petak, 25.06.2010.

DAN DRŽAVNOSTI

party Svima čestitam Dan državnosti! party

Image and video hosting by TinyPic

pjeva pjeva

| 00:01 | Komentiraj (14) | Print this! | #

četvrtak, 17.06.2010.

IZ ŠKOLSKE LEKTIRE...

Školska godina je pri kraju. Ovaj post sam namjeravala napisati prije dva tjedna, ali nisam baš imala dovoljno vremena. Čini se da je Bog smatrao da je prikladniji današnji dan pa ga objavljujem danas. yes

Riječ je o jednom djelu iz školske lektire za četvrtaše. Čitanje istog razveseli i moje srce i podsjeti me na važnost molitve i kako Bog uvijek čuje naše molitve i uslišava ih u najbolje vrijeme na najbolji i najmaštovitiji način. sretan Zaista bude pravi spektakl. Ovo pišem iz vlastitog iskustva. yes

Možda i vi prepoznate neku svoju životnu situaciju?! yes

Donosim nekoliko citata iz knjige "Heidi".

Razgovor Heidi i Klarine bake

- Kad čovjek ima neku nevolju o kojoj nikome ne može pričati, onda se može požaliti dragom Bogu i zamoliti ga za pomoć, jer on nas može osloboditi tereta koji nas pritišće. To razumiješ, zar ne? Jer i ti se svake večeri moliš Bogu, zahvaljuješ mu na svemu dobrome i moliš ga da te sačuva od zla?
- O ne, to nikad ne činim - odgovori dijete.
- Vidiš, Heidi, zato jesi tako žalosna, jer ne poznaješ nikoga tko bi ti mogao pomoći. Pomisli samo kako je dobro, kad te u srcu nešto pritišće i muči, a ti se u svakom trenu možeš obratiti Bogu, i sve mu reći, i moliti ga da pomogne gdje inače nitko ne može pomoći! A on može pomoći uvijek i dati nam ono što će nas učiniti radosnima.

*****************************************************************************
- Hajde, dijete, reci mi, zašto nisi sretna? Imaš li još uvijek istu bol u srcu?
- Da - kimnula je Heidi.
- Jesi li se povjerila dragom Bogu?
- Da.
- A moliš li se i dalje svakog dana da sve bude dobro i da budeš sretna?
- O ne, više uopće ne molim.
- Što to govoriš, Heidi? Što to od tebe čujem? Zašto više ne moliš?
- To ništa ne pomaže, dragi Bog me nije čuo. I uopće, mislim, ako navečer toliko mnogo, mnogo ljudi u Frankfurtu odjednom moli, Bog ne može saslušati sve, a mene sasvim sigurno nije čuo.
- Tako, a odakle to znaš, Heidi?
- Svaki dan molila sam isto, mnogo tjedana, a Bog nije uslišao moju molitvu.
- Ali to nije tako, Heidi. Ne smiješ tako razmišljati! Vidiš, dragi je Bog za sve nas poput dobrog oca, koji uvijek zna što je za nas dobro, kad mi to i ne znamo. Ako od njega tražimo nešto što za nas nije dobro, on nam neće to dati, već nešto mnogo bolje, samo ako mu se nastavimo od srca moliti, ne pobjegnemo li i ne izgubimo li odmah povjerenje u njega. Vidiš, ono što si htjela od njega dobiti, nije u ovom trenutku dobro za tebe, jer on te dobro čuo, on može odjednom čuti i vidjeti sve ljude, zato je Bog, a ne čovjek poput nas. I, budući da dobro zna što je za tebe dobro, mislio je: da, Heidi bi trebala dobiti ono što moli, ali tek onda kad joj bude dobro, i kad se tome bude mogla zaista veseliti. Jer, ako sad učinim što želi, a ona kasnije primijeti da bi ipak bilo bolje da joj nisam popustio, plakat će i reći: "Da mi bar dragi Bog nije dao ono što sam ga molila, to uopće nije dobro kao što sam mislila." A kad je pogledao dolje prema tebi, da bi vidio vjeruješ li mu doista, dolaziš li svaki dan k njemu i moliš li, i gledaš li prema njemu uvijek kad ti nešto nedostaje, vidio je da si pobjegla bez imalo povjerenja, više nisi molila i sasvim si ga zaboravila. Ali znaj, kad netko učini tako, i dragi Bog više ne čuje njegov glas među onima koji mole, i on njega zaboravi. Ako takvome čovjeku ne bude dobro i počne se žaliti: "Meni baš nitko ne želi pomoći!" tad nitko ne suosjeća s njim, nego će mu svatko reći: "Sam si napustio Boga koji ti je mogao pomoći!" Hoćeš li da ti se tako dogodi, Heidi, ili ćeš se radije vratiti Bogu, moliti ga da ti oprosti što si pobjegla od njega, i onda svaki dan moliti i vjerovati da će on za tebe učiniti sve što je potrebno da opet budeš sretna?

Heidi je vrlo pomno slušala; svaka bakina riječ prodirala joj je u srce, jer je prema baki osjećala bezgranično povjerenje.

- Odmah ću otići i zamoliti dragoga Boga za oproštaj i neću ga nikad više zaboraviti - rekla je Heidi pokajnički.
- Tako treba, dijete, a on će ti pomoći u pravo vrijeme, budi bez brige! - bodrila ju je baka. Heidi odmah ode u svoju sobu, pomoli se iskreno i pokajnički Bogu i zamoli ga neka je ne zaboravi.

Image and video hosting by TinyPic

****************************************************************************

Ali dragi je Bog sve smislio, mnogo bolje od mene; Klarina baka mi je to rekla, a sad se sve zaista tako dogodilo. Oh, kako mi je drago da dragi Bog nije popustio kad sam ga onoliko molila i jadala se! Odsad ću se uvijek moliti onako kao što mi je rekla Klarina baka, uvijek ću zahvaljivati Bogu, a kad ne učini nešto što sam ga molila, mislit ću: sigurno se opet događa kao u Frankfurtu, dragi Bog sigurno smišlja nešto mnogo bolje.

Treba čekati i uvijek misliti: Dragi Bog ima na umu nešto radosno što će nastati kasnije iz onog žalosnog; treba se samo malo strpjeti i ne bježati. I odjednom nešto lijepo se dogodi, i čovjek shvati da je dragi Bog cijelo vrijeme imao samo nešto dobro u vidu što ranije nije mogao znati.

Molimo li se i ne dobijemo ono što bismo željeli, ne smijemo misliti da nas Bog nije čuo, i ne smijemo se prestati moliti, nego moramo moliti ovako: Znam već, dragi Bože, da si smislio nešto bolje i da se mogu radovati jer ti ćeš sve dobro učiniti. Bog uvijek smišlja nešto bolje od onoga što mi možemo smisliti i što želimo da nam učini.

******************************************************************************

Heidi i Klara u kući na planini

Ležeći na tavanu, na velikom mekanom ležaju, na koji se uzverala i Heidi, Klara je kroz otvoreni okrugli prozor gledala ravno u svjetlucave zvijezde, te sva očarana reče:
- O, Heidi, gledaj ovo je kao da se na nekim visokim kolima vozimo ravno u nebo!
- Da, a znaš li zašto su zvijezde tako vesele i tako nam namiguju? - upita Heidi.
- Ne, ne znam. Što misliš, zašto? - odgovori Klara pitanjem.
- Jer gore na nebu vide kako se Bog toliko dobro brine za ljude da se ničega ne moraju bojati i mogu biti sasvim sigurni, jer sve će se dogoditi onako kako je spasonosno. To ih toliko veseli. Gledaj kako namiguju, poručuju nam neka se i mi veselimo! Ali znaš, Klara, ne smijemo zaboraviti molitvu, moramo zamoliti dragoga Boga neka misli i na nas kad je tako prekrasno uredio svijet. I mi možemo biti sigurne i ničega se ne bojati.
Sad se djevojčice još jednom uspraviše i izgovoriše svoju večernju molitvu. Onda Heidi spusti obraz na svoju oblu ruku i u trenu zaspi. No Klara je još dugo bila budna, jer nešto toliko čudesno kao što je bila ta spavaća soba pod zvijezdama, još nikad nije vidjela.

Image and video hosting by TinyPic

pjeva pjeva

| 07:54 | Komentiraj (22) | Print this! | #

petak, 11.06.2010.

A GODINE IDUUUUU...

Danas je prva godišnjica mog bloga.
Napisala sam sedamdesetak postova u kojima sam progovorila o temama koje su me zaokupljale u određenom periodu. Neki vaši komentari su me ohrabrili kad mi je bilo teško yes, neki korigirali thumbup, neki budili blabla i izvlačili iz stanja fjake zijev naughty a neki nasmijavali rofl...
Sa zadovoljstvom mogu reći da sam sretna jer sam stekla mnoge blogoprijatelje. S nekima se sretoh i u "live verziji", yes a neki susreti nas tek očekuju. wave
S njima sam dijelila mnoge radosti i tuge kroz proteklu godinu. sretan cry pjeva Puuuuuno vam hvala, dragi prijatelji! party
Zato sad želim zahvaliti prvenstveno Bogu jer mi je Ljubav Božja trajan i neiscrpan izvor inspiracije! kiss
Naravno, tu su i moji ljubljeni đačice i đačići; mali i veliki. kiss

Za sve vas stavljam ovu pjesmu. pjevaOvo mi je darovao moj ljubljeni đačić Ante koji u nedjelju slavi imendan. zujo pjeva

Image and video hosting by TinyPic

Ljubljeni đačiću, hvala ti na originalnom daru i unaprijed ti čestitam imendan! kiss
Budi mi živ, zdrav, radostan i nasmijan! party

| 13:41 | Komentiraj (31) | Print this! | #

petak, 04.06.2010.

JOŠ MALO STIHOVA...

Namjeravala sam napisati malo duži post o molitvi, ali ovih dana nemam dovoljno vremena pa ću ga objaviti za dva tjedna.
U zadnje vrijeme me toliko oduševljava poezija s. Marije od Presv. Srca da moram staviti još jednu pjesmu.

PORUŠIO SI SVE MOSTOVE

Porušio si sve mostove;
više se ne mogu vratiti.
I ne želim se vratiti.

Izvezi me na pučinu
gdje je veliki sjaj;
odakle se vide -
svi beskraji.

* * * * * * *

Ostaješ samo Ti,
moje Nebo,
nad oceanom moje duše.

Grlimo se u šutnji

Beskraja
wave
(02.08.1980.)

Image and video hosting by TinyPic

| 06:30 | Komentiraj (14) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

Copyright © TAMO GDJE JE SRCE - Design: Tamo gdje je srce.
Hosted by Blog.hr
Komentari On/Off

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (4)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (4)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (10)
Srpanj 2009 (13)
Lipanj 2009 (5)
Intrade - koncert


sretan Image and video hosting by TinyPic pjeva


zujomajica za blogodruženjethumbup

Image and video hosting by TinyPic


OPIS BLOGA
Kamenčići radosti, tuge, iznenadjenja, suza, smijeha, ljutnje, šale, nade, vjere, ljubavi, susreta u mozaiku Ljubavi Božje na životnom putovanju radnog naziva "Isus-tour".

Image and video hosting by TinyPic


waveDragi posjetitelji,
dobro mi došli,
dušu obogatili,
sretniji otišli
pa se opet vratili!


Image and video hosting by TinyPic

KONTAKT:

Reci mi tiho, tiho,
reci mi najtiše,
samo ja ću sve to znati,
samo ja i nitko više.
e-mail:
tamogdjejesrce@yahoo.com

Piši, piši mi...My statusSkype Me™!

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

O, kako se lijepo
vratiti Gospodinu!!!
U Gospodinu je snaga
I milina
I radost
I tišina
pjeva yes
("Staza", Tignarius)
ZA MOG TATU

"Naši pokojnici nisu odsutni,
nego samo nama nevidljivi.
Svojim očima punim sjaja
oni gledaju u naše oči
pune tuge."

/sv. Augustin/

Image and video hosting by TinyPic

POKOJ VJEČNI DARUJ MU, GOSPODINE!
I SVJETLOST VJEČNA SVJETLILA NJEMU!
POČIVAO U MIRU!
AMEN!


pjevaZA LIJEPE SNOVE poželio @Tignarius pjeva
U šumoru mora tišina odzvanja,
okus i čežnja modrog putovanja.
Okupaj se mirisom algi
i ogrni sjajem bisera! wave
(Međugorski glas)

Ostavi otvorena vrata
i nemoj tražiti da budeš sama!
Danas će netko trebati
tvoju toplinu.
Pripravi srce za dar
i čekaj!
Ostavi otvorena vrata!
(objavljeno 25.07. Helenin dom)
Web Hrvatska   Map IP Address
Powered byIP2Location.comBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se