposobnost prilagodbe vanjskim zahtjevima.

- 11:33 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.03.2009.

Karta dana

Devetka novčića

Image and video hosting by TinyPic

Devetka novčića označava disciplinu, mudrost, iskustvo, materijalno blagostanje, profinjenost i izbjegavanje sukoba.
Opisuje siguran imovinski status i smirene odnose, postignuća i uspjeh.
Sugerira nam da je važno boriti se za svoje ciljeve jer samo sa trudom stiže zaslužena nagrada. Potvrđuje da su naši ciljevi ispravni i da će se uloženi rad višestruko isplatiti.

- 12:45 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.03.2009.

Karta dana

Sedmica Štapova (obrnuta)

Image and video hosting by TinyPic

Sedmica štapova označava odlučnost, agresivnost, ustrajnost unatoč nepovoljnim okolnostima.
Otvorena naopačke, kao sada, označava dileme, neodlučnost, nedostatak truda i ambicije, te sugerira da je potrebno poduzeti konkretne korake, krenuti u akciju.

- 17:38 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 10.03.2009.

Tarot otvaranja -drugi dio (Astrološko otvaranje)

Astrološko otvaranje
Astrološko je otvaranje vrlo korisno kada želimo dobiti cjeloviti uvid u emotivnu,poslovnu i obiteljsku situaciju pitaoca.
Sastoji se od ukupno 13 karti položenih ukrug, sa zadnjom u sredini kao konačan ishod.

Image and video hosting by TinyPic

Pozicija 1 - Prva kuća
Tijelo, zdravlje, vlastiti identitet, slika samoga sebe, vitalnost i osobne potrebe.

Pozicija 2 - Druga kuća
Prihodi, financije, dostupni resursi.

Pozicija 3 - Treća kuća
Okolina, bliži rođaci, susjedi, prijatelji, komunikacija.

Pozicija 4 - Četvrta kuća
Dom, obitelj, emotivne potrebe i emotivna sigurnost.

Pozicija 5 - Peta kuća
Djeca, osjećaji, senzualni užici, ljubavne veze, zabava i kreativnost.

Pozicija 6 - Šesta kuća
Bolesti, posao, dužnosti, svakodnevna rutina.

Pozicija 7 - Sedma kuća
Supružnik, partner, ozbiljne veze i odnosi, nama ravnopravne osobe, no možda i neprijatelji.

Pozicija 8 - Osma kuća
Sexualnost, smrt, tuđe financije; zajmovi i naslijedstva, osobna transformacija, alternativni interesi.

Pozicija 9 - Deveta kuća
Daleka putovanja, religija, zakon, visoko obrazovanje, filozofija.

Pozicija 10 - Deseta kuća
Karijera, ambicije, ugled, uspjeh, disciplina.

Pozicija 11 - Jedanaesta kuća
Prijatelji, društvene grupe, klubovi, želje i nadanja.

Pozicija 12 - Dvanaesta kuća
Samoća, žrtvovanje, tajne, podsvijest.

Pozicija 13 - Konačan ishod
Prevladavajući element, ključan utjecaj.

- 14:26 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.03.2009.

Tarot otvaranja - prvi dio (Keltski križ, da/ne pitanje)

Postoji gotovo bezbroj mogućnosti otvaranja tarot karti, da ne govorim kako velik broj tarot majstora kreira i vlastite sisteme otvaranja, no u svrhu osnovne edukacije,odlučila sam iznijeti vam svega nekoliko načina otvaranja.
Ova su otvaranja meni osobno najkorisnija, no ne i jedina kojima se služim.

Keltski križ
Keltski križ je jedno od najstarijih i najpopularnijih načina otvaranja karti, a sastoji se od dva dijela: križ, odnosno krug (karte se polažu kružno), i štap, pa tako zastupa ženski i muški princip u ukupno 10 karti otvaranja.

Image and video hosting by TinyPic

Pozicija 1
Prikazuje trenutačno stanje, srž problema, fokus pitaoca.

Pozicija 2
Prikazuje ono što blokira problem ili ga razrješava, ovisno o odnosu karti koje se pojave u otvaranju.

Pozicija 3
Prikazuje intuiciju i osjećaje pitaoca, višu svijest, osnovne, podsvjesne nagone.

Pozicija 4
Prikazuje blisku prošlost, utjecaje ili stanje koje je na odlasku, koje slabi.

Pozicija 5
Svjesna razmišljanja, očekivanja i ciljevi.

Pozicija 6
Bliska budućnost, jedan od mogućih ishoda.

Pozicija 7
Prikazuje samog pitaoca, kako doživljava samoga sebe, njegovo trenutno stanje.

Pozicija 8
Prikazuje nam vanjske utjecaje, okolinu, ali i kako okolina doživljava pitaoca.

Pozicija 9
Tradicionalno prikazuje nade i strahove, no može poslužiti i kao karta savjeta, preporuka kako se pitaoc treba postaviti, što učiniti da riješi situaciju na svoju korist.

Pozicija 10
Konačan izlaz, dugoročna budućnost. Prikazuje čemu vodi ovakva situacija, te što će se najvjerovatnije dogoditi ako pitaoc nastavi istim putem.

Keltski križ je prilično univerzalno i jednostavno otvaranje,pa se može koristiti za gotovo sve vrste pitanja. Za tarot majstora je jednostavno jer se koristi relativno mali broj karti, iako se u svakom trenutku može zatražiti od pitaoca i dodatna karta za pojašnjenje neke od pozicija.


Otvaranje DA / NE pitanja
Dok većinu otvaranja koristimo kako bi dobili uvid u cijelu situaciju pitaoca, ovo je otvaranje puno izravnije i kraće.
Sastoji se od ukupno 7 karti u otvaranju koje, ovisno o tome jesu li okrenute uspravno ili obrnuto daju da ili ne odgovor.

Karte se otvaraju jedna za drugom, s tim da se karta fokusa stavlja iznad svih ostalih kao četvrta u otvaranju.

Svaka karta vrijedi 1 bod, osim Pozicije 4, karte fokusa, koja vrijedi dva boda, pa se zbrajanjem dobiva konačan ishod. Uspravne karte daju pozitivan,a obrnute negativan odgovor.

I dok je cilj ovoga otvaranja dobiti jednostavan i izravan odgovor, ipak se iz njega mogu isčitati i razlozi zašto je odgovor takat kakav je, pa tako i dobiti sugestija što nam je činiti. Dakako, to objašnjenje koje dobijemo je puno sažetije od onog kojeg bi dobili u npr. Keltskom križu, no služi svrsi.

- 15:29 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.03.2009.

Male Arkane - Općenito

Kao što smo već rekli u jednom od prethodnih postova, Male Arkane su se pojavile u Europi nešto prije Velikih, točnije krajem 14. stoljeća.

To je skup od 56 karti koje dalje dijelimo na 4 boje: mačeve, kupove, novčiće i štapove.
Svaka boja, dakle ima 14 karti; 4 dvorske i 10 brojeva.

Dvorske karte često predstavljaju konkretne osobe u našim životima, a karakter tih osoba je određen njihovom bojom. One su: Kralj, Kraljica, Vitez i Paž.

Numerirane karte opisuju uglavnom svakodnevne situacije i događaje kroz koje prolazimo.

Za razliku od Velikih, Male Arkane nemaju duboko značenje za naš život, one su tu da razjasne događaje, emocije, sposobnosti, osobe koje utječu na nas i naš život, pa tako u čitanju veću pažnju posvećujemo Velikim Arkanama.
Također, dok se Velike Arkane često koriste kao sredstvo meditacije, duhovnog razvoja, Male takvu upotrebu nalaze nešto rijeđe, baš zbog svoje sposobnosti prikazivanja svakodnevice i prolaznih iskustava.

Pa da krenemo od početka, od karakteristika svake od boja Malih Arkana (ključne riječi italic).

Mačevi
Mačevi su boja intelekta, misli i razuma, no isto tako i moći. Njihove su glavne preokupacije pravda, istina i etičnost.
Međutim, njihova je velika negativna osobina zloupotreba te moći, intelekta i logičkog razmišljanja, u svoju sebičnu korist, pa tako treba biti izuzetno oprezan sa osobama koje se pojavljuju u ovoj boji, a također i situacijama jer su to obično baš one situacije koje vode u nesklad i nesreću.
Povezuju se sa elementom Zraka, te zračnim zodijačkim znakovima: Blizancima, Vagama i Vodenjacima.

Kupovi
Kupovi su boja emocija i duhovnih iskustava. Odnose se na unutarnja, duševna stanja, osjećaje i emotivne odnose, ljubav u svim njezinim oblicima.
Često se nazivaju bojom ljubavi i sreće.
U negativnom smislu mogu se odnositi na preosjetljive, neodgovorne, pa čak i pomalo lijene osobe. Kao situacije uglavnom najavljuju sreću i općenito zadovoljstvo, no mogu od pitaoca zahtjevati i da se više potrudi, odnosno da prevlada svoje strahove i sklonost odustajanju -svoj pesimizam.
Povezuju se sa elementom Vode, te vodenim znakovima zodijaka: Rakovima, Škorpionima i Ribama.

Novčići
Novčići su boja praktičnosti, pragmatičnosti, sigurnosti i svega materijalnog, fizičkog.
Predstavljaju osobe i situacije sa odlikama bogatstva, prosperiteta, vrijednog rada, truda, koje zaslužuju i dobivaju poštovanje okoline.
U negativnom smislu može predstavljati nesposobnost, nedostatak znanja ili vještina, pa također i pohlepu.
Povezuju se sa elementom Zemlje, te zemljanim znakovima zodijaka: Bikovima, Djevicama, Jarčevima.

Štapovi
Štapovi su boja kreativnosti, aktivnosti i pokreta, a neki ju tumače i kao boju zabave.
Predstavljaju entuzijazam, inspiracija, avanturizam, riskiranje i samopouzdanost, kako u osobama ove boje, tako i u situacijama koje oslikavaju.
U negativnom smislu mogu biti glasnici brzopletosti, neodgovornosti, tvrdoglavosti, pretjerane samouvjerenosti i loše pripreme.
Povezuju se sa elementom Vatre, te vatrenim znakovima zodijaka: Ovnovima, Lavovima i Strijelcima.

- 15:05 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.03.2009.

Velike Arkane

Velike Arkane se također nazivaju i adutima tarota.

Kao što sam već spomenula u prethodnom postu, one su, dodane Malim Arkanama otprilike u 15. stoljeću stvorile tarot kakv poznajemo danas.
Međutim, smatra se da je njihovo porijeklo puno starije zbog arhetipova koji su oslikani na njima, koje predstavljaju.

Sastoje se od 22 karte, počevši od nule -Luda do broja 21 -Svijet.

Suvremeni tumači tarota vjeruju da Velike Arkane ne samo da prikazuju ljudske arhetipove, već predstavljaju čovjekov put kroz život -put koji pratimo proučavajući tarot -Ludin Put, o kojemu će biti više govora nešto kasnije.
Osim toga, za razliku od Malih Arkana za koje se vjeruje da prikazuju svakodnevne situacije, ljude koje susrećemo, u čitanju Velike Arkane nose veću težinu jer predstavljaju stanje u kojem se nalazi pitaoc.

Pa da krenemo Ludinim Putom i na njemu objasnimo neke osnove tumačenja svake od karti u Velikoj Arkani.

Dakle, ako je Ludin Put metafora za život, svaka je karta Velikih Arkana jedna etapa na tom putu; jedno iskustvo koje moramo proći, jedna lekcija koju moramo naučiti da možemo krenuti dalje.

Sama Luda (0) je tako karta početaka; početak života. Kao malo dijete, Luda je naivna i puna očekivanja juri u avanturu života, mogli bi čak reći, bezglavo juri, jer ne može ni zamisliti koje ju sve prepreke čekaju.

Odmah na početku svog putovanja susreće Čarobnjaka (1) i Visoku Svećenicu (2). Njih dvoje predstavljaju suprotnost materijalnog svijeta; Čarobnjak aktivnu, mušku energiju, znanje i sposobnost kontroliranja materijalnog svijeta, dok Visoka Svećenica predstavlja veliko znanje, ali pasivno, ona čeka neki aktivni princip koji će ostvariti njezin potencijal. Ona je ta koja svoje znanje prenosi drugima, no ne nameće niti pokušava kontrolirati za razliku od Čarobnjaka.

Treća je Carica (3) koja predstavlja majčinstvo, brigu za druge, prirodu i osjetila u najboljoj interpretaciji Majke Zemlje. Predstavlja obilje.

Četvrti je Caričin muški princip - Car (4). Car nosi poruku strukture, autoriteta -discipline. On je očinska figura koja zna vladati svojom obitelji, svojim podanicima.

Visoki Svećenik (5) donosi lekciju koju Luda mora svladati kada se odvaži krenuti izvan svoje obitelji, u svijet, u društvo.
On predstavlja društvene norme, formalno obrazovanje, te sustave vjerovanja, a Ludu uči konformizmu -mora se prilagoditi da bi se uklopio u svoje šire okruženje.

Kada sreće Ljubavnike (6) suočena je sa nečim potpuno novim -od ego centriranosti, osjeća potrebu za sexualnim izražavanjem, za stvaranjem veze sa drugom osobom. Ljubavnici također nose i dvojbe; odabir između dva moguća puta, strukturiranje vlastitih vjerovanja i vrijednosti od onih koje primamo izvana.

Kočija (7) donosi izazov; obuzdavanje samoga sebe, kontroliranje situacije. Kao dva divlja konja koji vuku svaki na svoju stranu i vješti kočijaš koji njima upravlja. Ovo jest kontrola, ali ne ona koju sa takvom lakoćom provodi Čarobnjak, ovo je prije borba koju se mora dobiti da bi se krenulo dalje, snagom volje postiglo pobjedu.

I dok Čarobnjak svoju kontrolu nameće znanjem, Kočija silom, snagom volje, naša slijedeća etapa je postizanje kontrole strpljenjem, tolerancijom, ljubavlju koje nam nosi Snaga (8).

Pustinjak (9) vodi Ludu u osamu, traži od njega da se proispituje, traži odgovore, ali i učitelja, savjet.

Nakon proispitivanja, spremna je za promjene u svom životu, a njih mu donosi Kolo Sreće (10). Karta koja označava promjene, prekretnicu, no isto tako događaje koji su izvan naše kontrole.

Pravda (11) nas tjera da shvatimo uzročno-poslijedične veze svakog događaja, svakog našeg postupka. Govori nam da ćemo dobiti točno ono što zaslužujemo, ono što uložimo.

Kad-tad u životu naiđemo na situaciju koja nam se čini jednostavno preteška za izdržati, izazov pretežak za prevladati. Takve situacije su oslikane u Obješenom Čovjeku (12). Shvaćamo tada da moramo žrtvovati mnogo da bi mogli krenuti dalje i to nam daje određeni mir. Iako nam se 'svijet okrenuo naopačke', znamo da je to bitka koju možemo dobiti jer smo spremni za tu žrtvu.

Kada shvatimo da smo zaista spremni za tu žrtvu prelazimo u slijedeću fazu, karta Smrti (13). Na prvi pogled izuzetno loša karta, no uvidjet ćete da u tarotu nema isključivo loših ili dobrih karti.
Smrt označava doslovce kraj nečega staroga da bi se moglo započeti novo (obično i bolje za nas). Obješeni Čovjek nam je pokazao da je potrebna žrtva, Smrt nam govori da prerežemo te svoje loše navike, raskrstimo sa lošim utjecajima i krenemo u bolju budućnost.

Nakon ovih isrpljujućih emotivnih iskustava, uviđamo potrebu za ravnotežom koju nam daje Umjerenost (14). Potrebno je upotrijebiti sve vještine koje smo dosada u životu naučili da bismo prošli ovu životnu lekciju; lekciju strpljenja, ravnoteže, kompromisa.

Slijedeća karta i lekcija na putu je karta Vraga (15). Vrag nije zlo,kako bi rekli na prvu pogled, vec prije naši unutarnji demoni. Neznanje i beznađe, emotivni nered, kaos. Traženje prečica, umjesto da se potrudimo za svoje ciljeve, padanje u depresije ili odustajanje umjesto upornosti.

Ono što nas može izvući iz ovakvog stanja je korjenita promjena koju nalazimo u Kuli (16). Oslikana je kao kula koja se ruši predstavljajući tako ruševine našeg starog života, propast svega što smo poznavali, no ipak i otkriće, bolji uvid u samoga sebe i svijet oko nas koji se samo može dobiti kroz ovakav gubitak, promjenu.

Nakon takvog iskustva opet dolazi smirenje u obliku Zvijezde (17). Zvijezda nam nosi nadu i inpiraciju, nove obećavajuće početke, sve što želimo podijeliti sa ostatkom svijeta.

U ovakvom stanju euforije izuzetno smo podložni utjecaju Mjeseca (18) koji nam nosi iluzije, ponekad krivu percepciju stvarnosti, duboko ukorijenjene strahove, moguće i stanje potpune odvojenosti od 'stvarnog svijeta'. Mjesec je također karta jake intuicije, nama nepojmljivih sila na djelu, našeg Unutarnjeg Bića.

Treba nam nešto da se situacija razjasni, a baš to donosi Sunce (19). Prosvjetljenje, novu vitalnost, samopouzdanost i sposobnost da ostvarimo svoj puni potencijal.

Međutim, da bi dosegli konačnu etapu našeg puta moramo prihvatiti odgovornost za ono što smo ucinili. Suđenje (20) nas poziva da učinimo upravo to, donosi nam zrcalo i tjera da se pogledamo u njega, da se iskupimo za svoja nedjela i slavimo dobra djela. Omogućava nam da se 'ponovno rodimo'.

Zadnja etapa, veliki finale: Svijet (21) !! Ponovno ulazimo u svijet, sa novim spoznajama, postignućima, sa uvidom u sebe i svijet oko nas. Osjećamo se ispunjeno i spremni smo to podijeliti sa ljudima oko sebe.

- 19:28 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

I Am

Which tarot card are you?


Proučavanje tarota, osnovne cinjenice, kao i uvid posjetiteljima u njihove karte



Free Wordpress Themes

Kontakt:

Ukoliko imate dodatna pitanja ili vas jednostavno zanima što karte žele Vama reći, možete me kontaktirati na

e-mail: bijela.linija@gmail.com

ili izravno na broj telefona:

060 30 30 60

(cijena poziva sa fiksne linije iznosi 1,70 kn/min, a sa mobitela 2,89 kn/min)

Kratki astrološki portreti:

Ovan
Kao i njihov vladar Mars, Ovnovi su odvažni, ne boje se riskirati, energični, prijateljski, no isto tako mogu biti i bezobzirni, djetinjasti i impulzivni.
Kao prvi znak zodijaka, Ovan predstavlja prvu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru. Sirova energija samog života očita je u karakteru Ovnova. Kao što djeca misle da su centar svijeta (ili bi bar to trebala biti), no odrastanjem prihvaćaju svoju ulogu kao dio društvene skupine, tako i Ovnovi imaju karmičku odgovornost da prihvate činjenicu da nisu centar svijeta, vec dio većeg društvenog poretka.
Ovnovi koji ne razviju ovu vrstu zrelosti su često jako zahtjevne i općenito nezrele, nerazumne osobe.
Životna sila koja obilježava osobe sa suncem u Ovnu može biti upotrijebljena da inspirira druge, kao i Ovnove same, no kod nižih tipova, ona je okrenuta prema unutra, te reflektira uglavnom sebične potrebe što rezultira time da se osoba ne može individualno razvijati u svom punom potencijalu.


boje: crvena i bijela
kritični dijelovi tijela: glava i lice
dragi kamen: dijamant
cvijet: crveni mak

