Tamoya Sanshal

nedjelja, 25.11.2012.

Autor: Business.hr/Hina - Europski investitori suzdržani

Ulagači na europskim tržištima dionica danas su se suzdržali od većih transakcija s obzirom na skraćeni radni dan u Sjedinjenim Američkim Državama zbog praznika i očekivanje odluke o isplati zamrznute pomoći Grčkoj.

Londonski FTSE je ojačao 0,09 posto, na 5796 boda, frankfurtski Dax za 0,07 posto, na 7249 bodova, dok je pariški CAC bio u minusu 0,01 posto i iznosio 3497 bodova.

Trgovina je danas bila relativno slaba zbog skraćenog radnog dana u Sjedinjenim Američkim Državama nakon Dana zahvalnosti.

"S obzirom na trenutno slab obujam trgovine i činjenicu da SAD danas radi skraćeno ne očekujem značaniji rast tržišta dionica do kraja dana", kaže Brenda Kelly iz IG-a.

Make money posting articles at your blog

Ni neočekivano poboljšanje njemačke poslovne klime u studenom, nakon šest mjeseci pogoršanja, nije značajnije podiglo burzovne indekse, iako su tržišta poskočila uoči objave izvješća njemačkog instituta Ifo.

Čeka se i odluka međunarodnih zajmodavaca o isplati zamrznute pomoći Grčkoj u ponedjeljak, kada je zakazan još jedan sastanak ministara financija eurozone i direktorice Međunarodnog monetarnog fonda.

Danas je visoki dužnosnik grčke vlade izjavio da su međunarodni zajmodavci postigli dogovor o novim mjerama za daljnje smanjenje grčkog duga, ali da još treba osigurati dodatnih 10 milijardi eura kako bi se dobilo odobrenje MMF-a.

Među rijetkim vijestima o kompanijama isticalo se izvješće njemačkih medija da će njemačka vlada od Pariza kupiti tri posto udjela u europskom zrakoplovnom koncernu EADS.

To bi značilo da će Njemačka od Daimlera, vlasnika 22,5 posto udjela u EADS-u, kupiti samo 1,5 posto udjela, manje nego što se očekivalo.

Nakon objave tog izvješća dionica EADS-a oslabila je 1,5 posto.

"U tom će slučaj Daimler morati prodati dionice na tržištu, što pritišće njihovu cijenu jer je riječ o velikom paketu", tumači jedan trgovac.

Get Payed Posting Articles


- 19:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

jok naslov

A za usamljene i romantično raspoložene malo cool jazza, Chet Baker - Time after time...






Sleep well
- 19:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #