sve o noktima

05.07.2008., subota

Njegovani nokti

Njegovani i lijepi nokti su oduvijek imali veliku estetsku ulogu te im se pridavala velika pažnja.
Po njima su se razlikovali bogati od siromašnih. U staroj Kini bogati su imali duge nokte kako bi pokazali da ne moraju raditi.
Nokti su ogledalo općeg zdravstvenog stanja čovjeka, a njihova glavna uloga je da štite vrhove prstiju od ozljeda.
Najljepši ukras na rukama su njegovani nokti, a prvi korak da to postignete je uklanjanje suvišne kožice. Preporučljivo je tzv. potiskivanje uz pomoć potiskivača (kojeg smo u školi zvali konjska nožica sretan ) i sredstava koja omekšavaju kožu.
Nije dobro kožicu rezati škaricama. Lak sa noktiju skidajte uljnim sredstvima. Čisti aceton se ne preporučuje jer suši kožu i zanoktice (pri tom ostavlja bijeli trag).
Prije nego započnete sa procesom skraćivanja noktiju, ruke potopite pet minuta u toplu vodu ili koristite sredstvo za omekšavanje kožice. Također, redovnim turpijanjem možete spriječiti pucanje ili listanje noktiju, što sam več spomenula u jednom od prijašnjih postova.
Potrudite se jednom sedmično polirati nokte. Osim što ćete postići dodatni sjaj nokte isto tako ćete potaknuti cirkulaciju. Neka cijeli proces traje par minuta, s tim da morate voditi računa o pritisku kako ih ne biste oštetili. Za bolji krajnji učinak koristite četku za nokte sa kojom ćete ukoniti nepotrebne čestice prašine sa nokta (možete kupiti onu četkicu u dm-a koja se koristi za masažu lica). Nakon poliranja nanesite ulje koje će doprinijeti zdravlju i jačini vaših noktiju.
Urednosti i estetici prirodnih noktiju pogoduje bijela olovka koja se nanosi ispod njihovih rubova. Ukoliko imate suhu kožu na rukama, hidratantna krema bi vam uvijek trebala biti pri ruci (ja imam po jednu u svakoj torbici kako je ne bih zaboravila kad idem van thumbup ).
Prilikom lakiranja noktiju kao podlogu stavite bezbojni lak (ili jedan od baznih lakova) koji će vam štititi nokte od listanja i pucanja. Ovakav lak se obično nanosi u dva sloja. Naime, drugi sloj ima zadatak pojačati njegovu trajnost, boju i sjaj, a isto tako služi i kao dobra podloga za lak u boji. Lak za nokte ne treba držati na toplom mjestu jer mu se može promijeniti konzistentnost. Sredstva za uklanjanje laka trebaju biti višefunkcionalna, jer neophodno je da doprinose dodatnoj hidrataciji nokta. Masažom ruku potičete i poboljšavate cirkulaciju i povoljno utičete na zdrav rast noktiju. Osim toga, masaža je idealan način da opustite mišiće ruke i poboljšate opće raspoloženje.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (20)
Lipanj 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nešto o meni

Opis bloga

Linkovi