Bik
Sa vladaricom Venerom, Bikovi su tvrdoglavi, stabilni, oprezni, spori i hedonisti.
Kao drugi znak zodijaka, Bikovi predstavljaju drugu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru. Prvo što čovjek koristi su njegova fizička osjetila. Ono što se može vidjeti, dodirnuti, okusiti, sve što je opipljivo je jedina stvarnost za Bikove, pa su tako skloni ljubomorno čuvati svoje fizičke resurse, ali i osobe koje smatraju 'svojima'.
Njihova je najveća želja osobna, emotivna sigurnost, a iz toga proizlazi da najveću prijetnju vide u prekršenim obećanjima, prevarama i izdajama. Njihova reakcija na te prijetnje će često biti žestoka, te neće ostavljati prostora za 'druge prilike'.
Razočarani Bikovi se mogu ponijeti potpuno suprotno vlastitom interesu; potpuno se povući iz svijeta ili pak postati promiskuitetni, ali u oba slučaja žrtvuju ono što im je najvažnije -stabilne, trajne emotivne odnose.

boje: smeđa i tirkizna
kritični dijelovi tijela: vrat, grlo, ramena i gornji torzo
dragi kamen: smaragd
cvijet: ruža, ljiljan, narcis

Blizanci
Sa vladarem Merkurom, Blizanci su prilagodljivi, prijateljski, znatiželjni, brbljavi, no mogu biti i površni, nemirni.
Kao treći znak zodijaka, Blizanci predstavljaju treću fazu evolucije čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Blizanci nadilaze vodenjakovu sirovu energiju i bikovu potrebu za senzornim doživljavanjem materijalnog, te njihova uloga postaje intelektualni razvoj. Blizanci imaju ogromnu žeđ za prikupljanjem informacija, dijeljenjem istih,ali i vlastitih ideja sa drugima. Viši tipovi blizanaca se tako razvijaju u ozbiljne znanstvenike i istraživače, bez obzira na njihovo specifično polje interesa ili karijere, dok se niži okreću tračanju i površnom poznavanju mnogih područja, istovremeno ne svladavajući nijedno do kraja.

boje: žuta i svijetlo plava
kritični dijelovi tijela: ruke, šake, prsti, pluća i zivčani sustav
dragi kamen: ahat
cvijet: jorgovan

Rak
Vladar Raka je Mjesec, te su ljudi sa suncem u Raku generalno promjenjivog raspoloženja, brižni, osjetljivi, sramežljivi, ali i posesivni i orijentirani na obitelj.
Kao četvrti znak zodijaka, Rak predstavlja četvrtu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Za razliku od prva tri navedena znaka, Raka ne vodi potreba za individualnim preživljavanjem, vec onim vječnim kroz nastavak vrste.
To je znak plodnosti i brige za druge, no to ne mora značiti da su svi rakovi dobri kuhari ili domaćini/domaćice, ali žele se osjećati kao dio obitelji.
Imaju snažne 'majčinske instinkte' prema svakome kome je takva briga potrebna.
U stanjima uzrujanosti, često utjehu traže u hrani, a kao rezultat njihove centriranosti na obitelj razvijaju interese za genealogiju i povijest općenito.


boje: bijela, srebrna i blijedo žuta
kritični dijelovi tijela: prsa i trbuh
dragi kamen: biser, rubin
cvijet: lokvanj, bijeli mak, bijeli karanfil, magnolija

Lav
Lavom vlada Sunce, te su ljudi rođeni u tom znaku obično kreativni, velikodušni, optimistični, ali mogu biti i egocentrični, sebični, te željni pažnje pod svaku cijenu.
Kao peti znak zodijaka, Lav predstavlja petu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svijetu.
Lavova je dominantna preokupacija ispunjenje vlastitog kreativnog potencijala, u manjoj mjeri zbog zadovoljenja vlastitih emotivnih potreba, a većoj zbog hranjenja vlastitog ega.
U ljubavi se često ponašaju poput heroja, uvijek spremni pomoći, no opet, ne iz nesebične altruističke potrebe, već radi pažnje koju time dobivaju.
U negativnom smislu, mogu postati izuzetno sebični i ego-centrirani.
Njihov vladar Sunce im daje sposobnosti da svoju kretivnu energiju pretvore u stvarnost, sa lakoćom ostvaruju zamišljeno.


boje: zlatna, kraljevsko plava, ljubičasta i crvena
kritični dijelovi tijela: leđa i srce
dragi kamen: zlato, sardonyx
cvijet: žuti ljiljan, crveni mak, suncokret

Djevica
Sa vladarem Merkurom, Djevice u praktične, analitičke prirode, uvijek spremne pomoći, pomalo plašljive, sramežljive, ali u svojem negativnom aspektu mogu biti skeptične i licemjerne.
Kao šesti znak zodijaka, Djevica predstavlja šestu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Dok Lav teži ostvarenju kreativnih potencijala, Djevicama je važno na najbolji mogući način upotrijebiti svoje individualne talente, sposobnosti. Imaju potrebu da budu na korist drugima i poboljšaju svijet oko sebe, te tako često biraju profesije kao što su zdravstvo, školstvo, socijalan rad...
Iako je njihova želja da pomognu najčešće iskrena, u slučajevima kada njihova pomoć nije prihvaćena znaju izigravati mučenike, namečući tako grižnju savjesti.
Kao negativnu osobinu bih navela perfekcionizam, iako sam po sebi nije loša osobina, u slučaju Djevica, oni često očekuju nedostižno savršenstvo od sebe i od drugih, a ne prezaju ni od emotivne ucjene kada žele nečiju suradnju pri postizanju istoga.

boje: plava, žuta, siva
kritični dijelovi tijela: sinusi, respriratorni sustav, probavni sustav
dragi kamen: safir
cvijet: krizantema

Vaga
Vladarica Venera daje Vagama osobine kao što su taktičnost, objektivnost, kulturnost, sklonost izbjegavanju konflikata, dobri su strategi, no mogu biti i neodlučni, te lijeni.
Kao sedmi znak zodijaka, Vaga predstavlja sedmu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Dok prvih 6 znakova zodijaka određuje koncentracija na samoga sebe, spoznaje o sebi, za ostalih 6 je karakteristična usmjerenost na svijet oko sebe.
Vaga označava partnerstvo, ravnotežu između individue i društva u cijelosti. Vaga pomiruje materijalne, fizičke strasti sa intelektualnim dosezima, duhovnim razvojem. Ključna osobina u postizanju te ravnoteže je objektivnost.
U negativnom smislu, Vage mogu djelovati hladno, neemotivno i nesposobno za bilo kakve odluke.


boje: boja slonovače, ružićasta, tirkizna i plava
kritični dijelovi tijela: bubrezi, križa i jajnici
dragi kamen: opal
cvijet: ruža, tratinčica, ljubičica, orhideja

Škorpion
Stariji astrolozi su za vladara Škorpiona smatrali Marsa; planet vatre i energije, dok moderni smatraju da ovim znakom vlada Pluton; planet intenzivnosti i dubine. Utjecaj oba planeta se može vidjeti u prirodi ljudi rođenih u ovom znaku čineći ih tako tajnovitim, strastvenim, jake osobne volje i intuicije, no isto tako i osvetoljubivim. posesivnim i autodestruktivnim.
Kao osmi znak zodijaka, Škorpion predstavlja osmu fazu u razvoju čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Faza Škorpiona je ona emocionalnog razvoja, no ne onog Raka koji se centrira na brigu za dom i obitelj, već osobne kontrole i shvaćanja ljudskih emocija, te njihove uloge u procesu života i smrti.
Većina Škorpiona je iznimno znatiželjne prirode, a imaju instintivno shvaćanje procesa umiranja -znaju da se prvo treba riješiti staroga da bi se moglo krenuti u novo.
Imaju zavidne sposobnosti samoobnavljanja, te ih se tako često uspoređuje sa Fenixom, koji umire i ponovno se rađa i vlastitog pepela.
Površnim pogledom možete zaključiti da su sličniji lepršavoj prirodi zračnih znakova, no njihov je jaki negativan aspekt sklonost manipulacijama i kontroli -ljudi kao i situacija.


boje: crvena, crna, ponoćno plava i smaragdno zelena
kritični dijelovi tijela: reprodiktivni sustav
dragi kamen: topaz
cvijet: gardenija, anemona, vrijesak

Strijelac
Sa vladarom Jupiterom, Strijelci su neovisni, brbljavi, veliki putnici, teatralni, sportski tipovi, uvijek u potrazi za istinom, no u svojoj iskrenosti može im nedostajati takta, te postaju presamopouzdani.
Kao deveti znak zodijaka, Strijelac predstavlja devetu fazu evolucije čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Za razliku od Škorpiona koju razumijevanje i kontrolu traži u emocijama, Strijelac to isto traži u znanju. Imaju nezasitnu intelektualnu znatiželju, te vješto barataju informacijama i činjenicama širokog spektra interesa.
Više od svega vole slobodu, pa tako često znaju 'odlepršati' iz situacija i odnosa koje doživljavaju restriktivno.
Vješto se prilagođavaju promjenama, sa svojim uvijek optimističnim pogledom na svijet i često impulzivnim, spontanim reakcijama.


boje: narančasta, kobaltno plava
kritični dijelovi tijela: bedra, kukovi, stopala
dragi kamen: rubin, tirkiz
cvijet: hortenzija, božur

Jarac
Jarcem vlada Saturn, planet strukture i stvarnosti, čineći ljude rođene u tom znaku odgovornim, ambicioznim, strpljivim, tradicionalnim, te uvijek orijentiranim prema ciljevima.
Kao deseti znak zodijaka predstavlja desetu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Jarac kontrolu traži kroz autoritet, a autoritet se postiže pravilima i propisima, pa nekada tako drugima nameću pravila koja ni sami ne mogu poštivati.
Često prihvaćaju makijavelističku krilaticu da 'cilj opravdava sredstvo'. Pragmatični su i materijalisti.


boje: čokoladno smeđa, kraljevsko plava, tamno zelena, crvena
kritični dijelovi tijela: kosti, zglobovi, zubi i koža
dragi kamen: granat
cvijet: kamelija, magnolija

Vodenjak
Sa vladarom Uranom, Vodenjaci su nekonvencionalne ličnosti, društveni, čvrstih stavova i mišljenja, muzikalni, ali mogu biti i buntovni, tvrdoglavi.
Kao jedanaesti znak zodijaka,Vodenjak predstavlja jedanaestu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Za razliku od Jarca koji pravila nameće da bi ostvario svoj autoritet i poziciju moći nad drugima, Vodenjak teži drugoj vrsti strukture; društvo uređeno od i za individuu.
Vješti su organizatori, pošteni i odani, te time privlače brojna prijateljstva.
Više ih zanima kvaliteta života i ljudi oko njih od gomilanja materijalnih bogatstava.
Od negativnih osobina na vidjelo može izaći njihova tvrdoglavost i opiranje novim idejama i mišljenjima koja nisu u skladu sa njihovim vlastitim mišljenjem.


boje: srebrna, morsko plava i ljubičasta
kritični dijelovi tijela: gležnjevi i krvožilni sustav
dragi kamen: ametist
cvijet: gladiola

Ribe
Vladar Neptun čini Ribe ranjivima, sramežljivim osobama, sućutnim, spremnima na rizik,no ujedno i vrlo nestabilnim, nerealnim osobama, sklonim samosažaljevanju.
Kao dvanaesti znak zodijaka, Ribe predstavljaju dvanaestu fazu u evoluciji čovjeka i njegova mjesta u svemiru.
Osnovna preokupacija je postizanje savršenstva koristeći se svime dosada naučenim, zauzimanje svog mjesta u društvu.
Teško im je nositi se sa ljudima i situacijama koje nisu u skladu sa njihovom idealiziranom vizijom. Ribe vide stvari kakve jesu, no jednostavno to ne žele prihvatiti, pa se često okreću religiji, filozofiji, duhovnosti općenito.


boje: svijetlo zelena, sivo-plava
kritični dijelovi tijela: stopala i limfni sustav
dragi kamen: akvamarin
cvijet: orhideja, bijeli mak